Connect with us

رویداد های اخیر

امارت اسلامی گزارش سازمان ملل در مورد وضعیت حقوق بشر را رد کرد

منتشر شده

در

(Last Updated On: عقرب ۲, ۱۴۰۱)

دفتر معاونت سازمان ملل در افغانستان امروز (چهارشنبه، ۲۹ سرطان) گزارش مفصلی را از موارد نقض حقوق بشر توسط حاکمان جدید این کشور در ده ماه گذشته منتشر کرد.

در یافته های کلیدی این گزارش موارد نقض حقوق بشر به شمول نقض آزادی های اساسی، حقوق زنان ودختران به کار وآموزش، قتل های غیرقانونی، بدرفتاری، آزار و اذیت، شکنجه، بازداشت های خودسرانه، سرکوب اعتراضات مدنی ومحدودیت ها برکار رسانه ها وآزادی بیان توسط حاکمان جدید برجسته شده است.

درگزارش آمده است با وجود بهبود وضعیت امنیتی؛ ۷۰۰ غیرنظامی دراین مدت کشته و ۱۴۰۶ غیرنظامی دیگر زخمی شده اند. اکثر تلفات افراد ملکی به حملات هدفمند داعش نسبت داده شده است.

مارکس پوتزل، سرپرست یوناما گفت: “زمان این فرا رسیده است که همه افغان ها از یک زندگی مرفه وامن برخوردار باشند. بررسی های ما اما نشان می دهد که باوجود بهبود وضعیت امنیتی، مردم افغانستان به ویژه زنان ودختران از داشتن حقوق کامل انسانی خود محروم اند.”

او افزود: “درحالیکه حاکمان جدید اقداماتی را در حمایت از ارتقای حقوق بشر انجام داده اند اما ایشان همچنین مسوولیت طیف وسیعی ازموارد نقض حقوق بشر را برعهده دارند. نقض حقوق زنان ودختران از برجسته ترین جنبه های اداره حاکم است. عدم دسترسی دختران به مکتب یک نسل را ازآموزش محروم کرده وآسیب جدی به آینده مرفه افغانستان وارد کرده است”.

یوناما نگرانی ویژه ای را دررابطه به عملکرد دونهاد دولت، وزارت امربه معروف ونهی ازمنکر و ریاست عمومی استخبارات ابراز کرده است.

دراین گزارش آمده که بسیاری از دستورات وزارت امر به معروف ونهی ازمنکر هرچند ماهیت توصیه یی دارد اما حقوق بشر وآزادی های زنان ودختران را محدود می کند.

طبق این گزارش از ماه اگست تاکنون ۱۶۰ مورد قتل غیرقانونی، ۵۶ مورد شکنجه و بدرفتاری و بیش از ۱۷۰ بازداشت خودسرانه مقامات حکومتی و نیروهای امنیتی سابق ثبت شده است.

پنجاه و نه مورد قتل فراقانونی، ۲۲ مورد بازداشت خودسرانه و هفت مورد شکنجه وبدرفتاری با افراد متهم به ارتباط با داعش نیز در این گزارش گنجانیده شده است.

یوناما همچنان از ۵۴ مورد شکنجه وبدرفتاری، ۱۱۳ مورد بازداشت خوسرانه و ۲۳ مورد بازداشت غیرقانونی افراد متهم به وابستگی با جبهه خود خوانده مقاومت ملی گزارش داده است.

علاوه بر این، نقض حقوق ۱۷۳ روزنامه نگارو کارمند رسانه ای شامل ۱۱۲ مورد بازداشت خودسرانه، ۵۸ مورد بدرفتاری، ۳۳ مورد تهدید و ۱۲ مورد بازداشت غیرقانونی نیز ازیافته های این گزارش در ده ماه گذشته است.

فیونا فریزر، رییس بخش حقوق بشر یوناما گفت: “این گزارش براساس بررسی های ده ماهه تیم یوناما واولویت ها انجام شده آزادی های اساسی حقوق بشری را بررسی کرده وکاپی ازآن در اختیار وزارت خارجه نیز گذاشته شده تا حاکمان جدید مکلفیت های خود را در رعایت حقوق بشر در هماهنگی با معیارهای بین المللی انجام دهند.”

امارت اسلامی گزارش یوناما درمورد حقوق بشر را رد کرد و آن را “بی اساس و پروپاگند” خواند.

ذبیح الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی در تویتر نگاشته است که “به هیچ گونه گرفتاری‌ها و کشتن های خود سرانه در کشور اجازه داده نمی شود.”

وی افزود: “اگر کسی مرتکب قتل ‌و گرفتاری خود سرانه شد، خودش مجرم پنداشته می شود و با برخورد شرعی مواجه خواهد شد.”

رویداد های اخیر

مقام ایرانی: تنها نقاط آسیب پذیر مرز با افغانستان حصارکشی خواهد شد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۱۷, ۱۴۰۳)

یک مقام نظامی ایران گفته است که همه مرزهای ایران با افغانستان حصارکشی نمی‌شود، بلکه تنها در نقاط آسیب‌پذیر انسداد فیزیکی ایجاد می‌گردد.

