Connect with us

رویداد های اخیر

عضو پارلمان بریتانیا خواستار بازگشایی سفارت این کشور در کابل شد

منتشر شده

در

یک عضو ارشد پارلمان بریتانیا گفته است که افغانستان در این اواخر پیشرفت واقعی داشته و بریتانیا باید سفارت خودرا در کابل بازگشایی کند.

به گزارش روزنامه تلگراف، توبیاس الوود، رئیس کمیته دفاعی پارلمان بریتانیا همچنان خواستار آغاز مذاکرات کشور اش با امارت اسلامی افغانستان شده است.

آقای الوود گفت که امارت اسلامی را تمجید نمی‌کند اما زمان آنست تا کار با حکومت افغانستان آغاز شود تا از ورود این کشور به چرخه دیگری از «بی‌ثباتی، تروریزم و مهاجرت دسته جمعی» جلوگیری صورت گیرد.

آقای الوود که در اردوی بریتانیا نیز کار کرده، تاکید نمود که برای بهبود اوضاع در افغانستان، غرب به استراتیژی عمل گرایانه تری نیاز دارد.

تقریباً دو سال از خروج نیروهای ناتو و روی کار آمدن امارت اسلامی در افغانستان می‌گذرد، اما هیچ کشوری تاکنون حکومت جدید را به رسمیت نشناخته است.

آقای الوود که به تازگی از افغانستان بازدید کرده، گفت که او طی سفر اش شاهد پیشرفت واقعی در این کشور بود و حالا باید مذاکرات با امارت اسلامی آغاز گردد.

وی گفت که افغانستان حالا امن تر از دهه ۱۹۷۰ است و با وجود محدودیت‏ها، به زنان اجازه داده می‌شود تا به کار برگردند زیرا اقتصاد این کار را ایجاب می‌کند.

او گفت: «من می دانم که سیاست‌های آنها هرگز با آرمان‌های ما همسو نخواهد شد. اما من شاهد سازش‌های گزارش نشده ای بودم که ملت خسته از جنگ در حال حاضر مایل به پذیرش آن است.»

این عضو پارلمان بریتانیا وضعیت در افغانستان را فوق العاده شکنند توصیف کرد و گفت افغانستان با کمبود گسترده مواد غذایی مواجه است و نیمی از ۹ میلیون کودک این کشور به تعلیم در مکتب دسترسی ندارند.

اما او گفت که تعامل تنها راه کمک به شکل دادن به آینده است.

آقای الوود گفت: «اگر غرب به قهر خود ادامه دهد، می‌توانیم اشتباه دیگری را مرتکب شویم که کشور را به پرتگاه مالی سوق خواهد داد و به طور بالقوه چرخه دیگری از بی‌ثباتی، تروریزم و مهاجرت دسته جمعی را شعله‌ور می‌کند.»

وی افزود: «یک استراتیژی عملگرایانه تر مورد نیاز است. محدودیت‌های طالبان (امارت اسلامی) بر حقوق زنان ممکن است به عنوان یک ابزار مذاکره برای تفاهم مشترک عمل کند. چنین احتمالی تا زمانی که ما بیدار شویم ناشناخته باقی خواهد ماند. اولین قدم بازگشایی سفارت ماست. دوم این است که واقع بین باشیم.»

رویداد های اخیر

څار: بررسی روابط روسیه با امارت اسلامی افغانستان

Published

on

Continue Reading

رویداد های اخیر

تاجیکستان می‌گوید دو سرباز در درگیری با شبه‌نظامیان در نزدیکی سرحد افغانستان کشته شدند

Published

on

مقامات تاجیکستان اعلام کرده اند مرزبانان این کشور با شبه‌نظامیانی که از افغانستان وارد ولایت ختلان تاجیکستان شده بودند، درگیر شدند.

کمیته امنیت ملی تاجیکستان گفته است که در این درگیری، سه شبه‌نظامی از پا در آمده و دو سرباز این کشور کشته شدند. در جریان عملیات، سلاح‌ها و مهمات شامل تفنگ‌، تفنگچه، بمب دستی، و دستگاه دید در شب ضبط شده است.

این سومین حمله از افغانستان به تاجیکستان طی یک ماه گذشته است. در حملات گذشته، شهروندان چین هدف قرار گرفته بودند.

امارت اسلامی پیش از این به تاجیکستان اطمینان داده بود که آماده است تدابیر امنیت مرزی را تشدید کرده و تحقیقات مشترک انجام دهد.

Continue Reading

تجارت

آغاز نخستین کارخانه تولید قوطی‌های آلومینیومی افغانستان در هرات با سرمایه‌گذاری ۱۲۰ میلیون دالر

مقام‌ها می‌گویند آغاز این پروژه نشان‌دهنده افزایش سرمایه‌گذاری در بخش صنعت و تلاش‌ها برای خودکفایی اقتصادی در کشور است.

Published

on

ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست‌الوزرا، امروز پنج‌شنبه ۴ جدی سال ۱۴۰۴ خورشیدی، سنگ‌بنای شرکت تولیدی قوطی‌های آلومینیومی «پامیر» را در پارک‌های صنعتی ولایت هرات گذاشت.

بر بنیاد معلومات ارائه‌شده، این شرکت نخستین کارخانه تولید قوطی‌های آلومینیومی در افغانستان به‌شمار می‌رود که با سرمایه‌گذاری ۱۲۰ میلیون دالر امریکایی ایجاد می‌شود. این پروژه در زمینی به مساحت ۱۶ جریب در شهرک‌های صنعتی هرات ساخته خواهد شد.

به گفته مسئولان، با تکمیل این کارخانه برای حدود یک‌هزار و ۷۰۰ تن از شهروندان کشور زمینه کار فراهم می‌شود و نقش مهمی در رشد تولیدات داخلی، کاهش واردات و تقویت اقتصاد ملی خواهد داشت.

مقام‌ها می‌گویند آغاز این پروژه نشان‌دهنده افزایش سرمایه‌گذاری در بخش صنعت و تلاش‌ها برای خودکفایی اقتصادی در کشور است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!