Connect with us

رویداد های اخیر

رسانه‌ها: ترمپ در مورد هدف قرار دادن پایگاه‌های هستوی ایران بحث کرده است

منتشر شده

در

(Last Updated On: عقرب ۲۷, ۱۳۹۹)

نیویارک تایمز گزارش داده است که دونالد ترمپ، رییس جمهور ایالات متحده امریکا، هفته گذشته در مورد هدف قرار دادن پایگاه اتومی ایران با مشاورین خود بحث و گفتگو کرده است، اما مشاورین وی هشدار داده بود که حمله بر تاسیسات هستوی ایران میتواند سبب جنگ دیگری شود.

مقام‌ها می‌افزایند که در این نشست مایک پنس، معاون ریاست جمهوری و مایک پمپیو، وزیر امور خارجه امریکا و همچنان مشاورین ارشد ترمپ نیز حضور داشتند.

مقام‌های برحال و پیشین امریکایی می‌گویند که این نشست پس از گزارش بازرسان بین‌المللی صورت گرفته است.

بازرسان بین‌المللی به اعضای سازمان ملل متحد هشدار داده بود که ایران ذخیره سازی مواد هسته‌ی را افزایش قابل ملاحظه داده است.

بر بنیاد این مقاله نیویارک تایمز “ترمپ اکنون هم در این فکر است که چگونه میتواند ایران را بخاطر آزمایش‌های اتومی مجازات کند.”

رویترز گزارش داده است که ترمپ از مشاورین خود خواست تا در این مورد به وی راه‌های بدیل را دریافت کنند.

در همین حال، آژانس بین‌المللی انرژی اتومی گزراش داده است که یورانیم ذخیره شده در ایران ۱۲ برابر بیشتر از انداره‌ی است که برای این کشور در نظر گرفته شده بود.

این اداره گفته است که ایران تا تاریخ دوم نومبر حدود ۲هزار و ۴۲۹ کیلوگرام یورانیم ذخیره کرده بود در حالی که در ماه اگست ۲هزار و ۱۰۵ کیلو گرام یورانیم ذخیره کرده بود.

اما بر بنیاد توافقنامه که ایران با امریکا، جرمنی، فرانسه، برتانیا، چین و روسیه امضا کرده بود این کشور تعهد کرد بوده که بیشتر از ۲۰۲.۸ کیلو گرام یورانیم ذخیره نمیکند.

اداره بین المللی انرژی اتومی گفته است که ایران ذخیره نمودن یورانیم  خالص را تا ۴.۵ فیصد افزایش میدهند در حالیکه بر بنیاد توافق نامه امضا شده این کشور باید ۳.۷۶فیصد یورانیم خالص ذخیره میکرد.

بربنیاد توافقنامه ایران با قدرت‌های جهان این کشور به آژانس بین‌المللی انرژی اتومی اجازه داده بود که از تاسیسات هستوی این کشور نظارت کند اما حالا این اداره میگوید که ایران بازرسان شان را اجازه نمی‌دهند تا از تاسیسات نظامی ایران نظارت کنند.

نیویارک تایمز به نقل از مقام‌های امریکایی گفته است که ترمپ از مشاورین خود خواست که چگونه میتواند جواب ایران را بدهد.

این مقام‌ها افزوده اند که مایک پامپیو و میلی گفتند که حمله بر تاسیسات هستوی ایران میتواند خطر وقوع جنگ اتومی را افزایش دهد.

اما نیویارک تایمز می‌گوید که ترمپ تاکنون در مورد راه‌های بدیل فکر میکند تا سرمایه‌ها ومتحدان  ایران را به شمول ملیشه‌ها در عراق هدف قرار دهد.

رویداد های اخیر

در یک سال گذشته نزدیک به ۲۸ هزار اتباع خارجی به افغانستان رفت‌وآمد کرده اند

Published

on

(Last Updated On: ثور ۱۴, ۱۴۰۳)

اداره ملی احصائیه از ثبت ورود و خروج ۲۸ هزار اتباع خارجی در یک سال گذشته خبر داده است.

این اداره گفته است که در جریان یک سال گذشته ورود و خروج ۲۷ هزار و ۹۱۴ شهروند خارجی را از طریق گذرگاه‌ها و میدان‌های هوایی کشور به ثبت رسانده است.

در خبرنامه این اداره آمده است که، در سال گذشته به‌شمول ۶۷۵تن از طبقه اناث، ۱۵ هزار و ۱۵۳ تن وارد کشور شده و ۱۲ هزار و ۷۶۱ تن دیگر از شهروندان خارجی که ۴۹۵ تن آن از طبقه اناث اند، از کشور خارج شده اند.

براساس ارقام ثبت‌شده این اداره، بیش‌ترین ورود و خروج اتباع خارجی از طریق گذرگاه ولایت نیمروز، گذرگاه‌ها و میدان هوایی هرات، گذرگاه تورخم، گذرگاه حیرتان و میدان هوایی بین‌المللی کابل صورت گرفته است.

طبق این ارقام، هدف بیش‌ترین افراد واردشده به کشور سیاحت و کار بوده است.

