Connect with us

تجارت

جنرال قونسل افغانستان در پاکستان: کابل و اسلام‌آباد مسایل تجاری و اقتصادی را خودشان حل کنند

منتشر شده

در

(Last Updated On: اسد ۶, ۱۴۰۲)

جنرال قونسل افغانستان در پیشاور روز چهارشنبه (۴ اسد) گفته است که کابل و اسلام‌آباد مشکلات میان دو کشور به ویژه مسایل تجاری و اقتصادی را باید خودشان حل کنند. به گفته حافظ محب‌الله، جامعه بین‌المللی و قدرت‌های منطقه‌ای می‌خواهند دو کشور همسایه را درگیر مسایل جزئی نگه دارند، در حالی که سیاست‌گذاران دو کشور باید کنار هم بنشینند و موانع بر سر راه تجارت متقابل سودمند را برطرف کنند.

حافظ محب‌الله این اظهارات را طی سیمیناری تحت عنوان «روابط تجاری دوجانبه افغانستان و پاکستان» که از سوی مرکز مطالعات منطقه‌ای این کشور برگزار شده بود، مطرح کرده است. 

در این سیمینار، آقای محب‌الله گفته است که در طول ۲۰ سال اشغال افغانستان، ایالات متحده و ناتو هیچ گامی برای بهبود اقتصاد افغانستان برنداشته اند.

او افزود: «تمام کار‌های که امریکا و ناتو در طول اقامت خویش در افغانستان انجام دادند، گسترش ویرانی بود. در حالی که امارت اسلامی در یک سال اول حکومت خود در کشور پروژه‌های را انجام داد که در طول ۲۰ سال از سوی نیروهای اشغالگر و دولت‌های دست نشانده آن‌ها انجام نشده است.» 

برعلاوه، محب‌الله درباره روابط افغانستان و پاکستان گفت که هر دو کشور به کمک و حمایت یکدیگر نیاز دارند. همانطور که مردم دو کشور در گذشته از یکدیگر حمایت می‌کردند، باید برای توسعه تجارت دوجانبه همکاری متقابل داشته باشند.

با این حال، سخنرانان دو طرف در این سیمینار اما گفتند که عناصر خاصی خواهان ایجاد و حفظ تنش میان دو کشور اند.

از سویی هم، داکتر اقبال خلیل، رییس مرکز مطالعات منطقه‌ای پاکستان حین سخنرانی در این سیمینار گفت: «دو کشور در همه بخش‌ها با یکدیگر در ارتباط هستند و همکاری آن‌ها موجب توسعه دو کشور خواهد شد.»

به گفته او، افغانستان و پاکستان با چالش‌های تجاری و اقتصادی روبه‌رو هستند که باید بر آن غلبه کنند.

تجارت

اداره ملی احصائیه: ارزش صادرات و واردات سال گذشته به ۱۰.۳ میلیارد دالر می‌رسد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۲۶, ۱۴۰۳)

اداره ملی احصائیه و معلومات روز چهارشنبه (۲۶ثور) گفته است که، در سال گذشته ارزش صادرات به یک میلیارد و ۷۷۷ میلیون و ۹۰۰ هزار دالر و ارزش واردات به ۸ میلیارد و ۵۷۶ میلیون و ۳۰۰ هزار دالر می‌رسد.

به گفته این اداره میوه‌‌جات در میان اقلام صادراتی کشور در سال گذشته بیش‌ترین سهم را به خود اختصاص داده که ارزش صادرات آن به ۶۴۵ میلیون و ۵۰۰ هزار دالر می‌رسد.

به همین ترتیب نباتات طبی، مواد معدنی و سبزیجات در جایگاه دوم، سوم و چهارم قرار دارند.

هم‌چنان سال گذشته مواد نفتی و روغنیات در میان اقلام وارداتی کشور بیش‌ترین سهم را به خود اختصاص داده که ارزش مجموعی آن به یک میلیارد و ۳۷۷ میلیون و ۹۰۰ هزار دالر می‌رسد و به همین ترتیب ماشین‌آلات، وسایط ترانسپورتی و پرزه‌جات با یک میلیارد و ۱۵ میلیون و ۹۰۰ هزار دالر در جایگاه دوم و منسوجات و فلزات و محصولات فلزی در جایگاه سوم و چهارم قرار دارند.

Continue Reading

تجارت

سرپرست وزارت صنعت و تجارت عازم تاتارستان روسیه شد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۲۵, ۱۴۰۳)

نور الدین عزیزی، سرپرست وزارت صنعت و تجارت به منظور اشتراک در پانزدهمین نشست بین المللی اقتصاد روسیه و جهان اسلام عازم جمهوری تاتارستان شد.

وزارت صنعت و تجارت می‌گوید که آقای عزیزی در راس یک هیات بلند پایه امارت اسلامی به دعوت رسمی رستم مینی خانوف، رئیس جمهور تاتارستان به تاتارستان سفر کرد.

قرار است پانزدهمین نشست بین المللی اقتصاد روسیه و جهان اسلام به تاریخ ۱۴ ماه می الی ۱۹ماه می سال روان میلادی در شهر کازان جمهوری تاتارستان برگزار گردد.

Continue Reading

تجارت

حنفی: افغانستان می‌تواند به یکی از مراکز مهم صنعتی در منطقه مبدل شود

Published

on

(Last Updated On: ثور ۲۴, ۱۴۰۳)

معاون اداری ریاست‌الوزرا می‌گوید، افغانستان دارای عوامل مهم برای تولیدات صنعتی است که می‌تواند به یکی از مراکز مهم صنعتی در منطقه مبدل شود.

عبدالسلام حنفی در مراسم افتتاح نمایشگاه ملی و بین‌المللی به مناسبت هفته صنعت گفته که رُشد صنعت زمینه‌ساز رُشد بخش‌های دیگری اقتصادی می‌شود و امارت اسلامی با تمام معنا حامی صنعت و تولیدات داخلی کشور است.

آقای حنفی گفته است: «افغانستان دارای عوامل مهم و غنی برای تولیدات صنعتی است که می‌تواند به یکی از مراکز مهم صنعتی در منطقه مبدل شود. رشد صنعت زمینه ساز رشد سکتورهای دیگری اقتصادی به ویژه زراعت نیز خواهد بود.»

در این مراسم، سرپرست وزارت صنعت و تجارت همچنان افزوده که امارت اسلامی برنامه‌هایی را در زمینه‌های رُشد صنعت و حمایت از بخش خصوصی روی ‌دست دارد که افغانستان را به‌ خودکفایی می‌رساند.

نورالدین عزیزی تصریح کرده که صنعت افغانستان در حال حاضر رو به پیشرفت وکیفیت کالاهای صادراتی نیز بلند رفته است.

در همین حال، شماری از سرمایه‌گذاران در این مراسم گفتند که پس از حاکمیت دوباره امارت اسلامی صادرات کشور افزایش یافته و همچنان به تعداد شرکت‌های تولیدی نیز افزوده شده است.

این نمایشگاه برای هفت روز به روی بازدیدکنندگان باز است و تولیدات صنعتی در ۴۵۰ غرفه به نمایش گذاشته شده که زنان تجارت‌پیشه نیز شرکت کرده‌اند.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!