Connect with us

جهان

ورود شماری از اعضای دادگاه بین‌المللی جرایم به آمریکا قدغن شد

منتشر شده

در

(Last Updated On: عقرب ۳, ۱۴۰۱)

شماری از اعضای دادگاه بین المللی جرایم، که تحقیقات را در مورد جرایم جنگی نیروی های آمریکایی در افغانستان آغاز کرده اند، از سوی آمریکا تحریم شدند. 

دونالد ترمپ رییس جمهور ایالات متحده آمریکا، آنعده از مقام‌های دادگاه بین المللی جرایم را که تحقیقات را در مورد جرایم جنگی نیروی های آمریکایی در افغانستان آغاز کرده اند، تحریم کرده و ورود آنان و اعضای خانواده‌های شان را به خاک آمریکا ممنوع کرده است.

این دادگاه در واکنش به سخنان مقام های آمریکایی، هشدار آنها را دخالت غیر قابل قبول در مسایل قضایی می داند.

‎دادگاه بین‌المللی جرایم (دادگاه هاگ) در مورد احتمال ارتکاب جنایات جنگی و جرایم علیه بشریت در افغانستان از سوی طالبان، نیروهای افغان، نظامیان و استخبارات آمریکا، تحقیقات را آغاز کرده است.

‎این تحقیقات با واکنش تند رییس جمهور، وزیر دفاع، وزیر خارجه و شماری دیگری از مقام های نظامی و غیر نظامی آمریکایی روبرو شده است.

آنان این دادگاه را فاقد صلاحیت می دانند.

‎مایک پومپیو، وزیر خارجه آمریکا، گفته است: “ما این تحقیقات را محکوم می‌کنیم، همکاری خود را با دادگاه بین‌المللی جرایم به تعلیق در آورده و کسانی ‌را که در تلاش تحقیق در مورد عملکرد نظامیان مان اند، از دریافت ویزه آمریکا محروم می‌کنیم… نمی‌توانیم فقط نظاره‌گر باشیم که نیروهای ما از سوی یک دادگاه بازیچه تهدید شوند”.

‎مقام‌های آمریکایی همچنان مقام‌های دادگاه بین‌المللی جرایم را به جهت گیری سیاسی و فساد گسترده مالی متهم کرده و می گویند که این دادگاه دارای صلاحیت و اختیارات لازم نیست.

مارک اسپر، وزیر دفاع آمریکا، چنین گفته است: “ایالات متحده عضو پیمان روم که بر اساس آن دادگاه بین‌المللی جرایم تاسیس شده، نیست، و هرگز اجازه نخواهند داد تا نظامیان آمریکایی زیر تحقیقات غیر قانونی این نهاد قرار گیرند.”

 اما این دادگاه واکنش مقام های آمریکایی را مداخله در امور قضایی دانسته و می گوید: “این حملات تلاش غیر قابل قبول برای مداخله در حاکمیت قانون و رویه های قضایی این دادگاه است.”

‎مشاور قصر سفید و وزیر عدلیه آمریکا نیز این اقدام دادگاه بین المللی جرایم را دسیسه ی سیاسی  شماری از کشورها علیه آمریکا می دانند.

وزیر عدلیه این کشور تحقیق در مورد عملکرد نظامیان آمریکایی در افغانستان را که به گفته ی وی با هراس افگنی مبارزه کرده و در تلاش تامین صلح اند، نگران کننده می داند.

اما پرسش اصلی که بی پاسخ می ماند، اینست که چرا مقام های آمریکایی نمی خواهند این دادگاه  در مورد سربازان شان تحقیق کند؟

‎دادگاه بین‌المللی جرایم که در سال ۲۰۰۲ ایجاد شد، نخستین دادگاه‌ای است که جرایم جنگی، جنایات علیه بشریت و نسل کشی را در جهان پیگیری می‌کند.

باید گفت که افغانستان در سال ۲۰۰۳ عضویت این دادگاه را به دست آورد.

جهان

حماس می‌گوید پیشنهاد آتش‌بس مصر و قطر  در جنگ غزه را پذیرفته است

Published

on

(Last Updated On: ثور ۱۷, ۱۴۰۳)

خبرگزاری رویترز روز دوشنبه (۱۷ ثور) گزارش داد که، حماس می‌گوید پیشنهاد آتش بس مصر و قطر در جنگ غزه را پذیرفته است.

حماس در بیانیه‌ای اعلام کرد که اسماعیل هنیه، رهبر حماس، صدراعظم قطر و رئیس اطلاعات مصر را از پذیرش پیشنهاد آنها مطلع کرده است.

