Connect with us

رویداد های اخیر

یک کمپ در ننگرهار و یک شهرک در کندهار برای مهاجرین برگشته از پاکستان ساخته می‌شود

منتشر شده

در

(Last Updated On: عقرب ۹, ۱۴۰۲)

مسوولان محلی ننگرهار می‌گویند که آنان در کنار فراهم کردن تسهیلات برای مهاجران برگشته از پاکستان کار ساخت یک کمپ را نیز آغاز کرده اند.

به گفته‌ای این مسوولان این کمپ در ولسوالی لعل پور این ولایت ساخته خواهد شد، و در این کمپ به مهاجرین رسیدگی می‌شود.

اکثریت مهاجران افغان که از پاکستان بر می‌گردند و یا اخراج می‌شوند از راه تورخم به کشور میایند. از اینکه روند اخراج مهاجران در آستانه فصل سرما روی دست گرفته شده حکومت ناگزیر است تا در مناطق گرم به آنان سرپناه دهد.

مسوولان محلی در ننگرهار میگویند که کار ساخت یک کمپ برای این مهاجران در ولسوالی لعل پور آغاز شده است.

سعیدالله بنوری، معاون والی ننگرهار می‌گوید: «کار روی کمپ جریان دارد و مهاجرین ولایات دور دست و یا هم مهاجرینی که جای ندارند بتوانند دراین کمپ چند روز زندگی کنند تا باشد زمینه برگشت شان به ولایات شان فراهم شود و دراین کمپ تمام تسهیلات برای مهاجرین فراهم خواهد شد.»

از سوی دیگر ریاست صحت عامه ننگرهار می‌گوید که تیم‌های این نهاد شبانه روزی خدمات صحی را به مهاجرین عرضه می‌کنند.

عبدالله عزیزی، معاون صحت عامه ننگرهار می‌گوید: «در جریان روز تمام تیم‌های صحی به شمول کارمندان صحی زنانه در تورخم حضور دارند و از طرف شب چهار تیم صحی به گونه نوکریوال به مردم خدمات عرضه می‌کنند.»

مسوولان در ریاست مهاجرین این ولایت می‌افزایند که روزانه تا چهار هزار مهاجر از پاکستان به کشور برمی‌گردند.

گل احمد، برگشت کننده از پاکستان می‌گوید: «ما را به زور بیرون کردند و در مسیر راه پولیس پاکستان از هر موتر تا پنج هزار از ما پول گرفتند و بسیار ظلم و ستم بالای افغان‌ها جریان دارد.»

سیلابزی، برگشت کننده از پاکستان می‌گوید: «هنوز هم یک پسرم در زندان پاکستان در قید است، مرا هم دستگیر کرده بودند و از نزدم ۸۶هزار کلدار پاکستانی گرفتند. خواست ما از حکومت این است که افغان‌های که از پاکستان برمی‌گردند بسیار غریب هستند و همرای شان کمک کند.»

ریاست مهاجرین ننگرهار می‌گوید از اینکه برگشت مهاجران افزایش میابد آنان روند رسیدگی و ثبت را تسهیل کرده اند.

بازمحمد عبدالرحمن، رئیس مهاجرین ننگرهار می‌گوید: «شمار کارمندان را افرایش دادیم و روزانه هرقدر مهاجر که بیایند از طرف ما راجستر خواهد شد و اگر شمار برگشت کننده افزایش یابد ما به همین خاطر این کمپ را می سازیم تا در آنجا باشند و تا زمانی که پروسه راجستر شان تمام شود و بعداً به ولایات و ولسوالی خود بروند.»

به گفته‌ای این مسوولان مهاجرینی که در افغانستان سرپناه ندارند حمایت برخی نهادهای جهانی را هم خواهند داشت.

درهمین حال، وزارت مهاجرین و عودت کنندگان می‌گوید برای مهاجران افغان که از پاکستان اخراج می‌شوند یک شهرک موقت در منطقه اسپین بولدک کندهار ساخته خواهد شد.

سرپرست این وزارت می‌گوید برای آغاز کار ساخت این شهرک یک هیئت از کابل به کندهار آمده است. شماری از کسانی که از پاکستان به کشور برگشته اند می‌گویند که حکومت هرچه زودتر به مشکلات آنان رسیدگی کنند.

پس از آنکه پاکستان اعلام کرد مهاجرین فاقد مدرک را از این کشور اخراج می‌کند زنگ خطر در افغانستان به صدا درآمد زیرا اکثریت این مهاجران افغان هستند.

حالا که یک روز دیگر به پایان ضرب الاجل جانب پاکستان مانده است. حکومت سرپرست تلاش می‌کند تا حداقل برای این مهاجران امکانات اولیه زندگی را فراهم کند.

خلیل‌الرحمن حقانی، سرپرست وزارت مهاجرین و عودت کنندگان می‌گوید: «ما می خواهیم در تمام نقاط فرضی خود برای مهاجرین کمپ های موقت با تمام امکانات آماده سازیم تا زمانی که تصفیه آنها صورت گیرد و سپس به مکان های دایمی خود انتقال یابند.»

شماری از کسانی که از پاکستان بر می‌گردند از حکومت می‌خواهند که روند رسیدگی به مهاجرین را تسریع کنند.

راز محمد، برگشت کننده از پاکستان می‌گوید: «تا هنوز که آمده ایم با ما هیچ کمکی صورت نگرفته است و خواست ما این است که با ما کمک صورت گیرد.»

