Connect with us

رویداد های اخیر

غنی: خروج غیرمسوولانه ارتش سرخ باعث جنگ داخلی در افغانستان

منتشر شده

در

محمد اشرف غنی رییس جمهوری کشور می‌گوید که خروج نیروهای سرخ شوروی پیشین از افغانستان غیر مسوولانه، و هیچ تدبیری برای آینده کشور در نظر گرفته نشده بود.

آقای غنی در پیامی به مناسبت ۳۲مین سالیاد خروج ارتش شوروی سابق از کشور  تاکید می‌ورزد که در حال حاضر فرصت برای تامین صلح فراهم شده و باید در نتیجه این روند تمامی نهادهای ملکی و نظامی حفظ شوند.

قشون سرخ در سال ۱۹۷۹ میلادی افغانستان را اشغال کرد. با اشغال افغانستان، یک جنگ ۹ ساله در علیه این نیروها در کشور در گرفت که در نتیجه هزاران سرباز روسی و بیش از یک و نیم میلیون افغان کشته و میلیون ها افغان دیگر نیز مجبور به مهاجرت شدند.

آقای غنی گفته است:” خروج نیروهای شوروی در آن زمان ازافغانستان مسولانه نبود، از همین رو افغانستان وارد جنگ داخلی شد و تمامی نهادها و زیرساخت ها از هم پاشید.”

در همین حال شماری از اعضای جمعیت اسلامی در روز گرامی داشت از ۲۶ دلو سال ۱۳۶۷ می‌گویند که وضعیت کنونی افغانستان همچون ۳۲ سال قبل است، اما طالبان بدانند که اینبار گزینه زور و جنگ پیروز نیست باید راه گفتگو و مصالحه را در پیش گیرند.

محمد یونس قانونی عضو رهبری جمعیت اسلامی میگوید: ” متاسفانه مذاکرات دوحه با بن‌بست رو به رو شده است و علت آن این خواست طالبان است که نیروهای خارجی باید از افغانستان خارج شود، جنگ راه حل نیست و هیچ امکان ندارد که افغانستان را از راه جنگ به دست آورید.”

اما با گذشت بیش از سی سال از آن زمان، افغانستان هنوز هم در آتش جنگ می سوزد و مذاکرات صلح هم به بن‌بست خورده است.

سید ابراهیم عماد عضو رهبری شورای جمعیت اسلامی افغانستان میگوید:” جهاد مردم افغانستان یک دست آورد بزرگ بود که امروز سیاسیون با گرفتن تجربه از تاریخ ثبات در افغانستان را بتوانند فراهم کنند.”

طالبان نیز امروز را در پیامی به مرد افغانستان تبریکی داده و گفته اند که مجاهدت این گروه پس از شکست شوروی ادامه داشته و تا خروج نیروهای امریکایی از افغانستان نیز دوام می‌کند.

رویداد های اخیر

وزارت دفاع افغانستان: یک پوسته پاکستان در نزدیکی سپین‌بولدک تخریب شد

Published

on

عنایت‌الله خوارزمی، سخنگوی وزارت دفاع افغانستان، می‌گوید که روز گذشته یک پوسته نظامی پاکستان در نزدیکی سپین‌بولدک، پس از تیراندازی به سوی افغانستان، هدف قرار گرفته و تخریب شده است.

خوارزمی در صفحه ایکس خود نوشته است که در این درگیری به نیروهای افغان هیچ‌گونه تلفات و خسارتی وارد نشده است.

او همچنین ادعاهای منتشرشده از سوی پاکستان درباره این درگیری را «پروپاگند» خوانده و گفته است که این ادعاها حقیقت ندارد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

مجاهد: پاکستان با حمله بر افغانستان می‌خواهد از مسئولیت‌های پیمان مکه شانه خالی کند

او تأکید کرد که امارت اسلامی افغانستان به آنچه «بدمعاشی» رژیم نظامی پاکستان خواند، «پاسخ مناسب» خواهد داد.

