Connect with us

رویداد های اخیر

دفتر حقوق بشر ملل متحد: پاکستان اخراج افغان‌ها را متوقف کند

منتشر شده

در

دفتر کمیشنری عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد از دولت پاکستان خواسته است تا «بازگشت اجباری اتباع افغان را قبل از اینکه خیلی دیر شود برای جلوگیری از یک فاجعه حقوق بشری متوقف کند.»

راوینا شمداسانی، سخنگوی دفتر کمیشنری عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد روز جمعه در بیانیه‌ای گفت: «ما از آنها می‌خواهیم که به حمایت از افراد نیازمند ادامه دهند و اطمینان حاصل کنند که بازگشت‌های آینده ایمن، با عزت و داوطلبانه و کاملاً مطابق با قوانین بین‌المللی است.»

او گفت: «ما معتقدیم بسیاری از کسانی که با اخراج مواجه هستند در صورت بازگرداندن به افغانستان در معرض خطر جدی نقض حقوق بشر از جمله دستگیری و بازداشت خودسرانه، شکنجه، ظلم و سایر رفتارهای غیرانسانی قرار خواهند گرفت.»

وی افزود: «ما از اعلام پاکستان مبنی بر اینکه قصد دارد اتباع خارجی بدون مدرک را که در این کشور باقی مانده اند پس از اول نومبر اخراج کند، بسیار نگران هستیم، اقدامی که به طور نامتناسبی بر بیش از ۱.۴ میلیون افغان بدون مدرک که در پاکستان مانده اند تأثیر خواهد گذاشت.»

به گفته وی، بیش از دو میلیون افغان بدون مدرک در پاکستان زندگی می‌کنند که حداقل ۶۰۰ هزار نفر از آنها پس از تسلط امارت اسلامی در آگست سال ۲۰۲۱ افغانستان را ترک کردند.

او گفت کسانی که در معرض خطر خاص هستند فعالان جامعه مدنی، خبرنگاران، مدافعان حقوق بشر، مقامات دولتی و اعضای نیروهای امنیتی سابق و البته زنان و دختران به طور کلی هستند.

اداره پناهندگان سازمان ملل متحد و سازمان بین المللی مهاجرت قبلاً افزایش شدید عودت به افغانستان را از زمان اعلام ضرب الاجل در ۳ اکتوبر ثبت کرده اند. گزارش اخیر کمیشنری عالی پناهندگان سازمان ملل متحد و سازمان بین المللی مهاجرت نشان می‌دهد تعداد افغان‌هایی که تا پانزدهم اکتوبر از پاکستان برگشته اند، به ۵۹ هزار و ۷۸۰ نفر می‌رسد. ۷۸ درصد از بازگشت کنندگان ترس از بازداشت را دلیل ترک پاکستان ذکر کرده اند.

به گفته دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد، در حال حاضر نزدیک به ۳۰ میلیون نفر در افغانستان به کمک های امدادی نیاز دارند و ۳.۳ میلیون نفر در داخل کشور آواره هستند.

رویداد های اخیر

بنیاد بیات به ده‌ها خانواده نیازمند در میدان‌وردک کمک کرد

در کنار این، بنیاد بیات در زمینه ساخت مکاتب، مراکز صحی، مساجد و حفر چاه‌های عمیق برای تأمین آب آشامیدنی صحی در ولایت‌های مختلف کشور نیز فعالیت‌های چشمگیری انجام داده است.

Published

on

بنیاد بیات در ادامه کمک‌هایش در ماه مبارک رمضان، بسته‌های مواد غذایی را به ده‌ها خانواده نیازمند در ولایت میدان‌وردک توزیع کرده است.

مسؤلان این بنیاد اعلام کردند که مساعدت‌های رمضانی شامل آرد، روغن و برنج، پس از انجام یک سروی به خانواده‌های مستحق و نیازمند ارائه شده است.

همچنان، مسئولان بنیاد بیات بر اهمیت ادامه کمک‌های بشری به مردم نیازمند در سایر ولایت‌های کشور تأکید دارند.

حاجی محمد اسماعیل، معاون بنیاد بیات، گفت: «به ادامه کمک‌های بنیاد بیات به مناسبت ماه مبارک رمضان که پیشتر در ولایات مختلف به شمول کابل توزیع شده بود، امروز نیز خوشبختانه در ولایت میدان‌وردک به تعداد مستحقین و بیجاشدگان کمک ارائه می‌کنیم.»

بیکاری در سراسر کشور یکی از مهم‌ترین عوامل فقر مردم است و به همین دلیل، بسیاری از خانواده‌ها نیازمند کمک هستند.

دریافت‌کنندگان کمک از دیگر نهادهای خیریه نیز خواستار یاری به نیازمندان در این شرایط دشوار شده‌اند.

