Connect with us

رویداد های اخیر

دفتر حقوق بشر ملل متحد: پاکستان اخراج افغان‌ها را متوقف کند

منتشر شده

در

دفتر کمیشنری عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد از دولت پاکستان خواسته است تا «بازگشت اجباری اتباع افغان را قبل از اینکه خیلی دیر شود برای جلوگیری از یک فاجعه حقوق بشری متوقف کند.»

راوینا شمداسانی، سخنگوی دفتر کمیشنری عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد روز جمعه در بیانیه‌ای گفت: «ما از آنها می‌خواهیم که به حمایت از افراد نیازمند ادامه دهند و اطمینان حاصل کنند که بازگشت‌های آینده ایمن، با عزت و داوطلبانه و کاملاً مطابق با قوانین بین‌المللی است.»

او گفت: «ما معتقدیم بسیاری از کسانی که با اخراج مواجه هستند در صورت بازگرداندن به افغانستان در معرض خطر جدی نقض حقوق بشر از جمله دستگیری و بازداشت خودسرانه، شکنجه، ظلم و سایر رفتارهای غیرانسانی قرار خواهند گرفت.»

وی افزود: «ما از اعلام پاکستان مبنی بر اینکه قصد دارد اتباع خارجی بدون مدرک را که در این کشور باقی مانده اند پس از اول نومبر اخراج کند، بسیار نگران هستیم، اقدامی که به طور نامتناسبی بر بیش از ۱.۴ میلیون افغان بدون مدرک که در پاکستان مانده اند تأثیر خواهد گذاشت.»

به گفته وی، بیش از دو میلیون افغان بدون مدرک در پاکستان زندگی می‌کنند که حداقل ۶۰۰ هزار نفر از آنها پس از تسلط امارت اسلامی در آگست سال ۲۰۲۱ افغانستان را ترک کردند.

او گفت کسانی که در معرض خطر خاص هستند فعالان جامعه مدنی، خبرنگاران، مدافعان حقوق بشر، مقامات دولتی و اعضای نیروهای امنیتی سابق و البته زنان و دختران به طور کلی هستند.

اداره پناهندگان سازمان ملل متحد و سازمان بین المللی مهاجرت قبلاً افزایش شدید عودت به افغانستان را از زمان اعلام ضرب الاجل در ۳ اکتوبر ثبت کرده اند. گزارش اخیر کمیشنری عالی پناهندگان سازمان ملل متحد و سازمان بین المللی مهاجرت نشان می‌دهد تعداد افغان‌هایی که تا پانزدهم اکتوبر از پاکستان برگشته اند، به ۵۹ هزار و ۷۸۰ نفر می‌رسد. ۷۸ درصد از بازگشت کنندگان ترس از بازداشت را دلیل ترک پاکستان ذکر کرده اند.

به گفته دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد، در حال حاضر نزدیک به ۳۰ میلیون نفر در افغانستان به کمک های امدادی نیاز دارند و ۳.۳ میلیون نفر در داخل کشور آواره هستند.

رویداد های اخیر

تأکید محمد یعقوب مجاهد بر فراگیری علوم عصری و دینی

Published

on

محمد یعقوب مجاهد، وزیر دفاع امارت اسلامی افغانستان، در سفرش به ولایت کندهار بر فراگیری علوم عصری و دینی تأکید کرده است.

او در مراسم فراغت در یک مدرسه در کندهار گفت: «از شما می‌خواهم که از مکاتب و مدارس حمایت کنید؛ نگذراید فرزندان تان بی‌تعلیم باشند. هر نوع علم را بیاموزید، چه عصری و چه دینی.»

وزیر دفاع تأکید کرد که امارت اسلامی در خدمت مردم قرار دارد، چنانچه شماری نیروها از سرحدات و شماری دیگر از جان و مال مردم حفاظت می‌کنند.

از سوی دیگر، ملا تاجمیر جواد، معاون اول ریاست عمومی استخبارات، به مناسبت فراغت طلاب جامعه مصباح‌العلوم گفته است که افغانستان در طول تاریخ همواره یکی از مراکز بزرگ علوم دینی بوده است.

آقای جواد افزوده است که افغانستان در چارچوب مکتب علمی ـ فکری ماوراءالنهر و مکتب علمی و فکری دیوبند، مراکز بزرگ دینی ـ علمی، شخصیت‌های برجسته دینی و آثار علمی ارزشمند در اختیار دارد و این روند همچنان ادامه دارد.

به گفته او، امروز در افغانستان ده‌ها هزار مدرسه فعال است و ده‌ها هزار جوان در آن‌ها به آموزش و تحصیل مشغول‌ اند و امارت اسلامی افغانستان به‌طور کلی به علوم دینی و علوم عصری توجه ویژه دارد.

وی تصریح کرده است که امارت اسلامی بر اصلاح نصاب مدارس و مراکز عصری، بهبود اصول و شیوه‌های تدریس، ایجاد نظم و انضباط و در مجموع ارتقای کیفیت تمام علوم دینی و عصری کار می‌کند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

امریکا دومین محموله هلیکوپتر‌های بلک‌هاک افغانستان را به کشور پیرو تحویل داد

Published

on

ایالات متحده امریکا دومین محموله هلیکوپترهای UH-60A+  بلک‌هاک را که توسط نیروهای حکومت پیشین افغانستان استفاده شده بود، به کشور پیرو تحویل داده است.

این هلیکوپترها بخشی از تجهیزات نظامی بود که پس از روی‌کار آمدن امارت اسلامی در سال ۲۰۲۱، به ازبیکستان منتقل شد.

در آن زمان، ۲۲ طیاره بال ثابت و ۲۴ هلیکوپتر از افغانستان به ازبیکستان منتقل شده بود.

امارت اسلامی بارها خواهان بازگرداندن این تجهیزات شده‌است، اما تاشکند این درخواست را نپذیرفته است.

در ماه فبروری ۲۰۲۵، ازبیکستان هفت هلیکوپتر بلک هاک افغانستان را به امریکا سپرد.

 

 

 

 

Continue Reading

رویداد های اخیر

څار: نشست منطقه‌ای ایران در مورد افغانستان

Published

on

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!