Connect with us

رویداد های اخیر

آغاز کار عملی پروژه «کابل جدید»

منتشر شده

در

(Last Updated On: اسد ۲۶, ۱۴۰۲)

کار عملی پروژه «کابل جدید» امروز (پنج شنبه، ۲۶ اسد) با اشتراک مقامات بلند رتبه امارت اسلامی افغانستان طی مراسمی آغاز شد.

ماستر پلان پروژه “کابل جدید” در دو مرحله ۱۵ ساله مورد تطبیق قرار مي‌گيرد و در مرحله اول دو صدو پنجاه هزار واحد مسکونی برای يک ونيم ميليون نفر در نظر گرفته شده است که شامل ساحات تجارتی، زراعتی، تفريحی و صنعتی می‌باشد.

شیخ نورالحق انور، رییس عمومی اداره امور در مراسم آغاز کار عملی پروژه “کابل جدید” گفت:«جای بسا خرسندی است که در این روزها بجای خبرهای بد، همه روزه اخبار آغاز پروژه‌های بزرگ اقتصادی نشر می‌شود.»

آقای انور افزود که:«زمان آن فرا رسیده که امارت اسلامی تلاش‌های خود را به‌منظور خودکفایی اقتصادی کشور سرعت بخشد و افغانستان را از نگاه اقتصادی خودکفا کند.

درهمین حال، ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست‌الوزرا در مراسم آغاز کار عملی پروژه “کابل جدید” گفت:«پروژه “کابل جدید” تمام امکانات عصری را در بر خواهد داشت و با آغاز کار این پروژه برای شمار زیادی از شهروندان زمینه سرمایه‌گذاری و اشتغال‌زایی فراهم می‌شود.»

مولوی عبدالسلام حنفی، معاون اداری ریاست‌الوزرا در این مراسم حضور داشت و گفت که با عملی شدن این پروژه ملی، چالش‌ها، مشکلات ترافیکی و محیط زیستی تا حد زیاد مرفوع خواهد شد.

آقای حنفی می‌گوید که:«مکلفيت تاجران و سرمايه‌گذاران کشور است که يکجا با نظام در آبادی کشور سهم بگيرند و از سرمايه‌گذاران منطقه و جهان نيز دعوت می‌کنیم که در افغانستان سرمايه‌گذاري نمايند.»

شیر محمد عباس ستانکزی، معاون سیاسی وزارت امور خارجه نیز در این مراسم اشتراک و گفت که امارت اسلامی در وقت کم گام‌های مهم اقتصادی را برداشته است و این را در عمل ثابت کرد که متعهد به آبادی، ترقی و پیش‌رفت افغانستان است.

وی افزوده است که:«افغان‌ها برای حفظ وقار، عزت و آزادی کشورشان قربانی‌های بی‌سابقه‌ای پرداخته اند و هنوز هم آماده هرگونه فداکاری هستند و امارت اسلامی متعهد است که افغانان را همان‌گونه از اشغال نجات داد از مشکلات اقتصادی نیز رهایی بخشد.»

به گفته وی کسانی‌که به تعصبات قومی، مذهبی و زبانی دامن می‌زنند در افغانستان جا ندارند.

وی همچنان می‌گوید که:«اگر با افغانستان کمک و همکاری کرده نمی‌تواند، پس بگذارید افغانان کشور شان را آباد کنند و زندگی آرام داشته باشند.»

از سوی دیگر شیخ نداء محمد ندیم، سرپرست وزارت تحصیلات عالی در این مراسم گفته است که زمان آن فرارسیده که امارت اسلامی برای تکمیل کردن آرمان شهدا و مردم کشور دست به کار شود و افغانستان را آباد کند.

مولوی دین محمد حنیف، سرپرست وزارت اقتصاد گفته است که کسانی‌که امروز در افغانستان سرمایه‌گذاری می‌کنند، متعهد به آبادی کشورشان استند.

وی افزوده است که:«سرمايه‌گذارانی که میليارد ها دالر بيرون از افغانستان سرمايه‌گذاری کرده اند، اگر ۲۰ فیصد سرمايه شان را به افغانستان انتقال کنند، بدون شک که کمک زیادی برای حل مشکلات اقتصادی افغانستان خواهند کرد.»

وی می‌گوید که امارت اسلامی برای تاجران و سرمایه‌گذاران داخلی در پروژه‌های بزرگ اقتصادی اولویت می‌دهد.

شیخ محمد قاسم خالد، والی کابل نیز تاجران و سرمایه‌گذارانی را که در افغانستان سرمایه‌گذاری می‌کنند، آنان را در بخش اقتصادی قهرمانان ملی خطاب نمود.

مولوی امیر خان متقی، سرپرست وزارت امور خارجه گفته است که در آینده نزدیک شاهد تعامل بهتر امارت اسلامی با جهان و حل مشکلات کنونی در افغانستان خواهیم بود.

وی دراین رابطه گفته است که:«این واضح است که در بخش سیاسی، بخصوص در رسمیت شناختن مشکلات وجود دارد، اما امارت اسلامی در عرصه‌های دیگر پیش‌رفت‌های قابل ملاحظه‌ای داشته است.»

رویداد های اخیر

اتحادیه اروپا ۴۰۰ هزار یورو برای کمک به سیلاب زدگان در افغانستان اختصاص داد

Published

on

(Last Updated On: جوزا ۱, ۱۴۰۳)

اتحادیه اروپا اعلام کرده که ۴۰۰ هزار یورو (بیش از ۳۰ میلیون افغانی) را برای ارایه کمک‌های بشردوستانه به سیلاب زدگان در ولایت‌های بغلان، بدخشان و تخار اختصاص داده است.

