Connect with us

رویداد های اخیر

سازمان عفو بین‌الملل: جامعه بین‌المللی باید فورأ محدودیت‌های مالی موجود درافغانستان را کاهش دهد

منتشر شده

در

(Last Updated On: قوس ۳, ۱۴۰۰)

سازمان عفو بین‌الملل اعلام کرده است که افغانستان در پرتگاه قرار دارد و بدون برنامه‌ی فوری حمایت‌های هدفمند بین‌المللی و بدون اجازه‌ی استفاده از ذخایر دولت افغانستان برای حمایت از جمعیت این کشور، صحنه برای یک فاجعه‌ی انسانی در ماه‌های آینده آماده می‌شود.

در گزارش این سازمان که روزگذشته (سه‌شنبه، ۲ قوس) منتشر شده، آمده است که جامعه بین‌المللی باید فورا محدودیت‌های مالی موجود در افغانستان را که مانع ارایه خدمات صحی، غذا و سایر خدمات ضروری می‌شود، کاهش دهد.

از جامعه بین‌المللی همچنین خواسته شده است که برای جلوگیری از بحران فزاینده‌ای که جان ده‌ها میلیون نفر را تهدید می‌کند، کمک‌های بشردوستانه را تسریع بخشد.

در گزارش آمده است:”ترکیبی از تعلیق کمک‌های خارجی، مسدودکردن دارایی‌های دولت افغانستان و تحریم‌های بین‌المللی بر طالبان (امارت اسلامی)، کشوری را که از سطح بالای فقر رنج می‌برد، وارد یک بحران اقتصادی تمام‌عیار کرده است.”

عفو بین‌الملل به گزارش دفتر هماهنگی امور بشردوستانه‌ی سازمان ملل استناد کرده و گفته است که ۲۲.۸ میلیون نفر در افغانستان با ناامنی غذایی حاد و گرسنگی مواجه اند.

یمینی میشرا، مدیر منطقه‌ی جنوب آسیای سازمان عفو بین‌الملل در این گزارش گفته است:”ما کشورهایی را دیده‌ایم که در ماه‌های اخیر به افغانستان کمک کرده‌اند،اما این حمایت هنوز به کسانی که بیشتر به آن نیاز دارند، نرسیده است.”

او در عین حال گفته است که سطح کنونی کمک‌های بشردوستانه برای مقابله با بحران در افغانستان کافی نیست و میلیون‌ها افغان در فقر فرو رفته و با خطر گرسنگی مواجه اند.

طبق گزارش عفو بین‌الملل، سطح فقر در افغانستان در حال حاضر ۷۲ درصد است و این میزان تا اواسط سال ۲۰۲۲ میلادی قرار است به ۹۷ درصد برسد.

این سازمان در ادامه گفته است:”ناامنی غذایی حتا قبل از تسلط طالبان (امارت اسلامی)، افغانستان را تهدید می‌کرد، زیرا افغانستان تحت تأثیر چهار سال خشک‌سالی شدید، رکود اقتصادی و آوارگی گسترده‌ی داخلی قرار گرفت. بیش از چهارمیلیون بیجاشده‌ی داخلی در سراسر افغانستان وجود دارد – بیش از ۵۷۰ هزار نفر از آنها از ماه جنوری آواره شده اند – در شرایط ناامیدکننده‌ای زندگی می‌کنند.”

با این حال، سازمان عفو بین‌الملل گفته است با وجود این‌که جامعه جهانی وعده‌ی کمک‌های بشردوستانه زیادی داده است، تجهیزات و پول نقد وعده داده شده برای مقابله با ابعاد بحرانی که افغانستان با آن مواجه است کافی نخواهد بود.

این سازمان در ادامه پیشنهاد کرده است که تمام کمک‌ها باید به دقت برنامه‌ریزی و به موقع ارایه شود؛ زیرا دست‌رسی به بسیاری از مناطق افغانستان در طول زمستان تقریبا غیرممکن است.

یمینی میشرا، مدیر منطقه‌ی جنوب آسیای عفو بین‌الملل گفته است که کمک‌های بشردوستانه و استفاده از بودجه‌ی عمومی برای خدمات ضروری نباید سیاسی شود.

