Connect with us

رویداد های اخیر

کاکر: امارت اسلامی به ما گفت ریشه نا امنی را در خاک خود جستجو کنیم و ما هم پذیرفتیم

منتشر شده

در

صدر اعظم حکومت موقت پاکستان گفته است که امارت اسلامی به این کشور توصیه کرد که ریشه مشکلات امنیتی را در خاک خود جستجو کند و پاکستان هم آن را پذیرفت و اقدام به بازگرداندن مهاجرین غیرقانونی نمود.

انوار الحق کاکر در مقاله‌ای که روز یکشنبه از سوی روزنامه بریتانیایی تلگراف منتشر شد، اظهار نمود که از آگست سال ۲۰۲۱، حد اقل ۱۶ شهروند افغان در پاکستان حمله انتحاری انجام داده اند و ۶۵ تروریست دیگری که در درگیری با نیروهای امنیتی کشته شده اند، شهروندان افغان بودند.

او گفت: «هیچ دولت مسئولی نمی تواند چنین نگرانی‌هایی را نادیده بگیرد. هر زمان که این موضوع را با حکومت سرپرست افغانستان (امارت اسلامی) مطرح می‌کردیم، آنها به ما توصیه می‌کردند که «به داخل نگاه کنیم». ما بالاخره تصمیم گرفتیم به توصیه آنها برای نظم بخشیدن به خانه خود توجه کنیم.»

صدر اعظم پاکستان اظهار کرد که طی سه تا چهار دهه گذشته، «بین چهار تا پنج میلیون مهاجر (تقریباً برابر با جمعیت ایرلند)» وارد پاکستان شدند.

او گفت: «بسیاری حق ماندن ندارند. علیرغم عدم امضای کنوانسیون ۱۹۵۱ پناهندگان (و پروتوکول ۱۹۶۷ آن)، ما سخاوتمندانه بیشترین تعداد مهاجرین را پذیرفتیم. مهمان نوازی در DNA پاکستان است و به همین دلیل است که ما به تعهدات قانونی، اخلاقی و انسانی خود عمل خواهیم کرد.»

کاکر گفت که با وجود فرصت‌های متعدد برای بازگشت داوطلبانه مهاجرین و تلاش‌های مکرر پاکستان برای ثبت مهاجرین فاقد اسناد، تعداد زیادی از مهاجرین از ثبت احوال شان خودداری کردند.

او تاکید کرد در حالی که پاکستان از مهاجرین زحمت کش و تابع قانون سود برده است، هزینه اجتماعی، اقتصادی و امنیتی میزبانی از مهاجرین «سرسام آور» بوده است.

به گفته صدر اعظم پاکستان، صدها هزار تن پس از خروج کشورهای غربی از افغانستان وارد پاکستان شدند که از آن جمله بیش از ۵۹ هزار تن در خارج از پاکستان مسکن گزین شدند و بیش از ۴۲ هزار تن هنوز هم منتظر انتقال شان به کشورهای غربی اند.

او گفت که متباقی پناهجویان نتوانسته اند تا دلیل قانع کننده‌ای برای پناهندگی ارائه نمایند و به اقامت غیرقانونی شان در پاکستان ادامه می‌دهند.

کاکر گفت: «پاکستان امروز در چهارراه تاریخ ایستاده است. ما دیگر نمی توانیم امنیت ملی خود را با پذیرش چنین تعداد زیادی از افراد غیرقانونی به خطر بیاندازیم. هدف نهایی ما ساختن پاکستان امن‌تر، صلح‌آمیزتر و مرفه‌تر است – با مزایای مرتبط برای مردم خودمان، منطقه و جهان.»

حکومت موقت پاکستان اخراج مهاجرین غیرقانونی را حدود دو نیم ماه قبل آغاز کرد، اقدامی که با انتقاد امارت اسلامی و سازمان‌های حقوق بشری مواجه شده است.

مقامات پاکستانی همواره ادعا کرده اند که تحریک طالبان پاکستان در افغانستان پناهگاه دارند و در این کشور حمایت می‌شوند. امارت اسلامی اما این ادعاها را رد کرده است.

امارت اسلامی همچنان گفته است که مهاجرین افغانستان در مشکلات امنیتی پاکستان نقش ندارند و افغانستان مسئول تامین امنیت پاکستان نیست.

 

رویداد های اخیر

تماس تلیفونی مقام‌های ارشد امارت اسلامی با رهبر حزب جمعیت علمای اسلام پاکستان

Published

on

حزب جمعیت علمای اسلام پاکستان اعلام کرده است که مقام‌های ارشد امارت اسلامی به منظور ابراز مراتب تسلیت خود در پی «شهادت» شیخ محمد ادریس، عالم برجسته مذهبی، با مولانا فضل الرحمن، رهبر این حزب، تماس گرفتند.

