Connect with us

صحت

سازمان جهانی صحت: گمان می‌رود شربت سرفه ساخت هند با مرگ ۶۶ کودک در گامبیا ربط داشته است

منتشر شده

در

(Last Updated On: میزان ۱۴, ۱۴۰۱)

سازمان جهانی صحت در مورد تجویز و مصرف چهار شربت سرفه و سرما خوردگی ساخت شرکت دواسازی میدن هند هشدار داده است که گمان می‌رود با مرگ ۶۶ کودک در گامبیا ربط داشته است.

این سازمان جهانی همچنان روز چهارشنبه (۱۳ میزان) هشدار داده است که ممکن این دواها در سایر کشورها، بیرون از ممالک افریقای غربی، تولید و توزیع شده باشد.

تدروس ادهانوم گیبریسوس رییس سازمان جهانی صحت روز چهارشنبه به خبرنگاران گفت که چهار شربت یاد شده “احتمالاً با مشکلات شدید گرده و مرگ ۶۶ کودک” ربط داشته است.

رییس سازمان جهانی صحت مرگ این کودکان را تاسف بار خواند.

تدروس گفت که سازمان جهانی صحت تحقیقات بیشتر را با مقام‌های هندی و شرکت تولید کنندۀ این چهار شربت – پرومیتازین فمی، کوفیکزمالین، ماکوف و ماگریپ – نیز انجام می‌دهد.

در اخطاریه‌ی سازمان جهانی صحت آمده است که :«تا حال، شرکت تولید کننده به سازمان جهانی صحت در مورد مصوونیت و کیفیت محصولات خود تضمین نداده است” و نیز گفته شده است که با تحلیل و تجزیۀ لابراتواری نمونه‌های این محصولات “تایید شده است که این محصولات حاوی مقادیر غیرقابل قبول دای‌ایتیلین گلایکول و ایتیلین گلایکول است.»

دای‌ایتیلین گلایکول و ایتیلین گلایکول مواد بی‌رنگ و بی‌بوی کیمیایی است که بیشتر در محصولات چرب کنندۀ ماشین‌آلات و به مقدار بسیار اندک در مواد آرایشی استفاده می‌شود. خوردن این دو مادۀ کیمیایی سبب درد شکم، استفراغ، اسهال، بندش ادرار، سردردی و در نهایت، منجر به عدم کفایه و نارسایی شدید گرده، مشلات اعصاب محیطی و مرکزی، کوما و مرگ شده می‎تواند.

وزارت صحت گامبیا ماه گذشته، پس از آنکه ۲۸ کودک در اثر از کار افتادن گرده‌های شان در گذشتند، به شفاخانه‌های آن کشور دستور داد تا مصرف این شربت‌ها را متوقف کند.

سازمان جهانی صحت گفته است که معلومات به دست آمده از سازمان مرکزی کنترول دوایی هند، نشان می‌دهد که شرکت تولید کننده این شربت‌ها را تنها به گامبیا صادر کرده است. با اینحال، به گفتۀ این سازمان، به دلیل بازارهای غیررسمی و کنترول ناشدۀ کشورهای افریقایی، نمی‌توان تولید آن را به سایر کشورهای منطقه رد کرد.

با هشدار از این احتمال که شاید شرکت یاد شده از دای‌ایتیلین گلایکول و ایتیلین گلایکول در دیگر محصولات دوایی خود نیز کار گرفته باشد “تکثیر جهانی” این دواها را نمی‌توان منتفی دانست.

رییس سازمان جهانی صحت از تمام کشورها خواست تا “این محصولات دوایی را شناسایی و جلو تولید آن را بگیرند تا از آسیب بیشتر به مریضان جلوگیری شود.”

به نقل از خبرگزاری رویترز شرکت دواسازی “میدن” و وزارت صحت هند دراین باره از اظهار نظر خودداری کرده اند.

صحت

قلندر عباد خواهان کمک آذربایجان برای ارتقای ظرفیت کارمندان صحی افغانستان شد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۳, ۱۴۰۳)

سرپرست وزارت صحت عامه خواهان کمک آذربایجان برای ارتقای ظرفیت کارمندان بخش صحی کشور شده است.

قلندر عباد این خواست را در دیدار با الهام محمدوف، سفیر آذربایجان در کابل بیان کرده است.

دو طرف همچنان در مورد همکاری‌ها در بخش صحت، ارتقای ظرفیت کارکنان صحی افغان، نقش آذربایجان در بخش صحت و سایر موضوعات گفتگو کرده اند.

از سویی هم‌، سفیر آذربایجان در این دیدار گفته که کشورش در تلاش است تا در بخش صحت، به‌گونه دوامدار با افغانستان کمک و همکاری کند.