یکی از دریافت‌کنندگان کمک گفت: «از این کمک‌های بنیاد بیات صمیمانه تشکر می‌کنیم.»

در کنار این، بنیاد بیات در زمینه ساخت مکاتب، مراکز صحی، مساجد و حفر چاه‌های عمیق برای تأمین آب آشامیدنی صحی در ولایت‌های مختلف کشور نیز فعالیت‌های چشمگیری انجام داده است.

Continue Reading

International Sports

پس از حمله به سفارت امریکا در ریاض، رونالدو عربستان را ترک کرد

Published

on

براساس گزارش‌ها، کریستیانو رونالدو، ستاره فوتبال، به دلیل افزایش نگرانی‌های امنیتی، عربستان سعودی را با جت شخصی‌اش ترک کرده است. این تصمیم پس از حمله طیاره‌ بی‌سرنشین به سفارت ایالات متحده در ریاض گرفته شده است.

مقامات سعودی تأیید کردند که دو طیاره‌ بی‌سرنشین به مجموعه سفارت در پایتخت حمله کردند که باعث آسیب‌های جزئی ساختاری و آتش‌سوزی کوچکی شد.

مسؤلان گفتند که تلفات جانی وجود نداشته، اما تدابیر امنیتی در سراسر شهر فوراً افزایش یافته است. سفارت هشدارهای ایمنی برای شهروندان امریکایی صادر کرده و از آن‌ها خواسته است که با احتیاط رفتار کنند و حرکت خود را در نزدیکی تأسیسات دیپلماتیک محدود نمایند.

معلومات ردیابی پرواز نشان می‌دهد که جت خصوصی رونالدو بلافاصله پس از این حادثه از ریاض خارج شده است.

اگرچه هنوز به طور رسمی تأیید نشده است که آیا رونالدو و خانواده‌اش در پرواز بوده‌اند یا نه، اما زمان‌بندی این خروج، حدس و گمان‌ها را درباره اینکه این حرکت به دلیل افزایش تنش‌های منطقه‌ای بوده، تقویت کرده است.

رونالدو که در حال حاضر برای باشگاه النصر بازی می‌کند، از زمان پیوستن به لیگ حرفه‌ای عربستان، در این کشور مستقر بوده است. نه بازیکن و نه نمایندگانش تاکنون درباره خروج گزارش‌شده اظهار نظر رسمی نکرده‌اند.

این حمله به سفارت در حالی رخ می‌دهد که بی‌ثباتی گسترده‌ای در منطقه وجود دارد و فعالیت‌های پهپادی و راکتی علیه تأسیسات دیپلماتیک و استراتژیک افزایش یافته است.

نیروهای امنیتی سعودی همچنان در حالت آماده‌باش بالا هستند و مقامات در حال تحقیق درباره منبع این حمله و ارزیابی پیامدهای گسترده‌تر آن برای ثبات منطقه‌ای هستند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

رشد چشمگیر صادرات افغانستان به کشورهای آسیای میانه؛ افزایش ۷۷ درصدی در سال ۲۰۲۵

Published

on

آمارهای وزارت صنعت و تجارت افغانستان نشان می‌دهد که صادرات این کشور به کشورهای آسیای میانه در سال ۲۰۲۵ میلادی با رشد چشمگیر ۷۷ درصدی همراه بوده است.

به گفته این وزارت، ارزش صادرات افغانستان به این کشورها در سال ۲۰۲۴، ۱۲۲ میلیون دالر بود که در سال ۲۰۲۵ به ۲۱۶ میلیون دالر افزایش یافته است. این افزایش نشان‌دهنده توسعه تجارت و فرصت‌های جدید اقتصادی برای تولیدکنندگان و تاجران افغان است.

همچنین وزارت صنعت و تجارت گزارش داده که واردات افغانستان از کشورهای آسیای میانه نیز در سال گذشته ۴۳ درصد رشد داشته است. کشورهای آسیای میانه شامل ازبکستان، قزاقستان، تاجکستان، قرغیزستان و ترکمنستان می‌شوند و گفته می‌شود تجارت با این کشورها در سال گذشته به شکل قابل توجهی افزایش یافته است.

بخش عمده واردات افغانستان از آسیا میانه را برق، گاز و مواد سوخت تشکیل می‌دهد، و رشد چشمگیر صادرات در یک سال گذشته نکته‌ای امیدوارکننده دانسته می‌شود.

کارشناسان باور دارند که در صورت تداوم این روند و سرمایه‌گذاری بر صنایع تولیدی، بسته‌بندی معیاری و توسعه زیربنا‌های ترانزیتی، در سالهای آینده توازن تجاری را رقم خواهد زد.

این در حالی است اخیراً مقام‌های وزارت صنعت و تجارت سفری به ازبکستان داشتند تا روابط تجاری دو کشور را بیش از این تقویت کنند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!