Connect with us

رویداد های اخیر

نامه وزیر خارجه امریکا به رییس جمهور غنی

منتشر شده

در

جناب آقای رییس جمهوری:

امیدوارم این نامه به شما برسد. من به عبدالله رییس شورای عالی مصالحه ملی پیام مشابه‌ی ارسال خواهم کرد.

من از فرصت صحبت و گفتگو با شما و مشوره در مورد بازنگری استراتژی ایالات متحده برای افغانستان قدردانی میکنم. دیدگاه‌های شما و گروه شما به بازنگری ما ارزش بخشیده است.

من امروز به شما مینویسم تا شما را در جریان وضعیت موجود بگذارم؛ انتخاب فوری که در مقابل ما قرار دارد و مدیریت عاجل که جوبایدن و من در جریان هفته های آینده از شما میخواهیم. اگرچه ما هنوز بررسی خود را در مورد مسیر مان به آینده را نهایی نکرده ایم. اما به یک نتیجه ابتدایی رسیده ایم که بهترین راه برای پیشبرد منافع مشترک مان این است که تمام تلاش مان را به خرچ دهیم و گفتگوهای صلح را تسریع ببخشیم و همه طرفها را برای اجرای تعهدات خود جمع کنیم.

برای اینکه همه مسایل به صورت اساسی و سریع به سمت توافق و آتش بس دایمی و جامع پیش برود، ما بلافاصله یک تلاش دیپلماتیک به سطح بالا را با طرفین و کشورهای منطقه و سازمان ملل دنبال می کنیم. این تلاش عناصر مختلف را در بر میگیرد:

نخست، ما قصد داریم از سازمان ملل بخواهیم وزرای خارجه و نمایندگانی از روسیه، چین، پاکستان، ایران، هند و آمریکا  را جمع کند تا در مورد یک رویکرد واحد گفتگو کنند تا از روند صلح در افغانستان حمایت کنند. اعتقاد من این است که این کشورها در مورد یک افغانستان باثبات منافع مشترک دارند و ما باید کار کنیم تا ببینیم به این هدف می رسیم.

دوم، من و رییس جمهور بایدن از سفیر خلیلزاد کسی که کار حیاتی انجام میدهد خواستیم که به وظیفه‌اش ادامه دهد و برنامه‌ای نوشته شده را آماده کند تا با شما و با هبران طالبان شریک کند که هدفش تسریع بخشیدن به گفتگوهای است که قبلا برای رسیدن به یک راه حل و آتش بس مذاکره شده است. این طرح بازتاپ دهنده برخی ایده های است که شامل نقشه راه برای پروسه صلحی میشود که سفیر محب با سفیر ویلسن در میان گذاشت.  با به اشتراک گذاشتن این اسناد ، ما قصد نداریم شرایط را به طرفین دیکته کنیم. در عوض ، این اسناد به جمهوری اسلامی و طالبان امکان می دهد تا فوراً به وظایف تدوین: الف) اصول بنیادی که قانون اساسی آینده و روش حکومت داری در أفغانستان را تعیین میکند ب) نقشه راه برای یک دولت جدید و فراگیرمشخص میکند  ج) شرایط آتش بس دائمی و جامع را فراهم میکند. من از شما می خواهم که مواضع سازنده ای را توسعه بدهید و مورد این پیشنهادهای توشته شده  با سفیر خلیل زاد گفتگو کنید.

سوم، ما از دولت ترکیه خواهیم خواست تا در هفته های آینده میزبان نشست ارشد هر دو طرف برای نهایی کردن توافق صلح باشد. من از شما یا  نمایندگان با صلاحیت تان می خواهم که با سایر نمایندگان جمهوری اسلامی به این نشست بپیوندید.

چهارم، ما نظر شما را در میان میگذاریم که باید تلاش شود تا از سطح بالای خشونت در أفغانستان کاهش بیابد  که خسارات غیر قابل قبولی را برای مردم افغانستان تحمیل می کند و تلاش ها برای دستیابی به صلح را عمیقا تضعیف می کند. ما یک پیشنهاد اصلاح شده برای کاهش 90 روزه خشونت آرا ماده کرده ایم که هدف آن جلوگیری از حمله بهاری طالبان است و همزمان  همخوانی دارد با تلاش های دیپلماتیک ما برای حمایت از توافق سیاسی بین طرفین. من از شما می خواهم پیشنهادی را که سفیر خلیل زاد با شما در میان می گذارد مثبت ارزیابی کنید.