تاهنوزهیچ جزئیات دیگر در مورد این توافق گزارش نشده است.

Continue Reading

جهان

مقام‌های اسرائیلی پس از دستور تعطیلی به دفتر الجزیره حمله کردند

Published

on

(Last Updated On: ثور ۱۷, ۱۴۰۳)

رویترز گزارش داده است که مقام‌های اسرائیلی به اتاق یک هوتل در بیت المقدس که توسط الجزیره به‌حیث دفتر آن استفاده می‌شد، پس از تصمیم کابینه برای تعطیلی فعالیت‌های محلی این تلویزیون قطری، حمله کردند.

ویدیویی که در فضای مجازی منتشر شده است، افسران لباس شخصی را نشان می‌دهد که کمره‌ها را از بین می‌برند.

کابینه صدر اعظم بنیامین نتنیاهو این شبکه را تا زمانی که جنگ در غزه ادامه دارد، تعطیل کرد و ادعا کرد که این شبکه امنیت ملی اسرائیل را تهدید می‌کند.

الجزیره گفته که این اقدام یک «اقدام جنایتکارانه» است و این اتهام که امنیت اسرائیل را تهدید می‌کند، «دروغی خطرناک و مضحک» است و خبرنگاران آن را در معرض خطر قرار داده است.

الجزیره افزود که حق دارد مراحل قانونی را دنبال کند.

این شبکه از عملیات نظامی اسرائیل در غزه انتقاد کرده و به‌گونه منظم از جنگ گزارش داده است.

در همین حال، دفتر حقوق بشر سازمان ملل متحد از تعطیلی دفتر شبکه الجزیره توسط اسرائیل انتقاد کرده است.

این نهاد در شبکه اجتماعی ایکس نوشته است: «ما از تصمیم کابینه برای بستن الجزیره در اسرائیل متأسفیم. یک رسانه آزاد و مستقل برای تضمین شفافیت و پاسخگویی ضروری است. بیشتر هم حالا که محدودیت‌های شدید بر گزارشگری از غزه وجود دارد. آزادی بیان یکی از حقوق اساسی بشر است. ما از دولت می‌خواهیم که این ممنوعیت را لغو کند.»

Continue Reading

جهان

پولیس کانادا سه تن را به اتهام قتل رهبر سیک‌ها بازداشت کرد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۱۶, ۱۴۰۳)

پولیس کانادا روز جمعه (۱۴ ثور) سه مرد هندی را به اتهام قتل هاردیپ سینگ نجار، رهبر جدایی‌طلب هندی-کانادایی بازداشت کرد.

براساس گزارش‌ها، محققان قضیه معتقدند که ترور این رهبر جدایی‌طلب سیک‌ها توسط دولت هند برنامه‌ریزی شده بود.

هاردیپ سینگ نجار، جدایی‌طلب هندی-کانادایی در ماه جون در بریتش کلمبیای کانادا به قتل رسید. در پی ترور او تنش‌های کم‌سابقه میان هند و کانادا رخ داد.

نجار یک شهروند کانادایی بود که برای ایجاد یک سرزمین مستقل سیک‌ها مبارزه می‌کرد. حضور گروه‌های جدایی‌طلب سیک در کانادا مدت‌هاست که دهلی‌نو را ناامید کرده است.

پولیس گفت که این سه نفر که اتباع هند هستند، روز جمعه در شهر ادمونتون در آلبرتا دستگیر شدند. آنها قرار است تا دوشنبه وارد بریتش کلمبیا شوند.

پولیس کانادا بدون ارائه جزئیات بیشتر گفت که با آژانس‌های مجری قانون ایالات متحده کار کرده است و احتمال دارد بازداشت‌های بیشتری در راه باشد.

چند ماه پس از قتل نجار، جاستین ترودو، صدراعظم کانادا، به شواهدی مبنی بر دخالت حکومت هند اشاره کرد که باعث ایجاد بحران دیپلوماتیک با دهلی‌نو شد.

ترودو در ماه سپتمبر اعلام کرده بود که مقام‌های کانادایی در حال پیگیری اتهاماتی هستند که عوامل دولت هند را با این قتل مرتبط کرده است. دهلی‌نو ادعای ترودو را رد کرده بود.

هفته گذشته کاخ سفید نسبت به نقش سرویس اطلاعاتی هند در توطئه‌های ترور در کانادا و ایالات متحده ابراز نگرانی کرد.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!