Connect with us

تجارت

ملابرادر: افغانستان در همه عرصه‌ها به کشور خود کفاء مبدل خواهد شد

منتشر شده

در

ملا عبدالغنی برادر، معاون اول ریاست الوزرا می‌گوید تلاش می‌کند تا افغانستان را در همه عرصه‌ها به یک کشور خود کفاء مبدل کند.

ملا عبدالغنی برادر امروز شنبه (۶حمل) که در بیست و ششمن مراسم جشن دهقان در کابل اشتراک کرده بود اظهار داشت که حمایت از سکتور زراعت و میکانیزه ساختن زراعت افغانستان در اولویت‌های کاری امارت اسلامی قرار دارد.

ملا برادر در این باره گفت:” برای حمایت از سکتور زراعت، ساخت کانال‌های آبی، سبزخانه‌ها، میکانیز ساختن زراعت، توزیع تخم‌های اصلاح شده، بازاریابی برای محصولات زراعتی و مهار آفات زراعتی از کارهای است که در اولویت‌های کاری امارت اسلامی قرار دارد.”

سرپرست وزارت زراعت هم در حالیکه از تلا‌ش‌ها برای بازاریابی محصولات زراعتی کشور سخن میزند از سرمایه گذاران و تاجران ملی کشور می خواهد تا در بخش زراعت سرمایه گذاری‌های شان را بیشتر بسازند.

عبدالرحمن راشد، سرپرست وزارت زراعت، در این باره گفت:” از سرمایه گذاران و تجاران ملی کشور میخواهیم که بیایند در داخل کشور و در بخش زراعت سرمایه گذاری کنند ما متعهد استیم که برای سرمایه گذاران خود سهولت‌های را که نیاز دارند ایجاد کنیم.”

بخش دیگر میله دهقان را نمایشگاه محصولات زراعتی شکل می‌دهد که دهاقین و تولید کننده‌گان، محصولات زراعتی شان را برای فروش به نمایش گذاشته اند.

صفی‌الله، اشتراک کننده در نمایشگاه زراعتی از ولایت ننگرهار، در این باره گفت:” در این روزها کار و بار مردم خراب است او بیر و بارک هم نیست و آن قدر سودای که پیشتر می‌گرفتند آن قدر نیست.”

حضرت گُل، اشتراک کننده در نمایشگاه زراعتی بادام باغ، در این باره گفت:” الحمدالله فروشات خوب است نسبت به سال‌های زیاد ازدحام مردم نیست.”

زنان زراعت پیشه نیز در این نمایشگاه زراعتی حضور دارند و برای فروش محصولات زراعتی شان بازار یابی می‌کنند.

ماری گُل، اشتراک کننده در نمایشگاه زراعتی از ولایت بدخشان، افزود:” محصولات ما عسل است، زیره است، قروت است، کلچه بدخشان است، موم لایی است و مدت ۱۰ سال است که اشتراک می‌کنم اما بازار امسال خوب نیست.”

شیما یوسفزی، اشتراک کننده در نمایشگاه زراعتی از کابل، می‌گوید” من محصولاتی را که از ترشی باب است، ترشی، مربا، سیر خشک، عرق نعنا، چدنی سبز، پورد سنجد، همین چیزها را خود ما خشک میکنیم و خود ما تیار میکنیم باز به فروش میرسانیم.”

میله دهقان برای نخستین بار زیر پرچم امارت اسلامی در کابل برگذار شد، هرچند کسانی که در میله محصولات زراعتی شان را برای فروش به نمایش گذاشته اند از کمرنگ بودن بازار فروشات سخن می گویند اما مسوولان وزارت زراعت می گویند که تلاش می کنند تا برای محصولات زراعتی در کشور و بیرون از افغانستان بازار یابی کنند.

تجارت

یک دهلیز جدید ترانسپورتی میان افغانستان و چین از طریق ترکمنستان ایجاد شد

Published

on

سفارت ترکمنستان در لندن از افتتاح یک دهلیز جدید ترانسپورتی که چین و افغانستان را از طریق ترکمنستان به هم متصل می‌کند، خبر داده است.

به گفته این سفارت، این مسیر که با مشارکت شرکت راه‌آهن ازبکستانی «اوزتمیریولکانتینر» ایجاد شده است، تقریباً ۷۴۰۰ کیلومتر را پوشش می‌دهد و انتظار می‌رود زمان حمل و نقل را به حدود ۳۰ روز کاهش دهد.

