Connect with us

رویداد های اخیر

حبیبه سرابی تنها زن افغان در نشست مسکو

منتشر شده

در

(Last Updated On: حوت ۲۹, ۱۳۹۹)

با وجود وعده‌های مکرر دولت افغانستان و سیاستمداران این کشور برای مشارکت زنان در فرایندهای تصمیم گیری، اما نشست بزرگ روز پنجشنبه در مسکو درباره روند صلح افغانستان خلاف این وعده‌ها بود.

در ترکیب هیئت‌های دولت افغانستان چه در میز گفت‌وگوهای صلح در دوحه و چه در نشست روز گذشته مسکو حضور زنان نادیده گرفته شده است. در نشست مسکو، تنها حبیبه سرابی، عضو گفت‌وگوکننده‌ی هیئت دولت افغانستان اشتراک کرد و دیگر نماینده‌ای از زنان، کنشگران مدنی و حقوق بشری و رسانه‌ها در میان این هیئت دیده نشده است.

زمانی که نمایندگان وارد اتاق جلسه شدند – مشخص شد که در میان ده‌ها نفر حاضر ، همه مرد بودند – به جز یک خانم حبیبه سرابی.

خانم سرابی تنها زن در میان نماینده‌گان افغانستان بود – که شامل دولت افغانستان، طالبان و افرادی از افغانستان بود که از طرف مسکو دعوت نامه برای شان فرستاده شده بود.

خانم سرابی تنها صدای زن در اتاقی پر از مردان در نشست مسکو بود.

خانم سرابی دراین باره می گوید که:”امیدوارم درنشست‌های بعدی یگانه زن نباشم و خواستم که بیشتر زنان را دعوت کنند وبرای مقام‌های ترکیه که درنشست حضور داشتند گفتم که باید زنان بیتشر را به نشست #ترکیه دعوت کنند و همچنان نگرانی‌های زنان را شریک ساختم.”

همچنان نادر نادری ، یکی دیگر از اعضای تیم مذاکرات صلح جمهوری افغانستان، در حمایت از سرابی گفته است که خانم سرابی در سخنان‌اش در اتاق پر از مردان گفت:” چرا من باید تنها زن در این نشست باشم؟ مگر ما بخشی از جنگ نبوده ایم؟ مطمئناً ما (زنان) می‌توانیم به صلح کمک کنیم. ۵۱فیصد افراد جامعه نباید نادیده گرفته شوند. امیدوارم که میزبانان درآینده این مسله را یاداشت کرده باشند.”

نادری همچنین اظهار داشت است که امیدوار است “تعداد مساوی حضور زنان در همچو نشست‌ها به یک اصل تبدیل شود.

درادامه واکنش‌ها شهرزاد اکبر، رییس کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان نیز این عدم تعادل اشتراک کننده‌گان مسکور را زیر سوال برد.

خانم اکبر در حساب تویترش نگاسته است که:”بر اساس گزارش رسانه‌ها، برخی از دعوت نامه‌های نشست مسکو به افراد خاصی تحویل داده شد. چرا روسیه یک زن افغان را در آن لیست قرار نداد؟ همچنین احتمالاً از دولت افغانستان نیز دعوت شده بود، چرا از این دعوت برای ارسال چهار زن مذاکره کننده استفاده نشده است؟ “

اشرف حیدری، سفیر افغانستان در سریلانکا نیز در توییتی گفت: “حضور زنان مفصل در جلسات صلح به آرامی کاهش یافته است. ورود و رهبری اساسی آنها در هرگونه تعامل صلح به طور طبیعی مورد نیاز است، زیرا آنها از دو سوم هر جمعیت حرف می زنند، از جمله كودكانی كه تربیت میكنند. برای مسکو اهمیتی نخواهد داشت. اما هر افغان باید به آن اهمیت دهد!.”

این مسله واکنش‌های زیادی را به دنبال داشت از جمله مدیر موقت دیده‌بان حقوق بشر در بخش حقوق زنان، هدر بار نیز واکنش عدم تعادل زنان را در نشست مسکو زیر پرسش قرار داده است.

لیز دوسیت، خبرنگار ارشد بین‌المللی شبکه بی بی سی، با واکنش دراین باره گفته است که:”صدای قوی زنان افغان. آیا به همین دلیل است که آنها (مردان) نمی‌خواهند بیشتر سر میز حاضر باشند؟”

این درحالی است که پس از آغاز گفتگوهای درون افغانی در دوحه، در سپتامبر سال گذشته ،گزارشی منتشر شد که در آن گفته شده بود که نزدیک به ۸۰ درصد از جلسات صلح افغانستان، از سال ۲۰۰۵ بدین سو زنان را مستثنی قرار داده اند.

