Connect with us

صحت

ویروس آبله میمون وارد پاکستان شد

شکل جدیدی از ویروس آبله میمون باعث نگرانی جهانی شده است چون با تماس نزدیک به سادگی پخش می‌شود. یک مورد از نوع جدید روز پنجشنبه در سویدن شناسایی شد و با شیوع رو به رشد آن در افریقا مرتبط است. این اولین نشانه گسترش آن در خارج از این قاره است.

منتشر شده

در

وزارت صحت پاکستان روز جمعه اعلام کرد که حداقل یک مورد ابتلا به ویروس آبله میمون را در فردی که از یکی از کشورهای حوزه خلیج فارس بازگشته بود، شناسایی کرده است. مقامات ایالتی این کشور نیز گزارش داده اند که حداقل سه مورد را شناسایی کرده اند.

به گزارش رویترز، سخنگوی وزارت صحت گفت که هنوز معلوم نیست که مریض چه نوع ویروس آبله میمون دارد اما تحقیقات در زمینه جریان دارد.

شکل جدیدی از ویروس آبله میمون باعث نگرانی جهانی شده است چون با تماس نزدیک به سادگی پخش می‌شود. یک مورد از نوع جدید روز پنجشنبه در سویدن شناسایی شد و با شیوع رو به رشد آن در افریقا مرتبط است. این اولین نشانه گسترش آن در خارج از این قاره است.

با این حال، سازمان صحی جهان توصیه کرده است که از هرگونه محدودیت مسافرتی برای جلوگیری از انتشار ویروس آبله میمون جلوگیری شود.

اوایل روز جمعه، اداره صحت در شمال ایالت خیبر پختونخوا اعلام کرد که سه مورد در مریضانی که از امارات متحده عربی آمده بودند، شناسایی شده است. مشخص نیست که آیا مورد تایید شده توسط وزارت صحت، جزو این سه نفر بوده است یا خیر.

یک داکتر در منطقه مردان خیبر پختونخوا گفت که محل اقامت یک مریض مبتلا به این ویروس، مردی که اخیراً از عربستان سعودی بازگشته بود، مشخص نیست.

داکتر جاوید اقبال به رویترز گفت که این مریض ابتدا در شفاخانه‌ای در پیشاور تست و مشاوره دریافت کرده بود، اما بعداً چند ساعت دورتر در مردان به خانه خود بازگشت و سپس به منطقه دیگری رفت.

وزارت صحت گفت که در حال انجام ردیابی تماس با مریض است که به گفته آنها اهل مردان است. این وزارتخانه در بیانیه‌ای گفت که آنها همچنین نظارت بر میدان هوایی را با پرسونل صحی اضافی تقویت کردند.

سازمان صحی جهان پس از شناسایی نوع جدید ویروس، شیوع اخیر این مریضی را به عنوان یک وضعیت اضطراری صحی عمومی اعلام کرد.

ساجد شاه، سخنگوی وزارت صحت پاکستان گفت که تا کنون هیچ مورد نوع جدید تایید نشده است.

سلیم خان، رئیس عمومی اداره خدمات صحی خیبر پختونخوا، گفت که سه مریض مبتلا به این ویروس قرنطین هستند.

از زمان آغاز شیوع ویروس آبله میمون در جنوری سال گذشته، ۲۷ هزار مورد ابتلا به آن گزارش شده است و ۱ هزار و ۱۰۰ نفر از اثر آن جان باخته اند.

صحت

جلال جلالی با رئیس مؤسسه زنجیر امید درباره همکاری‌های صحی گفتگو کرد

Published

on

نور جلال جلالی، وزیر صحت عامه، در دیدار با انتونی دوتامپل، رئیس عمومی مؤسسه زنجیر امید، درباره استراتیژی این مؤسسه، فعالیت‌های مربوط به صحت مادر و طفل، حمایت از خدمات عاجل نسایی و ولادی، فراهم‌سازی برنامه‌های آموزشی به‌منظور ارتقای ظرفیت کارکنان صحی، تجهیز بخش تداوی امراض قلبی شفاخانه اندراگاندی و گسترش هماهنگی و همکاری‌ها در بخش صحت بحث و گفتگو کرد.

