Connect with us

رویداد های اخیر

نشست چهل‌ودومین گروه کاری افغانستان در چارچوب سازمان پیمان امنیت جمعی برگزار شد

شرکت‌کنندگان همچنین بر ادامهٔ نظارت دقیق بر تحولات افغانستان و همکاری برای فراهم‌سازی زمینهٔ گفت‌وگوهای صلح و کاهش تنش‌ها در این کشور تأکید کردند.

منتشر شده

در

در تاریخ ۳ دسمبر ۲۰۲۵، چهل‌ودومین نشست گروه کاری افغانستان وابسته به شورای وزیران خارجه سازمان پیمان امنیت جمعی در مقر این سازمان برگزار شد. این نشست با حضور مقامات سرمنشی سازمان، هیأت‌های کشورهای عضو، و نمایندگان نهادهای مهم بین‌المللی از جمله دفتر مبارزه با تروریزم سازمان ملل، مرکز منطقوی سازمان ملل برای دیپلوماسی پیش‌گیرانه، مرکز ضدتروریزم کشورهای مشترک‌المنافع، ساختار منطقه‌ای ضدتروریزم سازمان همکاری شانگهای، شورای فرماندهان سرحدی کشورهای مشترک‌المنافع و صلیب سرخ بین‌المللی برگزار شد.

در این نشست، وضعیت جاری افغانستان به گونهٔ همه‌جانبه مورد بررسی قرار گرفت و اشتراک‌کنندگان از تداوم خطرات بالقوه و تهدیدهای امنیتی برخاسته از افغانستان ابراز نگرانی کردند.

اعضا بر اهمیت تداوم کمک‌های بشردوستانه و اقتصادی کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت جمعی به مردم افغانستان تأکید ورزیدند و خواستار تقویت نقش نهادهای منطقه‌ای در حمایت از ثبات و رفاه مردم شدند.

شرکت‌کنندگان همچنین بر ادامهٔ نظارت دقیق بر تحولات افغانستان و همکاری برای فراهم‌سازی زمینهٔ گفت‌وگوهای صلح و کاهش تنش‌ها در این کشور تأکید کردند.

در پایان این نشست، صورت‌جلسهٔ رسمی و طرح کاری گروه برای نیمهٔ نخست سال ۲۰۲۶ به تصویب رسید.

رویداد های اخیر

یک مقام روسی: غرب به بهانه تهدید از افغانستان در پی ایجاد زیرساخت‌های نظامی در آسیای مرکزی است

Published

on

یک مقام ارشد امنیتی روسیه می‌گوید کشورهای غربی به تلاش‌های خود برای بی‌ثبات‌سازی منطقه اوراسیا ادامه می‌دهند و در تلاش‌اند به بهانه مقابله با تهدیدهای ناشی از افغانستان، زیرساخت‌های نظامی در آسیای مرکزی ایجاد کنند.

الکسی شوتسوف، معاون منشی شورای امنیت روسیه، این اظهارات را در نشستی با عنوان «فضای امنیتی سازمان پیمان امنیت جمعی و سازمان همکاری شانگهای» در حاشیه مجمع اقتصادی شرق بیان کرده است.

شوتسوف گفت که وخامت وضعیت اقتصادی مانع تلاش‌های کشورهای غربی برای آنچه او بی‌ثبات‌سازی منطقه اوراسیا خواند، نشده است. او ادعا کرد که کشورهای غربی پس از از دست دادن میکانیزم‌های نفوذ استعماری و نواستعماری خود در افریقا، بیش از پیش در پی دسترسی به منابع و مسیرهای انتقال کالا در اوراسیا هستند.

او به درگیری‌ها و تنش‌ها در اوکراین، قفقاز، آسیای مرکزی، افغانستان، خاورمیانه، تنگه تایوان و مناطق دیگر اشاره کرد و این موارد را نمونه‌هایی از تلاش‌ غرب برای بی‌ثبات‌سازی منطقه دانست.

به گفته شوتسوف، کشورهای غربی همچنین در تلاش‌اند زیرساخت‌های نظامی خود را در کشورهای آسیای مرکزی مستقر کنند و به‌ویژه تهدید ناشی از افغانستان را به‌عنوان توجیه این اقدامات مطرح می‌کنند.

وی افزود که این تهدید برای چنین اهدافی بیش از حد بزرگ‌نمایی می‌شود.

شوتسوف همچنین گفت که کشورهای عضو ناتو در سال ۲۰۲۵ بیش از ۱۰۰ تمرین نظامی برگزار کرده‌اند که بیشتر آن‌ها در جناح شرقی این ائتلاف انجام شده است. او ادعا کرد که این تمرینات بیشتر بر عملیات تهاجمی، نه دفاعی، از جمله شکستن خطوط دفاعی و تصرف مناطق، متمرکز بوده‌اند.