بر اساس معلومات ثبت‌شده، گردشگران خارجی بیش‌تر از ساحات باستانی ولایت‌های (بامیان، هرات، کندهار، ننگرهار، غور، بدخشان، کندز، پکتیا، خوست، نورستان، بلخ، سمنگان و کنر) دیدن نموده اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

سرپرست وزارت آب و برق با سفیر چین دیدار و روی تطبیق پروژه‌های مشترک بحث نمود

Published

on

(Last Updated On: ثور ۱۴, ۱۴۰۳)

عبداللطیف منصور، سرپرست وزارت آب و برق روز پنج شنبه (۱۳ثور) با جاو شینگ، سفیر چین در افغانستان دیدار نمود.

وزارت آب و برق می گوید که دراین جلسه مجیب الرحمن عمر آخندزاده، معین آب، داکتر فاروق اعظم مشاور مقام این وزارت و شماری از مسئولین تخنیکی نیز حضور داشتند که پیرامون همکاری‌های مشترک در تطبیق پروژه‌های آب و برق صحبت نمودند.

در این جلسه هر دو جانب به روابط خوب اقتصادی و تجارتی میان هردو کشور اشاره نموده در مورد گسترش و توسعه همکاری‌های مشترک به ویژه در ارتباط به سرمایه‌گذاری روی پروژه‌های بند برق باغدره ولایت کاپیسا و بند برق سروبی ۲ جهت تامین برق مورد نیاز پروژه مس عینک ولایت لوگر بحث و تبادل نظر نمودند.

سرپرست وزارت آب و برق تطبیق پروژه‌های متذکره را در راستای تامین برق پروژه مس عینک مهم و ضروری خوانده اطمینان داد که وزارت آب و برق برای تطبیق این پروژه‌ها آمادگی‌های لازم را دارا می‌باشد.

آقای منصور به تسریع امور جهت آغاز کار عملی تاکید ورزیده یادآور شد که اگر شرکت‌های چینایی در تطبیق این پروژه‌ها جدیت و قاطعیت لازم را از خود نشان بدهد این وزارت در آینده پروژه‌های بیشتری را جهت سرمایه‌گذاری با شرکت‌های چینی قرارداد خواهد کرد.

در همین حال سفیر چین نیز از همکاری در راستای تطبیق پروژه‌های یاد شده به مقام رهبری وزارت اطمینان داده وعده سپرد که شرکت‌های چینی در راستای سرمایه‌گذاری روی پروژه‌های یاد شده هرچه زود تر اقدامات لازم را روی دست خواهد گرفت.

Continue Reading

رویداد های اخیر

زلمی خلیل‌زاد: بایدن بدون درنظرداشت توصیه دیپلمات‌های امریکایی افغانستان را ترک کرده است

Published

on

(Last Updated On: ثور ۱۴, ۱۴۰۳)

زلمی خلیل‌زاد، نماینده‌ پیشین امریکا برای صلح افغانستان می‌گوید که جو بایدن، رئیس جمهور امریکا مشوره دیپلمات‌های بلند رتبه، از جمله انتونی بلینکن، وزیر امور خارجه این کشور که از او خواسته بودند نیروهای امریکایی را بدون وجود «شرایط خاص» از افغانستان خارج نکند، نادیده گرفته است.

خلیل‌زاد این موضوع را روز گذشته (چهارشنبه ۱۲ ثور) در کمیته روابط خارجی مجلس نماینده‌گان امریکا بیان کرده است.

در حالی که طرح خروج نیروهای امریکایی از افغانستان توسط دونالد ترامپ، رئیس جمهور پیشین ایالات متحده به‌عنوان بخشی از توافق‌نامه ۲۰۲۰ دوحه میان واشنگتن، دولت سابق افغانستان و امارت اسلامی آغاز شد بود، خلیل‌زاد تاکید کرده است که بایدن می‌توانست این طرح را متوقف یا تغییر دهد.

وی افزوده است: «وزیر امور خارجه و من خواستار یک رویکرد خروج مشروط بودیم. اما طوری که همه ما می‌دانیم تصمیم نهایی این بود که براساس یک جدول زمانی عقب‌نشینی کنیم.»

براساس گزارش نیویارک پوست، نماینده خاص پیشین امریکا برای صلح افغانستان گفته است که وی به بایدن توصیه کرده بود که پیش از خروج نیروهای امریکایی، امارت اسلامی و دولت پیشین افغانستان باید به توافق صلح جداگانه دست یابند.

بربنیاد این طرح خلیل‌زاد، پس از خروج نیروهای امریکایی دولت مشارکتی با سهم مساوی امارت اسلامی و دولت پیشین در افغانستان شکل می‌گرفت.

این دیپلمات پیشین امریکایی تصریح کرده است: «این اساساً نوعی فرمول تقسیم قدرت بود که کارشناسان در مشوره با کارشناسان خارجی ارایه کرده بودند. در آن دولت افرادی گماشته می‌شد که با هر دو طرف [امارت اسلامی و دولت پیشین] رابطه داشته‌اند و توسط فردی قابل‌ قبول برای هر دو طرف رهبری می‌شد.»

به گفته خلیل‌زاد، مقام‌ها در وزارت امور خارجه امریکا پیش‌بینی کرده بودند که تقسیم قدرت در افغانستان بدون حضور ایالات متحده بیش از سه سال دوام نمی‌آورد.

این در حالی است که نماینده‌ پیشین امریکا برای صلح افغانستان در ماه دلو گذشته نیز در نشست استماعیه کمیته روابط خارجی مجلس نماینده‌گان ایالات متحده گفته بود که فصل مبارزه برای افغانستان به پایان نرسیده و نباید به این کشور پشت شود.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!