Connect with us

رویداد های اخیر

دیده‌بان حقوق بشر به پاکستان: بازگشت اجباری مهاجرین افغان و بدرفتاری با آنان را پایان دهید

منتشر شده

در

دیده‌بان حقوق بشر گفته است که دولت پاکستان برای وادار کردن مهاجرین برای بازگشت به افغانستان از تهدید، بدرفتاری و بازداشت استفاده می‌کند.

این نهاد در بیانیه‌ای روز سه شنبه گفت که بسیاری از افغان‌هایی که در معرض خطر اخراج هستند، در انتظار انتقال به ایالات متحده، بریتانیا، آلمان و کانادا هستند.

حکومت موقت پاکستان در سوم اکتوبر اعلام کرد که همه مهاجرانی که بدون وضعیت قانونی در پاکستان زندگی می کنند، ۲۸ روز فرصت دارند تا داوطلبانه آن را ترک کنند در غیر این صورت با اخراج مواجه خواهند شد.

دیده بان حقوق بشر گفت درخواست‌های گسترده مقامات پاکستانی برای اخراج دسته‌جمعی باعث افزایش خشونت پولیس علیه افغان‌ها از جمله آزار و اذیت، حمله و بازداشت خودسرانه شده است.

فرشته عباسی، پژوهشگر افغانستان در دیده بان حقوق بشر، گفت: «مهلت اعلام شده پاکستان برای بازگشت افغان ها منجر به بازداشت، ضرب و شتم و اخاذی شده است و هزاران افغان را نسبت به آینده خود در هراس قرار داده است.»

خالق عاطفی، یک پناهجوی افغان در اسلام آباد گفت که حتی افغان هایی که در کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل ثبت نام کرده اند، از بازداشت یا اخراج مصون نیستند. او گفت: «در همه جا ایست بازرسی پولیس وجود دارد. حتی اگر ویزه معتبری داشته باشید، باز هم به حوزه پولیس منتقل خواهید شد و در بیشتر موارد برای آزاد شدن باید رشوه بدهید.»

او گفت که در بیشتر موارد، پناهجویان افغان مجبور بودند بین ۱۰ هزار تا ۴۰ هزار روپیه پاکستانی به پولیس پاکستان رشوه بپردازند.

دیده‌بان حقوق بشر گفت که اخراج‌ افغان‌ها تعهدات پاکستان به‌عنوان یکی از طرف‌های کنوانسیون سازمان ملل متحد علیه شکنجه و بر اساس اصل عرفی حقوق بین‌الملل مبنی بر ممنوعیت بازگرداندن مهاجرین نقض می‌کند.

دیده بان حقوق بشر گفت که دولت پاکستان باید به بدرفتاری پولیس علیه پناهجویان افغان پایان دهد، ضرب الاجل اخراج اول نومبر را کنار بگذارد و با کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل برای از سرگیری ثبت نام پناهجویان افغان همکاری کند.

این نهاد از دولت های ایالات متحده، بریتانیا، آلمان و کانادا خواست تا اسکان مجدد افغان‎ها در پاکستان را که به ویژه در معرض خطر هستند، تسریع بخشند.

رویداد های اخیر

زلمی خلیل‌زاد: افغانستان دیپلماسی را ترجیح داده، آیا پاکستان به خواست سازمان ملل گوش خواهد داد؟

خلیل‌زاد در پایان نوشته است: «امیدوارم چنین شود، اما نسبت به آن خوش‌بین نیستم.»

Published

on

زلمی خلیل‌زاد، نماینده پیشین ویژه ایالات متحده برای صلح افغانستان، در واکنش به درخواست آنتونیو گوترش، سرمنشی سازمان ملل متحد، برای پایان دادن به تنش‌ها میان افغانستان و پاکستان، از اسلام‌آباد خواست به راه‌حل‌های دیپلماتیک روی آورد.

خلیل‌زاد در صفحه ایکس خود نوشت که سرمنشی سازمان ملل از افغانستان و پاکستان خواسته است به خشونت‌ها پایان دهند و اختلافات خود را از طریق دیپلماسی حل‌وفصل کنند.

