Connect with us

تجارت

دیدبان شفافیت: میلیون‌ها دالر از درآمدهای گمرک‌های افغانستان حیف و میل می‌شود

منتشر شده

در

(Last Updated On: عقرب ۳, ۱۴۰۱)

یافته های دیدبان شفافیت افغانستان نشان می‌دهد که کارمندان آلوده با فساد گمرک‌ها، زورمندان محلی و چهره‌هایی در دولت درآمدهای گمرک‌ها را حیف و میل می‌کنند.

بر بنیاد یافته‌های مقام‌های محلی ده محموله با یک نمبر پلیت موتر از این گمرک بدون محصول کشیده می‌شود و روزانه نزدیک به صد محموله هم محصول نمی‌شوند.

غلام هاشم، عضو شورای ولایتی ولایت هرات میگوید: “ده موتر بار با یک نمبر پلیت و یک برنامه از گمرک کشیده می شود. موترهای اضافه تناژ تا صد موتر روزانه، تانکرهای تیل اضافه تناژ از گمرک کشیده می‌شد.”

سرپرست گمرک اسلام قلعه‌ هم بر فساد گسترده در این گمرک مهر تایید می‌زند.

مصطفی حکیمی، سرپرست گمرک هرات میگوید: “تهدیدات زورمندان و مافیا به حدی زیاد است که کار قانونی صد فیصد نمی تواند آنجا بشود، کار بالای کارمندان به زور اجرا می شود و حتی برخی کارمندان به شمول مدیر منابع بشری لت و کوب شده اند.”

والی هرات می‌گوید، از سه میلیون افغانی محصول یک محموله، تنها ۳۰ هزار افغانی محصول پرداخته می‌شود.

احمد وحید قتالی، والی هرات گفته است: “در هفت موتر تشریح شده، هفت آن ها بار غیرقانونی، اضافه بار، تزویر و تغییر جنس در این‌ها هویداست.”

یافته‌های دید‌بان شفافیت افغانستان از گمرک‌ها حاکی از حیف و میل میلیون ها دالر عواید گمرکی است.

ناصر تیموری، پژوهشگر این نهاد میگوید: “سالانه میلیون ها دالر از عواید گمرکی افغانستان در اثر این که افراد آلوده با فساد در گمرکات وجود دارد و مداخله زورمندان محلی و افراد داخل دولت استند، حیف و میل می شود.”

وزارت مالیه نیز وجود فساد در گمرک ها را تایید کرده است.

شمروز خان مسجدی، سخنگوی وزارت مالیه میگوید: “مساله فساد در این شک نیست که موجود است اما ارقامی که ارایه شده منتظر استیم که والی صاحب دریافت های خود را با ما شریک کند تا بدانیم که والی صاحب بر اساس کدام بررسی به این ارقام دست یافته است.”

دیدبان شفافیت می‌گوید، تقرری‌های غیرشفاف و غیررقابتی در گمرک‌ها، این ساختار را فسادزا ساخته‌ است.

فرید احمد، سخنگوی کمیسیون مستقل اصلاحات اداری میگوید: “تاکنون تمام استخدام ها در گمرک ها از سوی وزارت مالیه صورت گرفته و کمیسیون مستقل اصلاحات اداری هیچ نقشی نداشته است. اما به دستور رییس جمهور قرار است پست های گمرک‌ها به رقابت آزاد گذاشته شوند.”

وزارت مالیه هرچند می‌گوید با گذاشتن اسکنرها در گمرک‌ها برای فسادزایی کار شده اما منابع می‌گویند در برخی گمرک‌ها اسنکرها از بهر معافیت محصول، غیرفعال نگهداشته می‌شوند.

تجارت

تاکید وزرای خارجه ازبکستان و پاکستان بر عملی‌سازی زودهنگام پروژه خط آهن افغان ترانس

Published

on

(Last Updated On: ثور ۲۰, ۱۴۰۳)

وزرای خارجه ازبکستان و پاکستان بر عملی‌سازی زودهنگام پروژه خط آهن ازبکستان-‌افغانستان-پاکستان موسوم به «افغان ترانس» تاکید کرده‌اند. وزارت خارجه پاکستان اعلام کرده که وزیر خارجه آن کشور در دیدار با بختیار سعیدوف، همتای ازبکستانی‌اش در اسلام‌آباد خواستار تسریع روند پروژه خط‌‌آهن ازبیکستان ـ افغانستان ـ پاکستان شده است.

دو طرف تطبیق پروژه «افغان ترانس» را به نفع کشورهای منطقه دانسته و گفته‌اند که این پروژه تبدیل به کانال تجارتی میان آسیای جنوبی و مرکزی خواهد شد.

وزارت خارجه پاکستان با نشر خبرنامه‌ی گفته که در این دیدار‌ها به منظور گسترش روابط تجارتی دوجانبه، سرمایه‌گذاری و پروژه‌های ارتباطی گفتگو شده است.

در خبرنامه آمده که دو طرف تطبیق پروژه «افغان ترانس» را به نفع کشورهای منطقه دانسته و گفته‌اند که این پروژه تبدیل به کانال تجارتی میان آسیای جنوبی و مرکزی خواهد شد. وزیرخارجه ازبکستان در این دیدار بر تسریع تلاش‌ها برای تطبیق هرچه زودتر پروژه راه آهن افغان-ترانس تاکیده کرده است.

