Connect with us

اخبار ساحوی

از طرح یک حمله گروهی در کابل جلوگیری شد

منتشر شده

در

Last Updated on: عقرب ۳, ۱۴۰۱

امنیت ملی افغانستان طرح یک حمله گروهی که قصد حمله بر شورای ملی، وزارت مالیه، هوتل سرینا و یکی از بخش های امنیت ملی  در شهر کابل را داشتند، خنثی و عاملان این حمله را گرفتار کرد.

این افراد که شمار شان به هفت تن میرسید از چند روز به این سو در منطقه چهلستون شهر کابل در یک خانه جابجا شده بودند.

آنان در تحقیقات از سوی امنیت ملی اقرار کرده اند که افراد مربوط به شکبه حقانی اند و در میرانشاه پاکستان در بخش های هراس افگنی از سوی پاکستان آموزش دیده اند.

شفیق الله طاهری سخنگوی ریاست عمومی امنیت ملی گفت: “در تحقیقات ابتدای افراد باز داشت شده اقرار کرده اند که پس از فراگیری آموزش های هراس افگنی نخست به ولایت خوست، بعداً به ولایت لوگر و سپس به کابل آمده اند”.

در همین حال آقای طاهری از باز داشت یک گروه ده نفری دیگری که قصد انجام حملات انتحاری بر بخش های ولایت قندهار از جمله مقر این ولایت و میدان هوایی را داشتند نیز خبر داد.

به گفته شفیق لله طاهری سخنگوی ریاست عمومی امنیت ملی “پلان سازماندهی و حملات انتحاری این گروه توسط ملا کاتب مشهور به ملا مسافر عضو شورای کویته مربوط گروه طالبان طرح ریزی شده بود”.

در همین حال امنیت ملی یک شرکت خصوصی امنیتی را که میخواست یک تعداد از جنگ افزار های مختلف را بالای یک گروه تروریستی به فروش برساند نیز دستگیر کرد.

سخنگوی ریاست عمومی امنیت ملی گفت: این شرکت خصوصی امنیتی که به صورت غیر قانونی در شهرغزنی فعالیت میکرد، قصد داشت تا جنگ افزار هایش را به یکی از گروه های تروریستی به فروش برساند.

به گفته وی در این دستگیری به تعداد 102 میل کلاشینکوف، 3 میل پیکاه، 150 عدد پرتله ضد مرمی و ساده و مهمات مختلف النوع نظامی از نزد این شرکت بدست آورده اند.

سخنگوی امنیت ملی افزود که، محل تقرر والی و ولسوال های طالبان در شهر پشاور پاکستان است.

امنیت ملی افغانستان همچنان میگوید، این نهاد در چهار ماه گذشته به تعداد 52 شهروند پاکستان را که قصد اعمال تروریستی در افغانستان را داشتند، گرفتار کرده است.

Advertisement

اخبار ساحوی

نگرانی فرزندان عمران خان از سلامت پدر

حزب پاکستان تحریک انصاف (پی‌تی‌آی) می‌گوید این پرونده‌ها با هدف حذف عمران خان از صحنه سیاسی و انتخابات طراحی شده‌اند.

Published

on

فرزندان عمران خان، صدراعظم پیشین پاکستان که هم‌اکنون در زندان به سر می‌برد، از وضعیت سلامت پدرشان ابراز نگرانی کرده و هشدار داده‌اند که مقامات ممکن است چیزی غیرقابل بازگشت را پنهان کنند. این اظهارات در حالی مطرح شده که بیش از سه هفته از آخرین شواهد زنده بودن او می‌گذرد.

به گزارش رویترز، با وجود دستور قضایی برای ملاقات‌های هفتگی، خانواده خان هیچ دسترسی مستقیم یا قابل تایید به وی نداشته‌اند. پسر او، قاسم خان، گفته است: «ندانستن اینکه پدرمان سالم است، زخمی شده یا حتی زنده است، نوعی شکنجه روانی است.»

خانواده خان بارها درخواست دسترسی صحی شخصی او را داده‌اند، اما بیش از یک سال است که این دسترسی فراهم نشده است. وزارت داخله پاکستان هنوز به درخواست برای اظهارنظر پاسخ نداده است، در حالی که یک مقام زندان به صورت ناشناس به رویترز گفته است که خان در سلامت کامل است و برنامه‌ای برای انتقال او به زندان با امنیت بالاتر وجود ندارد.

عمران خان، ۷۳ ساله، از آگست ۲۰۲۳ در زندان به سر می‌برد و به اتهاماتی که او آن‌ها را سیاسی و انتقام‌جویانه می‌داند، محکوم شده است. نخستین حکم او در پرونده «توشه‌خانه» مربوط به فروش غیرقانونی هدایای دریافتی در دوران صدراعظمی بود. حکم‌های بعدی شامل ۱۰ سال زندان به اتهام افشای یک سند دیپلماتیک و ۱۴ سال دیگر در پرونده فساد است.

