Connect with us

رویداد های اخیر

یوناما: پس از آغاز مذاکرات میان ‌افغان‌ها ترورهای هدفمند افزایش یافته اند

منتشر شده

در

هیات معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان «یوناما» در گزارش تازه اش میگوید که پس از آغاز مذاکرات میان افغانها ترورها هدفمند مدافعان حقوق بشر و کارمندان مسلکی رسانه‌ای در کشور افزایش یافته اند.

یوناما تاکید کرده است که باعث ایجاد فضای ترس در میان مردم شده اند.

یوناما میگوید که از اول ماه جنوری ۲۰۱۸ تا ۳۱ جنوری ۲۰۲۱ میلادی ۶۵ تن از مدافعان حقوق بشر و کارمندان رسانه‌ای در افغانستان کشته شده اند.

به گفته‌ی یوناما در میان این تعداد ۳۲ تن از مدافعان حقوق بشر و ۳۳ تن کارمندان رسانه‌ها می‌باشد.

یوناما افزوده است که از این تعداد ۱۱ تن (۵ مدافع حقوق بشر و ۶ کارمند رسانه ای) در چهار ماه اخیر یعنی از اول اکتوبر ۲۰۲۰ تا ۳۱ جنوری ۲۰۲۱ کشته شده اند.

یوناما افزوده است که این قتل‌ها تاثیر منفی روی روند صلح می‌گذارد.

یوناما در این باره افزوده است:” در نتیجه فضای حقوق بشری و رسانه ای تغییر نموده است، شمار زیادی از افراد  مسلکی در کارشان دست به خودسانسوری زده، کارشان را رها کرده و خانه و جوامع خود را به امید بهبود مصونیت شان ترک کرده اند.بسیاری به شمول شخصیت های سرشناس از کشور فرار نموده اند. این قتل ها تاثیر گسترده ای بر جامعه داشته و انتظارات پیرامون تلاش های صلح را کاهش می دهد.”

دیبرا لاینز نماینده خاص سرمنشی ملل متحد برای افغانستان، در این باره میگوید: “مردم افغانستان به فضای مدنی شکوفا، جامعه ای که در آن مردم بتوانند فکر کنند، بنویسند و نظریات شان را آزادانه به دور از ترس بیان نمایند، نیاز دارند و شایسته آن هستند.”

دیبرا لاینز افزود: “صدای مدافعین حقوق بشر و رسانه ها برای هر جامعه باز و شایسته، ضروری است. در زمانی که گفتگو و پایان دادن به جنگ از طریق مذاکره و توافق سیاسی باید در محوریت قرار گیرد، صدای مدافعین حقوق بشر و رسانه ها باید بیشتر از هر وقت دیگر شنیده شود، اما در عوض آنها خاموش  ساخته می شوند.”

یوناما از همچنان  خواسته است که عاملان این قتل‌ها باید به محاکمه کشانیده شوند.

این گزارش افزود: “تحقیقات در مورد قتلها باید مستقل، بی طرف، سریع، دقیق، معتبر و شفاف باشد. پیگرد قانونی مرتکبین مشکوک باید کاملا از مراحل درست و معیارهای محاکمه عادلانه پیروی کند.”

یوناما از حکومت افغان خواسته است تا تدابیر ویژه محافظتی برای مدافعان حقوق بشر را در نظر بگیرد.

گزارش یوناما می افزاید:” ایجاد چارچوب مناسب جلوگیری به شمول تدابیر ویژه محافظتی و امنیتی برای مدافعین حقوق بشر، خبرنگاران و کارمندان رسانه ها مشروط بر موجودیت تهدیدات یا سایر انواع ارعاب.”

یوناما از گروه طالبان نیز خواسته است تا ترورهای هدفمند را محکوم کند  وعاملان آن را مجازت کنند.

یوناما خطاب به طالبان در این مورد میگوید: “باطل ساختن پالیسی های موجود (و جلوگیری از تدوین پالیسی های جدید) که باعث محدود ساختن فضای مدنی به شمول محدودیت آزادی اجتماعات، فعالیت فعالان جامعه مدنی و فعالان بشردوستانه، آزادی بیان می شود.”

این نهاد از جامعه جهانی نیز خواسته تا مدافعان حقوق بشر و خبرنگاران  و کارمندان رسانهها را که در معرض خطر قرار دارد حمایت کند.

این گزارش از دیگر گروه‌ها نیز خواسته تا ترورهای مدافعان حقوق بشر، خبرنگاران و کارمندان رسانه‌ها را متوقف کنند.

