Connect with us

جهان

مشاور امنیت ملی امریکا: حملات بیشتری علیه نیابتی‌های ایران انجام می‌دهیم

منتشر شده

در

(Last Updated On: دلو ۱۶, ۱۴۰۲)

دو مقام بلند رتبه امریکا به طور جداگانه درباره حملات علیه نیروهای تحت حمایت ایران سخن گفتند اما از توضیح درباره این که آیا عملیات نظامی مؤثری در داخل خاک ایران انجام می‌شود یا نه، چیزی نه گفتند.

مشاور امنیت ملی کاخ سفید روز یک‌شنبه (۱۵ دلو) گفت کشورش قصد دارد حملات بیشتری علیه گروه‌های مورد حمایت ایران در منطقه انجام دهد.

جیک سالیوان در حالی از قصد واشنگتن برای حمله به نیروهای نزدیک به ایران سخن می‌گوید که در دو روز گذشته اردوی امریکا چند عملیات علیه گروه‌های همسو با تهران در عراق، سوریه و یمن انجام داد.

او به شبکه ان‌بی‌سی گفت: «ما قصد داریم اقدامات و حملات بیشتری انجام دهیم. به این ترتیب ما همچنان این پیام روشن را می‌فرستیم که ایالات متحده در زمانی که به نیروهای ما حمله می‌شود، زمانی که مردم ما کشته می‌شوند، پاسخ آن را خواهد داد.»

یک روز پس از حمله اردوی امریکا به گروه‌های تحت حمایت تهران در عراق و سوریه در تلافی حمله مرگبار به نیروهای امریکایی در اردن، ایالات متحده و بریتانیا حملاتی را علیه ۳۶ هدف حوثی‌ها در یمن انجام دادند.

این حملات ادامه درگیری‌هایی است که از روز ۷ اکتوبر آغاز شد، زمانی که حماس، گروه شبه نظامی فلسطینی مورد حمایت ایران، از نوار غزه به اسرائیل حمله کرد.

اکنون گروه‌های مورد حمایت تهران که می‌گویند از فلسطینی‌ها پشتیبانی می‌کنند، وارد درگیری در سراسر منطقه شده‌اند. حزب‌الله به اهداف اسرائیل در مرز این کشور با لبنان حمله می‌کند، شبه‌نظامیان عراقی به نیروهای امریکایی در عراق و سوریه و حوثی‌ها به کشتی‌ها در دریای سرخ و در خود اسرائیل.

ایران تاکنون از هرگونه حمایت مستقیم در این درگیری‌ها اجتناب کرده است،. پنتاگون گفته است که خواهان جنگ با ایران نیست و معتقد نیست که تهران نیز خواهان جنگ است.

سالیوان از در مورد اینکه آیا ایالات متحده ممکن است به سایت‌های داخل ایران حمله کند یا خیر، توضیحی نداد. ظاهراً این موضوعی است که اردوی ایالات متحده بسیار مراقب بوده است که از آن اجتناب کند.

او لحظاتی قبل در گفتگو با برنامه دیگری در کانال سی‌بی‌اس گفت که حملات روز جمعه «آغاز و نه پایان واکنش» امریکا بوده واقدامات دیگری نیز انجام خواهد شد که «برخی از آنها دیده شده و برخی شاید دیده نشده‌اند».

او در عین حال گفت: «من این روند را به عنوان یک کمپاین نظامی بی پایان توصیف نمی‌کنم.»

سالیوان همچنین سه بار در پاسخ پرسش خبرنگار مبنی بر این که آیا دولت بایدن حمله به داخل ایران را رد می‌کند، گفت که قصد ندارد در برنامه تلویزیونی درباره تمام گزینه‌های روی میز صحبت کند.

از سوی دیگر، جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی قصر سفید، در گفتگو با شبکه خبری فاکس‌ نیوز نیز از سخن گفتن درباره احتمال عملیات نظامی در داخل ایران خودداری کرد.

