Connect with us

جهان

نرگس محمدی، فعال ایرانی در زندان برنده جایزه صلح نوبل شد

منتشر شده

در

(Last Updated On: میزان ۱۴, ۱۴۰۲)

نرگس محمدی، مدافع حقوق زنان ایران که در زندان بسر می‌برد، روز جمعه برنده جایزه صلح نوبل شد.

به گزارش رویترز، کمیته اهدای جوایز گفت که این جایزه از تمام کسانی که پشت تظاهرات بی‌سابقه اخیر در ایران هستند قدردانی می‌کند. کمیته همچنان خواستار آزادی محمدی، ۵۱ ساله شد که هم برای حقوق زنان و هم برای لغو مجازات اعدام مبارزه کرده است.

بریت ریس اندرسن، رئیس کمیته نوبل ناروی در اسلو گفت: این جایزه نخستین و مهم ترین قدردانی از کار بسیار مهم کل یک جنبش در ایران است که نرگس محمدی رهبر غیر قابل منازعه آنست.

وی افزود:«اگر مقامات ایرانی تصمیم درستی بگیرند، او را آزاد خواهند کرد تا بتواند برای دریافت این افتخار (در ماه دسمبر) حضور داشته باشد، چیزی که ما در درجه اول به آن امیدواریم.»

تهران که اعتراضات را براندازی به رهبری غرب می‌نامد، در این رابطه تاکنون هیچ واکنشی نشان نداده است.

اما خبرگزاری نیمه رسمی فارس گفت که محمدی پس از خبرساز شدن اش «به دلیل اقداماتش علیه امنیت ملی جایزه خود را از غربی ها دریافت کرده است.»

به گفته سازمان حقوقی مدافعان خط اول، محمدی در حال حاضر در زندان اوین تهران در حال گذراندن احکام متعددی است که به حدود ۱۲ سال حبس می‌رسد.

اتهامات شامل تبلیغ علیه دولت است.

او معاون مرکز مدافعان حقوق بشر، یک سازمان غیردولتی به رهبری شیرین عبادی، برنده جایزه صلح نوبل در سال ۲۰۰۳ است.

محمدی نوزدهمین زنی است که برنده این جایزه ۱۱۲ ساله شده است.

تقی رحمانی، همسر محمدی در خانه اش در پاریس به رویترز گفت: «این جایزه نوبل مبارزه نرگس برای حقوق بشر را جسورتر می کند، اما مهمتر از آن، این جایزه در واقع جایزه ای برای جنبش «زن، زندگی و آزادی» است.»

جایزه صلح نوبل، به ارزش ۱۱ میلیون کرون سویدنی یا حدود ۱ میلیون دالر، در ۱۰ دسمبر، سالگرد مرگ آلفرد نوبل، صنعتگر سویدنی، که جوایز را در وصیت نامه خود در سال ۱۸۹۵ بنیان نهاد، در اسلو اهدا خواهد شد.

برندگان گذشته از مارتین لوتر کینگ تا نلسن ماندلا را شامل می‌شود.

جهان

مذاکرات آتش بس بدون توافق پایان یافت؛ اسرائیل شرق رفح را مورد حمله قرار داد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۲۱, ۱۴۰۳)

فلسطینیان می‌گویند که نیروهای اسرائیل روز پنجشنبه مناطق مختلف رفح را بمباران کردند. در همین حال، بنیامین نتنیاهو، صدر اعظم اسرائیل، تهدید جو بایدن، رئیس جمهور امریکا را مبنی بر قطع کمک‌های تسلیحاتی در صورت حمله به این شهر در جنوب غزه کم اهمیت جلوه داد.

به گزارش رویترز، یک مقام ارشد اسرائیلی اواخر روز پنجشنبه گفت که آخرین دور مذاکرات غیرمستقیم در قاهره برای توقف درگیری‌ها در غزه به پایان رسیده است و اسرائیل طبق برنامه ریزی، به عملیات خود در رفح و سایر بخش‌های نوار غزه ادامه خواهد داد.

این مقام گفت که اسرائیل ملاحظات خود را در مورد پیشنهاد حماس برای توافق آزادسازی گروگان‌ها به میانجی‌گران ارائه کرده است.

نتنیاهو در بیانیه‌ای ویدیویی گفت: «اگر مجبور باشیم، با ناخن‌های ما می‌جنگیم. اما ما چیزهای خیلی بزرگتر از ناخن های‌ما داریم.»

در غزه، گروه‌های فلسطینی حماس و جهاد اسلامی گفته اند که افراد آن‌ها راکت‌ها و هاوان‌های ضدتانک را به سمت تانک‌های اسرائیلی که در حومه شرقی شهر تجمع کرده بودند، فیر کردند.

ساکنان و داکتران در رفح، بزرگترین منطقه شهری غزه که هنوز توسط نیروهای زمینی اسرائیل تسخیر نشده است، اعلام کردند که حمله اسرائیل در نزدیکی یک مسجد دست کم سه نفر را کشته و تعدادی دیگر را زخمی کرد.

ویدیویی از صحنه، مناره را در زیر آوار و دو جسد را نشان می‌دهد.

در حمله هوایی اسرائیل به دو خانه در محله صبره در رفح دست کم ۱۲ نفر از جمله زنان و کودکان کشته شدند.

در میان کشته شدگان یک فرمانده ارشد کندک‌های المجاهدین و خانواده او و همچنان خانواده یکی دیگر از فرماندهان اند.

اسرائیل می‌گوید که افراد حماس در رفح پنهان شده‌اند، جایی که صدها هزار فلسطینی به دنبال پناه بردن از بمباران‌هایی هستند که بیشتر ساحات غزه را به ویرانه تبدیل کرده است.

