Connect with us

رویداد های اخیر

ملل متحد از کشورهای اسلامی خواست تا هیئتی از علما را به کندهار برای بحث درمورد آموزش دختران بفرستند

منتشر شده

در

(Last Updated On: اسد ۲۵, ۱۴۰۲)

فرستاده ویژه سازمان ملل متحد در امور آموزش جهانی از کشورهای بزرگ اسلامی خواسته است تا هیئتی از علما را به شهر کندهار در جنوب افغانستان، جایی که مولوی هبت الله آخندزاده، رهبر امارت اسلامی، سکونت دارد بفرستند تا این موضوع را مطرح کنند که ممنوعیت تحصیل و اشتغال دختران و زنان «هیچ مبنایی در قرآن یا دین اسلام ندارد.»

به گزارش اسوشیتد پرس، گوردون براون روز سه‌شنبه در یک نشست مطبوعاتی مجازی سازمان ملل متحد به مناسبت دومین سالگرد تسلط امارت اسلامی بر افغانستان گفت که محکمه جنایی بین‌المللی باید رهبران امارت اسلامی را به جرم «جنایت علیه بشریت» به دلیل منع تحصیل و اشتغال دختران و زنان افغان تحت تعقیب قرار دهد.

براون، صدر اعظم سابق بریتانیا، گفت که او یک نظر حقوقی را به کریم خان، سارنوال محکمه جنایی بین‌المللی ارسال کرده است که نشان می‌دهد منع تحصیل و اشتغال «تبعیض جنسیتی است که باید به عنوان جنایت علیه بشریت تلقی شود و باید توسط محکمه جنایی بین‌المللی تحت تعقیب قرار گیرد.»

او گفت که معتقد است «در درون رژیم شکافی وجود دارد» و بسیاری از افراد در وزارت معارف و اطراف دولت در پایتخت کابل، خواهان احیای حقوق دختران برای تحصیل هستند. وی افزود: «من معتقدم که روحانیون کندهار قاطعانه در برابر آن ایستاده اند و در واقع به صدور دساتیر ادامه می‌دهند.»

اسوشیتد پرس نگاشته است که ذبیح الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی، در مصاحبه با این خبرگزاری اواخر روز دوشنبه در کابل، سؤالات در مورد محدودیت‌های دختران و زنان را کنار گذاشت و گفت که وضعیت موجود باقی خواهد ماند. او همچنین گفت که امارت اسلامی حکومت خود بر افغانستان را بی پایان می‌داند زیرا مشروعیت را از قوانین اسلامی می‌گیرد و با هیچ تهدید مهمی مواجه نیست.

براون گفت که باید به امارت اسلامی گفته شود که اگر دوباره به دختران اجازه داده شود به مکاتب متوسطه و پوهنتون بروند، کمک‌های آموزشی به افغانستان که پس از اعلام ممنوعیت‌ها قطع شده بود، بازگردانده می‌شود.

وی همچنین خواستار نظارت و گزارش تخلفات و نقض حقوق زنان و دختران، تحریم‌ها علیه کسانی که مستقیماً در این ممنوعیت‌ها مسئول هستند، و آزادی افرادی که به دلیل دفاع از حقوق زنان و دختران زندانی هستند، شد.

براون گفت که سازمان ملل متحد و سایر سازمان‌ها از آموزش اینترنتی برای دختران حمایت کرده و از مکاتب پنهانی و همچنین آموزش برای دختران افغانی که مجبور به ترک کشور هستند و برای رفتن به مکتب نیاز به کمک دارند، حمایت خواهند کرد.

او گفت: «جامعه بین‌المللی باید نشان دهد که علیرغم ممنوعیت‌های دولت افغانستان، آموزش می‌تواند به مردم افغانستان برسد.»

براون گفت که تعدادی از سازمان‌ها از مکاتب پنهانی حمایت می‌کنند و در چند هفته اخیر ابتکار جدیدی برای ارائه برنامه های درسی از طریق تلفون‌های همراه، که در افغانستان رایج است، راه اندازی شده است.

وی افزود که در طول ۲۰ سالی که امارت اسلامی از قدرت خارج بود، شش میلیون دختر تحصیل کردند و داکتر، وکیل، قاضی، عضو پارلمان و وزیر کابینه شدند.

این مقام ملل متحد گفت که امروز ۲.۵ میلیون دختر از تحصیل محروم هستند و ۳ میلیون دختر دیگر نیز در چند سال آینده از تعلیمات ابتدایی فارغ خواهند شد. وی افزود: «بنابراین ما استعدادهای یک نسل کامل را از دست می دهیم.»

براون خواستار اقدام و فشار جهانی – نه فقط حرف – برای متقاعد کردن امارت اسلامی برای احیای حقوق زنان و دختران شد.

او گفت: «ما در دو سال گذشته به اندازه کافی کار نکرده ایم. من نمی‌خواهم یک سال دیگر بگذرد که دختران در افغانستان و زنان آنجا احساس کنند که ناتوان هستند زیرا ما به اندازه کافی برای حمایت از آنها کار نکرده ایم.»

رویداد های اخیر

مولوی عبدالکبیر: مردم پنجشیر فرزندان خود را دوباره به کشور بخواهند

Published

on

(Last Updated On: ثور ۲۰, ۱۴۰۳)

معاون سیاسی ریاست‌الوزرا از مردم پنجشیر خواسته است تا فرزندان شان را که در کشورهای همسایه بسر می‌برند دوباره به کشور بخواهند زیرا امارت اسلامی با هیچ کسی دشمنی ندارد.