در بخشی از خبرنامه‌ی وزارت خارجه پاکستان آمده است که :«محمد اسحاق دار با بختیار سعیدوف، وزیر امور خارجه ازبکستان در مورد همه جنبه‌های طیف وسیعی از روابط دوجانبه تجارتی، سرمایه‌گذاری، امنیت، ارتباطات مردمی و پروژه‌های اتصال گفتگو کردند. آنها هم‌چنان بر تسریع تلاش‌ها برای اجرای زودهنگام پروژه خط‌آهن ازبکستان- افغانستان-پاکستان تأکید کردند.»

پیش از این نیز مقام‌های ازبیستانی تأکید کرده بوده‌اند که پروژه‌ خط‌آهن افغان ترانس که آسیای مرکزی را از طریق افغانستان به پاکستان وصل می کند تا پایان سال ۲۰۲۷ تکمیل خواهد شد.

انتظار می‌رود این خط ‌آهن ۷۶۰ کیلومتری زمان تحویل محموله‌ بین ازبکستان و پاکستان را نیز کاهش دهد. از مزیت‌های دیگر پروژه «افغان ترانس» کاهش ۴۰ درصدی هزینه حمل‌و‌نقل کالاها عنوان شده است.

 ایجاد خط‌آهن میان ازبکستان، افغانستان و پاکستان در گسترش و تسهیل تجارت و روابط اقتصادی بین کشورهای منطقه تأثیرگذار دانسته می‌شود. شماری از آگاهان نیز تطبیق این پروژه را در کشور سودمند ارزیابی کرده و فرصتی دارای مزیت‌های استراتیژیک اقتصادی برای افغانستان می‌دانند.

گفتنی است که طرح احداث خط‌آهن افغان ترانس میان افغانستان، پاکستان و اوزبیکستان برای ایجاد شاهراه اقتصادی با هزینه بیش از چهارو نیم میلیارد دالر در سال ۲۰۱۸ ارائه شد. اخیرا امارت اسلامی گفته است قطر نیز حمایت مالی‌اش را از این پروژه اعلام کرده است.

Continue Reading

تجارت

ابراز علاقمندی تاجران جمهوری تاتارستان برای سرمایه‌گذاری بالای منابع نفت و گاز افغانستان

Published

on

(Last Updated On: ثور ۱۹, ۱۴۰۳)

وزارت معادن و پترولیم می گوید که سرپرست این وزارت با شماری از تاجران و نمایندگان شرکت‌های پروسس نفت و گاز جمهوری تاتارستان در دفتر کارش ملاقات نموده است.

دراین دیدار تاجران جمهوری تاتارستان ضمن اظهار خرسندی از ملاقات شان با رهبری وزارت معادن و پترولیم، در مورد سابقه و تجارب کاری شان در بخش استخراج و پروسس نفت و گاز معلومات داده افزوده اند که: «ازینکه افغانستان دارای یک سیستم منظم و امنیت کامل می‌باشد و زمینه مناسب نیز برای سرمایه‌گذاری مساعد گردیده است، شرکت‌های ما در نظر دارد تا روی سروی، اکتشاف و استخراج منابع نفت و گاز افغانستان سرمایه‌گذاری نماید و علاقمند هستند تا با همکاری‌ وزارت معادن و پترولیم به افغانستان آمده در بخش استخراج و پروسس نفت و گاز سرمایه‌گذاری نمایند.»

درهمین حال، شهاب الدین دلاور، سرپرست وزارت معادن و پترولیم از تصمیم و برنامه شان برای سرمایه‌گذاری روی منابع نفت و گاز کشور استقبال نموده افزوده است که: «خوشبختانه افغانستان دارای منابع سرشار نفت و گاز در حوزه‌های مختلف بوده و هم اکنون بلاک‌های نفت و گازی هرات در مرحله اعلان قراردارد که تاجران کشور تاتارستان نیز می‌توانند روی منابع نفت و گاز کشور سرمایه‌گذاری نمایند.»

همچنان آقای دلاور گفته است که وزارت معادن و پترولیم جهت ایجاد سهولت‌ها برای سرمایه‌گذاری آماده همکاری در مطابقت با قوانین مربوطه می‌باشد.

Continue Reading

تجارت

شرکت‌های افغانستان و ترکمنستان بیش از ۱۰ قرارداد را در بخش‌های مواد ساختمانی و خوراکی امضا کردند

Published

on

(Last Updated On: ثور ۱۸, ۱۴۰۳)

وزارت صنعت و تجارت خبر داده است که شرکت‌های افغانستان و ترکمنستان بیش از ۱۰ قرارداد و دو تفاهمنامه را در بخش‌های مواد ساختمانی از جمله سیخ گول، رنگ، سنگ مرمر و مواد خوراکی امضا کرده اند.

این قراردادها در جریان سفر یک هیات تجارتی ترکمنستان به ولایت هرات و با حضور نورالدین عزیزی، سرپرست وزارت صنعت و تجارت امضا شده است.

طبق خبرنامه وزارت صنعت و تجارت، آقای عزیزی در مراسم امضای این قراردادها گفت: «بهترین فُرصت جهت گسترش روابط تجارتی و اقتصادی میان افغانستان و ترکمنستان مهیا گردیده است که دو طرف باید از آن استفاده اعظمی نمایند.»

وزارت صنعت و تجارت خاطر نشان کرده که قراردادهای مذکور در نتیجه سفر سرپرست این وزارت به ترکمنستان و ملاقات با قربانقلی بردی محمد اف، رهبر ملی ترکمنستان عقد شده است.

پیش از این، هیات تجارتی ترکمنستان گفته بودند که هدف آنان گسترش روابط اقتصادی میان بخش‌های خصوصی دو کشور می‌باشد، بنابرین تلاش می‌کنند تا سالانه صدها تُن مواد ساختمانی را از صنعت کاران افغانستان خریداری کنند.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!