Connect with us

رویداد های اخیر

وزارت خارجه پاکستان: در حملات هوایی اخیر در افغانستان افراد ملکی هدف قرار نگرفته است

منتشر شده

در

(Last Updated On: حمل ۲, ۱۴۰۳)

وزارت خارجه پاکستان می‌گوید که در حملات هوایی اخیر آن‌کشور در خوست و پکتیکا، افراد ملکی، تأسیسات و اعضای اردوی افغانستان را هدف قرار نداده است. سخنگوی این وزارت در یک نشست خبری می‌گوید که پاکستان به تمامیت ارضی و استقلال افغانستان احترام می‌گذارد.

ممتاز زهرا بلوچ، سخنگوی وزارت خارجه پاکستان گفته است که:«عملیات ۱۸ مارچ ۲۰۲۴ برضد نهادهای مردمی یا اردوی افغانستان نبود، ما به حاکمیت و تمامیت ارضی افغانستان احترام می‌گذاریم و می‌خواهیم با همکاری یکدیگر راه‌های حل مشترک برای مقابله با تروریسم و جلوگیری از هر گونه اقدام‌های تروریستی برای خراب ساختن روابط دوجانبه بین پاکستان و افغانستان، پیدا کنیم.»

همزمان با این، وزیر دفاع پاکستان گفته است که اگر حاکمان کنونی افغانستان، تحریک طالبان پاکستانی یا تی‌تی‌پی را که در خاک افغانستان بر ضد پاکستان فعالیت می‌کنند، مهار نکنند، آنان مسیر تجارت افغانستان به هند از طریق پاکستان را بسته خواهند کرد.

خواجه آصف، وزیر دفاع پاکستان گفته است که:«اگر طالبان افغانستان (امارت سلامی) با ما مانند یک دشمن رفتار می‌کنند، پس چرا باید به آنان یک دهلیز تجاری بدهیم؟ تروریزم فرامرزی تی‌تی‌پی بیش از حد رشد کرده است. اگر طالبان افغانستان (امارت سلامی)، تی‌تی‌پی را که در خاک افغانستان بر ضد پاکستان فعالیت می‌کنند، مهار نکنند، مسیر تجارت افغانستان به هند از طریق پاکستان را خواهیم بست.»

از سویی هم وزیر پیشین ایالت بلوچستان پاکستان هشدار داده است که اگر یک حمله دیگر به پاکستان شود، سربازان پاکستانی به افغانستان حمله می‌کنند. جان اچکزی در شبکه ایکس خود تاکید کرده است که از قبل به افغانستان هشدار داده شده که در صورت ادامه حملات شبه‌نظامیان از خاک افغانستان، گزینه‌ای جز ورود به افغانستان باقی نمی‌ماند و پاکستان برای اتصال به آسیای میانه، دهلیز واخان را تصرف خواهد کرد.

این در حالی است که امارت اسلامی تاکید می‌کند که هر اقدام پاکستان، عکس‌العمل بالمثل خواهد داشت و افغانستان به دفاع از خود در برابر تهدیدهای پاکستان آماده است.

مالی خان صدیق، معاون لوی درستیز قوای مسلح افغانستان می‌گوید که کسی نمی تواند افغان‌ها را تهدید کند و آنان آماده دفاع از مردم و کشور هستند.

تنش‌ها میان کابل و اسلام‌آباد پس از آن اوج گرفت که پاکستان در واکنش به حمله مرگ‌بار تحریک طالبان پاکستان بر نیروهای امنیتی در وزیرستان شمالی، صبح روز دوشنبه بر بخش‌های از ولایت‌های خوست و پکتیکا حمله هوایی کرد که در آن هشت تن به‌شمول پنج زن و سه کودک جان باخته‌اند. در پاسخ به این حمله هوایی پاکستان، نیروهای مرزی امارت اسلامی در خوست و پکتیا با سلاح‌های سنگین پاسگاه‌های سرحدی اردوی پاکستان را هدف قرار دادند.