در مسیر جدید، کانتینرها از طریق ایستگاه التینکول در قزاقستان از طریق راه‌آهن از چین حمل می‌شود و از طریق ازبکستان به یک مرکز لوجستیکی در بخارا ادامه می‌یابد. از آنجا، محموله‌ها به حمل و نقل جاده‌ای منتقل می‌شود و از ترکمنستان عبور کرده به هرات در افغانستان می‌رسد.

مقامات می‌گویند که سیستم جدید، شبکه‌های ریلی و جاده‌ای را در یک زنجیره لوجستیکی یکپارچه ادغام کرده و حمل و نقل را قابل پیش‌بینی‌تر و مؤثرتر می‌کند.

Continue Reading

تجارت

راه ترانزیتی جدید چین–افغانستان؛ ازبکستان مسیر تازه انتقال کالا را راه‌اندازی کرد

مقام‌ها می‌گویند این مسیر جدید که حدود ۷۴۰۰ کیلومتر طول دارد، می‌تواند زمان انتقال را به حدود ۳۰ روز کاهش داده و کارایی روند ترانزیت را بهبود بخشد.

Published

on

ازبکستان از راه‌اندازی یک مسیر جدید چندوجهی انتقال کالا میان چین و افغانستان از طریق آسیای میانه خبر داده است.

بر اساس گزارش‌ها، این مسیر شامل انتقال کانتینرها از چین از طریق خط آهن تا ایستگاه آلتین‌کول در قزاقستان و سپس انتقال آن به ازبکستان است. پس از آن، کالاها به مرکز لوژستیکی بخارا منتقل شده و از آنجا از طریق ترکمنستان به شهر هرات در افغانستان ارسال می‌شود.

گفته می‌شود پیش از این، انتقال کالا در این مسیر عمدتاً از طریق راه دریایی به بندرعباس ایران و سپس به‌صورت زمینی به افغانستان انجام می‌شد.

مقام‌ها می‌گویند این مسیر جدید که حدود ۷۴۰۰ کیلومتر طول دارد، می‌تواند زمان انتقال را به حدود ۳۰ روز کاهش داده و کارایی روند ترانزیت را بهبود بخشد.

این اقدام در حالی صورت می‌گیرد که تلاش‌ها برای توسعه دهلیزهای تجارتی و تقویت اتصال منطقه‌ای در حال افزایش است.

Continue Reading

تجارت

بررسی روند پروژه مس عینک؛ تأکید بر تطبیق تعهدات قراردادی

وزیر معادن و پترولیم نیز تأکید کرده است که کمپنی قراردادی باید مطابق شرایط، تعهدات و هدایت‌های کتبی وزارت عمل کرده و برای تطبیق کامل پروژه، اقدامات عملی و جدی روی دست گیرد.

Published

on

وزارت معادن و پترولیم اعلام کرده است که هدایت‌الله بدری، وزیر این وزارت، با سفیر چین، رئیس عمومی کمپنی MCCT، رئیس کمپنی قراردادی MJAM و هیئت همراه آنان در مورد روند پروژه معدن مس عینک دیدار و گفتگو کرده است.

به گفته این وزارت، در این نشست روی عدم تطبیق برخی تعهدات و مکلفیت‌های مندرج در قرارداد معدنکاری مس عینک بحث صورت گرفته و موضوع پیشرفت کار پروژه مورد بررسی قرار گرفته است.

رئیس عمومی MCCT در جریان این گفتگو تعهد کرده است که موارد باقی‌مانده و فعالیت‌های معدنی که تاکنون مطابق قرارداد عملی نشده، در آینده تکمیل خواهد شد.

وزیر معادن و پترولیم نیز تأکید کرده است که کمپنی قراردادی باید مطابق شرایط، تعهدات و هدایت‌های کتبی وزارت عمل کرده و برای تطبیق کامل پروژه، اقدامات عملی و جدی روی دست گیرد.

پروژه مس عینک یکی از بزرگ‌ترین پروژه‌های سرمایه‌گذاری معدنی در کشور به‌شمار می‌رود که سال‌هاست روند اجرایی آن ادامه دارد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!