Connect with us

رویداد های اخیر

یونسکو روز جهانی آموزش امسال را به زنان و دختران افغانستان اختصاص داد

منتشر شده

در

سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد یا یونسکو می‌گوید؛ روز بین‌المللی آموزش سال جاری ۲۰۲۳ (۲۴ جنوری) به‌نام زنان و دختران افغان اختصاص یافته است.

آدری ازولی، رییس یونسکو ضمن تأکید بر اعاده فوری حق بنیادی زنان و دختران افغان به آموزش، می‌افزاید هیچ‌کشوری در جهان وجود ندارد که مانع آموزش زنان و دختران باشد.

آزولی در بیانیه‌ای گفته است: «جامعه جهانی مسوولیت دارد تا مطمئن سازد که حقوق دختران و زنان افغان بلا تأخیر اعاده می‌شود. جنگ علیه زنان باید متوقف شود.»

یونسکو هم‌چنان گفته است که تصامیم امارت اسلامی در مورد تعلیم و تحصیل، دستاوردهای توسعه‌یی بیست سال گذشته در افغانستان را از بین خواهد برد.

با این حال، انتظار می‌رود که هفته پیش‌رو در بیست و چهارم ماه روان میلادی، یونسکو به مناسبت روز جهانی آموزش، نشستی را در مقر سازمان ملل متحد با اشتراک سرمنشی و سایر مقام‌های این سازمان در نیویارک برگزار کند.

محور این نشست بحث اختصاصی در مورد آموزش زنان و دختران افغان خواهد بود.

آگاهان می‌گویند که تعلیم و تحصیل دختران و زنان کلید انکشاف، صلح و شگوفایی در جوامع اسلامی است. به گفته آنان، تنها راه نجات مردم افغانستان از بحران سیاسی، اجتماعی و اقتصادی تعامل عادلانه میان جامعه جهانی و امارت اسلامی است.

در همین حال، معاون دوم رییس الوزرا در دیدار با معاون سرمنشی ملل متحد در کابل گفته است که امارت اسلامی به حقوق زنان و دختران مطابق به شریعت اسلام پابند است.

عبدالسلام حنفی هم‌چنان از سازمان ملل خواسته است که کمک‌های بشری را به مسایل سیاسی ربط ندهند.

پس از بازگشت امارت اسلامی به قدرت در افغانستان در پانزدهم آگست ۲۰۲۱، مکاتب متوسطه و لیسه دخترانه در کشور بسته شدند.

به تازگی تحصیل دختران در پوهنتون‌ها و کار زنان در انجوها نیز از سوی امارت اسلامی تعلیق شد که این موضوع واکنش‌هایی را در داخل و بیرون از افغانستان به دنبال داشته است.

رویداد های اخیر

لوی درستیز: ارتش امارت اسلامی به پای خود ایستاده است

Published

on

محمد فصیح‌الدین فطرت، لوی درستیز قوای مسلح می‌گوید که در چهار سال گذشته، نیروهای ارتش امارت اسلامی در دفاع و حفاظت از افغانستان هیچ‌گونه تردیدی به خود راه نداده‌اند و امروز ارتش کشور به پای خود ایستاده است.

براساس خبرنامه وزارت دفاع، آقای فطرت این اظهارات را در نشستی با نمایندگان رسانه‌ها، تحلیلگران سیاسی و شماری از مسئولان کشور به‌منظور هماهنگی و تقویت همکاری‌ها بیان کرده و افزوده است: «ملت‌هایی که نمی‌توانند به پای خود بایستند و به دیگران متکی باشند، حتی اگر رشد کنند، قادر به پیشرفت واقعی نخواهند بود.»