حزب پاکستان تحریک انصاف (پی‌تی‌آی) می‌گوید این پرونده‌ها با هدف حذف عمران خان از صحنه سیاسی و انتخابات طراحی شده‌اند. خانواده خان همچنین اعلام کرده‌اند که عدم ارتباط و سکوت مطلق مقامات باعث نگرانی شدید و احساس تلاش عمدی برای دور نگه داشتن او از دید عموم شده است.

قاسم خان گفته است: «این انزوا عمدی است. آن‌ها از او می‌ترسند. او محبوب‌ترین رهبر پاکستان است و می‌دانند که نمی‌توانند او را به شکل دموکراتیک شکست دهند.»

خانواده خان با نهادهای داخلی و بین‌المللی حقوق بشری تماس گرفته و خواهان اجرای فوری دستور قضایی برای دسترسی به او شده‌اند. قاسم افزود: «این فقط یک اختلاف سیاسی نیست؛ این یک بحران حقوق بشری است. باید فشار از هر طرف وارد شود. ما از او انرژی می‌گیریم، اما نیاز داریم بدانیم که او در امنیت است.»

Continue Reading

اخبار ساحوی

تلفات جنگ غزه از مرز ۷۰ هزار نفر گذشت

اسراییل تاکنون در مورد این آمار واکنش رسمی نشان نداده، اما همواره درستی ارقام وزارت صحت غزه را مورد تردید قرار داده است، هرچند آمار بدیل نیز ارائه نکرده است.

Published

on

وزارت صحت غزه اعلام کرده است که شمار جان‌باختگان حملات اسراییل بر نوار غزه از ۷۰ هزار نفر فراتر رفته است. براساس آخرین آمار منتشرشده، از روز پنج‌شنبه تاکنون ۳۰۱ نفر دیگر به این رقم افزوده شده و شمار کل تلفات به ۷۰۱۰۰ نفر رسیده است. مقام‌ها می‌گویند دو تن در حملات تازه جان باخته و باقی قربانیان از زیر آوارهای قدیمی شناسایی شده‌اند.

اسراییل تاکنون در مورد این آمار واکنش رسمی نشان نداده، اما همواره درستی ارقام وزارت صحت غزه را مورد تردید قرار داده است، هرچند آمار بدیل نیز ارائه نکرده است.

بمباردمان‌های گسترده اسراییل که پس از حملۀ ۷ اکتوبر ۲۰۲۳ آغاز شد، بخش‌های وسیعی از غزه را ویران کرده و روند گردآوری اطلاعات دقیق از قربانیان را بسیار دشوار ساخته است. در ماه‌های نخست جنگ، جان‌باختگان بر اساس ثبت در شفاخانه‌ها شمارش می‌شدند، اما در مراحل بعدی هزاران مورد تا تکمیل بررسی‌های طبی و قانونی در آمار رسمی شامل نمی‌شدند.

با برقراری آتش‌بس شکننده از ۱۰ اکتوبر به این‌سو، تیم‌های کمکی توانسته‌اند از آرامش نسبی برای جست‌وجوی اجساد زیر آوار استفاده کنند که باعث افزایش تدریجی آمار قربانیان شده است.

این جنگ پس از آن آغاز شد که حماس در حمله‌ای بر جنوب اسراییل ۱۲۰۰ نفر– را کشت و ۲۵۱ نفر را به گروگان بردند.

حملات تلافی‌جویانۀ اسراییل خانواده‌های بی‌شماری را نابود کرده است. معاذ مغاری که ۶۲ عضو خانواده‌اش، از جمله پدر و مادر و چهار خواهر و برادرش، در حملات اسراییل در اردوگاه بریج جان باخته‌اند، می‌گوید: «همه‌چیز را از دست دادم؛ همه را از دست دادم.»

اردوی اسراییل همچنان می‌گوید که غیرنظامیان هدف قرار نمی‌گیرند. اما کارشناسان صحت عامه می‌گویند که پیش از جنگ، غزه دارای سیستم شمارش و ثبت جمعیت دقیق‌تر از بسیاری کشورهای منطقه بود. سازمان ملل متحد نیز معمولاً آمار وزارت صحت غزه را معتبر می‌داند.

Continue Reading

اخبار ساحوی

ده نفر در حمله اسرائیل بر جنوب سوریه جان باختند؛ پنج سرباز اسرائیلی در درگیری زخمی شدند

Published

on

رسانه‌های دولتی سوریه گزارش داده‌اند که در حمله نیروهای اسرائیل بر یک قریه در جنوب سوریه، ۱۰ نفر از جمله دو کودک کشته و ده‌ها تن زخمی شده‌اند.

اردوی اسرائیل گفته است که عملیات شبانه برای بازداشت اعضای گروهی به‌نام «جماعة اسلامیة» با درگیری شدید روبه‌رو شد و در پاسخ با شلیک زمینی و حمایت هوایی واکنش نشان داد. در این رویداد پنج سرباز اسرائیلی زخمی شده‌اند که سه تن آنان به‌شدت مجروح‌اند.

سوریه می‌گوید نیروهای اسرائیلی صبح روز جمعه وارد قریه شده و پس از مقاومت باشند‌گان، «درگیری‌های خشونت‌بار» رخ داده است. دو نفر نیز از سوی اسرائیل بازداشت شده‌اند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!