Connect with us

رویداد های اخیر

حملات هوایی نیروهای امریکایی بر پایگاه‌های طالبان در کندهار

منتشر شده

در

سونی لگیت، سخنگوی نیروهای امریکایی در افغانستان، امروز ( چهارشنبه، ۲۷حوت) تأیید کرده است که نیروهای امریکایی جنجگویان طالبان را در ولسوالی‌های ژیری و سپین بولدک کندهار هدف قرار داده اند.

لگیت افزود که طالبان می‌خواستند بر نیروهای افغان حمله کنند، که هدف حملات هوایی این نیروها قرار گرفتند.

وی دراین باره گفته است که “مطابق به توافقنامه دوحه امریکا به دفاع از نیروهای افغان ادامه میدهد.”

او در باره تلفات این حملات چیزی نگفته است.

در همین حال، نیروهای امنیتی و دفاعی کشور می‌گویند که در نتیجه عملیات نیروهای افغان در چندین ولسوالی کندهار ۳۰ تن از جنگجویان طالبان کشته شده اند.

وزارت داخله در این باره گفته است که: ” در نتیجه عملیات ۱۲ تن از طالبان کشته شدند و شش موترسایکل آنها نیز از بین برده شدند.”

این وزارت افزوده است که شب گذشته درمنطقه تیمور، نزدیک شهر کندهار، ۱۸طالبان در یک حمله کشته شدند.

اما طالبان این حملات هوایی نیروهای امریکایی را خلاف توافقنامه دوحه عنوان کرده اند و می‌گویند که ادامه چنین حملات آنها را مجبور به انجام عمل مشابه خواهند نمود. 

محمد نعیم، سخنگوی گروه طالبان در یک اعلامیه در این باره گفته است که جنگجویان این گروه نیز اقدام خواهد کرد و مسوولیت عواقب آن بدوش امریکا خواهد بود.

این درحالی است در این اواخر چندین ولسوالی کندهار شاهد درگیری‌های شدید میان نیروهای افغان و طالبان استند.

مسعود اندرابی، وزیر داخله کشور روز گذشته برای بررسی وضعیت امنیتی کندهار به این ولایت سفر کرد و با مقام‌های محلی در مورد وضعیت امنیتی دیدار و گفتگو کرد.

رویداد های اخیر

پاکستان: مردم دو سوی خط دیورند خواهان صلح و ثبات‌اند

Published

on

سخنگوی وزارت خارجه پاکستان می‌گوید مردم ساکن در دو سوی خط دیورند خواهان صلح، ثبات و روابط آرام میان افغانستان و پاکستان هستند.

طاهر اندرابی در نشست خبری هفتگی خود گفته است که میان مردم دو کشور مشکل عمده‌ای وجود ندارد، اما به ادعای او، فعالیت گروه‌های هراس‌افکن از خاک افغانستان همچنان بر تلاش‌های صلح در منطقه تأثیر گذاشته است.

او افزوده است که اسلام‌آباد این موضوع را مانعی در برابر بهبود امنیت و روابط دوجانبه می‌داند. این در حالی است که امارت اسلامی افغانستان همواره این ادعاها را رد کرده و تأکید می‌کند که اجازه استفاده از خاک افغانستان علیه کشورهای همسایه داده نخواهد شد.

سخنگوی وزارت خارجه پاکستان همچنین گفته است که کشورش در مسائل منطقه‌ای مربوط به افغانستان، ایران، هند و سومالیا همچنان بر دیپلوماسی و گفتگو تمرکز دارد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

دیدار سهیل شاهین با سفیر گامبیا در قطر؛ بررسی روابط دوجانبه و فرصت‌های سرمایه‌گذاری

بر اساس خبرنامه سفارت افغانستان در دوحه، عمر جاح هم‌زمان مسئولیت امور سفارت گامبیا برای افغانستان را نیز بر عهده دارد.

Published

on

سهیل شاهین، سرپرست سفارت امارت اسلامی افغانستان در دوحه، با عمر جاح، سفیر و نماینده فوق‌العاده جمهوری گامبیا در قطر دیدار و گفتگو کرده است.

بر اساس خبرنامه سفارت افغانستان در دوحه، عمر جاح هم‌زمان مسئولیت امور سفارت گامبیا برای افغانستان را نیز بر عهده دارد.

در این دیدار، دو طرف درباره روابط دوجانبه میان افغانستان و گامبیا، وضعیت امنیتی در افغانستان، فرصت‌های سرمایه‌گذاری و همکاری‌های اقتصادی و سایر موضوعات مورد علاقه مشترک بحث و تبادل نظر کرده‌اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

اچکزی: اگر دولتمردان خوب می‌بودند، مردم دو طرف خط دیورند آزادانه رفت‌وآمد می‌کردند

Published

on

محمود خان اچکزی، رهبر اپوزیسیون در مجلس ملی پاکستان و رئیس حزب عوامی ملی پشتونخوا، گفته است که اگر رهبران شایسته در قدرت می‌بودند، مردم در امتداد خط دیورند می‌توانستند آزادانه رفت‌وآمد کنند.

او در یک پادکست گفته است که کشورهای دیگر مانند روسیه، آلمان و بریتانیا با وجود جنگ‌های تاریخی، امروز مرزهای بسیار بازتری دارند و در میان آن‌ها تنها یک «خط کاغذی» باقی مانده است و بررسی‌های سخت‌گیرانه نیز وجود ندارد.

اچکزی افزود که در منطقه نیز می‌توانست وضعیت مشابهی وجود داشته باشد و تأکید کرد: «اینجا چه مشکل است؟ پنجابی در کندهار می‌رقصید و پشتون اینجا می‌آمد. با وجود این‌که ظاهراً یک کشور نیستیم، اما می‌توانستیم عملاً یک کشور باشیم.»

او همچنین با اشاره به تهاجم شوروی سابق و ایالات متحده به افغانستان گفت که افغانستان حق دارد از این کشورها برای خسارات جنگی و بازسازی مطالبه غرامت کند.

این سیاستمدار پاکستانی در ادامه از برخورد حکومت پاکستان با پشتون‌ها انتقاد کرده و مدعی شده است که در برخی شهرها مانند لاهور و کراچی، برخی از آنان بازداشت یا اخراج می‌شوند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!