Connect with us

رویداد های اخیر

هنرمندان افغان: طالبان نباید موسیقی را ممنوع کند

منتشر شده

در

(Last Updated On: اسد ۱۸, ۱۴۰۰)

نخستین آرکستر زنان افغانستان یک کارزار  جمع آوری پول تحت عنوان «سیاحت نروید یا لوازم نخرید؛ به جای آن پناهگاه زیر زمینی بسازند تا در هنگام حمله به آن پناه ببرند» راه اندازی کرده اند.

در صفحه ای از این کارزار تحت نام «با زهره همگام باشید» اولین درخواست «کمک مالی کنید» به چشم میخورد.

در این صفحه آمده است: “کمک مالی شما میتواند در ساخت یک محل زیرزمینی نان خوری استفاده شود تا در صورت وقوع حمله از آن به عنوان پناهگاه مورد استفاده قرار گیرد.”

هزینه ساخت این تاسیسات ۱۵۰،۰۰۰ دالر امریکایی تعیین شده است.

این در حالی است که دو سال قبل کنسرت‌های آرکستر زهره در کشورهای اروپایی  تماشاچیان زیادی را جذب کرد، اما حالا که وضعیت امنیتی افغانستان بدتر شده، این نوازندگان، هنرمندان و دیگر بازیگران در باره وضعیت جاری کشور نگران استند.

در دوران حکمرانی طالبان از سال ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۱، موسیقی، تلویزین، سینما و تیاتر ممنوع بود. در این دوران خیلی از هنرمندان افغانستان را ترک کردند.

حالا طالبان ادعا میکنند که تغییر کرده اند؛ اما این گروه دو هفته قبل نظر محمد مشهور به «خاشه جوان» یک کمیدین را در کندهار و همچنان دواخان مینه پال، رییس مرکز اطلاعات و رسانه‌های حکومت را در کابل ترور کردند.

احمد سرمست، رییس انستیتوی ملی موسیقی افغانستان، که ارکستر زهره را مدیریت میکند به روزنامه دیلی میل بریتانیا گفته که ” ما این فلم (رژیم طالبان) را قبلا تماشا کرده ایم. تمام ملت در دوران طالبان محکوم به خاموشی بود و موسیقی ممنوع بود.”

آقای سرمست تاکید کرده است که نمی‌خواهد دوران طالبان دوباره تکرار شود.

او در این باره گفت:” افغانستان امروزی نسبت به سال ۱۹۹۶ بسیار تغییر کرده است به ویژه جوانان که از حقوق خود آگاه استند که کسی اجازه نخواهند داد تا آنها را به عقب برگرداند.”

بر اساس گزارش دیلی میل انستیتوت ملی موسیقی افغانستان ۳۵۰ شاگرد دارد که یک بر سه آن دختران استند.

در میان این دختران مینا کریمی نیز شامل است که سال گذشته در یک سفر به بریتانیا رفته بود.

مینا کریمی میگوید که وی و شاگردان دیگر هر روز در باره سقوط ولایات بحث میکند.

وی افزود که شاگران این انستیتوت در باره حملات راکتی بر ارگ ریاست جمهوری شوکه شده است.

او در این باره گفت: “برایم تکان دهنده بود، وقتی خانه رییس جمهور مورد حملات راکتی قرار میگیرد، وضعیت بسیار بد است، اما ما باید قوی باشیم. من درباره طالبان داستان‌های ترسناکی را شنیده ام، اما من فکر میکنم که نسل امروز بسیار قوی استند. من و رفیق‌های من اجازه نخواهیم داد تا طالبان موسیقی ما را متوقف کند.”

 این ارکستر از سال ۲۰۱۴ تاکنون سه بار مورد حمله قرار گرفته است، اما مینا میگوید که موسیقی برای وی ارزش دارد.

مینا در این باره گفته است: “وقتی من غمگین باشم موسیقی می نوازم. پس از این جنگ‌ها کشور ما به آن (موسیقی) نیاز دارد.”

ماه قبل انستیتیوت ملی افغانستان به مکان دیگر منتقل شد و چندین پیانو و وسایل دیگر موسیقی نیز به این انستیتیوت خریداری شده است.

آقای سرمست رییس این نهاد گفته است: “ما کار خود را متوقف نمی کنیم و با طالبان توسط هنر زیبای موسیقی مبارزه خواهیم کرد.”

این در حالی است که  نوازندگان در آرکستر ملی موسیقی افغانستان اولین کسانی در افغانستان استند که از سراسر افغانستان در انستیتیوت ملی موسیقی افغانستان هنر موسیقی را فرا میگیرد.

رویداد های اخیر

حادثه ترافیکی در سمنگان ۵ کشته و ۲۴ زخمی برجای گذاشت

Published

on

(Last Updated On: ثور ۱۳, ۱۴۰۳)

دفتر مطبوعاتی قوماندانی امنیه سمنگان می‌گوید که از اثر یک حادثه ترافیکی در ولسوالی دره‌صوف ‌پایین این ولایت ۵ تن جان باخته و ۲۴ نفر دیگر زخمی شده‌اند.

قوماندانی امنیه سمنگان افزوده است، این حادثه امروز (پنج‌شنبه، ۱۳ ثور) ساعت یک پس از چاشت زمانی رخ داد که یک عراده موتر نوع اینو از ولایت بلخ به سمت ولسوالی دره‌صوف پایین در حرکت بود.

این قوماندانی تصریح نموده که مجروحان به شفاخانه ولسوالی دره صوف پایین‌و‌بالا انتقال یافته و سه تن آنان که وضعیت شان وخیم گزارش شده به شفاخانه حوزوی بلخ منتقل شده‌اند.

