Connect with us

رویداد های اخیر

ده‌ها اثر باستانی از اطراف منارجام غور پیدا شده است

منتشر شده

در

(Last Updated On: حمل ۲۹, ۱۴۰۲)

مسوولان محلی غور می‌گویند که در جریان کندن‌کاری در ساحه منارجام این ولایت به تعداد ۳۵ قلم آثار باستانی کشف شده است.

ملا نظام‌الدین ابراهیمی، مدیر آبدات تاریخی ریاست اطلاعات و فرهنگ غور روز گذشته (یک‌شنبه، ۲۸حمل) به رسانه‌ها گفت که از چندی بدینسو کار به خاطر استحکام کاری در ساحه منار باستانی جام توسط امارت اسلامی جریان دارد و این کار زیر نظر تیم از انجنیران باستان شناسی وزارت اطلاعات وفرهنگ به پیش می‌رود.

به گفته ابراهیمی، از اثر کندن‌کاری در ساحه منارجام به تعداد ۱۵ سکه فلزی و ۲۰ پارچه از تیگرهای سفالی که به احتمال زیاد از دوران غوریان می‌باشد، بدست آمده است.

ابراهیمی گفته است که این آثار توسط انجنیران تیم باستان شناسی به موزیم محلی اطلاعات و فرهنگ غور تسلیم داده شد.

گفتنی است که منار تاریخی جام غور یکی از کهن‌ترین آبده‌های تاریخی این ولایت است که حوادث روزگار آسیب‌های زیادی به آن وارد کرده است.

رویداد های اخیر

از اثر سیلاب‌ها در غور صد‌ها خانواده بیجا شده‌اند

Published

on

(Last Updated On: ثور ۱۶, ۱۴۰۳)

ریاست امور مهاجرین غور می‌گوید که در نتیجه سرازیرشدن سیلاب‌ها روز شنبه (۱۵ ثور) در این ولایت یک تن جان باخته، دو نفر زخمی شده و بیشتر از ۵۰۰ خانواده بیجاشده‌اند.

این ریاست افزوده که سیلاب‌ها در ولسوالی‌های مرغاب و چهار سده غور رخ داده که بالاتر از ده قریه در ولسوالی مرغاب و شش قریه در ولسوالی چهارسده متضرر شده‌اند.

به گفته این ریاست، ۵۵ باب دوکان، ۱۰ باب منزل مسکونی تخریب و راه‌های مواصلاتی بین دو ولسوالی نیز مسدود می‌باشد.

این ریاست به نقل از میراحمد مصمم، آمر امور مهاجرین غور نوشته که خانواده‌ها از محلات اصلی شان بیجا و در فضای باز در کوه‌ها به سر می‌برند ونیازمند فوری کمک‌های اولیه و اساسی می‌باشند.

به گفته احمد مصمم، احتمال خسارات بیشتر نیز پیش‌بینی می‌گردد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

بانک جهانی: با ممنوعیت کشت کوکنار در افغانستان، دهقانان ۱.۳ میلیارد دالر درآمد شان را از دست دادند

Published

on

(Last Updated On: ثور ۱۶, ۱۴۰۳)

بانک جهانی در یک گزارش تازه در باره افغانستان اعلام کرده است که با ممنوعیت کشت کوکنار در این کشور، دهقانان ۱.۳ میلیارد دالر درآمد شان را که تقریباً برابر با ۸ درصد تولید ناخالص داخلی می‌شود، از دست دادند.

این نهاد گفته است که تولید ناخالص داخلی در افغانستان در دو سال اخیر، ۲۶ درصد کاهش یافته و آینده اقتصادی این کشور نامشخص است.

در گزارش آمده است که نقص‌های ساختاری در بخش خصوصی و کاهش کمک‌های بین المللی مانع هرگونه پیشرفت اقتصادی قابل توجه در افغانستان می‌شود.

بانک جهانی تصریح کرده است که نیم جمعیت افغانستان در فقر به‌سر می‌برند و ۱۵ میلیون نفر با نا امنی غذایی مواجه هستند.

ملیندا گود، رئیس بخش افغانستان بانک جهانی، گفته است: «برای آینده‌ای پایدار، افغانستان باید به سیاست‌های مضر جنسیتی بپردازد، در بخش صحت و آموزش سرمایه گذاری نماید و بر فرصت‌های که در بخش‌های زراعت و استخراج معادن دارد، تمرکز کند.»

بانک جهانی خاطر نشان کرده که افزایش کسر تجارت افغانستان نیز چالش دیگری برای اقتصاد این کشور است. بربنیاد گزارش این بانک، در سال ۲۰۲۳ واردات افغانستان ۲۳ درصد افزایش یافت و به ۷.۸ میلیارد دالر رسید.

Continue Reading

رویداد های اخیر

امارت اسلامی از اشتراک هیات خود در نشست سازمان همکاری‌های اسلامی در گامبیا خبر داد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۱۶, ۱۴۰۳)

وزارت امور خارجه اعلام کرده که یک هیات امارت اسلامی در نشست جاری سازمان همکاری‌های اسلامی در بانجول، پایتخت گامبیا اشتراک کرده است.

پانزدهمین اجلاس دو روزه سران سازمان همکاری‌های اسلامی روز گذشته (شنبه، ۱۵ ثور) آغاز شد.

وزارت امور خارجه با نشر اعلامیه‌ای امروز (یکشنبه، ۱۶ ثور) گفت که سخنگو و رئیس بخش سازمان‌های بین المللی این وزارت به نمایندگی از امارت اسلامی در نشست سازمان همکاری‌های اسلامی اشتراک کرده اند.

در اعلامیه آمده است که هیات امارت اسلامی در کنار اشتراک در نشست عمومی، با مقامات بلندپایه سازمان همکاری‌های اسلامی و نمایندگان کشورهای عضو آن دیدار و در مورد موضوعات مختلف گفتگو خواهد کرد.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!