Connect with us

رویداد های اخیر

کرزی: کلید صلح و جنگ نزد پاکستان است

منتشر شده

در

(Last Updated On: جوزا ۲, ۱۴۰۰)

حامد کرزی، ریيس‌جمهوری پیشین افغانستان، درگفتگو با روزنامه اشپیگل روز گذشته (شنبه ۱جوزا) گفته است که افغان‌ها توسط نیروهای خارجی علیه یکدیگر مورد استفاده قرار می گیرند و پاکستان می‌خواهد از طریق طالبان در افغانستان نفوذ استراتژیک داشته باشد.

او با بررسی نقش پاکستان در حمایت از طالبان و تلاش این کشور برای اعمال نفوذ به وسیله این گروه در افغانستان، به این روزنامه گفت:”حملات پاکستان با تمام قوت ادامه دارد و جنگ در جریان است؛ اما پاکستان باید بداند که نمی‌تواند از راه زور پیروز شود. آن‌ها شاید ما را بکشند، شاید بتوانند بمب و افراطیون را علیه ما به کار گیرند اما نمی‌توانند روحیه ما را در هم بشکنند. تسلط بر افغانستان از بیرون، هرگز جواب نداده است؛ نه برای بریتانیا، نه برای شوروی و نه برای ایالات متحده آمریکا با تمام منابعش.”

او در ادامه افزود:‌”پاکستان هم نمی‌تواند کامیاب شود. هم اکنون ما در حال تشکیل جبهه مقاومت هستیم. لذا خواهش من از پاکستان این است که بیایید معقول باشیم. بیایید بین کشورهایمان یک رابطه متمدنانه آغاز کنیم.”

این درحالی است که اشرف غنی، رییس‌جمهوری افغانستان، این روزها تقریبا با تمام رهبران عمده این کشور، دیدارهای متعددی داشته است تا در پی خروج نیروهای امریکایی در ۱۱ سپتامبر از افغانستان، در مقابل طالبان موضع واحدی اتخاذ کنند.

با وجود تلاش‌های امریکا و جامعه جهانی برای دستیابی به توافق صلح با طالبان از طریق مذاکرات بین‌الافغانی، پیشرفت‌ها در این زمینه کند بوده و نگرانی‌ها از ادامه موج شدید جنگ و خونریزی و تلاش طالبان برای تصرف کشور از راه زور، افزایش یافته است.

آقای کرزی درباره گزارش‌ها مبنی بر برگزاری کنفرانسی در پاکستان که در آن اشرف غنی و ملا هبت‌الله آخوندزاده، رهبر گروه طالبان، برای نخستین بار رو در رو با یکدیگر دیدار خواهند کرد، می‌گوید:”هنوز هیچ چیز رسمی نیست. ما از چنین پیشنهادی با کمال میل استقبال می‌کنیم. همزمان به نشست ترویکا توسعه‌یافته هم که به ابتکار روسیه جریان دارد و چین و ایالات متحده نیز به آن پیوسته‌اند، خیلی امیدواریم.”

چند دور از این نشست‌ها در مسکو و دوحه با حضور فرستادگان ویژه روسیه، چین، امریکا و پاکستان در امور افغانستان برگزار شده است و براساس گزارش‌ها، آتش‌بس سه روزه عید فطر نیز در نتیجه همین جلسات حاصل شد. این کشورها از طالبان خواسته‌اند از آغاز حملات بهاری خودداری کنند.

آقای کرزی درباره ادعای نمایندگی از مردم طرف‌های جنگ نیز گفت:”ابتدا هر دو طرف، طالبان و دولت، که اسلحه قدرت‌های خارجی را در دست دارند، باید از این بحث خودداری کنند که از مردم افغانستان نمایندگی می‌کنند. توصیه من است که بگذارید طالبان بازگردند. بگذارید شرکت کنند و خود را در میان مردم ثابت کنند؛ از طریق لویه جرگه یا انتخابات یا همه‌پرسی که در سراسر جهان رواج دارد. آن وقت مشخص خواهد شد که واقعا چه کسی نماینده مردم است.”

او با صراحت اعلام کرد که در همان سال‌های نخست ریاست‌جمهوری‌ خود دریافته‌ است که این جنگ، منازعه میان افغان‌ها نیست و مردم افغانستان در شکل طالبان و جمهوریت، علیه یکدیگر استفاده می‌شوند و هر دو، قربانی قدرت‌های خارجی هستند.

