Connect with us

رویداد های اخیر

یافته‌های یک نهاد: خبرنگاران زن با محدودیت‌هایی مواجه اند

منتشر شده

در

(Last Updated On: قوس ۶, ۱۴۰۲)

یافته‌های نظرسنجی «نهاد زنان خبرنگار» نشان می‌دهد که خبرنگاران زن در کشور با عدم دسترسی به اطلاعات مواجه اند.

در این نظر سنجی آمده است که خبرنگاران زن با عدم مصونیت وظیفوی، کمبود امکانات مالی و برخی محدودیت‌های دیگر روبه‌رو اند.

مینه حبیب، مسوول نهاد زنان خبرنگار، در این مورد گفته است: «در قسمت مشکلات موجود ۴۵ درصد از شرکت‌کنندگان به این باوراند که بیکاری و خانه‌نشینی زنان خبرنگار بزرگترین مشکل در برابر خبرنگاران زن است.»

خانم حبیب تصریح کرد: «پنج درصد شرکت‌کنندگان از فقر خبرنگاران زن صحبت می‌کنند. ده درصد از شرکت‌کنندگان نبود دسترسی به اطلاعات را مشکل بزرگ فراه راه خبرنگاران زن می‌دانند. هفت درصد از کارکنان رسانه‌ای زن نداشتن امنیت شغلی و روانی را در رسانه‌ها بزرگترین مشکل خبرنگاران زن خوانده‌اند.»

در همین حال، شماری از خبرنگاران زن نیز از عدم دسترسی به اطلاعات و همچنان نبود مصونیت کاری شکایت دارند و از حکومت خواسته‌اند که موانع دسترسی به اطلاعات را بردارد.

یکی از خبرنگاران زن گفت: «من امیدوارهستم که حکومت ساحه‌ای برای بانوان بسازد که حداقل کارهای را برای بانوان انجام دهد که آنها بتوانند در سطح خود شان رشد کنند و فعالیت کنند. زمینه‌های فراهم شود که از طرف بانوان برای بانوان باشد.»

خبرنگار دیگر نیز تأکید کرد: «در حال حاضر با محدودیت‌های که ما روبه‌رو هستیم، یکی ندادن اطلاعات است چون وقتی ما گزارشات را آماده می‌سازیم، اطلاعات به زودترین فرصت به دسترس ما قرار نمی‌گیرد. موضوع بعدی اجازه ندادن خبرنگاران زن در بعضی از کنفرانس‌ها است.»

با این حال، سخنگوی امارت اسلامی می‌گوید که آنان متعهد به حمایت از زنان خبرنگار هستند و تلاش دارند تا تسهیلات را برای آنان فراهم کنند.

ذبیح‌الله مجاهد گفته است: «در این راستا ما تلاش نهایی می‌کنیم که سهولت‌ها ایجاد شود ولی خواهران ما که در راستای رسانه‌ای کار می‌کنند، آنها شرایط جامعه و شرایط نظام را مدنظر بگیرند. ان‌شاءالله ما کوشش می‌کنیم که دسترسی آنها به معلومات زیاد شود.»

آقای مجاهد افزود: «در عموم خبرنگاران زن در رسانه‌های مختلف کار می‌کنند، فعال هستند. وقت باید بدهیم که آهسته آهسته وضعیت نورمال شود.»

این در حالی است که نه تنها خبرنگاران زن بلکه بسیاری از خبرنگاران از عدم دسترسی به اطلاعات شکایت دارند و از حکومت می‌خواهند که اطلاعات را به موقع در دسترس آنان قرار دهد.

رویداد های اخیر

سفیر جاپان در کابل با معین وزارت زراعت دیدار کرد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۲۲, ۱۴۰۳)

تاکایوشی کورمایا، سفیر جاپان در کابل با مولوی صدراعظم عثمانی، معین زراعت و مالداری وزارت زراعت، آبیاری و مالداری دیدار کرده است.