طبق یک خبر دیگر، سنگ تهداب ساخت بخش تولید آکسیجن در شفاخانه‌ صحت طفل اندراگاندی در کابل گذاشته شد.

مسوولان وزارت صحت عامه می‌گویند که این بخش با همکاری مالی و تخنیکی سازمان جهانی صحت ساخته می‌شود و با ظرفیت تولید ۲۰۰ بالون آکسیجن در یک شبانه روز، علاوه بر تامین آکسیجن برای این شفاخانه، آکسیجن لازم را در اختیار سایر شفاخانه‌ها قرار خواهد داد.

Continue Reading

صحت

مسوولان صحی: امراض سرطانی در بلخ افزایش یافته است

Published

on

(Last Updated On: حمل ۳۰, ۱۴۰۳)

مسوولان ریاست صحت عامه بلخ می‌گویند که امراض سرطانی در این ولایت افزایش یافته است. به گفته‌ آنان، در سال ۱۴۰۲ هجری خورشیدی، نزدیک به ۵ هزار فرد مبتلا به سرطان به این شفاخانه مراجعه کرده‌اند.

این در حالی است که در سال ۱۴۰۱، به تعداد دو هزار و ۶۱۳ تن که مبتلا به سرطان بودند در این شفاخانه به ثبت رسیده است.

احسان‌الله کلیوال، مسوول بخش تداوی سرطان شفاخانه حوزوی بلخ گفته است: «در سال ۱۴۰۱ حدوداً دو هزار و ۶۱۳ واقعه OPD نزد ما راجستر شده‌. در سال ۱۴۰۲، این ارقام به ۴ هزار و ۹۱۲ واقعه بوده است.»

در همین حال، برخی داکتران موارد جنیتیکی، آلودگی محیط زیست، استفاده خودسر از دوا و استفاده بیش از حد از گوشت را از مهم‌ترین عوامل افزایش این مریضی می‌دانند.

تورج اربابی، داکتر امراض سرطانی در این زمینه گفت: «ارثی‌بودن بسیار نقش مهم را دارد، محیط نقش مهم دارد، استفاده دوای خودسرانه نقش مهم دارد.»

با این حال، اکثر مریضان در بلخ مبتلا به سرطان معده اند. شماری از بیماران و مریض‌داران در این شفاخانه بر عرضه خدمات صحی بهتر تأکید دارند.

براساس گفته‌های مسوولان این شفاخانه، در یک ماه نخست سال جاری، ۴۲۳ فرد مبتلا به سرطان برای تداوی به این شفاخانه مراجعه کرده‌اند.

Continue Reading

صحت

وزارت صحت: اکثر مراجعان امراض روانی در افغانستان را زنان تشکیل می‌دهند

Published

on

(Last Updated On: حمل ۲۵, ۱۴۰۳)

مسوولان در وزارت صحت عامه می‌گویند که براساس ارقام سال گذشته میلادی، ۵۲ در صد مراجعان امراض روانی در کشور را زنان تشکیل می‌دهند.

اما به گفته سخنگوی این وزارت، پس از به قدرت رسیدن امارت اسلامی به دلیل تامین امنیت سراسری در کشور وانجام خدمات بهتر روانی، ناراحتی‌های روانی کاهش یافته است.

شرافت زمان امرخیل، سخنگوی وزارت صحت عامه، تصریح کرده است: «به صورت عموم امنیت روانی مردان و زنان در افغانستان تامین نیست و امنیت روانی آنان برهم زده شده است. بر اساس ارقامی که با ما شریک شده است، در سال ۲۰۲۳، از میان مراجعان اختلالات روانی، ۵۲ در صد زنان بودند.»

وی افزود: «به صورت عموم گفته می‌توانیم که در مقایسه با گذشته، واقعات امراض روانی کاهش یافته است.»

مشکلات روحی و روانی در اکثر موارد پنهان می‌ماند. بسیاری از مبتلایان ناراحتی روحی و روانی خواسته یا ناخواسته این درد را در دورن خود نگه می‌دارند.

انصار، یکی از مریضان روانی می‌گوید: «در خانه مشکلات‌های روزگار زیاد است؛ فقیر هستیم. مکتب را تمام کرده ام، اما هیچ کاری نیافتم.»

پیش از این، سازمان جهانی صحت اعلام کرده بود که نیمی از جمعیت افغانستان از ناراحتی روانی رنج می‌برند. خشونت، فقر و ناداری، نبود امکانات اولیه زندگی، خشونت‌های خانوادگی، بیکاری، بازماندن دختران و زنان از تحصیل و کار، و همچنان استفاده از مواد مخدر عوامل اختلالات روانی در کشور شمرده می‌شود.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!