به‌گفته‌ی او، کشورهای کمک‌کننده باید در مشورت با سازمان‌های غیردولتی و دیگر نهادهای بشردوستانه در محل یک برنامه‌ی اقدام جامع را ایجاد کنند.

او خطاب به امارت اسلامی نیز گفته است که این گروه باید برای دست‌رسی نامحدود سازمان ملل و گروه‌های بشردوستانه، همکاری کند.

یمینی میشرا افزوده است:”اولویت اصلی جامعه جهانی باید جلوگیری از مرگ و رنج مردم در افغانستان و حفظ حقوق بشری آنها باشد. همه دولت‌ها و سازمان‌های بین‌المللی باید سیاست‌های موجود، از جمله مسدود‌کردن کمک‌ها، دارایی‌ها و معاملات پولی را به نفع راه‌حلی مورد بازنگری قرار دهند که امکان استفاده از وجوه بانک مرکزی را برای پوشش الزامات اساسی، از جمله پرداخت حقوق کارگران فراهم کند.”

سازمان ملل همچنین تخمین می‌زند که بیش از ۲۰۰ میلیون دالر کمک بشردوستانه در ماه برای جلوگیری از فاجعه مورد نیاز است.

این درحالی است که چند روز پیش نیز سازمان ملل متحد با قید فوریت هشدار داد که چنانچه برای سرپا نگه داشتن بانک‌های افغانستان اقدامی صورت نگیرد، با توجه به ناتوانی مردم از بازپرداخت وام‌ها، کاهش سپرده گذاری و همچنین کندی چرخش نقدینگی، نظام مالی این کشور در کمتر از چند ماه فرو خواهد پاشید.

همچنین سهیل شاهین سخنگوی دفتر امارت اسلامی در قطر در گفتگو با خبرگزاری آناتولی اعلام کرد که غرب عمداً به بحران اقتصادی در افغانستان دامن می‌زند.

پیشتر نیز امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه امارت اسلامی در نامه‌ای به اعضای کنگره امریکا، مصادره ثروت و پول افغانستان را دور از منطق خوانده و گفته بود که مسدود کردن پول‌های افغانستان نه مشکل را حل می‌کند و نه خواست مردم امریکا است.

رویداد های اخیر

مقام ایرانی: تنها نقاط آسیب پذیر مرز با افغانستان حصارکشی خواهد شد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۱۷, ۱۴۰۳)

یک مقام نظامی ایران گفته است که همه مرزهای ایران با افغانستان حصارکشی نمی‌شود، بلکه تنها در نقاط آسیب‌پذیر انسداد فیزیکی ایجاد می‌گردد.

اردوی ایران اعلام کرده که طرح انسداد مرز با دیوار کانکریتی چهار متری، سیم‌ خاردار و حصار در ظرف سه سال اجرا خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری ایسنا، قاسم رضایی، معاون قوماندان انتظامی ایران درباره طرح انسداد مرزهای شرقی گفت: «در بعضی مرزهای شمال غربی و شرقی، تهدیداتی از آن سوی مرزها وجود دارد که ما با آن مقابله می‌کنیم.»

وی افزود که ممکن است قاچاق مواد مخدر، قاچاق انسان و حتی نفوذ تروریست‌ها از این مرزها صورت گیرد؛ به همین دلیل تصمیم‌ گرفته شده است که این مرزها مسدود شود تا کنترول و مدیریت آن به‌گونه بهتر صورت گیرد.

طبق یک خبر دیگر، وزیر داخله ایران اعلام کرده است که در طول یک سال گذشته بیش از یک میلیون و ۳۰۰ هزار شهروند خارجی به کشور شان برگشته اند.

احمد وحیدی افزوده است که اتباع غیر قانونی باید از ایران خارج شوند و این کشور اتباع جدید را نمی‌پذیرد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

حنفی خواستار همکاری سازمان جهانی صحت در بخش‌های مختلف در افغانستان شد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۱۷, ۱۴۰۳)

معاون اداری ریاست الوزرا در دیدار با یک مقام بلندپایه سازمان جهانی صحت در کابل خواستار همکاری این سازمان در بخش‌های مختلف از جمله ایجاد کلینیک‌ها در مناطق دور افتاده و آموزش متخصصان شده است.