اردوی ایران اعلام کرده که طرح انسداد مرز با دیوار کانکریتی چهار متری، سیم‌ خاردار و حصار در ظرف سه سال اجرا خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری ایسنا، قاسم رضایی، معاون قوماندان انتظامی ایران درباره طرح انسداد مرزهای شرقی گفت: «در بعضی مرزهای شمال غربی و شرقی، تهدیداتی از آن سوی مرزها وجود دارد که ما با آن مقابله می‌کنیم.»

وی افزود که ممکن است قاچاق مواد مخدر، قاچاق انسان و حتی نفوذ تروریست‌ها از این مرزها صورت گیرد؛ به همین دلیل تصمیم‌ گرفته شده است که این مرزها مسدود شود تا کنترول و مدیریت آن به‌گونه بهتر صورت گیرد.

طبق یک خبر دیگر، وزیر داخله ایران اعلام کرده است که در طول یک سال گذشته بیش از یک میلیون و ۳۰۰ هزار شهروند خارجی به کشور شان برگشته اند.

احمد وحیدی افزوده است که اتباع غیر قانونی باید از ایران خارج شوند و این کشور اتباع جدید را نمی‌پذیرد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

حنفی خواستار همکاری سازمان جهانی صحت در بخش‌های مختلف در افغانستان شد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۱۷, ۱۴۰۳)

معاون اداری ریاست الوزرا در دیدار با یک مقام بلندپایه سازمان جهانی صحت در کابل خواستار همکاری این سازمان در بخش‌های مختلف از جمله ایجاد کلینیک‌ها در مناطق دور افتاده و آموزش متخصصان شده است.

طبق خبرنامه معاونیت اداری ریاست الوزرا، در این دیدار عبدالسلام حنفی خاطر نشان کرد که با حاکمیت امارت اسلامی در افغانستان، تحولات زیادی در زمینه‌های مختلف از جمله مبارزه با تولید و قاچاق مواد مخدر، جمع آوری و تداوی معتادان، ریشه کن کردن فساد اداری و تامین امنیت سرتاسری در کشور به‌وجود آمده است.

او از سازمان جهانی صحت خواست که کرسی افغانستان را به نماینده امارت اسلامی واگذار نماید و در جلسات بورد اجراییه‌ای و نشست‌های رهبری منطقه مدیترانه، عضویت افغانستان را اعاده کند.

آقای حنفی همچنان خواستار همکاری سازمان‌های بین المللی در امر ارایه معیشت بدیل کشت کوکنار و ارایه کمک به سیلاب زدگان شد.

معاون اداری ریاست الوزرا ضمن تاکید بر اینکه محو پولیو یکی از اولویت‌های امارت اسلامی می‌باشد، از سازمان جهانی صحت خواست که در بخش فعال سازی لابراتوارهای تشخیص پولیو و تامین واکسین آن، ایجاد مرکز تداوی سرطان، جلوگیری از سوء تغذیه در میان کودکان و تامین آب آشامیدنی صحی همکاری کند.

طبق خبرنامه دفتر معاونیت اداری ریاست الوزرا، حنان حسن بلخی، رئیس عمومی منطقه‌ای مدیترانه شرقی سازمان جهانی صحت در این دیدار گفت که بحث سلامت برای این سازمان غیرسیاسی و از اولویت‌های این سازمان است.

او به دستاوردهای امارت اسلامی در زمینه های مختلف اشاره نموده و ابراز امیدواری کرد که در بخش صحت و معارف شرایط بهتری برای افغان‌ها فراهم شود.

خانم بلخی توضیح داد که سازمان جهانی صحت به همراه سایر سازمان‌های بین المللی و اتحادیه اروپا یک پروژه سه ساله دارد که شامل ایجاد مراکز صحی در ولایات مختلف افغانستان می‌باشد.

او همچنان از تلاش‌های امارت اسلامی در امر مبارزه با فلج اطفال ابراز قدردانی کرد و افزود که موضوع تامین معیشت بدیل برای دهقانان افغان را با سازمان جهانی صحت و سایر سازمان‌های مربوطه در میان خواهد گذاشت.

Continue Reading

رویداد های اخیر

شرکت کنندگان نشست سران سازمان همکاری‌های اسلامی بر آموزش دختران در افغانستان تاکید کردند

Published

on

(Last Updated On: ثور ۱۷, ۱۴۰۳)

شرکت کنندگان پانزدهمین اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی روز یکشنبه در گامبیا از امارت اسلامی افغانستان خواستند تا به حقوق دختران و زنان افغان برای تحصیل و کار احترام بگذارد.

آنان در اعلامیه پایان این نشست حق تحصیل و کار را از جمله حقوق اساسی دختران و زنان افغان توصیف کرده و خواستار گفتگوهای بیشتر با مقامات امارت اسلامی در این زمینه شدند.

علاوه بر این، اشتراک کنندگان نشست بر ضرورت تلاش بیشتر برای رسیدگی به چالش‌های مربوط به گروه‌های قومی، مواد مخدر، تروریزم و مسائل اجتماعی برای تضمین حکومت همه شمول و صلح و ثبات پایدار در افغانستان تاکید کردند.

هیات‌های ۵۷ کشور عضو سازمان همکاری اسلامی در این کنفرانس که تحت عنوان «تقویت وحدت و همبستگی از طریق گفتگو برای توسعه پایدار» برگزار شده بود، شرکت کردند.

در این اجلاس هیاتی از امارت اسلامی نیز حضور داشت.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!