آقای کرزی می‌افزاید:‌ «امریکا همزمان از هر دو طرف جنگ حمایت می‌کرد؛ بر روستاهای ما بمب می‌ریخت تا با طالبان مبارزه کند در حالی‌ که از همان کشوری که پیکارهای هراس افگنی طالبان را هماهنگ می‌کرد، حمایت مالی به عمل می‌آورد. دونالد ترامپ، رییس‌جمهور پیشین امریکا، یک بار گفت که در ۱۹ سال گذشته، این کشور ۳۵ میلیارد دلار به پاکستان کمک کرده است. این سیاست متضاد، جان هزاران افغان نظامی و غیرنظامی را گرفته است. به من بگویید آیا قرار بود افغانستان به صلح برسد؟»

آقای کرزی همچنان در مورد مسئله مورد مناقشه مرزی – خط دیورند – بین دو کشور گفت: “ما خواهان تبادل علنی بین مردم هر دو طرف، بدون کنترل مرزها، و با آزادی حرکت هستیم، همان چیزی که اروپایی‌ها امروز بین آلمان و فرانسه دارند.”

وی در ادامه اظهار داشت که پاکستان دوست دارد افغانستان روابط خود را با هند قطع کند.

وی د راین باره گفت:”این غیر ممکن است. اگر تسلیم این امر شویم، از حاکمیت و استقلال خود دست می‌کشیم. اگر ما می‌خواهیم پولیس یا ارتش یا پسران و دختران خود را برای آموزش به هند بفرستیم زیرا این برای کشور ما مفید است، باید این کار را انجام دهیم. برعکس هند، اگر ما روابط دوستانه‌ای با پاکستان داشته باشیم ، نباید شکایت کند.”

وی همچنین اشاره کرد که پس از توافق طالبان در سال گذشته با ایالات متحده ، دیگر هیچ مشروعیت مذهبی یا میهنی برای حمله به هموطنان خود یا ایجاد درگیری در افغانستان وجود ندارد.

وی گفت”علاوه بر این، ما بدون مشارکت کامل زنان افغان نمی‌توانیم دستاوردهای 20 سال گذشته را حفظ کنیم. اتفاقاً من به خصوص از بازگشت آنها به زندگی عمومی افتخار و خوشحالم و مردم افغانستان نیز خوشحال اند. ما نمی توانیم اجازه دهیم دختران افغان به مدرسه نروند. طالبان این را می‌دانند.”

در پایان وی گفت که در نهایت، طالبان نیز افغان هستند، و او امیدوار است که آنها در برابر نفوذ خارجی در صورت لزوم مانند پاکستان مقاومت کنند.

وی گفت: “درخواست من از افغان‌ها، از جمله طالبان، این است كه ما دور هم جمع شویم و سرانجام سرنوشت خود را علیه همه قدرت‌های خارجی به دست خود بگیریم.”

رویداد های اخیر

یوناما: خبرنگاران افغان باید حمایت، تحسین و محافظت شوند

Published

on

(Last Updated On: ثور ۱۴, ۱۴۰۳)

دفتر هیأت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) در اعلامیه‌ای به مناسبت روز جهانی آزادی مطبوعات گفته است که خبرنگاران افغان باید مورد حمایت، تحسین و محافظت قرار گیرند.

در بخشی از این اعلامیه آمده است: «در روز جهانی آزادی مطبوعات ما از خبرنگاران افغانستان می‌خواهیم که از این روز تجلیل نموده و مورد حمایت و محافظت قرار گیرند. کسانیکه برای یک ملت آگاه، موفق و همچنان در زمینه توسعه آموزش، حفظ سلامت محیط زیست، اقتصاد و حکومت خوب کار می‌کنند، باید آن‌ها مورد تحسین، محافظت و حمایت قرار گیرند.»

سفارت امریکا برای افغانستان که در قطر فعالیت دارد نیز گفته که خبرنگاران افغان در انجام فعالیت‌های رسانه‌‌ای خود با مشکلات زیادی رو‌به‌رو اند و همچنان فعالیت خبرنگاران زن در این کشور محدود شده است.

ماریو کریفو، سخنگوی سفارت امریکا برای افغانستان در قطر گفته است: «می‌دانم کار رسانه‌ها در افغانستان یک کار بسیار مسلکی، شجاعانه و خلاقانه است. آن‌ها با دشواری‌های زیاد معلومات را برای مردم جمع‌آوری می‌کنند. امروز وضعیت برای ژورنالیستان افغان تغییر کرده است، موانع بسیار زیاد در مقابل آن‌ها قرار دارد، محیط نظارتی برای آن‌ها همچنان مبهم بوده و دسترسی به فعالیت‌های مقام‌های حکومتی به آنان یک مشکل بسیار بزرگ است. از همه مهمتر این که تعداد زنان در این مسلک بسیار کاهش یافته است.»

در همین حال، شماری از خبرنگاران خواستار پشتیبانی حکومت از رسانه‌ها و خبرنگاران اند.

حیدرنظری، خبرنگار گفته است: «ما از مسوولین امارت اسلامی می‌خواهیم که قانون رسانه‌های همگانی و قانون دسترسی به اطلاعات را هرچه زودتر توشیح بکنند تا خبرنگاران کار خویش را مطابق این قوانین پیش ببرند.»

این در حالی است که سازمان گزارشگران بدون مرز در تازه‌ترین رده‌بندی از وضعیت آزادی رسانه‌ها، افغانستان را در میان یکی از خطرناک‌ترین کشورها برای خبرنگاری شناخته و افزوده که این کشور از جایگاه ۱۵۲ به رده ۱۷۸ سقوط کرده است.

