Connect with us

رویداد های اخیر

بانک جهانی: اقتصاد افغانستان همچنان شکننده است

بانک جهانی با نشر گزارش تازه می‌گوید که بهبود نسبی اقتصاد افغانستان هنوز هم بی‌ثبات است و این در حالی است که فقر تشدید شده و قدرت تقاضای مردم کاهش یافته است.

منتشر شده

در

بانک جهانی در تازه‌ترین گزارش خود اعلام کرد که اقتصاد افغانستان به دلیل انزوای مالی، ناپایداری سیاسی و کمبود نیروی انسانی، همچنان در وضعیت شکننده‌ای قرار دارد. براساس گزارش‌، در پی کاهش ارزش افغانی، قیمت کالا و مواد خوراکی افزایش یافته است.

وزارت اقتصاد اما این گزارش بانک جهانی را به دور از واقعیت دانسته رد می‌کند. عبدالرحمن حبیب، سخنگوی این وزارت می گوید که امارت اسلامی از طریق برنامه های بزرگ اقتصادی در صدد ایجاد اشتغال و توسعه اقتصادی کشور است.

بانک جهانی با نشر گزارش تازه می‌گوید که بهبود نسبی اقتصاد افغانستان هنوز هم بی‌ثبات است و این در حالی است که فقر تشدید شده و قدرت تقاضای مردم کاهش یافته است.

پالیسی‌های نامشخص، انزوای مالی، کاهش کمک‌های خارجی و ارتباط شکنند تجارتی با پاکستان،‌ از دلایل این روند عنوان شده است.

در بخشی از گزارش بانک جهانی آمده است که: «فقر گسترده، بیکاری، منابع محدود و قدرت خرید ضعیف همچنان میلیون‌ها نفر را در معرض آسیب قرار می‌دهد. تقاضای کلی پایین باعث شده که اقتصاد در فاز رکودی باقی بماند و رُشد محدود شود. چشم‌انداز اقتصادی به دلیل عدم اطمینان در سیاست‌ها، انزوای مالی و کمبود سرمایه انسانی و فیزیکی شکننده است. کاهش سریع کمک‌های خارجی می‌تواند تقاضای کل را بیشتر تضعیف کرده و فشارهای اقتصادی را تشدید کند.»

در همین حال، بانک جهانی و ناظران اقتصادی بر ضرورت اجرای اصلاحات اقتصادی، بهبود شفافیت مالی و ایجاد سیاست‌های پایدار برای کاهش وابستگی افغانستان به واردات و کمک‌های خارجی تاکید کرده است.

براساس این گزارش، میزان جمع‌آوری درآمدهای دولتی در سال ۲۰۲۴ نسبت به سال قبل ۱۱.۵ درصد افزایش یافته و ۲ درصد بالاتر از هدف تعیین‌شده در دوره ده‌ماهه اول سال مالی بوده است. با این حال، سایر درآمدهای دولت کاهش یافته که می‌تواند تاثیر منفی بر تامین مالی عمومی داشته باشد.

گزارش می‌افزاید که در سال ۲۰۲۴، واردات افغانستان ۴۰ درصد افزایش یافت که عمدتاً ناشی از افزایش واردات مواد غذایی، محصولات کیمیاوی، مواد معدنی و تجهیزات حمل‌ونقل بود. در دسامبر ۲۰۲۴، کسری تجاری ۸ درصد افزایش یافت و به ۹۲۶ میلیون دالر رسید که عمدتاً به دلیل کاهش صادرات بوده است.

رویداد های اخیر

افغانستان حمله مرگبار به یک کافه در دمشق را محکوم کرد

Published

on

وزارت امور خارجه افغانستان حمله مرگبار به یک کافه در دمشق، پایتخت سوریه، را که دست‌کم ۹ کشته و ۲۰ زخمی بر جای گذاشت، محکوم کرد.

عبدالقاهر بلخی، سخنگوی وزارت امور خارجه، در بیانیه‌ای گفت که امارت اسلامی حمله بر غیرنظامیان را مغایر با ارزش‌های اسلامی و انسانی می‌داند.

در این بیانیه آمده است: «وزارت امور خارجه امارت اسلامی افغانستان حمله به یک کافه در پایتخت جمهوری عربی سوریه، دمشق، را که در نتیجه آن شماری از غیرنظامیان شهید و زخمی شدند، به‌شدت محکوم می‌کند.»

وزارت امور خارجه همچنین افزود که چنین رویدادهایی چالش قابل نگرانی برای امنیت و ثبات سوریه به شمار می‌رود.

تاکنون هیچ گروهی مسئولیت این حمله را برعهده نگرفته است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

امیرخان متقی با همتای ایرانی‌اش در تهران دیدار کرد

Published

on

امیرخان متقی، وزیر امور خارجه امارت اسلامی، در سفر به تهران با عباس عراقچی، همتای ایرانی خود دیدار کرده است.

براساس رسانه‌های ایرانی، در این دیدار دو طرف درباره روابط دوجانبه، تحولات اخیر در منطقه و همچنین موضوعات مورد علاقه مشترک گفتگو کردند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

رئیس‌الوزرا از روند ساخت لین دوم سرک کابل–جلال‌آباد بازدید کرد

Published

on

ملا محمد حسن آخند، رئیس‌الوزرای امارت اسلامی افغانستان، پیش از ظهر امروز (پنجشنبه) از روند ساخت لین دوم سرک کابل–جلال‌آباد از نزدیک بازدید کرد.

ارگ در خبرنامه‌ای گفته است که رئیس‌الوزرا در جریان این بازدید، از تلاش‌های رهبری وزارت فواید عامه، مسئولان و کارکنان شرکت‌های خصوصی قدردانی کرده و برای تکمیل به‌موقع و باکیفیت این پروژه، هدایات لازم را صادر کرد.

به گفته او، با تکمیل این سرک، در بخش تسهیلات ترانسپورتی، ترانزیت، رفت‌وآمد شهروندان و تقویت اقتصاد مناطق مربوطه، تغییرات مهم و پیشرفت قابل توجهی به وجود خواهد آمد.

بر اساس معلومات ارائه‌شده، کارهای ساختمانی سکشن دوم این پروژه به طول ۳۲ کیلومتر از سمت کابل، حدود ۲۰ درصد پیشرفت داشته است. همچنین، کارهای اجرایی سکشن اول به طول ۲۲ کیلومتر از سمت ننگرهار نیز ادامه دارد. روند سروی و دیزاین سکشن سوم توسط یک شرکت خصوصی در حال انجام است و پس از تکمیل آن، کارهای عملی این بخش نیز آغاز خواهد شد.

لین دوم سرک کابل–جلال‌آباد از مهم‌ترین پروژه‌های ترانزیتی و اقتصادی کشور به شمار می‌رود که در سه سکشن در حال احداث است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!


Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117