علت این حادثه عوارض تخنیکی موتر گفته شده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

یوناما گزارش سه ماهه‌اش را تحت عنوان وضعیت حقوق بشری در افغانستان نشر کرد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۱۳, ۱۴۰۳)

دفتر هیأت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) با نشر گزارش سه‌ ماهه‌اش تحت عنوان وضعیت حقوق‌بشری در افغانستان، از وضعیت زنان و دختران، آزادی رسانه‌ها، دستگیری و بازداشت خودسرانه، مجازات بدنی و اعدام ابراز نگرانی کرده است.

دفتر هیأت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان دراین گزارش می‌گوید که در پنج روز ۷۹ غیرنظامی در افغانستان کشته شده‌اند.

در این گزارش پنج صفحه‌ای، وضعیت حقوق زنان و دختران، تلفات حمله‌های هوایی خوست و پکتیا، آزادی رسانه‌ها، بازداشت مقام‌های حکومت پیشین، مجازات بدنی و سایر موضوعات مرتبط به حقوق‌بشری در کشور زیر بررسی قرار گرفته است.

در بخشی از گزارش یوناما آمده است: «در یک حمله در غرب کابل به تاریخ ۶ جنوری، دست‌کم ۵ غیرنظامی کشته شدند و ۲۰ تن دیگر زخم برداشتند. در انفجار یک بس مسافربری در ۹ جنوری در منطقه الوخیل ناحیه ۱۶ شهر کابل، ۳ تن کشته شدند و ۱۳ تن دیگر زخم برداشتند و در انفجار دیگر در غرب کابل در یک مرکز تجارتی ۳ تن کشته شدند و ۳۵ تن زخم برداشتند و در آخرین رویداد در همین ماه در ولایت کندهار، یک مهاجم با انفجار واسکت‌ انتحاری‌اش در میان مردم، باعث کشته و زخمی‌شدن دست‌کم ۷۵ تن شد.»

یوناما در این گزارش از وضعیت زنان و دختران، آزادی رسانه‌ها، دستگیری و بازداشت خودسرانه، مجازات بدنی و اعدام ابراز نگرانی کرده و گفته که با وجود اعلام عفو عمومی؛ اما تهدیدات علیه کارمندان دولت پیشین افغانستان هم‌چنان پابرجا است.

در بخش دیگر این گزارش یوناما آمده که در حمله‌های هوایی پاکستان در ۱۸ مارچ بر ولایت خوست یک تن کشته و ۲ تن دیگر زخمی شدند و به همین ترتیب هفت غیر نظامی در ولایت پکتیکا کشته شدند.

این در حالی است که امارت اسلامی این گزارش را بی‌اساس می‌داند. سخنگوی امارت اسلامی می‌گوید که گزارش‌های یوناما تکرار، مملو از پروپاگند و بدون ارایه اسناد است و حقوق همه اتباع، اعم از زنان و مردان در کشور تأمین است.

همچنان ذبیح‌الله مجاهد در واکنش به گزارش اخیر یوناما گفته که حقوق هیچ کس در افغانستان تلف نشده بلکه حقوق شرعی زن و مرد در افغانستان تامین است و مردم پیشتر از قبل به حقوق خود دسترسی دارند.

آقای مجاهد گزارش یوناما را بی اساس خوانده و افزوده است که این گزارش دقیق نمی‌باشد.

در قسمت بازداشت‌های مقام‌های حکومت پیشن هم آقای مجاهد می‌گوید که “هیچ کسی بازداشت نشده و نه هم اسنادی دراین رابطه وجود دارد.»

مجاهد تصریح نموده است که:«در عموم راپورهای یوناما همیشه مملو از پروپاگند می‌باشد و برای تخریب اذهان عامه می‌باشد و برای ثبوت ادعاهای خود هم اسنادی ندارند.»

ذبیح‌الله مجاهد هم‌چنان می‌افزاید که رسانه‌ها با در نظر داشت قوانین و ارزش‌های ملی کشور فعالیت دارند و هیچ تهدیدی علیه کارمندان دولت پیشین وجود ندارد.

این در حالی است که شورای حقوق‌بشر سازمان ملل متحد در آخرین نشست‌اش وضعیت حقوق‌بشری در افغانسان را وخیم عنوان کرد و خواستار تأمین حقوق بشر به خصوص حقوق زنان در کشور شد موردی که امارت اسلامی آنرا بی بنیاد دانست.

Continue Reading

رویداد های اخیر

سرپرست وزارت دفاع با سفیر آذربايجان دیدار کرد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۱۳, ۱۴۰۳)

محمد یعقوب مجاهد، سرپرست وزارت دفاع روز چهارشنبه (۱۲ثور) با سفیر آذربايجان در کابل دیدار کرده و گفته است بازگشایی سفارت آذربایجان در کابل یک اقدام مثبت برای تحکیم روابط افغانستان و آذربایجان است.

وزارت دفاع ملی در اعلامیه‌ی از قول محمد یعقوب گفته که دوستی و مشترکات مردم دو کشور دوست مسلمانی است.

آقای مجاهد، بازگشایی سفارت آذربایجان در کابل را یک اقدام مثبت  خوانده و گفته ما برای تحکیم این روابط دیرینه خواهان آغاز هر چه زودتر همکاری‌های اقتصادی، تجارتی، و در سایر بخش‌ها هستیم.

سفیر آذربایجان هم گفته که ما ضمن تقویت روابط، آماده گسترش همکاری‌های با امارت اسلامی و مردم این کشور هستیم.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!