به نظر من وحدت و همه شمول بودن  در صف جمهوری اسلامی برای کار دشواری که در پیش است ضروری است. همانطور که شما و هموطنان تان خیلی خوب می دانید ، اختلاف در رهبران افغانستان در اوایل دهه ۱۹۹۰ فاجعه بار بود و نباید اجازه داده شود  فرصت که در پیش روی ما قرار دارد از بین برود. کار مشترک شما  با رئیس (شورای مصالحه ملی) عبدالله و همکاری  شما با رئیس جمهور پیشین کرزی و پروفسور سیاف برای ساخت یک جبهه متحدتر برای صلح نویدبخش است. من از شما می خواهم که برای مشوره بیشتر با این گروه چهارنفره مشورت کنید که افغان ها آن را همه شمول  و معتبر می دانند تا یک اجماع برای اهداف خاص برای مذاکره با طالبان در مورد حکومت داری، تقسیم قدرت و اصول حمایت کننده ضروری را بسازید.  تمام پیام های که به مردم داده میشود، نشان دهنده توافق و یکچارگی باشد. از همه تلاشهای که در این راستا صورت میگیرد قویا حمایت خواهیم کرد تا کار متحد پیش برود.

من باید واضح کنم آقای رییس جمهور که فرایند سیاست های ما در واشنگتن ادامه دارد و آمریکا تا حال هیچ یکی از گزینه ها را انتخاب نکرده است. ما در نظر داریم تا تمامی نیروهای مانرا تا ۱می خارج کنیم. چرا که ما انتخاب های دیگر را مدنظر گرفته ایم. حتا با ادامه کمک های مالی آمریکا برای نیروهای شما، پس از خروج نیروهای آمریکا من نگرانم که وضعیت امنیتی در افغانستان خرابتر شود و طالبان بتوانند فورا جغرافیایی بیشتر را بگیرند. من برای شما واضح بسازم که شما فوریت لحن مرا در مورد کار جمعی درک کرده باشید  که در این نامه نوشته شده است.

کار با شما به عنوان یک شریک ادامه خواهد داشت.

ارادت

انتونی بلینکن

رویداد های اخیر

پارلمان اروپا دولت‌هایی که روابط با امارت اسلامی را عادی می‌کنند، محکوم کرده است

Published

on

پارلمان اتحادیه اروپا با تصویب قطعنامه‌ای در مورد وضعیت حقوق بشر در افغانستان، کشورهایی را محکوم کرده است که با عادی‌سازی روابط می‌خواهند امارت اسلامی افغانستان را حمایت و همکاری کنند.

این قطعنامه که روز گذشته (پنجشنبه) توسط این اتحادیه نشر شده، از قانون جدید امر به معروف و نهی از منکر نیز «به شدت» انتقاد کرده است.

پارلمان اتحادیه اروپا بر وضع تحریم‌های جدید در برابر امارت اسلامی نیز تأکید کرده است.

در بخشی از این قطعنامه آمده است: «نمایندگان پارلمان اروپا از اتحادیه اروپا می‌خواهند که از به رسمیت شناختن آپارتاید جنسیتی به عنوان جنایت علیه بشریت حمایت کند. آن‌ها همچنان خواستار تحریم‌های جدید اتحادیه اروپا علیه طالبان و محکوم کردن دولت‌های هستند که از طریق عادی‌سازی روابط از طالبان حمایت می‌کنند.»

در این قطعنامه از امارت اسلامی خواسته شده است که به مکلفیت‌های افغانستان به قوانین بین‌المللی مشمول کنوانسیون محو هرگونه تبعیض علیه زنان و کنوانسیون حقوق کودکان پابند بماند.

این قطعنامه در مورد وضعیت حقوق بشر در افغانستان با ۵۶۵ رای موافق، ۸ رای مخالف و ۴۳ رای ممتنع به تصویب رسیده است.

در همین حال، این قطعنامه از اتحادیه اروپا و کشورهای کمک کننده می‌خواهد تا کمک‌های بشر دوستانه و کمک‌های مالی را برای حمایت از نیازهای اساسی معیشت و جامعه مدنی افغانستان افزایش دهند.

با این حال، سخنگوی امارت اسلامی گفته است که اعمال تعزیرات و فشارها از سوی برخی از کشورها بر حکومت سرپرست همانند گذشته ناکام بوده و دولت افغانستان خواهان تعامل مثبت با تمامی کشورهای جهان است.

 ذبیح‌الله مجاهد در این مورد گفت: «اتحادیه اروپا در مورد از اینکه باید تعزیرات وضع شود یا فشارها اعمال شود، تشویق راه‌های ناکام است که قبلاً آن‌ها از این مسیر رفته بودند و نتیجه‌‌ای نگرفتند. امارت اسلامی افغانستان تعامل مثبت را یگانه راه حل تمام مسایل می‌داند.»