Published

on

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی، می‌گوید پاکستان پس از پیوستن به «پیمان مکه» و در حالی که با بحران‌های داخلی روبه‌رو است، با حملات به افغانستان تلاش می‌کند از مسئولیت‌های خود در این پیمان شانه خالی کند.

مجاهد که در یک مدرسه در کندهار صحبت می‌کرد، گفت پاکستان همچنین با این حملات می‌خواهد افکار عمومی را از تظاهرات، مشکلات سیاسی و بحران اقتصادی در داخل این کشور منحرف کند.

او گفت فضای سیاسی در پاکستان محدود شده و آزادی‌هایی که قوانین این کشور برای مردم تضمین کرده، به آنان داده نمی‌شود و به گفته او، نوعی دیکتاتوری بر مردم حاکم شده است.

مجاهد افزود مشکلات اقتصادی پاکستان نیز به‌گونه سرسام‌آوری افزایش یافته و این کشور با تجاوز به حریم افغانستان، می‌خواهد توجه مردم را از ناکامی‌های خود منحرف کند.

سخنگوی امارت اسلامی گفت مقام‌های نظامی پاکستان با موضع‌گیری‌های خود، مردم این کشور را نیز با خود به سوی هلاکت می‌برند.

او تأکید کرد که امارت اسلامی افغانستان به آنچه «بدمعاشی» رژیم نظامی پاکستان خواند، «پاسخ مناسب» خواهد داد.

گفتنی است که رژیم نظامی پاکستان روز پنجشنبه بر ولایت‌های کندهار، پکتیا و خوست حملات هوایی انجام داد که درنتیجه آن چهار غیرنظامی به شهادت رسیدند.

این حملات سه روز پس از حملات رژیم نظامی پاکستان بر کنر و پکتیکا انجام شد که در نتیجه آن سه غیرنظامی شهید شدند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

وزارت خارجه: نسبت دادن مواد مخدر کشف‌شده در پاکستان به افغانستان بی‌اساس است

بلخی گفت سفارت امریکا در اسلام‌آباد باید منشأ مواد مخدر کشف‌شده را در پاکستان جستجو کند، نه اینکه به عنوان یک وسیله پروپاگند عمل کند.

Published

on

عبدالقهار بلخی، سخنگوی وزارت امور خارجه افغانستان، نسبت دادن افغانستان به یک محموله مواد مخدر کشف‌شده در پاکستان را «بی‌اساس» خوانده و گفته است که این ادعا با «انگیزه سیاسی» مطرح شده است.

بلخی گفت سفارت امریکا در اسلام‌آباد باید منشأ مواد مخدر کشف‌شده را در پاکستان جستجو کند، نه اینکه به عنوان یک وسیله پروپاگند عمل کند.

بلخی افزود که امارت اسلامی افغانستان تولید، قاچاق و استفاده از همه انواع مواد مخدر را در کشور به‌گونه کامل ممنوع کرده است.

او همچنین مدعی شد که پس از ممنوعیت مواد مخدر در افغانستان، کشت، تولید و قاچاق مواد مخدر «در آن سوی خط دیورند» افزایش یافته است.

بلخی همچنین گفت افغانستان ظرفیت تولید مواد مخدر مصنوعی را ندارد و گذرگاه‌ها در امتداد خط فرضی دیورند نیز نزدیک به یک سال است که به‌طور کامل به روی رفت‌وآمد بسته شده‌اند.

سفارت امریکا در اسلام‌آباد روز پنجشنبه اعلام کرد نیروهای مبارزه با مواد مخدر امریکا و پاکستان، ۴۶۳ کیلوگرام مت‌آمفتامین به ارزش حدود ۲۱ میلیون دالر را که به گفته این سفارت از افغانستان منشأ گرفته و به مقصد سریلانکا انتقال داده می‌شد، کشف و ضبط کرده‌اند.

سفارت امریکا گفت در پی این عملیات چند نفر بازداشت شده‌اند و این اقدام نشان‌دهنده ادامه همکاری و آموزش نیروهای پاکستانی از سوی امریکا برای مقابله با شبکه‌های بین‌المللی قاچاق مواد مخدر است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!