Connect with us

تجارت

چین به دومین شریک تجاری بزرگ افغانستان تبدیل می‌شود

منتشر شده

در

(Last Updated On: حوت ۱, ۱۴۰۱)

درحالی‌که روابط تجاری افغانستان و چین به سرعت در حال توسعه است، گزارش راه ابریشم نشان می‌دهد چین ممکن است در سال جاری میلادی به دومین شریک تجاری بزرگ افغانستان تبدیل شود.

همزمان با گسترش روابط اقتصادی چین و افغانستان و تقویت احتمال پیوستن این کشور به ابتکار «کمربند و جاده» چین، «راه ابریشم» در گزارشی اعلام کرد چین ممکن است در سال ۲۰۲۳ میلادی پس از پاکستان به دومین شریک تجاری افغانستان تبدیل شود.

گزارش جاده ابریشم اطلاعات جهانی و منطقه‌ای را برای کمک و نظارت بر پیشرفت‌های زیرساختی، جیوپلیتیکی (جغرافیای سیاسی) و ساختاری به همراه فرصت‌های سرمایه‌گذاری خارجی در طول ابتکار کمربند و جاده چین فراهم می‌کند.

بر اساس اطلاعات گمرکی چین، در دسامبر سال ۲۰۲۲ چین به ارزش ۹.۰۹ میلیون دالر از افغانستان اموال وارد کرده و ۵۹ میلیون دالر نیز از این کشور وارد کرده است که در نتیجه تعادل تجاری مثبت برای چین ۴۹.۹ میلیون دالر بود.

اگر این ارقام به عنوان میانگین ۲۰۲۳ پیش‌بینی شود، این امر منجر به رقم تجاری دو جانبه ۸۱۶ میلیون دالر خواهد شد. پاکستان که در حال حاضر بزرگترین شریک تجاری افغانستان است ، در سال ۲۰۲۲ به تجارت دو جانبه ۱.۵۱۳ میلیارد دالر دست یافت. طبق اعلام وزارت تجارت هند، این کشور سال گذشته با افغانستان ۵۴۵ میلیون دالر تجارت دو جانبه داشته و از این نظر در جایگاه دوم قرار دارد.

به گزارش رسانه هندی ای‌ان‌آی، طبق گزارش جاده ابریشم ، بین دسامبر ۲۰۲۱ و دسامبر ۲۰۲۲ ، صادرات چین به افغانستان ۵۶.۴ درصد افزایش یافته است اما واردات اندکی کمتر از ۱ درصد کاهش یافته است. در دسامبر سال ۲۰۲۲ صادرات عمده از افغانستان به چین شامل خسته باب، پشم حیوانات، سنگ‌های نیمه قیمتی، میوه خشک و سبزیجات بود.

از طرف دیگر، صادرات عمده چین به افغانستان نیز در این زمان شامل الیاف مصنوعی، پارچه‌های نخی، تایرموتر، سایر پارچه‌های مصنوعی، نیمه رساناها و دیگر اموال بود.

تجارت

افغانستان و پاکستان در مورد یک میکانیزم تازه برای رفت و آمد موترهای باربری توافق کردند

Published

on

(Last Updated On: ثور ۲۳, ۱۴۰۳)

وزارت ترانسپورت و هوانوردی خبر داده است که افغانستان و پاکستان بر صدور یک سند موقت برای رانندگان موترهای باربری به توافق رسیده اند.

این وزارت با نشر اطلاعیه‌ای امروز (یکشنبه، ۲۳ ثور) گفت که رانندگان و کلینران موترهای حامل کالاهای تجارتی از افغانستان و پاکستان باید برای عبور از گذرگاه‌ها این سند را با خود داشته باشند.

بر بنیاد این اطلاعیه، سند مذکور برای افغان‌ها در سفارت پاکستان در کابل و قونسلگری این کشور در کندهار توزیع می‌شود.

برای پاکستانی‌ها، این سند در دفتر اتشه ترانسپورتی افغانستان در پشاور و کویته داده می‌شود.

وزارت ترانسپورت از مالکان و رانندگان موترهای باربری خواسته است که الی اول جوزا اسناد مورد نیاز خود را به شرکت‌های ترانسپورتی مربوطه خود تسلیم نمایند.

این وزارت هشدار داده است که سر از تاریخ اول جوزا، موترهای باربری نمی‌توانند بدون سند تازه به این دو کشور رفت و آمد کنند.

Continue Reading

تجارت

پاکستان: مشورت‌ها در مورد توافقنامه تجارت ترجیحی با افغانستان جریان دارد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۲۲, ۱۴۰۳)

مقام‌های پاکستانی اعلام کرده اند که مشورت‌ها با جوانب ذیدخل در مورد توافقنامه‌های تجارت ترجیحی با افغانستان و آذربایجان جریان دارد.

به گزارش روزنامه دان، این موضوع روز جمعه در یک نشست تجارتی به ریاست شهباز شریف، صدر اعظم پاکستان اعلام شد.

در این نشست همچنان بر نظارت دقیق از تجارت ترانزیتی افغانستان تاکید شد.

مقام‌های پاکستانی جزییات بیشتری در مورد تجارت ترجیحی با افغانستان و آذربایجان ارائه نکردند.

تجارت ترجیحی شکلی از مبادله تجارتی است که دو کشور با یکدیگر توافق می‌کنند که به منظور تسهیل صادرات و واردات، تعرفه برخی از کالاها را پایین بیاورند.

Continue Reading

تجارت

عزیزی: گفتگوها با کشورهای همسایه برای صادرات میوه تازه آغاز شده است

Published

on

(Last Updated On: ثور ۲۱, ۱۴۰۳)

سرپرست وزارت صنعت و تجارت می‌گوید که گفتگوها با کشورهای همسایه برای صادرات میوه تازه امسال آغاز شده است.

نورالدین عزیزی می‌افزاید که وزارت صنعت و تجارت می‌خواهد که میوه تازه کشور علاوه بر پاکستان، به ازبیکستان، قزاقستان و ایران نیز صادر شود.

اعضای سکتور خصوصی از وزارت صنعت و تجارت می‌خواهند تا تلاش‌ها را برای ایجاد بازارهای جدید برای صادرکنندگان افغان از جمله پاکستان افزایش دهد.

میرویس حاجی زاده، معاون اتاق زراعت و مالداری می‌گوید: «از مسوولان می‌خواهیم که قبل از برداشت حاصلات در بخش تعیین مسیرهای صادراتی اقدام کنند. ما به جای پاکستان باید بازارهای جدیدی پیدا کنیم، برای صادرات افغانستان در منطقه ظرفیت وجود دارد و باید در این مورد اقدام صورت گیرد.»

کارشناسان اقتصادی می‌گویند که وزارت صنعت و تجارت باید برای صادرات افغانستان به غیر از پاکستان، با ایران و ازبیکستان نیز گفتگو کند.

محمد نبی افغان، تحلیلگر اقتصادی می‌گوید: «امکانات زیادی برای فروش محصولات ما در بازارهای غیر از پاکستان وجود دارد، امیدوارم که مسوولان در این مورد فکر کنند. برای دسترسی به بازارهای جنوب آسیا و کشورهای خلیج از طریق ایران، و به بازارهای آسیای مرکزی از طریق ازبیکستان به‌گونه جدی زمینه سازی صورت گیرد.»

اعضای سکتور خصوصی می‌گویند که با وجود اینکه پاکستان نزدیک‌ترین و بزرگترین بازار میوه های خشک و تازه افغانستان است، اما تجارت با آن همواره پرچالش بوده است.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!