وزارت امور خارجه ایران حملات اخیر به یمن را «نقض آشکار قوانین بین المللی از سوی امریکا و بریتانیا» دانسته و هشدار داد که ادامه این حملات «تهدیدی نگران‌کننده برای صلح و امنیت بین‌المللی» است.

جهان

مجمع عمومی ملل متحد از درخواست فلسطین برای عضویت در این سازمان حمایت کرد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۲۲, ۱۴۰۳)

مجمع عمومی سازمان ملل متحد روز جمعه با اکثریت آرا از تلاش فلسطین برای عضویت کامل در این سازمان حمایت کرد و گفت که فلسطین واجد شرایط پیوستن به این سازمان است و شورای امنیت باید به نحو مطلوب این موضوع را بررسی کند.

رای مجمع عمومی ۱۹۳ عضوی، نظرسنجی جهانی از حمایت از تلاش فلسطین برای عضویت کامل در سازمان ملل متحد بود – اقدامی که با آن عملاً فلسطین به عنوان یک کشور به رسمیت شناخته می‌شود. ایالات متحده ماه گذشته این موضوع را در شورای امنیت وتو کرده بود.

مجمع با ۱۴۳ رای موافق و ۹ رای مخالف – از جمله امریکا و اسرائیل – قطعنامه‌ای را در این باره تصویب کرد. ۲۵ کشور به این قطعنامه رای ممتنع دادند.

این قطعنامه «مشخص می‌کند که کشور فلسطین … باید به‌حیث عضو پذیرفته شود» و «توصیه می‌کند که شورای امنیت این موضوع را به نحو مطلوب بررسی کند.»

تلاش فلسطینی‌ها برای عضویت کامل در سازمان ملل متحد با گذشت هفت ماه از جنگ بین اسرائیل و حماس در نوار غزه و در حالی که اسرائیل در حال توسعه شهرک سازی در کرانه باختری اشغالی است که سازمان ملل متحد آن را غیرقانونی می‌داند، انجام می‌شود.

ریاض منصور، نماینده فلسطین در سازمان ملل متحد پیش از رای گیری در مجمع گفت: «ما صلح می‌خواهیم، ما آزادی می‌خواهیم. رای مثبت، رای به موجودیت فلسطین است، علیه هیچ کشوری نیست…این سرمایه گذاری در صلح است.»

او در اظهاراتی که مورد تشویق قرار گرفت، گفت: «رای دادن مثبت کار درستی است.»

بر اساس منشور سازمان ملل متحد، «کشورهای دوستدار صلح» که تعهدات مندرج در این سند را می‌پذیرند و قادر و مایل به اجرای آن هستند، می‌توانند عضویت این سازمان را به‌دست آورند.

Continue Reading

جهان

امیر کویت پارلمان را منحل و برخی از ماده‌های قانون اساسی را تعلیق کرد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۲۲, ۱۴۰۳)

شیخ مشعل الاحمد الصباح، امیر کویت روز جمعه در یک سخنرانی تلویزیونی گفت که پارلمان را منحل کرده است.

به گزارش رویترز، امیر کویت همچنین برخی از ماده‌های قانون اساسی را برای مدتی که از چهار سال تجاوز نخواهد کرد، به حالت تعلیق درآورد و طی آن همه جنبه های روند دموکراتیک مورد مطالعه قرار خواهد گرفت.

تلویزیون دولتی کویت گزارش داد که صلاحیت‌های شورای ملی بر عهده امیر و کابینه این کشور خواهد بود.

امیر کویت افزود: «کویت اخیراً روزهای سختی را پشت سر گذاشته است… که جایی برای تردید یا تأخیر در اتخاذ تصمیم دشوار برای نجات کشور و تأمین منافع علیای آن باقی نمی‌گذارد.»

قوه مقننه در کویت از نفوذ بیشتری نسبت به نهادهای مشابه در سایر حکومت‌های پادشاهی در خلیج فارس برخوردار است و بن بست سیاسی طی چندین دهه منجر به تغییر کابینه و انحلال پارلمان شده است.