مولوی عبدالکبیر این اظهارات را با حضور مقام‌های ارشد امارت اسلامی طی یک گردهمایی مردمی در پنجشیر بیان کرده و افزوده است که در افغانستان فعلاً جا برای تعصبات قومی، سمتی، زبانی و نفاق وجود ندارد.

آقای عبدالکبیر تأکید نموده است که تمام افغان‌ها برای آبادی، پیشرفت و رفاه کشور مشترکاً کار کنند.

به گفته او، روابط سیاسی و تجارتی امارت اسلامی با جهان تأمین است و حکومت در زمینه انکشاف و بازسازی افغانستان متعهد بوده و برای خودکفایی آن تمام تلاش خود را می‌کند.

در این گردهمایی، سرپرست وزارت امر به معروف و نهی از منکر نیز گفته است که منکرات در کشور به صفر رسیده؛ داعش وجود ندارد و همچنان مردم پنجشیر فریب مغرضان را نخواهند خورد.

محمد خالد حنفی گفته است: «در سرتاسر افغانستان فعلاً یک فسادگر و کسی به نام داعشی هیچ وجود ندارد و کسی ثبوت هم ارایه کرده نمی‌تواند. ما همه یک ملت، یک دین و یک عقیده داریم.»

نورالله نوری، سرپرست وزارت سرحدات، اقوام و قبایل نیز در این گردهمایی بر و حدت و یکپارچگی در کشور تأکید کرده است.

برخی از باشندگان پنجشیر هم گفتند، آنان از امارت اسلامی حمایت می‌کنند و چالش‌هایی را که وجود دارد با مقام‌ها شریک می‌کنند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

بازدید سرپرست وزارت معادن و پترولیم از ساحه معدن مس عینک ولایت لوگر

Published

on

(Last Updated On: ثور ۲۰, ۱۴۰۳)

شهاب الدین دلاور، سرپرست وزارت معادن و پترولیم، روز چهاشنبه (۱۹ثور) در سفری به ولایت لوگر از ساحه معدن مس عینک بازدید نمود.

به گفته وزارت معادن و پترولیم دراین سفر آقای دلاور را خیرالله خیرخواه، سرپرست وزارت اطلاعات و فرهنگ، ژاو شینک، سفیر چین مقیم کابل، ضیاءالرحمن مدنی، والی لوگر و معین وزارت انرژی و آب همراهی می نمود.

به گفته این وزارت در جریان سفر سرپرست وزارت معادن و پترولیم و هیئت همراه شان از ساحات مختلف معدن مس عینک و آثار باستانی ساحه عینک دیدن نموده، پیشرفت‌ها و کار پروژه مس عینک را از نزدیک نظارت و ارزیابی نمودند.

همچنان درنشست که با مسوولین کمپنی MCC در ساحه صورت گرفت مسوولین کمپنی از پیشرفت‌ها و فعالیت‌های کاری پروژه مس عینک معلومات ارایه نمودند.

مسوولین کمپنی MCC از آغاز کار اعمار سرک معدن مس عینک که قرار است بزودی شروع گردد، نهایی شدن طرح حفاظت آثار باستانی، اعمار کمپ‌ها، پیشرفت امور اکتشافی معدن غربی عینک و سایر پیشرفت‌های پروژه معلومات مفصل ارایه نموده و افزودند: «اکثر مشکلات پروژه حل گردیده و آماده آغاز عملی کار پروژه هستیم و با آغاز عملی کار پروژه معدن مس عینک به آثار باستانی در ساحه صدمه وارد نخواهد شد.»

درهمین حال، سرپرست وزارت اطلاعات و فرهنگ نیز در مورد آثار باستانی ساحه و حفاظت آن صحبت نموده خواهان آغاز کار پروژه گردیده وعده همکاری‌های لازم وزارت اطلاعات و فرهنگ را جهت تسریع کار پروژه سپردند.

همچنان معین وزارت انرژی و آب در قسمت تامین برق و آب برای معدن مس عینک اطمینان داده همکاری‌های وزارت انرژی و آب را وعده سپردند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

اولین پرواز حاجیان افغان به عربستان سعودی

Published

on

(Last Updated On: ثور ۲۰, ۱۴۰۳)

وزارت ارشاد، حج و اوقاف می‌گوید، روند انتقال زائران حج از افغانستان به عربستان‌سعودی آغاز شده است.

به گفته این وزارت، شب گذشته (چهارشنبه، ۱۹ثور) حدود ۲۳۰ زائر حج در اولین پرواز به مدینه منوره منتقل شدند.

نور محمد ثاقب، سرپرست وزارت ارشاد، حج و اوقاف در مراسم انتقال اولین کاروان زائران افغانستان گفت، امسال به منظور خدمت‌رسانی بهتر به زائران حج، کارکنان کمیته‌های کاری نسبت به سال‌های دیگر زودتر به عربستان سعودی اعزام شده‌اند.

درهمین حال، عبدالسلام حنفی معاون اداری ریاست الوزرا حین سخنرانی به حجاج در این مراسم گفته است که: «زائران عزیز شما نماینده‎گان مردم افغانستان در عربستان هستید پس این نماینده‌گی را به خوبی انجام دهید.»

آقای حنفی افزوده است که با تلاش وزارت ارشاد، حج و اوقاف همچون سال‌های گذشته، امسال نیز تمامی فعالیت‌های حج به نظم و ترتیب آماده شده است.

پیش از این سرپرست وزارت حج و اوقاف، سهمیه امسال حجاج افغانستان از سوی عربستان سعودی را ۳۰ هزار نفر اعلام کرده است.

شرکت‌های هوایی آریانا افغان و کام ایر مسوول انتقال و برگشت حجاج افغان در سال‌روان می‌باشند.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!