Connect with us

تجارت

۷ تاجر کشته و حدود ۴۰ تن دیگرشان تهدید به مرگ شده اند:پسرلی

منتشر شده

در

(Last Updated On: عقرب ۳, ۱۴۰۱)

3

درجریان دو ماه گذشته حدود۷ بازرگان در کشور کشته شده و حدود ۴۰ تن دیگر مورد تهدید های گوناگون از جمله ربودن مواجه شده اند.

مسوولان در اتاق های تجارت و صنایع با ابراز نگرانی می گویند: اگر به وضعیت امنیتی بازرگان توجه نشود این بازرگان کشور را ترک گفته به بیرون از افغانستان سرمایه گذاری خواهند کرد.

با این حال وزارت داخله می گوید: تلاش می شود تا برای تامین امنیت جانی و مالی بازرگان توجه جدی صورت گیرد

ناامنی های اخیر در کشور باعث شده که در بیشتر از یک ماه گذشته نزدیک به ۵۰ بازرگان مورد تهدید های گوناگون قرار بگیرند.

مسوولان در اتاق های تجارت و صنایع می گویند: هرچند آمار دقیق در دست نیست اما در دو ماه گذشته ۲ بازرگان در کابل، ۲ بازرگان در ننگرهار و ۲ بازرگان در هرات کشته شده اند.

 آنان می افزایند اختطاف و تهدید از چالش عمده ای دیگر در برابر بازرگانان افغان است.

صیام پسرلی سخنگوی اتاق تجارت و صنایع میگوید ” در جریان بیشتر از یک, یک و نیم ماه گذشته حدود ۴۰ بازرگان کشته, اختطاف, شکنجه, تهدید و یا هم به گونه غیر قانونی پول شان را گرفته اند، بارزگانان افغان با چالش های جدی امنیتی موجه اند.”

مسوولان در اتاق تجارت و صنایع می گویند گروه های اختطاف گر از داخل حکومت حمایت می شوند و این افراد مانع تطبیق قانون بالای آدم ربایان می شوند.

صیام پسرلی سخنگوی اتاق تجارت و صنایع گفت ” حلقاتی در داخل حکومت اختطاف چی ها را حمایت می کند و در صورت دستگیری این افراد , حکومت می خواهد قانون را بالای شان تطبیق کند مانع می شوند و نمی خواهند و به زودترین فرصت رها می شوند.”

با این حال وزارت امور داخله می گوید آنان تلاش می کنند تا برنامه ای بهتری را برای تامین امنیت جانی و مالی بازرگانان عملی سازند.

صدیق صدیقی سخنگوی وزارت امور داخله گفت ” دستور وزیر امور داخله به تمام نیروهای پولیس به خصوص اداره های مبارزه با جرایم سنگین این بوده که شما زیاد تلاش کنید به خصوص بازرگانان که باعث منفعت مردم است منفعت ملی است در قسمت امنیت شان باید تلاش شود ما حاضر هستیم که مشکلات شان را حل کنیم.”

مسوولان اتاق های تجارت و صنایع هشدار می دهند که اگربه امنیت بازرگانان توجه نشود این بازرگان کشور را ترک گفته به بیرون از افغانستان سرمایه گذاری خواهند کرد.

 

Advertisement

تجارت

افغانستان و پاکستان در مورد یک میکانیزم تازه برای رفت و آمد موترهای باربری توافق کردند

Published

on

(Last Updated On: ثور ۲۳, ۱۴۰۳)

وزارت ترانسپورت و هوانوردی خبر داده است که افغانستان و پاکستان بر صدور یک سند موقت برای رانندگان موترهای باربری به توافق رسیده اند.

این وزارت با نشر اطلاعیه‌ای امروز (یکشنبه، ۲۳ ثور) گفت که رانندگان و کلینران موترهای حامل کالاهای تجارتی از افغانستان و پاکستان باید برای عبور از گذرگاه‌ها این سند را با خود داشته باشند.