وزارت صحت عامه نوشته است که آقای جلالی، همکاری نهادها و مؤسسات همکار را در تقویت سکتور صحت مهم دانسته و خواهان همکاری‌های بیشتر در زمینه توسعه خدمات تداوی امراض قلبی بزرگسالان در شفاخانه صدری ابن‌سینا، تجهیز و معیاری‌سازی بخش تداوی امراض قلبی در شفاخانه اندراگاندی و ارتقای ظرفیت کارکنان صحی شد.

در این دیدار، نمایندگان مؤسسه زنجیر امید بر ادامه همکاری‌های دوامدارشان در حمایت از سکتور صحت افغانستان تأکید کرده و در بخش‌های یادشده، وعده همکاری‌های لازم را سپردند.

Continue Reading

صحت

روز جهانی قابله؛ صندوق جمعیت ملل متحد بر افزایش قابله‌ها برای نجات مادران تأکید کرد

در این پیام آمده است که قابله‌ها نقش حیاتی در نظام صحی ایفا می‌کنند و می‌توانند از بسیاری از مرگ‌های قابل پیشگیری جلوگیری کنند.

Published

on

هم‌زمان با روز جهانی قابله، صندوق جمعیت ملل متحد در افغانستان با نشر پیامی بر اهمیت سرمایه‌گذاری در بخش قابله‌گی برای کاهش مرگ‌ومیر مادران و نوزادان تأکید کرده است.

این نهاد گفته است که سرمایه‌گذاری روی یک میلیون قابله بیشتر، مؤثرترین راه برای نجات جان مادران و نوزادان به شمار می‌رود، زیرا دسترسی به خدمات مراقبت‌های پیش از زایمان، ولادت مصئون و مراقبت‌های پس از زایمان را گسترش می‌دهد.

در این پیام آمده است که قابله‌ها نقش حیاتی در نظام صحی ایفا می‌کنند و می‌توانند از بسیاری از مرگ‌های قابل پیشگیری جلوگیری کنند، به‌ویژه در کشورهایی مانند افغانستان که با چالش‌های جدی در بخش صحت مادر و کودک روبه‌رو است.

Continue Reading

صحت

مرگ سه تن در پی شیوع مشکوک «هانتاویروس» در یک کشتی تفریحی

مقام‌های صحی هنوز منبع دقیق این شیوع را تأیید نکرده‌اند و بررسی‌ها در این زمینه ادامه دارد، در حالی که وضعیت سایر مسافران و خدمه تحت نظارت قرار دارد.

Published

on

در پی شیوع مشکوک ویروس نادر «هانتاویروس» در یک کشتی تفریحی مربوط به شرکت سفرهای اکتشافی اوشن‌واید سه تن جان باخته‌اند و وضعیت صحی شماری از مسافران و خدمه نگران‌کننده گزارش شده است.

بر اساس گزارش‌ها، این کشتی که از آرجنتاین حرکت کرده بود، در نزدیکی جزایر کیپ‌ورد متوقف شده و برای بیش از ۲۴ ساعت اجازه لنگر و تخلیه مسافران را دریافت نکرده است.

در میان قربانیان، یک زوج هالندی ۷۰ و ۶۹ ساله شامل‌اند که پس از وخامت وضعیت صحی‌شان از کشتی انتقال داده شدند. همچنین یک شهروند دیگر هالند نیز جان باخته و جسد وی هنوز در کشتی باقی مانده است.

در همین حال، یک مسافر ۶۹ ساله بریتانیایی که تنها مورد تأییدشده این ویروس دانسته می‌شود، پس از انتقال عاجل به شفاخانه‌ای در ژوهانسبورگ افریقای جنوبی، تحت مراقبت‌های ویژه قرار دارد. همچنان گزارش شده که دو تن از خدمه کشتی نیز بیمار شده و نیاز فوری به رسیدگی صحی دارند.

مسئولان شرکت اعلام کرده‌اند که با نهادهای صحی در حال همکاری هستند، اما تاکنون اجازه ورود کشتی به بندر کیپ‌ورد صادر نشده است.

هانتاویروس یک بیماری نادر اما خطرناک است که معمولاً از طریق تماس با جوندگان یا فضولات آن‌ها انتقال می‌یابد. علایم ابتدایی آن شبیه آنفلونزا بوده، اما می‌تواند به سرعت به مشکلات شدید تنفسی منجر شود.

مقام‌های صحی هنوز منبع دقیق این شیوع را تأیید نکرده‌اند و بررسی‌ها در این زمینه ادامه دارد، در حالی که وضعیت سایر مسافران و خدمه تحت نظارت قرار دارد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!