رویداد های اخیر

مولوی عبدالکبیر با سفیر جاپان در کابل دیدار کرد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۲۶, ۱۴۰۳)

تاکایوشی کورمایا، سفیر جاپان برای افغانستان در دیدار با مولوی عبدالکبیر، معاون سیاسی ریاست‌الوزرا گفته است، عدم حضور دیپلوماتیک کشورهای غربی در افغانستان باعث شده تا آن‌ها از تحولات مثبت افغانستان اطلاعی نداشته باشند و به گفته وی مناسب این است که جامعه جهانی به گونه مستقیم با امارت اسلامی روابط داشته باشد.

آقای کورمایا همچنان افزوده، جاپان متعهد به همکاری با افغان‌ها در زمینه‌های جلوگیری از حوادث طبیعی، تداوی معتادان مواد مخدر و کشت بدیل برای دهقانان افغان است.

از سوی هم مولوی عبدالکبیر در این دیدار گفته است، امارت اسلامی به دلیل حمایت مردم توانسته است صلح سراسری را تأمین کند، پروژه‌های بزرگ را آغاز کند و پیشرفت‌های زیاد دیگری نیز داشته باشد.

معاون سیاسی افزوده، امارت اسلامی برای حل مشکلات مردم تلاش می‌کند و خواهان تعامل مثبت و روابط گسترده با جهان است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

انستیتوت صلح امریکا از افزایش تهدید داعش در افغانستان هشدار داد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۲۶, ۱۴۰۳)

انستیتوت صلح امریکا در تازه‌ترین گزارش خود که روز سه‌شنبه (۲۵ثور) نشر شد، از افزایش تهدید گروه داعش با قابلیت‌های گسترده تر از قبل از خروج ایالات متحده از افغانستان هشدار داده است.

این گروه مطالعاتی ارشد مبارزه با تروریزم در افغانستان و پاکستان ارزیابی کرده است که داعش اکنون «یک تهدید فزاینده فراتر از منطقه از پیش از خروج نیروهای ناتو از افغانستان فعال شده است.»

این گزارش از دست کم گرفتن نیازهای ضد تروریزم انتقاد کرده و تأکید کرده است که نادیده گرفتن این تهدید می‌تواند اهداف استراتیژیک گستردتری را به خطر بیندازد.

در گزارش این انستیتوت آمده است: «به جای در نظر گرفتن مبارزه با تروریسم به عنوان عاملی ناخواسته از رقابت استراتژیک، سیاست گذاران می‌توانند تمرکز خود را برای کاهش تهدیدات و محافظت از برنامه رقابت استراتژیک مجدداً تنظیم کنند.»

انستیتوت صلح ایالات متحده گفته است که :«گروه‌های تروریستی» در افغانستان، و تا حدی در پاکستان، هم قصد دارند و هم از قابلیت‌های رو به رشدی برای هدف قرار دادن ایالات متحده و منافع آن برخوردارند.

انستیتوت صلح ایالات متحده با تاکید بر پیامدهای بالقوه نادیده گرفتن تهدید تروریستی، خاطرنشان کرد: «اگر تروریست‌ها موفق شوند این اهداف را به واقعیت تبدیل کنند، نه تنها منجر به تلفات غم‌انگیز می‌شود، بلکه اثرات نامطلوب قابل توجهی بر برنامه رقابت استراتژیک امریکا خواهد داشت.»

بر بنیاد این گزارش «یک حمله با تلفات انبوه فشار قابل توجهی بر سیاستگذاران برای پاسخ قاطعانه وادار می‌سازد که منابع، توجه رهبری سیاسی را از تمرکز فعلی بر رقابت استراتژیک منحرف می‌کند». که این انحراف می‌تواند تلاش‌ها برای حفظ رویکرد متعادل نسبت به چالش‌های استراتژیک جهانی را تضعیف کند.

