Connect with us

رویداد های اخیر

ملا برادر: کشورهای همسایه به حاکمیت ملی ما با دیده تحقیر ننگرند

منتشر شده

در

در پی درگیری‌ها میان افغانستان و رژیم نظامی پاکستان، ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست الوزرا، از کشورهای همسایه خواسته است تا به‌جای تقابل و اقدامات غیر اصولی، به روابط مبتنی بر احترام متقابل روی آورند و به حاکمیت ملی کشورها با دیده تحقیر ننگرند.

ملا برادر این اظهارات را امروز (دوشنبه) هنگام بازدید از جریان کار پروژه تاپی در ولایت هرات بیان کرده است.

او تأکید کرد که پروژه تاپی گامی مهم در راستای همکاری‌های منطقه‌ای، وحدت اقتصادی و ایجاد رفاه مشترک می باشد.

مقام‌های ترکمنستان نیز تأکید کردند که هم اکنون بهترین شرایط برای تطبیق پروژه تاپی فراهم شده و این یگانه پروژه منطقه‌ای است که از حمایت جهانی برخوردار می‌باشد.

قربانقلی بردی محمدوف، رهبرملی جمهوری ترکمنستان گفت: «پروژه تاپی یکی از اولویت‌های حکومت ترکمنستان است که در ثبات اقتصادی منطقه نقش سازنده‌ای ایفا خواهد کرد. در حال حاضر بهترین شرایط برای تطبیق پروژه تاپی فراهم شده و این یگانه پروژه منطقه‌ای است که از حمایت جهانی برخوردار می‌باشد. تطبیق چنین پروژه های بزرگ باعث تحکیم روابط دوستانه گردیده و نیت خیر خواهانه و روابط دوستانه دو کشور را یک بار دیگر به اثبات می‌رساند.»

با این حال، مقام های وزارت فوائد عامه می گویند تا اکنون کار پروژه تاپی ۱۴ کیلومتر در خاک کشور پیش رفته است و روند ساخت تأسیسات، قیر ریزی جاده‌ها و لوله گذاری در مسیر تاپی به شدت جریان دارد.

مقام های دوطرف در این دیدار اطمینان دادند که دهلیز اقتصادی میان دو کشور را گسترش دهند که در این دهلیز پروژه‌های مهمی چون انتقال برق، احداث خط آهن، ساخت سرک‌ها، مراکز لوجستیکی و سایر پروژه‌های اقتصادی شامل است.

رویداد های اخیر

وزارت داخله گزارش سالانه ملل متحد درباره کشت کوکنار در افغانستان را رد کرد

بر بنیاد گزارش تازه دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد ، کشت خشخاش در افغانستان در سال جاری میلادی در مقایسه با سال ۲۰۲۵ بیش از چهار برابر افزایش یافته و به حدود ۴۳ هزار و ۳۰۰ هکتار رسیده است. میزان تولید تریاک نیز از حدود ۳۰۰ تُن به یک‌هزار و ۵۰۰ تُن افزایش یافته است.

Published

on

وزارت امور داخله آمار و یافته‌های گزارش سالانه دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد درباره کشت کوکنار و تولید تریاک در افغانستان را رد کرده و می‌گوید که این گزارش با اطلاعات رسمی و شواهد میدانی هم‌خوانی ندارد.

عبدالمتین قانع، سخنگوی وزارت امور داخله، در اعلامیه‌ای به نقل از معینیت مبارزه با مواد مخدر این وزارت گفته است که گزارش سازمان ملل متحد دستاوردهای عملی مبارزه با مواد مخدر را نادیده گرفته و وضعیت موجود را به‌گونه دقیق بازتاب نداده است.

بر بنیاد گزارش تازه دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد ، کشت خشخاش در افغانستان در سال جاری میلادی در مقایسه با سال ۲۰۲۵ بیش از چهار برابر افزایش یافته و به حدود ۴۳ هزار و ۳۰۰ هکتار رسیده است. میزان تولید تریاک نیز از حدود ۳۰۰ تُن به یک‌هزار و ۵۰۰ تُن افزایش یافته است.

با این حال، میزان کشت هنوز به‌مراتب پایین‌تر از سال ۲۰۲۱ است؛ زمانی که حدود ۱۷۷ هزار هکتار زمین در افغانستان زیر کشت خشخاش قرار داشت.

طبق گزارش، نیروهای مبارزه با مواد مخدر در سال ۲۰۲۶ میلادی بیش از ۲۶ هزار هکتار زمین را در ولایت‌های کشت کوکنار از گیاهان تولیدکننده مواد مخدر پاک‌سازی کرده‌اند.