این نهاد با نشر اعلامیه‌ای امروز (سه شنبه، ۱ جوزا) گفت که کمک مذکور توسط موسسات اکتید و داکار ارایه خواهد شد که مشمول پول نقد و فراهم سازی زمینه دسترسی به آب صحی و مواد حفظ نظافت است.

اتحادیه اروپا یاد آوری کرده است که از سال ۱۹۹۴ به این‌سو، به فعالیت‌های بشردوستانه در افغانستان کمک مالی می‌کند و تا کنون نزدیک به ۱.۸ میلیارد یورو ارایه کرده است. تنها در سال گذشته، اتحادیه اروپا ۱۵۹ میلیون یورو کمک مالی بشردوستانه را ارایه کرده است.

علاوه بر این، اتحادیه اروپا از سال ۲۰۲۱ تا کنون ۱ هزار و ۶۰۰ تُن کمک را طی ۳۵ پرواز به افغانستان ارسال کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ترکش ایرلاینز فردا پروازهایش را به افغانستان از سر می‌گیرد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۳۱, ۱۴۰۳)

شرکت هوایی ترکش ایرلاینز فردا (سه شنبه، ۱ جوزا) پروازهایش را به افغانستان از سر می‌گیرد.

مسوولان در وزارت ترانسپورت و هوانوردی ملکی می‌گویند که فردا طیاره این شرکت در میدان هوایی کابل نشست خواهد کرد.

امام الدین احمدی، سخنگوی وزارت تراتسپورت وهوانوردی، می‌گوید: «ترکش ایرلاینز هم فردا پرواز هایش را به میدان هوایی بین المللی کابل آغاز می‌کند. هر هفته چهار پرواز بین کابل و استانبول دارد. این یک خبر خوش برای مسافران افغان است. آن عده افغان‌هایی که به کشورهای اروپایی سفر می‌کنند، از طریق ترکیه سهولت ایجاد می‌شود و به آسانی رفت و آمد کرده می‌توانند.»

اما اتاق تجارت و سرمایه گذاری تاکید می‌کند که باید زمینه صدور ویزه به تاجران و شهروندان کشور فراهم شود، زیرا به گفته‌ آنان در صورتی که برای تاجران ویزه صادر نشود بیشترین بهره را شرکت‌ها می‌برند، نه شهروندان افغانستان و تاجران.

خانجان الکوزی، عضو اتاق تجارت و سرمایه گذاری می‌گوید: «به یک مسافر هم اجازه داده نمی‌شود، دلیل آن اینست که ویزه نمی‌دهند. اگر ترک‌ها صدور ویزه را آغاز نکنند، یا عرب‌ها ویزه ندهند، طیاره برای کارگو می‌آید و رفت و آمد کمرنگ می‌باشد.»

به باور آگاهان، هرگاه شرکت‌های هوایی پروازهای شان‌را به افغانستان بیشتر سازند، تاجران افغان می‌توانند برخی از کالاها را از طریق هوا به کشورها صادر کنند و عملاً کارگوها فعال شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

امارت اسلامی به معاون گوترش: خواسته‌های ما را بپذیرید تا در نشست سوم دوحه اشتراک کنیم

Published

on

(Last Updated On: ثور ۳۱, ۱۴۰۳)

معاون رئیس الوزرای در دیدار با معاون دبیرکل سازمان ملل در کابل گفت که امارت اسلامی زمانی در نشست سوم دوحه شرکت خواهد کرد که «موقف» آن پذیرفته شود.

او گفت که افغانستان تحت کنترول کامل امارت اسلامی است و این کشور «یک امیر دارد و از آن اطاعت می‌شود.»

به نقل از ارگ، مولوی عبدالکبیر روز یک‌شنبه (۳۰ثور) به روزمری دیکارلو، معاون سیاسی انتونیو گوترش گفت: «نشست قبلی دوحه به دلیل برخی کاستی‌های برگزارکنندگان آن ناتمام بود و در نشست بعدی موقف امارت اسلامی پذیرفته شود تا هیئت امارت اسلامی در آن شرکت کند.»

سرمنشی سازمان ملل بار قبل از عدم اشتراک امارت اسلامی در نشست دوحه ابراز تاسف کرد، اما در عین‌حال گفت که پذیرش خواسته‌های امارت اسلامی معادل به رسمیت شناختن آن است.

این در حالی است که امارت اسلامی از سازمان ملل و دیگر کشورها می‌خواهد که آنها را به عنوان دولت مشروع افغانستان به رسمیت بشناسند.

مولوی کبیر گفت که امارت اسلامی به تمام تعهدات خود عمل کرده و «بر تمام جغرافیای افغانستان حاکم است…در سراسر افغانستان یک حکومت مرکزی حاکم است که یک امیر دارد و از آن اطاعت می‌شود.»

سازمان ملل قرار است نشست سوم دوحه با اشتراک نمایندگان خاص کشورها برای افغانستان را برگزار کند، اما تاریخی برای آن تعیین نکرده است. معاون سیاسی سرمنشی سازمان ملل به کابل سفر کرده و از امارت اسلامی برای شرکت در نشست دوحه دعوت کرد.

به نقل از خبرنامه ارگ، خانم دیکارلو درباره نشست دوحه به مولوی کبیر معلومات داد و گفت که «شروط امارت اسلامی برای اشتراک در این نشست دشوار نیست.» او ابراز امیدواری کرد که هیئت امارت اسلامی در نشست دوحه اشتراک کند.

او گفت که در نشست دوحه به شمول بانک جهانی، نمایندگان شماری از سازمان‌های بین المللی و کشورها نیز دعوت شده‌اند.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!