این گزارش با انعکاس خروج از افغانستان در سال ۲۰۲۱، خاطرنشان می‌گوید که تلاش‌های ناکام ضد تروریسم می‌تواند به اعتبار ایالات متحده آسیب برساند.

در این گزارش آمده است: «در زمان خروج از افغانستان، واشنگتن به متحدان و شرکای خود اطمینان داد که ایالات متحده توانایی کاهش تهدیدات تروریستی از افغانستان را پس از خروج نظامی حفظ خواهد کرد».

در گزارش آمده است که شکست در جلوگیری از چنین حمله‌ها می‌‌تواند اعتبار بین المللی و اتحادهای استراتژیک امریکا را به میزان قابل توجهی خدشه دار کند.

در این گزارش در مورد پیامدهای منطقه‌ای گسترده تر فعالیت‌های تروریستی کنترل نشده در افغانستان، به خصوص در مورد هند، نیز هشدار می‌دهد.

انستیتوت صلح ایالات متحده افزود: «حملات تروریستی از افغانستان و پاکستان علیه شریک مهمی مانند هند می‌تواند جرقه بحران‌های خطرناک منطقه‌ای را ایجاد کند و چنین بحرانی همچنین هند را از تمرکز بر چالش ارائه شده توسط چین به‌طور قابل توجهی منحرف می‌کند».

این انستیتوت می‌افزاید: «با توجه به این مخاطرات، ایالات متحده می‌تواند تمرکز بر ضد تروریسم را مجدداً تنظیم کند تا از دستور کار رقابت استراتژیک محافظت کند». این رویکرد شامل سرمایه گذاری های پیشگیرانه در مبارزه با تروریزم برای ایجاد تمرکز پایدار بر رقابت استراتژیک است.

در بخشی از این گزارش گفته شده که پرداختن به تهدیدات تروریسم فزاینده از جانب افغانستان و پاکستان برای حفظ امنیت و منافع استراتژیک ایالات متحده بسیار مهم است. و همچنین هدف استراتژی‌های پیشنهادی ایجاد توازن بین اقدامات قوی ضد تروریسم با اهداف گسترده تر سیاست خارجی ایالات متحده، به خصوص در زمینه رقابت استراتژیک با قدرت‌های بزرگ جهانی است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

روسیه برای کمک به آسیب‌دیدگان سیلاب در افغانستان اعلام آمادگی کرد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۲۶, ۱۴۰۳)

سخنگوی وزارت خارجه روسیه اعلام کرد این کشور آماده است که به سیلاب‌زدگان در شمال افغانستان کمک کند.

ماریا زاخارووا در بیانیه‌ای نوشته است که در صورت درخواست حکومت سرپرست افغانستان، روسیه آماده است کمک‌های امدادی خود را به افغانستان بفرستد.

وزارت خارجه روسیه روز دوشنبه (۲۴ثور) با خانواده‌های قربانیان سیلاب ویرانگر در پی بارندگی‌ شدید در بغلان و ولایت‌های شمالی افغانستان ابراز همدردی کرد.

ماریا زاخارووا گفت: «در پیوند به این فاجعه طبیعی به مردم افغانستان صمیمانه تسلیت می‌گویم. با بستگان و دوستان قربانیان ابراز همدردی می‌کنیم.»

پیش از این ایران، ترکیه، قطر و شماری از سازمان‌های کمکی برای کمک به سیلاب‌زدگان افغانستان اعلام آمادگی کرده‌اند.

براساس گزارش‌ها، سیل و بارندگی شدید شماری روستاهای شمال افغانستان را ویران کرده و تاکنون بیشتر از ۳۱۵ کشته برجای گذاشته است.

پیشتر سازمان نجات کودکان اعلام کرد که جاری شدن سیلاب در روزهای اخیر در بغلان زندگی ۸۰هزار نفر را تحت تاثیر قرار داده و ۱۲هزار خانه را ویران کرده است.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!