Connect with us

رویداد های اخیر

اعتراض جهانی بر حملات هوایی پاکستان بر غیرنظامیان افغان

هیأت معاونت سازمان ملل در افغانستان (یوناما) نیز با تأیید تلفات سنگین غیرنظامیان در نتیجه درگیری‌های اخیر میان نیروهای افغان و پاکستانی، اعلام کرده است که از دهم میزان بدین‌سو، خشونت‌های مرزی به‌طور بی‌سابقه افزایش یافته است.

منتشر شده

در

سازمان‌های حقوق بشری در سراسر جهان، حملات اخیر هوایی و توپخانه‌ای پاکستان بر مناطق غیرنظامی در افغانستان را به‌شدت محکوم کرده‌اند و این اقدام را نقض آشکار قوانین بین‌المللی و تجاوز بر حاکمیت ملی افغانستان خوانده‌اند.

بنیاد بین‌المللی حقوق بشر در اعلامیه‌ای گفته است که ویدیوهای به‌دست‌آمده از محل رویداد، نشان‌دهنده‌ی ویرانی گسترده و تلفات سنگین غیرنظامیان، از جمله زنان و کودکان، می‌باشد. این بنیاد تأکید کرده است که «هدف قرار دادن غیرنظامیان و تأسیسات ملکی، نقض فاحش حقوق بین‌المللی بشردوستانه است.»

این نهاد ضمن محکوم‌کردن حملات پاکستان، خواستار تحقیق فوری و مستقل از سوی سازمان ملل متحد و نهادهای حقوق بشری شده و گفته است که عاملان این حملات باید پاسخ‌گو و مجازات شوند تا عدالت برای قربانیان و خانواده‌های‌شان تأمین گردد.

در داخل افغانستان، «ائتلاف فعالان حقوق بشر» نیز این حملات را محکوم کرده و گفته است که مردم عادی افغانستان «قربانی سیاست‌های ترورمحور منطقه» شده‌اند. در اعلامیه این نهاد آمده است که این حملات «نقض آشکار تمامیت ارضی افغانستان» است و بر ضرورت همکاری منطقه‌ای برای از بین‌بردن شبکه‌های تروریستی و ریشه‌کن کردن افراط‌گرایی تأکید شده است.

این واکنش‌ها پس از آن صورت گرفته است که پاکستان روز چهارشنبه با انجام حملات هوایی بر شهر کابل و ولسوالی سپین‌بولدک ولایت کندهار، باعث تلفات سنگین غیرنظامیان شد. به گفته شفاخانه ایمرجنسی در کابل، حداقل ۴۰ تن، شامل زنان و کودکان، پس از این حملات به شفاخانه منتقل شده‌اند. آمار دقیق قربانیان هنوز مشخص نیست.

هیأت معاونت سازمان ملل در افغانستان (یوناما) نیز با تأیید تلفات سنگین غیرنظامیان در نتیجه درگیری‌های اخیر میان نیروهای افغان و پاکستانی، اعلام کرده است که از دهم میزان بدین‌سو، خشونت‌های مرزی به‌طور بی‌سابقه افزایش یافته است. در گزارش یوناما آمده است که بیشترین تلفات در ولسوالی سپین‌بولدک ثبت شده، جایی که دست‌کم ۱۷ تن کشته و ۳۴۶ تن دیگر زخمی شده‌اند.

یوناما ضمن استقبال از آتش‌بس اعلام‌شده شام چهارشنبه، از هر دو طرف خواسته است که از غیرنظامیان حفاظت کرده و اصول تمایز، تناسب و احتیاط را مطابق قوانین بین‌المللی بشردوستانه رعایت کنند.

افزایش خشونت‌ها نگرانی‌ها را از بی‌ثباتی مجدد در منطقه افزایش داده است و نهادهای حقوق بشری و سازمان ملل از جامعه جهانی خواسته‌اند تا برای جلوگیری از آسیب بیشتر به غیرنظامیان و تأمین عدالت در برابر حملات فرامرزی، اقدامات دیپلماتیک فوری انجام دهد.

رویداد های اخیر

خنثی‌سازی بمب ۵۰۰ کیلویی در هرات

بر بنیاد معلومات این اداره، پس از تماس شهروندان، ساحه توسط تیم‌های تخنیکی شناسایی شد و نیروهای عملیاتی مؤسسه بین‌المللی هیلوترست با هماهنگی نهادهای مسئول به محل اعزام گردیدند.

Published

on

مسئولان اداره ملی آمادگی مبارزه با حوادث از کشف و خنثی‌سازی یک بمب ۵۰۰ کیلویی به‌جامانده از جنگ‌های گذشته در ولسوالی انجیل ولایت هرات خبر دادند.

بر بنیاد معلومات این اداره، پس از تماس شهروندان، ساحه توسط تیم‌های تخنیکی شناسایی شد و نیروهای عملیاتی مؤسسه بین‌المللی هیلوترست با هماهنگی نهادهای مسئول به محل اعزام گردیدند. این تیم‌ها پس از بررسی‌های لازم، بمب را با رعایت کامل اصول ایمنی به یک منطقه غیرمسکونی انتقال داده و به‌گونه مصوون از بین بردند.

گفته می‌شود این بمب زمانی کشف شد که یکی از باشندگان محل هنگام کندن‌کاری برای اعمار خانه مسکونی، به آن برخورد کرده بود. اقدام به‌موقع نهادهای مسئول از وقوع یک فاجعه انسانی احتمالی جلوگیری کرده است.