در آن گزارش آمده بود که بدون مشارکت معنادار زنان، هرگونه تلاش صلح پایدار در معرض شکست خواهد بود.

همچنان در دیدارهای مقام‌های امریکایی و طالبان که در ماه فبروری سال گذشته در دوحه زمینه را برای آغاز روند صلح بین‌الافغانی در ماه سپتامبر فراهم كرد، یك خانم در این گفتگوها نیز حضور نداشت.

رویداد های اخیر

در پی بارندگی‌های چهار روز گذشته هشت تن جان باخته اند

Published

on

(Last Updated On: ثور ۱۰, ۱۴۰۳)

ملا جانان سایق، سخنگوی وزارت دولت در امور رسیدگی به حوادث طبیعی می‌گوید، در پی بارش باران‌ها و سرازیرشدن سیلاب‌ها در چهار روز گذشته، هشت تن جان باخته، ۳ تن زخمی و ۲۰ هکتار زمین زراعتی نیز تخریب شده است.

آقای سایق همچنان گفته است که در نتیجه بارندگی های اخیر در کشور ۱۴۰ خانه به شکل کلی و قسمی تخریب و ۲۰ کیلومتر سرک در سراسر کشور نیز تخریب شده است.

به گفته وی ۳۰ رآس مواشی نیز تلف شده است.

سخنگوی وزارت دولت در امور رسیدگی به حوادث طبیعی همچنان همچنان افزوده است که: «خوشبختانه در نتیجه بارش‌های اخیر سطح آب در کشور افزایش یافته است، آب‌های زیر زمینی تقویت شده است و دهاقین خرسند اند.»

به گفته وی وزارت دولت در امور رسیدگی به حوادث به تمام ریاست‌های خود در ولایات هدایت داده است تا تمام امکانات خود را برای رسیده‌گی به آسیب دیده‌گان بکار بیندازند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

تولیدات سمنت غوری در بغلان افزایش یافته است

Published

on

(Last Updated On: ثور ۹, ۱۴۰۳)

مسوولان شرکت دولتی سمنت غوری در ولایت بغلان می‌گویند که میزان تولید سمنت در این شرکت نسبت به گذشته افزایش یافته است. به گفته آنان، در سال ۱۴۰۲ یک صدوپنجاه هزار تُن سمنت تولید شده است و تلاش دارند تا در سال جاری میزان تولید را به ۱۸۰ هزار تُن برسانند.

عبدالوکیل قیومی، معاون مالی و اداری شرکت سمنت غوری بغلان در این مورد گفته است: «در سال گذشته پلانی که داشتیم موفقانه ۱۵۰ تُن سمنت را تولید نمودیم و به بازار عرضه کردیم. خوشبختانه که در سال ۱۴۰۲ ما بیشتر از ۲۰۰ میلیون افغانی مفاد هم داشتیم.»

به گفته‌ مسوولان این شرکت، تلاش‌ها برای بلندبردن ظرفیت تولید جریان دارد و با بلندرفتن ظرفیت تولید روزانه یک هزار بوری سمنت تولید خواهند کرد.

محمد طاهر، آمر بخش بسته بندی شرکت سمنت غوری بغلان گفت: «فعلاً چهار داش ما فعال است که ما در بیست‌وچهار ساعت تقریباً یک هزار الی ۱۲ صد تُن سمنت تولید می‌کنیم.»

از سویی هم، در این شرکت برای ۷۵۰ تن زمینه کار فراهم شده است و برخی کارگران از سرمایه‌گذاران خواهان سرمایه‌گذاری در کشور و فراهم‌کردن زمینه کار برای جوانان هستند.

حکیم، کارگر در شرکت سمنت غوری بغلان گفت: «سرمایه‌گذاران در وطن خود سرمایه‌گذاری کنند تا زمینه کار به ما مساعد شود.»

محمد یوسف، کارگر در شرکت سمنت غوری بغلان نیز علاوه کرد: «چندین فابریکه دیگر در کشور ما ساخته شود تا سمنت خارجی کمتر به کشور وارد شود و از تولیدات خود ما استفاده بکنیم.»

گفتنی است که شرکت سمنت غوری بغلان حدود ۴۰ سال پیش تأسیس شد و یکی از بزرگ‌ترین شرکت تولید سمنت در افغانستان به شمار می‌رود. مدیریت این شرکت از سوی برنامه شرکت انکشاف ملی پیش برده می‌شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

څار: سفرهای دیپلومات امریکایی به قطر و پاکستان در مورد افغانستان

Published

on

(Last Updated On: ثور ۹, ۱۴۰۳)

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!