Continue Reading

جهان

مذاکرات آتش بس بدون توافق پایان یافت؛ اسرائیل شرق رفح را مورد حمله قرار داد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۲۱, ۱۴۰۳)

فلسطینیان می‌گویند که نیروهای اسرائیل روز پنجشنبه مناطق مختلف رفح را بمباران کردند. در همین حال، بنیامین نتنیاهو، صدر اعظم اسرائیل، تهدید جو بایدن، رئیس جمهور امریکا را مبنی بر قطع کمک‌های تسلیحاتی در صورت حمله به این شهر در جنوب غزه کم اهمیت جلوه داد.

به گزارش رویترز، یک مقام ارشد اسرائیلی اواخر روز پنجشنبه گفت که آخرین دور مذاکرات غیرمستقیم در قاهره برای توقف درگیری‌ها در غزه به پایان رسیده است و اسرائیل طبق برنامه ریزی، به عملیات خود در رفح و سایر بخش‌های نوار غزه ادامه خواهد داد.

این مقام گفت که اسرائیل ملاحظات خود را در مورد پیشنهاد حماس برای توافق آزادسازی گروگان‌ها به میانجی‌گران ارائه کرده است.

نتنیاهو در بیانیه‌ای ویدیویی گفت: «اگر مجبور باشیم، با ناخن‌های ما می‌جنگیم. اما ما چیزهای خیلی بزرگتر از ناخن های‌ما داریم.»

در غزه، گروه‌های فلسطینی حماس و جهاد اسلامی گفته اند که افراد آن‌ها راکت‌ها و هاوان‌های ضدتانک را به سمت تانک‌های اسرائیلی که در حومه شرقی شهر تجمع کرده بودند، فیر کردند.

ساکنان و داکتران در رفح، بزرگترین منطقه شهری غزه که هنوز توسط نیروهای زمینی اسرائیل تسخیر نشده است، اعلام کردند که حمله اسرائیل در نزدیکی یک مسجد دست کم سه نفر را کشته و تعدادی دیگر را زخمی کرد.

ویدیویی از صحنه، مناره را در زیر آوار و دو جسد را نشان می‌دهد.

در حمله هوایی اسرائیل به دو خانه در محله صبره در رفح دست کم ۱۲ نفر از جمله زنان و کودکان کشته شدند.

در میان کشته شدگان یک فرمانده ارشد کندک‌های المجاهدین و خانواده او و همچنان خانواده یکی دیگر از فرماندهان اند.

اسرائیل می‌گوید که افراد حماس در رفح پنهان شده‌اند، جایی که صدها هزار فلسطینی به دنبال پناه بردن از بمباران‌هایی هستند که بیشتر ساحات غزه را به ویرانه تبدیل کرده است.

در ایالات متحده، قصر سفید ابراز امیدواری کرد که اسرائیل عملیات بزرگی را در رفح انجام ندهد و گفت که معتقد نیست که با این کار هدف اسرائیل برای شکست حماس پیش می‌رود.

وزارت صحت غزه اعلام کرده که تهاجم اسرائیل بر غزه نزدیک به ۳۵ هزار فلسطینی را کشته و نزدیک به ۸۰ هزار نفر را زخمی کرده است که اکثر آنان غیرنظامی هستند.

اسرائیل تهاجم خود را در پاسخ به حمله حماس به اسرائیل در هفتم اکتوبر آغاز کرد که در آن حدود ۱۲۰۰ نفر را کشتند و ۲۵۲ نفر را اسیر گرفتند. بر اساس آخرین آمار اسرائیل، حدود ۱۲۸ گروگان در غزه باقی مانده اند و ۳۶ نفر کشته شده اند.

بایدن روز چهارشنبه هشدار خود را نسبت به تهاجم کامل زمینی به رفح صادر کرد و به سی ان ان گفت: «من به صراحت اعلام کردم که اگر آنها به رفح بروند، من اسلحه را فراهم نمی‌کنم.»

سفیر اسرائیل در امریکا گفت که این اظهارات بایدن «پیامی نادرست» به حماس و دشمنان اسرائیل می‌دهد.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!