رویداد های اخیر

استخبارات ترکیه یک عضو داعش را در نزدیکی خط فرضی دیورند بازداشت کرد

Published

on

خبرگزاری دولتی ترکیه روز دوشنبه گزارش داد که مأموران استخباراتی این کشور یکی از اعضای ارشد گروه داعش را در منطقه‌ای در امتداد خط فرضی دیورند دستگیر کرده‌اند و گفته می‌شود که با این دستگیری حملات انتحاری برنامه‌ریزی شده در ترکیه و جاهای دیگر خنثی شده است.

خبرگزاری اناتولی اعلام کرد که مظنون به نام مهمت گورن در یک عملیات مخفی دستگیر و به ترکیه منتقل شده است.

زمان انجام این عملیات یا اینکه آیا مقامات افغان و پاکستانی در آن دخیل بوده‌اند یا خیر، مشخص نیست.

در این گزارش آمده است که این شهروند ترکیه ظاهراً وظیفه انجام بمب‌گذاری‌های انتحاری در ترکیه، پاکستان، افغانستان و اروپا را بر عهده داشت.

داعش حملات مرگباری را در ترکیه انجام داده است، از جمله تیراندازی در یک کلوپ شبانه استانبول در اول جنوری ۲۰۱۷ که منجر به کشته شدن ۳۹ نفر شد.

در گزارش روز دوشنبه آمده است که دستگیری گورن همچنین ظاهراً روش‌های جذب نیرو توسط داعش را افشا کرده و اطلاعاتی در مورد فعالیت‌های برنامه‌ریزی شده آن ارائه داده است.

این درحالیست که امارت اسلامی بارها ادعا کرده که داعش در آنسوی خط فرضی دیورند پناهگاه دارد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ده‌ها خانواده نیازمند در کابل از کمک‌های زمستانی بنیاد بیات مستفید شدند

Published

on

بنیاد بیات به عنوان بخشی از تلاش‌هایش به منظور کاهش مشکلات مردم در فصل زمستان، برای ده‌ها خانواده نیازمند در ناحیه پنجم کابل کمک توزیع کرد.

مسئولان بنیاد بیات می‌گویند که این روند ادامه دارد و افزون بر کابل، در دیگر ولایت‌های کشور نیز برای دستگیری نیازمندان کمک‌رسانی خواهد شد.

حاجی محمد اسماعیل، معاون بنیاد بیات، در این باره گفت: «کمک های ما شامل آرد، برنج، روغن و کمپل می‌باشد که ما امروز در شهر کابل در ناحیه پنجم توزیع را شروع کردیم و این کمک های ما ان شاء الله به زودی به ولایات هم می رسد.»

دریافت‌کنندگان این کمک‌ها با قدردانی از بنیاد بیات می‌گویند که در شرایط دشوار اقتصادی و سرمای زمستان، این کمک‌ها نقش مهمی در تأمین نیازهای اولیه آنان دارد.

یکی از دریافت‌کنندگان گفت: «دست‌ شما درد نکند که به مردم فقیر کمک می‌کنید. ما هیچ چیزی نداشتیم و کار هم نبود.»

دریافت‌کننده دیگری افزود: «خیر ببینید که به ما کمک کردید. حتی آرد ما رو به تمام شدن بود.»

مسئولان بنیاد بیات تأکید می‌کنند که روند توزیع کمک‌های زمستانی این بنیاد ادامه خواهد داشت و خانواده‌های نیازمند در کابل و دیگر ولایت‌های کشور در روزهای آینده نیز از این کمک‌ها مستفید خواهند شد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

نزدیک به هفت میلیون مهاجر افغان پس از روی کار آمدن امارت اسلامی، به کشور بازگشته اند

Published

on

وزیر امور مهاجرین و عودت‌کنندگان می‌گوید که پس از روی‌کار آمدن دوباره‌ امارت اسلامی، ۶.۸ میلیون افغان به‌صورت اجباری یا داوطلبانه از کشورهای همسایه و برخی کشورهای دیگر به افغانستان بازگشته‌اند.

مولوی عبدالکبیر در نشست کارگروه مشترک برای نهایی‌سازی پیش‌نویس طرح راه‌حل دایمی مهاجرت در افغانستان افزوده است که در همین مدت، ۱.۳ میلیون تن از شهروندان کشور به‌دلیل حوادث طبیعی در داخل کشور بی‌جا شده‌اند.

فصل سرما در افغانستان فرا رسیده و در طرف دیگر فقر گسترده و سرمای شدید، زندگی هزاران نفر را تهدید می‌کند؛ اما روند اخراج اجباری مهاجرین افغان از کشورهای همسایه، ایران و پاکستان، همچنان ادامه دارد.

امارت اسلامی بارها اعلام کرده است که کشورهای همسایه باید اجازه دهند مهاجرین به‌صورت داوطلبانه بازگردند. بر اساس آمار کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان، بیش از دو میلیون نفر از آغاز سال ۲۰۲۵ تا کنون از ایران و پاکستان به افغانستان بازگشته‌اند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!