حجت‌الله مجددی، مسوول فدراسیون خبرنگاران آزاد افغانستان در این مورد تصریح نموده است: «حالتی که رسانه‌های افغانستان در بخش اقتصادی دارند و خبرنگاران کشور در وضعیت بدی اقتصادی قرار دارند، به این موضوع توجه جدی شود. در غیر آن، پخش اعلامیه‌ها و اعلام حمایت از جامعه رسانه‌ای موثریت نخواهد داشت.»

این درحالی است که مسوولان امارت اسلامی بارها تأکید کرده‌اند که مطابق به ارزش‌های اسلامی و منافع ملی متعهد به پشتیبانی از آزادی بیان و فعالیت رسانه‌ها در کشور اند و تلاش می‌کنند تا اطلاعات موثق و به موقع را در اختیار خبرنگاران قرار دهند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

در یک سال گذشته نزدیک به ۲۸ هزار اتباع خارجی به افغانستان رفت‌وآمد کرده اند

Published

on

(Last Updated On: ثور ۱۴, ۱۴۰۳)

اداره ملی احصائیه از ثبت ورود و خروج ۲۸ هزار اتباع خارجی در یک سال گذشته خبر داده است.

این اداره گفته است که در جریان یک سال گذشته ورود و خروج ۲۷ هزار و ۹۱۴ شهروند خارجی را از طریق گذرگاه‌ها و میدان‌های هوایی کشور به ثبت رسانده است.

در خبرنامه این اداره آمده است که، در سال گذشته به‌شمول ۶۷۵تن از طبقه اناث، ۱۵ هزار و ۱۵۳ تن وارد کشور شده و ۱۲ هزار و ۷۶۱ تن دیگر از شهروندان خارجی که ۴۹۵ تن آن از طبقه اناث اند، از کشور خارج شده اند.

براساس ارقام ثبت‌شده این اداره، بیش‌ترین ورود و خروج اتباع خارجی از طریق گذرگاه ولایت نیمروز، گذرگاه‌ها و میدان هوایی هرات، گذرگاه تورخم، گذرگاه حیرتان و میدان هوایی بین‌المللی کابل صورت گرفته است.

طبق این ارقام، هدف بیش‌ترین افراد واردشده به کشور سیاحت و کار بوده است.

بر اساس معلومات ثبت‌شده، گردشگران خارجی بیش‌تر از ساحات باستانی ولایت‌های (بامیان، هرات، کندهار، ننگرهار، غور، بدخشان، کندز، پکتیا، خوست، نورستان، بلخ، سمنگان و کنر) دیدن نموده اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

سرپرست وزارت آب و برق با سفیر چین دیدار و روی تطبیق پروژه‌های مشترک بحث نمود

Published

on

(Last Updated On: ثور ۱۴, ۱۴۰۳)

عبداللطیف منصور، سرپرست وزارت آب و برق روز پنج شنبه (۱۳ثور) با جاو شینگ، سفیر چین در افغانستان دیدار نمود.

وزارت آب و برق می گوید که دراین جلسه مجیب الرحمن عمر آخندزاده، معین آب، داکتر فاروق اعظم مشاور مقام این وزارت و شماری از مسئولین تخنیکی نیز حضور داشتند که پیرامون همکاری‌های مشترک در تطبیق پروژه‌های آب و برق صحبت نمودند.

در این جلسه هر دو جانب به روابط خوب اقتصادی و تجارتی میان هردو کشور اشاره نموده در مورد گسترش و توسعه همکاری‌های مشترک به ویژه در ارتباط به سرمایه‌گذاری روی پروژه‌های بند برق باغدره ولایت کاپیسا و بند برق سروبی ۲ جهت تامین برق مورد نیاز پروژه مس عینک ولایت لوگر بحث و تبادل نظر نمودند.

سرپرست وزارت آب و برق تطبیق پروژه‌های متذکره را در راستای تامین برق پروژه مس عینک مهم و ضروری خوانده اطمینان داد که وزارت آب و برق برای تطبیق این پروژه‌ها آمادگی‌های لازم را دارا می‌باشد.

آقای منصور به تسریع امور جهت آغاز کار عملی تاکید ورزیده یادآور شد که اگر شرکت‌های چینایی در تطبیق این پروژه‌ها جدیت و قاطعیت لازم را از خود نشان بدهد این وزارت در آینده پروژه‌های بیشتری را جهت سرمایه‌گذاری با شرکت‌های چینی قرارداد خواهد کرد.

در همین حال سفیر چین نیز از همکاری در راستای تطبیق پروژه‌های یاد شده به مقام رهبری وزارت اطمینان داده وعده سپرد که شرکت‌های چینی در راستای سرمایه‌گذاری روی پروژه‌های یاد شده هرچه زود تر اقدامات لازم را روی دست خواهد گرفت.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!