بر بنیاد بیانیه‌ این حزب که روز جمعه منتشر شد، تماس گیرندگان شامل محمد یعقوب مجاهد، وزیر دفاع، خلیفه سراج الدین حقانی، وزیر امور داخله، امیر خان متقی، وزیر امور خارجه و ذبیح الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی بودند.

آنان از شهادت شیخ ادریس ابراز تاسف کرده و برای او دعا کردند. آنان همچنین قتل شیخ ادریس را به شدت محکوم کرده و گفتند که در غم خانواده داغدار و جامعه مذهبی شریک هستند.

در این بیانیه همچنین آمده است که امارت اسلامی با جمعیت علمای اسلام، علمای دینی و طلبا ابراز همدردی کرده و گفته است که مردم افغانستان در غم مردم پاکستان در این حادثه شریک هستند.

گفتنی است که شیخ ادریس، یکی از اعضای ارشد جمعیت علمای اسلام، روز سه‌شنبه هفته گذشته در حالی که به سوی یک مدرسه می‌رفت، توسط موترسایکل‌سواران مسلح در شهر چارسده ایالت خیبر پختونخوا به ضرب گلوله به شهادت رسید. داعش مسئولیت این حمله را بر عهده گرفت.

Continue Reading

رویداد های اخیر

صدها مقام پیشین امریکایی خواهان لغو انتقال پناهجویان افغان از قطر به کانگو شدند

Published

on

صدها مقام پیشین امریکایی با امضای نامه‌ای سرگشاده به وزارت خارجه ایالات متحده، خواستار لغو طرح انتقال پناهجویان افغان از قطر به کانگو شدند.

این نامه توسط بیش از ۶۰۰ مقام پیشین ملکی و نظامی امریکا و حدود ۱۰۰ سازمان امضا شده و به مارکو روبیو، وزیر خارجه ایالات متحده، ارسال شده است.

در بخشی از این نامه آمده است: «آن‌ها توسط ایالات متحده برای تکمیل مراحل قانونی مهاجرت به قطر منتقل شدند. آن‌ها از قوانین پیروی کردند و بررسی‌های گسترده‌ای را پشت سر گذاشتند. با این حال، دولت اکنون در حال بررسی انتقال آن‌ها به جمهوری دموکراتیک کانگو است. آن‌ها برای کانگو بررسی نشده‌اند؛ بلکه برای ایالات متحده تأیید شده بودند.»

بیش از ۱۱۰۰ تن از متحدان افغان و اعضای خانواده‌های‌شان در حال حاضر در کمپ السیلیه در قطر، تحت نظارت ایالات متحده، نگهداری می‌شوند. نزدیک به ۸۰۰ تن از آنان پناهجویانی هستند که روند بررسی و تأییدشان به‌طور کامل انجام شده و مجوز سفر به ایالات متحده را دریافت کرده‌اند. بیش از نیمی از این افراد زنان و کودکان‌اند و اکنون بیش از ۱۵ ماه است که در وضعیت بلاتکلیف ترانزیت به‌سر می‌برند.

در همین حال، آگاهان این اقدام را خیانت به متحدانی دانسته‌اند که جان خود را برای امریکا به خطر انداختند. به گفته آنان، انتقال این افراد به کانگو نه‌تنها غیراخلاقی است، بلکه اعتبار جهانی امریکا را نیز خدشه‌دار می‌کند.

پیش از این نیز شماری از اعضای کانگرس ایالات متحده با طرح کاخ سفید مخالفت کرده و هشدار داده بودند که چنین اقدامی جایگاه امریکا را در میان متحدانش به‌شدت تضعیف خواهد کرد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

آصف درانی: در امور داخلی افغانستان مداخله ‌نکنید؛ راه خود را پیدا خواهند کرد

Published

on

آصف درانی، نماینده ویژه سابق پاکستان برای افغانستان، گفته است که هیچ کشوری نباید در امور داخلی افغانستان دخالت کند چون ایجاد هرگونه تغییر در این کشور به خود افغان‌ها بستگی دارد.

درانی در پستی در ایکس گفت که افغان‌ها باید «به حال خود رها شوند» و در نهایت «راه خروج» از مشکلات خود را پیدا خواهند کرد.

با این حال، او هشدار داد که بی‌ثباتی در داخل افغانستان می‌تواند پیامدهای منفی برای کشورهای همسایه داشته باشد و افزود که رهبران افغانستان و حامیان آنها باید مسئولیت رسیدگی به چنین خطراتی را بر عهده بگیرند.

درانی سخنان خود را نشانه حسن نیت و بهترین آرزوها برای مردم افغانستان و آینده آنان توصیف کرد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!