Connect with us

تجارت

سکتور خصوصی: کار روی پروژه‌های بزرگ اقتصادی آغاز شود

منتشر شده

در

(Last Updated On: سنبله ۲۶, ۱۴۰۰)

اعضای سکتور خصوصی از حکومت تازه می‌خواهند که زمینه عملی سازی پروژه‌های بزرگ اقتصادی منطقه‌یی را فراهم کنند.

آنان می‌گویند که عملی سازی این پروژه‌ها می‌تواند که افغانستان را از بحران اقتصادی بیرون بکشد.

اعضای سکتور خصوصی از حکومت تازه می‌خواهند که کار روی پروژه‌های بزرگ اقتصادی منطقه یی را آغاز کند. آنان می‌گویند که این پروژه‌ها می‌توانند از یک سو برای هزاران تن زمینه کار را فراهم سازند و در سوی دگر، میزان فقر را کاهش دهند و بر درآمدهای حکومت بی‌افزایند.

خانجان الکوزی، معاون فدارسیون اتاق‌های سکتور خصوصی می‌گوید که:” واقعن که افغانستان می‌تواند از طریق همین پروژه‌ها غنی شود و زمینه کار فراهم شود، چرا که این پروژه‌ها بسیار با اهمیت استند و از نظر اقتصادی بسیار با اهمیت استند و خواست ما این است که امارت اسلامی به این پروژه‌ها توجه خاص نمایند.”

برخی اعضای اتحادیه صنعتکاران هم می‌گویند که امارت اسلامی کار پروژه‌های که آسیای میانه را به آسیای جنوبی وصل می‌سازد باید آغاز کنند تا زمینه تحول اقتصادی در افغانستان فراهم گردد.

عبدالجبار صافی، رییس اتحادیه صنعت‌کاران می‌گوید که:” خواست ما همین است که روی پروژه‌های ملی و بین‌المللی فکر کنند و کار را شروع کنند.”

در همین حالا امارت اسلامی می‌گوید که با جدیت روی پروژه‌های کلان اقتصادی تمرکز دارد و به زودی کارهای آن‌ها آغاز خواهد شد.

انعام‌الله سمنگانی، یکی از سخنگویان امارت اسلامی می‌گوید که:” امارت اسلامی کوشش می کند تا پروژهای بزرگ اقتصادی که بین افغانستان و کشورهای منتطقه در گذشته روی دست گرفته شده بود به گونه خوب به تکمیل برسد.”

آگاهان اقتصادی هم خواهان سرعت یافتن کار پروژه‌های کلان منطقه‌ای استند.

عبدالواسع، آگاه اقتصادی می‌گوید که:” باید به طور همه جانبه دراین قسمت توجه صورت بگیرد تا ما شاهد رُشد اقتصادی و توسعه اقتصادی بوده باشیم.”

به گفته آگاهان اقتصادی، اگر حکومت تازه تمرکزش را روی پروژه‌های کلان اقتصادی کند، افغانستان از چالش‌های اقتصادی بیرون خواهد شد.

تجارت

محموله صادراتی افغانستان به مقصد ترکیه از تهران گذشت

Published

on

(Last Updated On: ثور ۱۷, ۱۴۰۳)

خبرگزاری ایرنا گزارش داده که ۱۰ واگن محموله صادراتی افغانستان به مقصد ترکیه، از تهران عبور کرده و اکنون در مسیر مرز رازی واقع در شمال غرب ایران است.

این خبرگزاری به نقل از وزارت راه و شهرسازی ایران نوشته است که مجموعه موسوم به «کنسرسیوم توسعه ریلی افغانستان» بدون طی مراحل قانونی اعم از اخذ مجوزهای مرزبانی و گمرک و همچنین عدم اخذ مجوز از اداره راه‌ آهن ایران، اقدام به ارسال این محموله کرده بود.

ایرنا نوشته است که ایران با لحاظ کردن مصالح ملی و با حسن نیت، اجازه عبور این محموله را داده است.

مقام‌های ایرانی اعلام کرده اند که آنان محموله تجارتی بعدی افغانستان را پس از کسب مجوزهای لازم از سوی مراجع ذیربط اجازه عبور خواهند داد.