سرپرست وزارت مهاجرین و عودت کنندگان، اما می‌گوید که برای رسیدگی به مهاجران امکانات را در کندهار چندین برابر افزایش داده اند.

هرچند اخراج اجباری مهاجران افغان از پاکستان با واکنش‌های ملی و بین‌المللی مواجه شده و سازمان عفو بین‌المللی گفته است که باید این روند توقف یابد ولی پاکستان بر موقف‌اش منبی بر اخراج مهاجران تاکید دارد.

رویداد های اخیر

تولیدات سمنت غوری در بغلان افزایش یافته است

Published

on

(Last Updated On: ثور ۹, ۱۴۰۳)

مسوولان شرکت دولتی سمنت غوری در ولایت بغلان می‌گویند که میزان تولید سمنت در این شرکت نسبت به گذشته افزایش یافته است. به گفته آنان، در سال ۱۴۰۲ یک صدوپنجاه هزار تُن سمنت تولید شده است و تلاش دارند تا در سال جاری میزان تولید را به ۱۸۰ هزار تُن برسانند.

عبدالوکیل قیومی، معاون مالی و اداری شرکت سمنت غوری بغلان در این مورد گفته است: «در سال گذشته پلانی که داشتیم موفقانه ۱۵۰ تُن سمنت را تولید نمودیم و به بازار عرضه کردیم. خوشبختانه که در سال ۱۴۰۲ ما بیشتر از ۲۰۰ میلیون افغانی مفاد هم داشتیم.»

به گفته‌ مسوولان این شرکت، تلاش‌ها برای بلندبردن ظرفیت تولید جریان دارد و با بلندرفتن ظرفیت تولید روزانه یک هزار بوری سمنت تولید خواهند کرد.

محمد طاهر، آمر بخش بسته بندی شرکت سمنت غوری بغلان گفت: «فعلاً چهار داش ما فعال است که ما در بیست‌وچهار ساعت تقریباً یک هزار الی ۱۲ صد تُن سمنت تولید می‌کنیم.»

از سویی هم، در این شرکت برای ۷۵۰ تن زمینه کار فراهم شده است و برخی کارگران از سرمایه‌گذاران خواهان سرمایه‌گذاری در کشور و فراهم‌کردن زمینه کار برای جوانان هستند.

حکیم، کارگر در شرکت سمنت غوری بغلان گفت: «سرمایه‌گذاران در وطن خود سرمایه‌گذاری کنند تا زمینه کار به ما مساعد شود.»

محمد یوسف، کارگر در شرکت سمنت غوری بغلان نیز علاوه کرد: «چندین فابریکه دیگر در کشور ما ساخته شود تا سمنت خارجی کمتر به کشور وارد شود و از تولیدات خود ما استفاده بکنیم.»

گفتنی است که شرکت سمنت غوری بغلان حدود ۴۰ سال پیش تأسیس شد و یکی از بزرگ‌ترین شرکت تولید سمنت در افغانستان به شمار می‌رود. مدیریت این شرکت از سوی برنامه شرکت انکشاف ملی پیش برده می‌شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

څار: سفرهای دیپلومات امریکایی به قطر و پاکستان در مورد افغانستان

Published

on

(Last Updated On: ثور ۹, ۱۴۰۳)

Continue Reading

رویداد های اخیر

مولوی عبدالکبیر: کشورهای منطقه به‌گونه مشترک ثبات و توسعه را گسترش دهند

Published

on

(Last Updated On: ثور ۹, ۱۴۰۳)

معاون سیاسی رئیس‎الوزرا در دیدار با معاون صدراعظم قزاقستان در کابل گفته است که کشورهای منطقه باید مشترکاً در اجرای پروژه های بزرگ منطقه‌ای سهیم شوند.

بربنیاد خبرنامه معاونیت سیاسی ریاست الوزرا، در این دیدار مولوی عبدالکبیر از سرمایه گذاران قزاقستان دعوت نمود تا در افغانستان سرمایه گذاری نمایند.

وی افزود که امارت اسلامی سرحدات افغانستان را به گونه کامل کنترول کرده، مواد مخدر و فساد را از بین برده و حاکمیت ملی مستقل را احیا نموده است.

به نقل از خبرنامه، معاون صدراعظم قزاقستان از پیشرفت‌ها در افغانستان توسط امارت اسلامی، قدردانی کرده و گفته است که کشورش آماده روابط تجارتی، ترانزیتی و سرمایه‌گذاری درازمدت با افغانستان می‌باشد.

ژومانگارین در زمینه اعطای بورسیه‌های تحصیلی به جوانان افغان ابراز آمادگی کرده و افزود که هم اکنون افغانستان نمونه یک کشور آرام در سطح منطقه است و به همین منظور جهان می‌خواهد در بخش‌های مختلف روابط خود را با امارت اسلامی برقرار نماید.

معاون صدراعظم قزاقستان همچنان خواستار آغاز پروازهای مستقیم میان کابل و الماتا شد و گفت که کشورش در بخش فرهنگی آماده همکاری دو جانبه با حکومت افغانستان است.

در کمتر از سه سال گذشته، امارت اسلامی بارها تاکید کرده است که با ایجاد امنیت سراسری در افغانستان بیش از هرزمان دیگری فرصت تطبیق پروژه های بزرگ اقتصادی در کشور مساعد بوده و نیاز است که افغانستان به نقطه اتصال کشورهای منطقه مبدل شود.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!