بر بنیاد این اطلاعیه، سند مذکور برای افغان‌ها در سفارت پاکستان در کابل و قونسلگری این کشور در کندهار توزیع می‌شود.

برای پاکستانی‌ها، این سند در دفتر اتشه ترانسپورتی افغانستان در پشاور و کویته داده می‌شود.

وزارت ترانسپورت از مالکان و رانندگان موترهای باربری خواسته است که الی اول جوزا اسناد مورد نیاز خود را به شرکت‌های ترانسپورتی مربوطه خود تسلیم نمایند.

این وزارت هشدار داده است که سر از تاریخ اول جوزا، موترهای باربری نمی‌توانند بدون سند تازه به این دو کشور رفت و آمد کنند.

Continue Reading

تجارت

پاکستان: مشورت‌ها در مورد توافقنامه تجارت ترجیحی با افغانستان جریان دارد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۲۲, ۱۴۰۳)

مقام‌های پاکستانی اعلام کرده اند که مشورت‌ها با جوانب ذیدخل در مورد توافقنامه‌های تجارت ترجیحی با افغانستان و آذربایجان جریان دارد.

به گزارش روزنامه دان، این موضوع روز جمعه در یک نشست تجارتی به ریاست شهباز شریف، صدر اعظم پاکستان اعلام شد.

در این نشست همچنان بر نظارت دقیق از تجارت ترانزیتی افغانستان تاکید شد.

مقام‌های پاکستانی جزییات بیشتری در مورد تجارت ترجیحی با افغانستان و آذربایجان ارائه نکردند.

تجارت ترجیحی شکلی از مبادله تجارتی است که دو کشور با یکدیگر توافق می‌کنند که به منظور تسهیل صادرات و واردات، تعرفه برخی از کالاها را پایین بیاورند.

Continue Reading

تجارت

عزیزی: گفتگوها با کشورهای همسایه برای صادرات میوه تازه آغاز شده است

Published

on

(Last Updated On: ثور ۲۱, ۱۴۰۳)

سرپرست وزارت صنعت و تجارت می‌گوید که گفتگوها با کشورهای همسایه برای صادرات میوه تازه امسال آغاز شده است.

نورالدین عزیزی می‌افزاید که وزارت صنعت و تجارت می‌خواهد که میوه تازه کشور علاوه بر پاکستان، به ازبیکستان، قزاقستان و ایران نیز صادر شود.

اعضای سکتور خصوصی از وزارت صنعت و تجارت می‌خواهند تا تلاش‌ها را برای ایجاد بازارهای جدید برای صادرکنندگان افغان از جمله پاکستان افزایش دهد.

میرویس حاجی زاده، معاون اتاق زراعت و مالداری می‌گوید: «از مسوولان می‌خواهیم که قبل از برداشت حاصلات در بخش تعیین مسیرهای صادراتی اقدام کنند. ما به جای پاکستان باید بازارهای جدیدی پیدا کنیم، برای صادرات افغانستان در منطقه ظرفیت وجود دارد و باید در این مورد اقدام صورت گیرد.»

کارشناسان اقتصادی می‌گویند که وزارت صنعت و تجارت باید برای صادرات افغانستان به غیر از پاکستان، با ایران و ازبیکستان نیز گفتگو کند.

محمد نبی افغان، تحلیلگر اقتصادی می‌گوید: «امکانات زیادی برای فروش محصولات ما در بازارهای غیر از پاکستان وجود دارد، امیدوارم که مسوولان در این مورد فکر کنند. برای دسترسی به بازارهای جنوب آسیا و کشورهای خلیج از طریق ایران، و به بازارهای آسیای مرکزی از طریق ازبیکستان به‌گونه جدی زمینه سازی صورت گیرد.»

اعضای سکتور خصوصی می‌گویند که با وجود اینکه پاکستان نزدیک‌ترین و بزرگترین بازار میوه های خشک و تازه افغانستان است، اما تجارت با آن همواره پرچالش بوده است.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!