در ایالات متحده، قصر سفید ابراز امیدواری کرد که اسرائیل عملیات بزرگی را در رفح انجام ندهد و گفت که معتقد نیست که با این کار هدف اسرائیل برای شکست حماس پیش می‌رود.

وزارت صحت غزه اعلام کرده که تهاجم اسرائیل بر غزه نزدیک به ۳۵ هزار فلسطینی را کشته و نزدیک به ۸۰ هزار نفر را زخمی کرده است که اکثر آنان غیرنظامی هستند.

اسرائیل تهاجم خود را در پاسخ به حمله حماس به اسرائیل در هفتم اکتوبر آغاز کرد که در آن حدود ۱۲۰۰ نفر را کشتند و ۲۵۲ نفر را اسیر گرفتند. بر اساس آخرین آمار اسرائیل، حدود ۱۲۸ گروگان در غزه باقی مانده اند و ۳۶ نفر کشته شده اند.

بایدن روز چهارشنبه هشدار خود را نسبت به تهاجم کامل زمینی به رفح صادر کرد و به سی ان ان گفت: «من به صراحت اعلام کردم که اگر آنها به رفح بروند، من اسلحه را فراهم نمی‌کنم.»

سفیر اسرائیل در امریکا گفت که این اظهارات بایدن «پیامی نادرست» به حماس و دشمنان اسرائیل می‌دهد.

Continue Reading

جهان

ایرلند و هسپانیه احتمالاً در ۲۱ می فلسطین را به رسمیت می‌شناسند

Published

on

(Last Updated On: ثور ۲۱, ۱۴۰۳)

گزارش‌ها می‌رسانند که ایرلند، هسپانیه و تعدادی دیگر از کشورهای عضو اتحادیه اروپا در حال بررسی به رسمیت شناختن فلسطین در ۲۱ ماه می هستند.

به نقل از رویترز، تلویزیون «آر تی ای نیوز» ایرلند گزارش داده که تماس‌ها بین ایرلند و هسپانیه، و بین سلوینیا و مالتا، به هدف به رسمیت شناختن مشترک فلسطین تشدید شده است.

بر اساس این گزارش، کشورها منتظر رای گیری مجمع عمومی سازمان ملل متحد در دهم ماه می بوده اند که می‌تواند منجر به رسمیت شناختن فلسطین به عنوان واجد شرایط عضویت کامل در این سازمان شود.

هسپانیه، ایرلند، مالتا و سلوینیا در بیانیه‌ای مشترک در ۲۲ مارچ اعلام کرده بودند که برای برداشتن اولین گام‌ها برای به رسمیت شناختن فلسطین توافق کرده اند.

هسپانیه و ایرلند مدت‌هاست که مدافع حقوق فلسطینیان بوده‌اند. این تلاش‌ها در حالی صورت می‌گیرد که افزایش تلفات در غزه از اثر تهاجم اسرائیل برای از بین بردن حماس، درخواست‌های جهانی را برای آتش بس و راه حل پایدار برای صلح در منطقه برانگیخته است.

از سال ۱۹۸۸، ۱۳۹ کشور از ۱۹۳ کشور عضو سازمان ملل متحد، فلسطین را به رسمیت شناخته اند.

اسرائیل گفته است که طرح چهار کشور مذکور «جایزه ای برای تروریزم» است که احتمال حل قضیه غزه را از طریق مذاکره کاهش می‌دهد.

Continue Reading

جهان

بایدن: اگر اسرائیل به شهر رفح حمله کند ارسال تسلیحات به تلبیب را متوقف خواهیم کرد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۲۰, ۱۴۰۳)

رئیس‌جمهور امریکا هشدار داد که چنانچه اسرائیل به رفح حمله گسترده زمینی ترتیب دهد، کمک تسلیحاتی و ارسال مهمات به اردوی این کشور را متوقف خواهند کرد.

جو بایدن، رئیس‌جمهور امریکا در مصاحبه با شبکه سی ان ان در خصوص بحران غزه گفت: «چنانچه اسرائیل به رفح حمله گسترده زمینی ترتیب دهد، کمک تسلیحاتی و ارسال مهمات به اردوی این کشور را متوقف خواهیم کرد.

بایدن درباره توقف ارسال محموله‌های بمب به اسرائیل اظهار داشت: «تلفات گسترده غیرنظامیان در غزه در نتیجه این بمب‌ها و راه‌های دیگر نفوذ اسرائیل به مراکز غیرنظامیان بود.»

بدین ترتیب بایدن اعتراف کرد که از بمب‌های ساخت امریکا برای کشتن غیرنظامیان فلسطینی در غزه استفاده شده است.

رئیس‌جمهور امریکا خاطرنشان کرد: «بارها به اسرائیل در خصوص حمله زمینی گسترده به رفح هشدار داده بودیم، این موضوع را در آخرین دیدار خود با بنیامین نتانیاهو، صدر اعظم اسرائیل، به وضوح بیان کرده بودم.

بایدن تصریح کرد: «هنوز اسرائیل به صورت گسترده و همه‌جانبه وارد رفح نشده‌، اگر وارد شود، به صراحت اعلام می‌کنم که سلاح‌های مورد استفاده در رفح و شهرهای دیگر را ارسال نخواهیم کرد.»

وی با تاکید بر اینکه واشنگتن همچنان متعهد به تامین امنیت اسرائیل است، گفت: «ارسال برخی از سلاح‌ها، بمب‌ها و گلوله‌های توپ که اسرائیل در شهرک‌های غیرنظامی استفاده می‌کند را متوقف خواهیم کرد.»

اسرائیل طی هفته جاری به گذرگاه رفح، شهری که بیش از یک میلیون فلسطینی آواره به آن پناه برده‌اند، حمله کرد، اما گفت که این حمله صرفا عملیات محدودی بوده است.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!