وزارت زراعت با نشر خبرنامه‌ای نوشته که در این دیدار پیرامون گسترش همکاری‌های جاپان در بخش زراعت و مالداری بحث و گفتگو شده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

نشستی اضطراری برای رسیدگی سیلاب‌زدگان بغلان برگزار شد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۲۲, ۱۴۰۳)

وزارت امور مهاجرین و عودت‌کنندگان نشستی را به هدف رسیدگی عاجل به آسیب‌دیدگان ناشی از سیلاب‌های اخیر در ولایت بغلان با حضور داشت هماهنگ‌کننده کمک‌های بشری سازمان بین‌المللی مهاجرت در کابل برگزار کرده است.

وزارت مهاجرین به نقل از عبدالرحمن رحمانی، رئیس هماهنگی مساعدت‌های این وزارت نوشته است که هدف از نشست کمک عاجل به سیلاب‌زدگان و چگونگی در نظر گرفتن کمک‌های اولیه می‌باشد.

مولوی شمال خان مصلح، رئیس تثبیت و دریافت راه حل‌های دایمی این وزارت نیز تصریح نموده که سیلاب‌ها در کنار خسارات مالی، در ولسوالی‌های تاله و برفک، برکه، گذرگاه نور، بغلان مرکزی، دوشی، دهنه غوری، خوست و فرنگ و پلخمری تا به حال صدها زخمی و ده‌ها کشته برجای گذاشته است.

به گفته این وزارت، صد‌ها منزل تخریب و مردم در کوه‌ها در فضای باز بسر می‌برند.

با این حال، وزارت مهاجرین افزوده که تاهنوز آمار نهایی نبوده و روند عملیات نجات هنوز هم با همکاری تیم‌های صحی در جریان است.

محمد عمر هاشمی، هماهنگ‌کننده کمک‌های بشری سازمان بین‌المللی مهاجرت نیز از آمادگی این سازمان در ارایه کمک‌های عاجل به آسیب‌دیدگان اطمینان داده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

برنامه جهانی غذا: تنها به یکی از هر سه کودک دچار سوء تغذیه در افغانستان کمک کرده می‌توانیم

Published

on

(Last Updated On: ثور ۲۲, ۱۴۰۳)

برنامه‌ جهانی غذای سازمان ملل متحد گفته است که از هر سه کودک دچار سوء تغذیه در افغانستان، تنها به یکی از آنان کمک کرده می‌تواند.

این اداره تاکید کرده که کاهش کمک‌های بشردوستانه به افغانستان و کمبود بودجه، بیش از هر گروه دیگر بر کودکان تاثیر منفی می‌گذارد.

برنامه جهانی غذا می‌افزاید که هم اکنون در حدود سه میلیون کودک افغان با سوء تغذیه مواجه اند و از هر صد افغان ۴۷ تن آنان برای بقای خود به حمایت بشری نیاز دارند.

برنامه جهانی غذا در افغانستان پیش از این هشدار داده بود که در سال جاری در پی کاهش کمک‌های خارجی، مراجعه کودکان دچار سوء تغذیه به شفاخانه ها افزایش یافته است.

یک مقام سازمان جهانی غذا در افغانستان نیز نسبت به سوء تغذیه حاد در میان مادران و کودکان افغان هشدار داده و گفته بود که در سال ۲۰۲۴ بیش از چهار میلیون زن و کودک با سوء تغذیه حاد مواجه ‌اند.

این در حالی است که بر بنیاد آمارهای سازمان ملل متحد، از میان ۴۳ میلیون نفوس افغانستان، یک سوم آنان با گرسنگی مواجه‌ اند.

برنامه جهانی غذا در ماه حوت سال گذشته اعلام کرده بود که برای ادامه فعالیت‌هایش در افغانستان تا شش ماه آینده به ۷۶۰ میلیون دالر نیاز فوری دارد.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!