این در حالی است که پیش از این شورای امنیت سازمان ملل نیز در نشستی در مورد بررسی وضعیت افغانستان، از انفاذ و چگونگی تطبیق قانون امر به معروف و نهی از منکر امارت اسلامی ابراز نگرانی جدی کرده است.

امارت اسلامی اما در پیوند به انتقادها از نافذشدن قانون امر به معروف و نهی از منکر گفته که این قانون براساس شریعت اسلامی تدوین یافته و مخالفت با آن را تضاد با شریعت اسلامی دانسته است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

امارت اسلامی به علما: از بحث در مورد مسائل اختلافی خودداری کنید

در اعلامیه تاکید شده است که علما تلاش کنند تا از رسانه‌ها «تنها مسائلی را بیان کنند که منفعت و سعادت دنیا و آخرت» مردم در آن نهفته باشد و اتفاق و اتحاد با آن تقویت یابد.

Published

on

ریاست الوزرای امارت اسلامی افغانستان از علما خواسته است تا از صحبت‌هایی که راه را برای بحث‌های اختلافی و مناظره‌ها هموار می‌کند و سبب نا آرامی روانی مردم عام می‌شود، جداً اجتناب ورزند.

در اعلامیه ریاست الوزرا که امروز (جمعه، ۳۰ سنبله) منتشر شده، آمده است که علما «از آن موضوعات و قضایای نادر و بیانات تفردات علما اجتناب نمایند که برای شماری سبب فتنه می‌گردد و ذهنیت عامه آن را درک نمی‌تواند.»

ریاست الوزرا افزوده است که «بعضی از مسائل عجیب و غریب که در کتاب‌های فقهی یا فنی آمده است و یا مجتهدین از روی فقه الافتراضی آن را استخراج کرده و وقوع آن عام نیست و از ضرورت دین هم شمرده نمی‌شوند، در منابر و مجالس عامه بیان نگردند، زیرا از چنین مسائل دشمنان دین تمسخر می‌سازند و با آن به دین و علم اهانت صورت می‌گیرد.»

در اعلامیه تاکید شده است که علما تلاش کنند تا از رسانه‌ها «تنها مسائلی را بیان کنند که منفعت و سعادت دنیا و آخرت» مردم در آن نهفته باشد و اتفاق و اتحاد با آن تقویت یابد.

ریاست الوزرا همچنان از واعظان و استادان خواسته است تا از نشر موضوعات «درسی و تصوفی حلقه‌های خاص که شکل تخصصی، مغلق و تفصیلی دارد، در رسانه‌ها اجتناب ورزند» زیرا چنین مجالس «خاص» بوده و برای «مخاطبین خاص» می‌باشد.

ریاست الوزرا اضافه کرده است که «آن عده علما که اختلافات را دامن می‌زنند، خرافات را ترویج می‌کنند، به بحث‌ها، مناظره‌ها و کار بردن الفاظ نامناسب در رسانه‌های عامه ادامه می‌دهند» در مناسبت‌ها دعوت نشوند و نه هم زمینه فعالیت برای آنان فراهم گردد.

ریاست الوزرا گفته است که این چنین علما، مردم را در «شک و فتنه می‌اندازند و از همین طریق برای کسب شهرت شان تلاش می‌کنند و یا عقده‌گشایی می‌کنند.»

در اعلامیه آمده است: «امارت اسلامی به هیچ کسی اجازه ایجاد اختلاف، تفرقه اندازی، نزاع و فتنه سازی را نمی‌دهد و برای جلوگیری آنها اقدامات جدی می‌کند.»

Continue Reading

رویداد های اخیر

وزیر امور سرحدات پاکستان خواستار افزایش کمک‌های بین المللی به مهاجران افغان شد

او همچنان بر استفاده از منابع به شکل مطلوب برای دستیابی به اهداف کمیشنری مهاجران افغان تاکید کرد.

Published

on

امیر مقام، وزیر امور سرحدات پاکستان از جامعه جهانی خواسته است تا کمک‌های خود را برای مهاجران افغان مقیم این کشور افزایش دهد.

آقای مقام در نشستی در دفتر کمیشنری مهاجران افغان در شهر کراچی خاطر نشان کرده که نیازهای مهاجران در حال افزایش است.

او همچنان بر استفاده از منابع به شکل مطلوب برای دستیابی به اهداف کمیشنری مهاجران افغان تاکید کرد.

او گفت: «ما منتظر ادامه همکاری برای تضمین امنیت و عزت پناهندگان در داخل مرزهای خود هستیم.»

پاکستان میزبان حدود یک و نیم میلیون مهاجر قانونی از افغانستان است.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!