طبق خبرنامه معاونیت اداری ریاست الوزرا، در این دیدار عبدالسلام حنفی خاطر نشان کرد که با حاکمیت امارت اسلامی در افغانستان، تحولات زیادی در زمینه‌های مختلف از جمله مبارزه با تولید و قاچاق مواد مخدر، جمع آوری و تداوی معتادان، ریشه کن کردن فساد اداری و تامین امنیت سرتاسری در کشور به‌وجود آمده است.

او از سازمان جهانی صحت خواست که کرسی افغانستان را به نماینده امارت اسلامی واگذار نماید و در جلسات بورد اجراییه‌ای و نشست‌های رهبری منطقه مدیترانه، عضویت افغانستان را اعاده کند.

آقای حنفی همچنان خواستار همکاری سازمان‌های بین المللی در امر ارایه معیشت بدیل کشت کوکنار و ارایه کمک به سیلاب زدگان شد.

معاون اداری ریاست الوزرا ضمن تاکید بر اینکه محو پولیو یکی از اولویت‌های امارت اسلامی می‌باشد، از سازمان جهانی صحت خواست که در بخش فعال سازی لابراتوارهای تشخیص پولیو و تامین واکسین آن، ایجاد مرکز تداوی سرطان، جلوگیری از سوء تغذیه در میان کودکان و تامین آب آشامیدنی صحی همکاری کند.

طبق خبرنامه دفتر معاونیت اداری ریاست الوزرا، حنان حسن بلخی، رئیس عمومی منطقه‌ای مدیترانه شرقی سازمان جهانی صحت در این دیدار گفت که بحث سلامت برای این سازمان غیرسیاسی و از اولویت‌های این سازمان است.

او به دستاوردهای امارت اسلامی در زمینه های مختلف اشاره نموده و ابراز امیدواری کرد که در بخش صحت و معارف شرایط بهتری برای افغان‌ها فراهم شود.

خانم بلخی توضیح داد که سازمان جهانی صحت به همراه سایر سازمان‌های بین المللی و اتحادیه اروپا یک پروژه سه ساله دارد که شامل ایجاد مراکز صحی در ولایات مختلف افغانستان می‌باشد.

او همچنان از تلاش‌های امارت اسلامی در امر مبارزه با فلج اطفال ابراز قدردانی کرد و افزود که موضوع تامین معیشت بدیل برای دهقانان افغان را با سازمان جهانی صحت و سایر سازمان‌های مربوطه در میان خواهد گذاشت.

Continue Reading

رویداد های اخیر

شرکت کنندگان نشست سران سازمان همکاری‌های اسلامی بر آموزش دختران در افغانستان تاکید کردند

Published

on

(Last Updated On: ثور ۱۷, ۱۴۰۳)

شرکت کنندگان پانزدهمین اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی روز یکشنبه در گامبیا از امارت اسلامی افغانستان خواستند تا به حقوق دختران و زنان افغان برای تحصیل و کار احترام بگذارد.

آنان در اعلامیه پایان این نشست حق تحصیل و کار را از جمله حقوق اساسی دختران و زنان افغان توصیف کرده و خواستار گفتگوهای بیشتر با مقامات امارت اسلامی در این زمینه شدند.

علاوه بر این، اشتراک کنندگان نشست بر ضرورت تلاش بیشتر برای رسیدگی به چالش‌های مربوط به گروه‌های قومی، مواد مخدر، تروریزم و مسائل اجتماعی برای تضمین حکومت همه شمول و صلح و ثبات پایدار در افغانستان تاکید کردند.

هیات‌های ۵۷ کشور عضو سازمان همکاری اسلامی در این کنفرانس که تحت عنوان «تقویت وحدت و همبستگی از طریق گفتگو برای توسعه پایدار» برگزار شده بود، شرکت کردند.

در این اجلاس هیاتی از امارت اسلامی نیز حضور داشت.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!