اداره ملی آمادگی مبارزه با حوادث با قدردانی از همکاری شهروندان، از مردم خواسته است در صورت مشاهده هرگونه مواد منفجره یا اشیای مشکوک باقی‌مانده از جنگ‌ها، فوراً موضوع را از طریق شماره‌های عاجل با مسئولان شریک سازند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

هشدار سازمان ملل از تشدید بحران گرسنگی در افغانستان؛ ۱۷.۴ میلیون نفر در معرض ناامنی غذایی حاد در سال ۲۰۲۶

این نهاد سازمان ملل تأکید کرده است که این آمار نشان‌دهنده وخامت شدید وضعیت در مقایسه با سال گذشته میلادی است و افغانستان در سال ۲۰۲۶ همچنان یکی از بزرگ‌ترین بحران‌های بشردوستانه جهان را تجربه خواهد کرد.

Published

on

دفتر هماهنگ‌کننده کمک‌های بشردوستانه سازمان ملل متحد (اوچا) هشدار داده است که در سال ۲۰۲۶ میلادی، حدود ۱۷.۴ میلیون نفر در افغانستان با بحران گرسنگی و ناامنی غذایی حاد روبه‌رو خواهند شد؛ رقمی که بیش از یک‌سوم جمعیت کشور را در بر می‌گیرد.

بر بنیاد گزارش اوچا، از این میان ۴.۷ میلیون نفر در مرحله وضعیت اضطراری ناامنی غذایی قرار خواهند داشت. این نهاد سازمان ملل تأکید کرده است که این آمار نشان‌دهنده وخامت شدید وضعیت در مقایسه با سال گذشته میلادی است و افغانستان در سال ۲۰۲۶ همچنان یکی از بزرگ‌ترین بحران‌های بشردوستانه جهان را تجربه خواهد کرد.

اوچا، وضعیت بد اقتصادی، تغییرات اقلیمی، خشکسالی، حوادث طبیعی، سال‌ها جنگ، شکنندگی اقتصادی و سرمایه‌گذاری ناکافی در خدمات اساسی را از عوامل اصلی تشدید این بحران دانسته است. در گزارش آمده که این فشارهای مزمن اکنون با بازگشت گسترده مهاجران از کشورهای همسایه و افزایش ناامنی غذایی بیش از پیش تشدید شده است.

در بخشی از این گزارش تصریح شده است:«پیش‌بینی می‌شود در سال ۲۰۲۶ میلادی، ۱۷.۴ میلیون نفر – بیش از یک‌سوم جمعیت افغانستان – با ناامنی غذایی حاد مواجه شوند. این وضعیت نسبت به سال گذشته وخیم‌تر شده و افغانستان، با وجود کاهش اندک در شمار کلی نیازمندان، همچنان یکی از بزرگ‌ترین بحران‌های انسانی جهان باقی خواهد ماند.»

هم‌زمان، برنامه توسعه‌ای سازمان ملل متحد (UNDP) با نشر گزارشی اعلام کرده است که برای رسیدگی به مشکلات بازگشت‌کنندگان در شرق افغانستان، پروژه مشترک «راه‌حل‌های پایدار» را با همکاری ۹ نهاد دیگر و با تأمین مالی صندوق ویژه افغانستان تطبیق می‌کند. هدف این پروژه، حمایت از بازگشت‌کنندگانی است که با دارایی اندک و امکانات محدود وارد کشور شده‌اند.

بر اساس این گزارش، در جریان اجرای این پروژه، توانمندسازی زنان و دختران که با موانع جدی در زندگی روزمره خود روبه‌رو اند، از اولویت‌های اصلی خواهد بود.

اوچا پیش از این نیز هشدار داده بود که نزدیک به ۲۲ میلیون نفر در افغانستان در سال ۲۰۲۶ به کمک‌های بشردوستانه وابسته خواهند بود. افزایش بازگشت مهاجران، کمبود بودجه نهادهای امدادرسان و گسترش بحران گرسنگی از مهم‌ترین چالش‌هایی عنوان شده که سازمان‌های وابسته به ملل متحد با آن دست‌وپنجه نرم می‌کنند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

بازگشت اجباری در مرز تورخم؛ خانواده‌های افغان در تنگنای زندگی

این نهاد هشدار می‌دهد که وضعیت بشری بازگشت‌کنندگان نگران‌کننده است و نیاز عاجل به کمک‌های بشردوستانه وجود دارد.

Published

on

شورای مهاجرین ناروی می‌گوید که هر روز حدود ۵۰۰ خانواده افغان از پاکستان از طریق گذرگاه تورخم به افغانستان بازگردانده می‌شوند.

به گفته این نهار، بسیاری از این خانواده‌ها سرپناه ندارند، در یافتن کار با مشکل جدی روبه‌رو اند، به غذای کافی دسترسی ندارند و از خدمات اولیه زندگی محروم مانده‌اند.

این نهاد هشدار می‌دهد که وضعیت بشری بازگشت‌کنندگان نگران‌کننده است و نیاز عاجل به کمک‌های بشردوستانه وجود دارد.

این درحالیست که به تازگی فدراسیون بین‌المللی جمعیت‌های صلیب سرخ و هلال احمر هشدار داده است که بازگشت گسترده افغان‌ها از کشورهای همسایه در سال ۲۰۲۵، فشار بی‌سابقه‌ای بر وضعیت شکننده بشری در افغانستان وارد کرده است.

بر اساس گزارش تازه این فدراسیون، از آغاز سال ۲۰۲۵ تا پایان ماه نومبر، بیش از ۵.۲ میلیون افغان از ایران و پاکستان به کشور بازگشته‌اند؛ موجی که یکی از بزرگ‌ترین نقل مکان جمعیتی در تاریخ معاصر افغانستان توصیف شده است. از این میان، بیش از ۳.۶ میلیون نفر تنها از ایران بازگشته‌اند که دست‌کم ۱.۲ میلیون تن آنان به‌گونه اجباری اخراج شده‌اند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!