در اعلامیه وزارت امور داخله آمده است که اتکا به تصاویر ماهواره‌ای، محاسبات تخمینی و اطلاعات منابع غیررسمی، بدون درنظرگرفتن عملیات تخریب مزارع و شواهد میدانی، نمی‌تواند مبنای کافی برای ارائه نتایج قطعی باشد.

وزارت داخله همچنان تأکید کرده است که مبارزه پایدار با مواد مخدر، افزون بر اجرای قانون، به حمایت از دهقانان، توسعه معیشت بدیل، گسترش زراعت مشروع و تداوی افراد مبتلا به اعتیاد نیاز دارد و از نهادهای بین‌المللی خواسته است با ارزیابی‌های دقیق و همکاری عملی از این روند حمایت کنند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

تلاش افغانستان برای گسترش همکاری‌های تخنیکی با ترکیه، عربستان سعودی و کشورهای آسیای میانه

اداره معیار و کیفیت افغانستان می‌گوید که هدف از این دیدارها، تقویت روابط با نهادهای بین‌المللی و منطقه‌ای، ارتقای ظرفیت‌های تخنیکی و بهبود فعالیت‌ها در بخش معیار و کیفیت است.

Published

on

اداره معیار و کیفیت افغانستان از دیدارهای هیئت این اداره با نمایندگان نهادهای معیار و کیفیت ترکیه، ازبکستان، عربستان سعودی و قزاقستان در حاشیه مجمع عمومی مؤسسه معیارها و مترولوژی کشورهای اسلامی خبر داده است.

این اداره در خبرنامه‌ای گفته است که محمد آصف قانت، معاون تخنیکی اداره معیار و کیفیت، و وحید احمد بدری، رئیس دفتر این اداره، با نمایندگان نهادهای مرتبط در این کشورها درباره گسترش همکاری‌های تخنیکی و تبادل تجربیات گفت‌وگو کرده‌اند.

به گفته اداره معیار و کیفیت افغانستان، در دیدار با نمایندگان انستیتیوت معیارهای ترکیه، موضوعاتی چون ارتقای ظرفیت کارمندان، تأییدنامه‌های کیفیت، معیارهای فنی و فعالیت لابراتوارها مورد بحث قرار گرفته است. همچنان، دو طرف درباره برنامه‌های مرتبط با سازمان ملل متحد برای توسعه ظرفیت‌ها و ایجاد فرصت‌های کاری برای افغان‌ها تبادل نظر کرده‌اند.

بر بنیاد این خبرنامه، نمایندگان انستیتیوت معیارهای ترکیه وعده داده‌اند که ارتباطات خود را با هیئت افغان حفظ کنند و زمینه بازدید از این نهاد و لابراتوارهای آن را فراهم سازند.

این اداره همچنان گفته است که در دیدار با نمایندگان نهادهای معیار و کیفیت ازبکستان، عربستان سعودی و قزاقستان، بر توسعه روابط و همکاری‌های تخنیکی تأکید شده و نمایندگان قزاقستان آمادگی خود را برای همکاری در بخش‌های تخنیکی اعلام کرده‌اند.

اداره معیار و کیفیت افغانستان می‌گوید که هدف از این دیدارها، تقویت روابط با نهادهای بین‌المللی و منطقه‌ای، ارتقای ظرفیت‌های تخنیکی و بهبود فعالیت‌ها در بخش معیار و کیفیت است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

یک شهروند افغانستان و یک شهروند سودان در امریکا به اتهام رأی‌دهی غیرقانونی متهم شدند

در صورت محکومیت، هر یک از آنان ممکن است به حداکثر یک سال زندان، پرداخت جریمه تا سقف ۱۰۰ هزار دالر امریکایی یا هر دو مجازات محکوم شوند.

Published

on

دفتر سارنوالی ایالات متحده در ایالت نوادا اعلام کرده است که دو شهروند خارجی، یکی از افغانستان و دیگری از سودان، به اتهام رأی‌دهی غیرقانونی در انتخابات فدرال امریکا در سال ۲۰۲۴ متهم شده‌اند.

بر اساس اعلامیه این دفتر که روز چهارشنبه، ۲۸ اکتوبر ۲۰۲۶، منتشر شده است، خالده صافی، شهروند افغانستان و دارنده اقامت دایمی قانونی امریکا، متهم است که در پنجم نومبر ۲۰۲۴ در انتخاباتی رأی داده است که شامل انتخاب رئیس‌جمهور، معاون رئیس‌جمهور و اعضای کانگرس امریکا می‌شد.

بر بنیاد اعلامیه، هر دو نفر با یک اتهام رأی‌دهی توسط فرد غیرشهروند روبه‌رو هستند.

در صورت محکومیت، هر یک از آنان ممکن است به حداکثر یک سال زندان، پرداخت جریمه تا سقف ۱۰۰ هزار دالر امریکایی یا هر دو مجازات محکوم شوند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!