Continue Reading

تجارت

سفر یک هیات تجارتی ترکمنستان به هرات

Published

on

(Last Updated On: ثور ۱۶, ۱۴۰۳)

وزارت صنعت و تجارت از سفر نوکرقلی‌اناقلی اف، رئیس اتحادیه تاجران و صنعت‌کاران ترکمنستان در راس یک هیات به ولایت هرات خبر داده است.

این وزارت با نشر خبرنامه‌ای گفته است که هدف از سفر این هیات ترکمنستان بیلانس تجارتی، همکاری‌های تجارتی و اقتصادی، بررسی پیشنهاد افغانستان درمورد تامین مواد ساختمانی به‌ویژه سنگ مرمر و سیخ گول، رشد تجارت و ترانزیت دو کشور، ملاقات با مسوولان و فعالان سکتور خصوصی و همچنان بازدید از ساحات تجارتی و صنعتی افغانستان به خصوص در ولایت هرات می‌باشد.

سفر این هیات به دنبال سفر نورالدین عزیزی، سرپرست وزارت صنعت و تجارت به ترکمنستان، به‌منظور افتتاح اولین کنفرانس تواصل تجارتی افغان – ترکمن و بحث در مورد واردات مواد ساختمانی به‌ویژه سنگ مرمر و سیخ گول از افغانستان صورت گرفته است.

Continue Reading

تجارت

امارت اسلامی می‌خواهد یک‌ مرکز لجستیکی تجارتی را در غرب افغانستان طراحی کند

Published

on

(Last Updated On: ثور ۱۴, ۱۴۰۳)

خبرگزاری رویترز گزارش داده است که امارت اسلامی افغانستان با قزاقستان و ترکمنستان برای ایجاد یک مرکز لجستیکی مشترک برای صادرات کالا در منطقه توافق کرده است.

براساس این گزارش، این مرکز لجستیکی در غرب افغانستان ایجاد خواهد شد و نفت روسیه را به جنوب آسیا صادر خواهد کرد.

نورالدین عزیزی، سرپرست وزارت صنعت و تجارت به خبرگزاری رویترز گفته است پس از نشست هفته گذشته با مقام‌های ترکمنستان و قزاقستان در کابل، توافق شده است که گروه‌های فنی در جریان دو ماه، توافق‌نامه کتبی را در مورد طرح‌های رسمی برای ساخت این مرکز لجستیکی آماده کنند.

آقای عزیزی گفته است که پس از شش ماه گفتگو روی طرح ایجاد این مرکز تصمیم گرفته شده که هر سه کشور در ساخت این مرکز مشترک سرمایه‌گذاری کنند.

عزیزی افزوده است که مرکز لجستیکی جدید، بخشی از تلاش‌های گسترده‌ برای استفاده از موقعیت استراتژیک افغانستان است که زمانی گذرگاهی بود برای تجارت جاده ابریشم.

وزیر صنعت و تجارت گفته است: «براساس گفتگوهایی که ما انجام داده‌ایم، قرار است این مرکز لجستیکی در هرات ایجاد شود و می‌تواند شمال آسیا را به جنوب آسیا وصل کند.»

وی گفت این مرکز لجستیکی در یک زمان ظرفیت یک میلیون تُن نفت را خواهد داشت. با این حال این مقام امارت اسلامی درباره تاریخ آغاز عملی این پروژه توضیح نداد.

رویترز به نقل از آقای عزیزی نوشته است امارت اسلامی با مقام‌های چینی در مورد ساخت جاده واخان که افغانستان را به چین وصل می کند، در حال مذاکره است. این مقام ابراز امیدواری کرده است که افغانستان به مسیر تجارت میان چین و ایران تبدیل شود.

حکومت ترکمنستان به سوال‌های خبرگزاری رویترز در این رابطه پاسخ نگفته و روسیه نیز تا حالا چیزی نگفته است.

پاکستان که شریک بزرگ تجاری افغانستان است و قراردادهای منطقه‌ای را در بخش انرژی امضا کرده است، نیز به سوال‌های رویترز در این رابطه تا حالا پاسخ نگفته است.

اسلام آباد در سال‌های اخیر روابط پرتنشی با حکومت سرپرست افغانستان داشته و همواره امارت اسلامی را به پناه دادن به شورشیان پاکستانی متهم کرده است، اما امارت اسلامی این اتهامات را رد کرده است.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!