وی افزود که افغانستان بارها اعلام کرده است راه‌حل دیپلماتیک را ترجیح می‌دهد و برای کاهش تنش‌ها چندین پیشنهاد نیز ارائه کرده است.

نماینده پیشین ویژه امریکا در ادامه پرسیده است: «آیا ساختار حاکم در پاکستان به درخواست سرمنشی سازمان ملل گوش خواهد داد؟»

خلیل‌زاد در پایان نوشته است: «امیدوارم چنین شود، اما نسبت به آن خوش‌بین نیستم.»

اظهارات خلیل‌زاد در حالی مطرح می‌شود که در پی حملات اخیر پاکستان بر بخش‌هایی از افغانستان، سازمان ملل متحد نیز خواستار توقف فوری خشونت‌ها و حفاظت از غیرنظامیان شده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

تأکید وزارت زراعت و برنامه توسعه ملل متحد بر گسترش همکاری‌های زراعتی در افغانستان

به گفته برنامه توسعه سازمان ملل، در چارچوب پروژه‌های بدیل معیشت، برای دو هزار دهقان کود کیمیاوی توزیع شده، سبزخانه‌ها ایجاد گردیده و بازارهای محصولات زراعتی توسعه یافته است.

Published

on

عطاءالله عمری، وزیر زراعت، آبیاری و مالداری، در دیدار با ستیفن رودریگز، رئیس و نماینده برنامه توسعه سازمان ملل متحد (یو‌ان‌دی‌پی) در افغانستان، بر گسترش همکاری‌ها در بخش‌های زراعت، آبیاری، توسعه معیشت و اجرای پروژه‌های زیربنایی تأکید کرد.

به گفته برنامه توسعه سازمان ملل، در چارچوب پروژه‌های بدیل معیشت، برای دو هزار دهقان کود کیمیاوی توزیع شده، سبزخانه‌ها ایجاد گردیده و بازارهای محصولات زراعتی توسعه یافته است. همچنین در قالب برنامه آبادی، ۲۷۰ پروژه زیربنایی شامل کانال‌های آبیاری، چکدم‌ها و سایر تأسیسات آبی در نقاط مختلف کشور تطبیق شده است.

وزیر زراعت ضمن قدردانی از همکاری‌های این نهاد، گفت وزارت زراعت برای افزایش تولیدات داخلی، حمایت از دهقانان و مالداران و کاهش وابستگی به واردات، به همکاری با نهادهای توسعه‌ای ادامه خواهد داد.

وی همچنین افزود که برای حمایت از تولیدات داخلی، تعرفه واردات برخی محصولات زراعتی از جمله سبزیجات، میوه و شیر خشک افزایش یافته است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

گوترش پس از حملات پاکستان: غیرنظامیان باید در هر شرایطی محافظت شوند

امارت اسلامی این حملات را «نقض حریم هوایی افغانستان»، «جنایت» و «اقدامی بزدلانه» خوانده و آن را محکوم کرده است.

Published

on

آنتونیو گوترش، سرمنشی سازمان ملل متحد، در پی حملات هوایی پاکستان بر بخش‌هایی از ولایت‌های پکتیا، پکتیکا و کنر که به کشته و زخمی شدن ده‌ها غیرنظامی انجامید، خواستار توقف فوری درگیری‌ها و حفاظت از غیرنظامیان شد.

استیفان دوجاریک، سخنگوی سرمنشی سازمان ملل، روز دوشنبه به نقل از گوترش گفت که همه طرف‌ها باید به تعهدات خود بر اساس حقوق بین‌المللی بشردوستانه پایبند باشند و از غیرنظامیان و تأسیسات ملکی در هر شرایطی محافظت کنند.

براساس گزارش‌ها، در این حملات دست‌کم ۳۶ غیرنظامی «شهید» و بیش از ۱۶۰ تن دیگر زخمی شده‌اند. قربانیان شامل زنان، کودکان و سالمندانی بودند که هنگام حمله در یک منزل مسکونی حضور داشتند.

امارت اسلامی این حملات را «نقض حریم هوایی افغانستان»، «جنایت» و «اقدامی بزدلانه» خوانده و آن را محکوم کرده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!


Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117