Connect with us

رویداد های اخیر

امارت اسلامی: علما منع کشت کوکنار را اطلاع‌رسانی کنند

منتشر شده

در

(Last Updated On: قوس ۲۷, ۱۴۰۱)

امارت اسلامی از عالمان دین خواسته است که از طریق مساجد مسئله منع کشت، قاچاق و استفاده از مواد مخدر را اطلاع‌رسانی کنند.

رهبر امارت اسلامی در آغاز سال جاری طی فرمانی، کشت، تولید و قاچاق مواد مخدر را ممنوع کرد.

وزارت داخله به همکاری وزارت ارشاد حج و اوقاف مسوول تطبیق این فرمان است. بنابراین، هیأتی از این دو وزارت شکل گرفته است تا به هدف برداشتن گام‌های عملی، این مسایل را با علما و بزرگان قوم شریک کنند.

هیأت مشترک وزارت داخله و حج واوقاف می‌گوید بودجۀ کافی به‌خاطر مبارزه با کشت و تولید مواد مخدر در نظر گرفته شده است و در حال حاضر، برنامه‌ها به‌ هدف چگونگی تداوی معتادین جریان دارد.

حشمت الله حقیق، کارشناس ارتباط با علما و عضو هیأت مشترک می‌گوید: «الحمدلله کشت کوکنار صفر شده، حتا در سر کوه‌های بدخشان که کشت شده بود، هلیکوپترها آن‌را تخریب کرد. به همین ترتیب، در ۳۴ ولایت افغانستان از طریق منابر، مساجد و رسانه‌ها آگاهی داده شده است.»

حفیظ الله مبرور، معاون مدیریت مبارزه با مواد مخدر قوماندانی امنیه هرات گفت: «از زمانیکه فرمان صادر شده است، تمام مجاهدین امارت اسلامی برای تطبیق آن شب و روز تلاش می‌کنند.»

هرات پس از کابل از ولایت‌هایی می‌باشد که بیش‌ترین افراد معتاد به مود مخدر را دارد. براساس آمارهای که درسال‌های گذشته ارایه شده است، حدود ۷۰ هزار معتاد که پنج هزار تن آن‌ها زنان می‌باشند در این ولایت بود وباش دارند.

در همین حال، برخی عالمان دین ابراز کرده‌اند که دولت مکلف است تا برای مبارزه با این پدیده گام‌های عملی بردارد.

محمد نور رحمانی، خطیب مسجد جامع بزرگ هرات گفت: «حکومت مکلف است تا با استفاده از منابع دولتی یا منابع موسسات خیریه در بخش تداوی معتادین مواد مخدر راهکارهای لازم را روی‌دست گیرد.»

در حال حاضر، جدی‌ترین معضل اجتماعی وجود هزاران تن از افراد معتاد به مواد مخدر در ولایت هرات می‌باشد. تا هنوز برنامه منظمی به هدف تداوی این افراد وجود نداشته، اما مقام‌های دولتی به این باوراند که عالمان دین می‌توانند از طریق مساجد مردم را نسبت به اضرار مواد مخدر آگاه کنند.

عبدالوهاب رحمانی، آمر ریاست ارشاد حج و اوقاف هرات خاطرنشان کرد: «وقتیکه علما پیش قدم می‌شوند باعث این می‌شود که باور مردم بیشتر و رجوع جوانان به مواد مخدر کمتر شود.»

براساس آمارها، تقریباً پنج میلیون معتاد به مواد مخدر در کشور وجود دارد.

رویداد های اخیر

در پی بارندگی‌های چهار روز گذشته هشت تن جان باخته اند

Published

on

(Last Updated On: ثور ۱۰, ۱۴۰۳)

ملا جانان سایق، سخنگوی وزارت دولت در امور رسیدگی به حوادث طبیعی می‌گوید، در پی بارش باران‌ها و سرازیرشدن سیلاب‌ها در چهار روز گذشته، هشت تن جان باخته، ۳ تن زخمی و ۲۰ هکتار زمین زراعتی نیز تخریب شده است.

آقای سایق همچنان گفته است که در نتیجه بارندگی های اخیر در کشور ۱۴۰ خانه به شکل کلی و قسمی تخریب و ۲۰ کیلومتر سرک در سراسر کشور نیز تخریب شده است.

به گفته وی ۳۰ رآس مواشی نیز تلف شده است.

سخنگوی وزارت دولت در امور رسیدگی به حوادث طبیعی همچنان همچنان افزوده است که: «خوشبختانه در نتیجه بارش‌های اخیر سطح آب در کشور افزایش یافته است، آب‌های زیر زمینی تقویت شده است و دهاقین خرسند اند.»

به گفته وی وزارت دولت در امور رسیدگی به حوادث به تمام ریاست‌های خود در ولایات هدایت داده است تا تمام امکانات خود را برای رسیده‌گی به آسیب دیده‌گان بکار بیندازند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

تولیدات سمنت غوری در بغلان افزایش یافته است

Published

on

(Last Updated On: ثور ۹, ۱۴۰۳)

مسوولان شرکت دولتی سمنت غوری در ولایت بغلان می‌گویند که میزان تولید سمنت در این شرکت نسبت به گذشته افزایش یافته است. به گفته آنان، در سال ۱۴۰۲ یک صدوپنجاه هزار تُن سمنت تولید شده است و تلاش دارند تا در سال جاری میزان تولید را به ۱۸۰ هزار تُن برسانند.

عبدالوکیل قیومی، معاون مالی و اداری شرکت سمنت غوری بغلان در این مورد گفته است: «در سال گذشته پلانی که داشتیم موفقانه ۱۵۰ تُن سمنت را تولید نمودیم و به بازار عرضه کردیم. خوشبختانه که در سال ۱۴۰۲ ما بیشتر از ۲۰۰ میلیون افغانی مفاد هم داشتیم.»

به گفته‌ مسوولان این شرکت، تلاش‌ها برای بلندبردن ظرفیت تولید جریان دارد و با بلندرفتن ظرفیت تولید روزانه یک هزار بوری سمنت تولید خواهند کرد.

محمد طاهر، آمر بخش بسته بندی شرکت سمنت غوری بغلان گفت: «فعلاً چهار داش ما فعال است که ما در بیست‌وچهار ساعت تقریباً یک هزار الی ۱۲ صد تُن سمنت تولید می‌کنیم.»

از سویی هم، در این شرکت برای ۷۵۰ تن زمینه کار فراهم شده است و برخی کارگران از سرمایه‌گذاران خواهان سرمایه‌گذاری در کشور و فراهم‌کردن زمینه کار برای جوانان هستند.

حکیم، کارگر در شرکت سمنت غوری بغلان گفت: «سرمایه‌گذاران در وطن خود سرمایه‌گذاری کنند تا زمینه کار به ما مساعد شود.»

محمد یوسف، کارگر در شرکت سمنت غوری بغلان نیز علاوه کرد: «چندین فابریکه دیگر در کشور ما ساخته شود تا سمنت خارجی کمتر به کشور وارد شود و از تولیدات خود ما استفاده بکنیم.»

گفتنی است که شرکت سمنت غوری بغلان حدود ۴۰ سال پیش تأسیس شد و یکی از بزرگ‌ترین شرکت تولید سمنت در افغانستان به شمار می‌رود. مدیریت این شرکت از سوی برنامه شرکت انکشاف ملی پیش برده می‌شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

څار: سفرهای دیپلومات امریکایی به قطر و پاکستان در مورد افغانستان

Published

on

(Last Updated On: ثور ۹, ۱۴۰۳)

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!