این مقام روسی همچنین به طرح موسوم به «مسیر ترمپ» در ارمنستان اشاره کرد و آن را نمونه دیگری از تلاش‌های غرب برای گسترش نفوذ خود در منطقه دانست. او مدعی شد که این پروژه حتی در شرایط مساعد اقتصادی نیز از نظر اقتصادی مؤثر نخواهد بود و ممکن است به ایالات متحده اجازه دهد زیرساخت‌های استخباراتی و احتمالاً نظامی خود را در نزدیکی مرزهای ایران ایجاد کند.

شوتسوف گفت سازمان پیمان امنیت جمعی و سازمان همکاری شانگهای باید نقش محوری در تقویت امنیت و ثبات در سراسر اوراسیا ایفا کنند.

او افزود که همکاری میان این دو سازمان می‌تواند زمینه را برای ایجاد ساختار «امنیت برابر و تجزیه‌ناپذیر» در منطقه فراهم کند؛ ساختاری که همکاری‌های نظامی و اقتصادی را نیز در بر بگیرد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

کرزی: وقتی دختران به مکاتب برگردند، درباره امارت اسلامی سخن مثبت خواهم گفت؛ نه امروز

کرزی همچنین گفت که با وجود اختلاف‌های سیاسی، امارت اسلامی و مخالفان آنان هر دو افغان هستند و افغانستان به جای ادامه درگیری، به سازش و همزیستی نیاز دارد.

Published

on

حامد کرزی، رئیس‌جمهور پیشین افغانستان، می‌گوید تا زمانی که دختران از رفتن به مکتب محروم باشند، نمی‌تواند سخن مثبتی درباره امارت اسلامی داشته باشد.

کرزی در مصاحبه با روزنامه فایننشل تایمز گفت مقام‌های امارت اسلامی بارها از او خواسته‌اند درباره عملکرد آنان سخنان مثبت بگوید، اما او در پاسخ گفته است که این کار تا زمانی که دختران اجازه رفتن به مکتب را نداشته باشند، از او ساخته نیست.

او گفت: «وقتی دختران به مکتب برگردند، حرف مثبتی برای گفتن درباره شما خواهم داشت؛ نه امروز.»

کرزی تأکید کرد که آموزش دختران و حضور زنان در جامعه برای آینده افغانستان ضروری است. او گفت افغانستان به زنان تحصیل‌کرده در بخش‌های مختلف، از جمله تجارت، آموزش، طب، اقتصاد، انجنیری، قضاوت و رسانه‌ها نیاز دارد.

رئیس‌جمهور پیشین افغانستان افزود که اگر دختران به مکتب نروند و زنان اجازه کار نداشته باشند، افغانستان نمی‌تواند به یک جامعه «پویا و زنده» تبدیل شود.

کرزی همچنین گفت که با وجود اختلاف‌های سیاسی، امارت اسلامی و مخالفان آنان هر دو افغان هستند و افغانستان به جای ادامه درگیری، به سازش و همزیستی نیاز دارد.

او در بخش دیگری از این مصاحبه گفت که پس از بازگشت امارت اسلامی به قدرت، محدودیت‌هایی بر رفت‌وآمد و دیدارهای او اعمال شده است. کرزی گفت برای خروج از خانه باید مقام‌های امارت اسلامی را در جریان بگذارد و نیروهای امنیتی او را همراهی می‌کنند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

سفیر پاکستان برای افغانستان با مقام‌های ارشد در اسلام‌آباد درباره امنیت منطقه‌ای گفتگو کرد

Published

on

عبیدالرحمن نظامانی، سفیر پاکستان در افغانستان، روز جمعه در اسلام‌آباد با سید یوسف رضا گیلانی، رئیس‌جمهور موقت پاکستان، دیدار کرد و او را در جریان وضعیت امنیتی منطقه قرار داد.

به گفته مقام‌های پاکستانی، در این دیدار درباره تحولات امنیتی مؤثر بر صلح و ثبات پاکستان گفتگو شد.

نظامانی پیش از این، روز پنجشنبه، با محمد اسحاق دار، معاون صدراعظم و وزیر امور خارجه پاکستان، در اسلام‌آباد دیدار کرده بود. در این نشست، تحولات منطقه‌ای، از جمله وضعیت امنیتی و موضوعات مرتبط با پاکستان، مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

اسحاق دار بر اهمیت نظارت دقیق بر تحولات منطقه تأکید کرد و گفت که رویدادهایی که می‌توانند بر صلح و امنیت تأثیر بگذارند، باید به‌گونه جدی و از نزدیک پیگیری شوند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!