فطرت همچنان از نقش رسانه‌ها در تأمین امنیت و همراهی با نیروهای دفاعی کشور قدردانی کرد و تصریح کرد: «ما و شما به‌عنوان فرزندان این سرزمین، باید دست‌به‌دست هم بدهیم و کشور را با هم بسازیم، به نیروهای خود افتخار کنیم و در آبادانی کشور با تمام توان تلاش نماییم. ما ارتشی را ایجاد کرده‌ایم که از شرف، تمامیت ارضی و مرزهای کشور دفاع می‌کند و پاسدار آزادی ماست.»

او تاکید کرد که امارت اسلامی در تلاش است تا ارتش مجهز به سلاح‌های مدرن تشکیل دهد تا در هر شرایطی از خاک کشور دفاع نماید.

وی بیان نمود که ارتش کشور به مردم ثابت کرده که هر کسی با نیت سوء به این سرزمین بنگرد، با پاسخ قاطع و شجاعانه مواجه خواهد شد و به همسایگان نیز ثابت شده است که هرگونه تجاوز به افغانستان، پاسخ چندین‌برابری در پی خواهد داشت.

Continue Reading

رویداد های اخیر

وزیر صحت‌ عامه در نشست سازمان صحی جهان پیرامون طب سنتی در هند اشتراک کرد

Published

on

نورجلال جلالی، وزیر صحت‌ عامه امارت اسلامی در جریان سفر رسمی‌اش به هند، در دومین نشست سازمان صحی جهان در مورد طب سنتی اشتراک کرده است.

وزارت صحت عامه امروز (پنجشنبه) در خبرنامه‌ای نوشته است که این نشست با حضور نمایندگان حدود ۱۰۰ کشور، وزرای صحت ۲۳ کشور جهان، متخصصان مسلکی از کشورهای مختلف و مسئولان حوزه‌های مختلف سازمان صحی جهان در هند برگزار شد.

در این نشست، پیرامون معیاری‌سازی طب سنتی، آموزش افراد فعال در این بخش، به رسمیت شناختن طب سنتی به‌عنوان یک واقعیت، و شریک‌سازی تجارب کشورها در این زمینه بحث شده است.

وزارت صحت عامه هدف از اشتراک در این کنفرانس را معیاری‌سازی طب سنتی در افغانستان عنوان کرده و افزوده است که این بخش از چندین دهه بدین‌سو به‌گونه غیرمعیاری و بدون نصاب و اصول مشخص تطبیق می‌شود، اما اخیراً روند تنظیم و سازمان‌دهی آن سرعت گرفته است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

افزایش همکاری‌های تجاری و مالی دیجیتال میان افغانستان و قرغیزستان

دراین دیدار آقای حنفی بر آمادگی افغانستان برای گسترش همکاری‌ها با قرغیزستان تأکید کرد و نیاز به ایجاد کانال‌های اداری و بانکی الکترونیکی میان دو کشور را برجسته ساخت.

Published

on

در ادامه تلاش‌ها برای تقویت روابط اقتصادی، عبدالسلام حنفی، معاون اداری ریاست الوزراء امارت اسلامی افغانستان، با هیأتی بلندپایه به رهبری بخت سیدیکوف، وزیر اقتصاد و تجارت قرغیزستان، دیدار کرد. این دیدار بر ارتقای تجارت دوجانبه و دیجیتال‌سازی خدمات مالی متمرکز بود.

دراین دیدار آقای حنفی بر آمادگی افغانستان برای گسترش همکاری‌ها با قرغیزستان تأکید کرد و نیاز به ایجاد کانال‌های اداری و بانکی الکترونیکی میان دو کشور را برجسته ساخت.

وزیر قرغیزستان، سیدیکوف، ضمن اطمینان از ادامه کمک‌های بشردوستانه به افغانستان، تمایل کشورش برای همکاری در حوزه‌های حکومت‌داری الکترونیک، چاپ اوراق بهادار و سیستم‌های پرداخت الکترونیک را اعلام کرد.

این ملاقات گامی مهم در مسیر توسعه همکاری‌های اقتصادی و دیجیتال میان دو کشور منطقه‌ای قلمداد می‌شود.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!