Connect with us

رویداد های اخیر

آغاز برداشت سمارق در کندهار

منتشر شده

در

در کندهار، دهقانانی که به کمک نهادهای بین‌المللی فارم‌های سمارق ایجاد کرده بودند، اکنون روند برداشت محصول را آغاز کرده‌اند.

ریاست زراعت، آبیاری و مالداری کندهار اعلام کرده است که در نتیجهٔ تلاش‌های این اداره و با حمایت مالی دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل متحد و همکاری تخنیکی کمیته هالند، برای ۳۰ خانواده نیازمند در ولسوالی خاکریز کمک‌های لازم به ارزش ۲۰ هزار دالر امریکایی جهت ایجاد فارم‌های سمارق توزیع شده بود که اکنون روند برداشت محصول آغاز شده است.

مسئولان می‌گویند هدف از این برنامه، ترویج کشت‌های بدیل در برابر کوکنار، بهبود معیشت دهقانان، معرفی گیاهان با عاید بلند، و گسترش شیوه‌های نوین و معیاری زراعت است. به گفته آنان، هر دهقان می‌تواند در خانه خود با استفاده از یک کیلو تخم، طی یک ماه تا ده کیلو سمارق تولید کند؛ روندی که ساده، کم‌هزینه و پُردرآمد است.

محمد حنیف حقمل، سخنگوی ریاست زراعت کندهار، می‌گوید: «برای حدود ۳۰ خانواده، ۲۳ قلم ابزار مورد نیاز فارم سمارق توزیع شده است. برای آنان تخم نیز فراهم شد تا فارم بسازند و از آن حاصل به دست آورند. این نخستین‌بار است که در کندهار سمارق کشت می‌شود. ریاست زراعت تلاش می‌کند این کشت را در دیگر مناطق کشور نیز ترویج کند تا مردم بتوانند در خانه‌های خود فارم ایجاد کرده و عاید بیشتر به دست آورند. در کندهار قیمت هر کیلو سمارق بین ۳۵۰ تا ۴۰۰ افغانی است.»

مسئولان کمیته هالند نیز تأیید می‌کنند که پیش‌تر ۲۳ قلم ابزار و مواد مورد نیاز کشت سمارق برای خانواده‌ها توزیع شده بود و اکنون برداشت محصول جریان دارد. آنان این گیاه را بدیل مناسبی برای کوکنار می‌دانند و می‌گویند به پشتیبانی از دهاقین ادامه خواهند داد.

عبدالهادی داودزی، نماینده کمیتهٔ هالند در کندهار، افزود: «۲۰ قلم مواد و وسایل لازم برای کشت و برداشت سمارق را برای ۳۰ خانواده، به ارزش ۲۰ هزار دالر توزیع کردیم. این کمک به‌عنوان بدیل کشت تریاک صورت گرفته است.»

شماری از دهقانان نیز سمارق را یک بدیل مناسب برای کوکنار می‌دانند. آنان می‌گویند این کشت زحمت کم و سود زیاد دارد و در شرایط خشکسالی می‌تواند گزینه خوبی باشد.

صبغت‌الله، یکی از دهقانان کندهار، گفت: «سمارق می‌تواند به تنهایی بدیل تریاک و چرس باشد. خشکسالی هر سال شدیدتر می‌شود و این کشت بدیل خوبی است. از این مؤسسه می‌خواهیم فارم‌های بیشتری ایجاد کند و برای محصولات ما بازاریابی نماید.»

محمد نسیم، دهقان دیگر، نیز افزود: «ما می‌توانیم سمارق را در بازار داخل و برای همسایگان بفروشیم. نسبت به کوکنار و دیگر مواد نشه‌آور، کشت بهتر است.»

مسئولان ریاست زراعت کندهار می‌گویند در ماه‌های اخیر تلاش‌های خود را برای شناسایی و ترویج کشت‌های بدیل افزایش داده‌اند و برنامه‌های مختلفی را برای معرفی گیاهان با عاید بلند و مناسب برای شرایط اقلیمی کندهار روی دست گرفته‌اند.

رویداد های اخیر

ملا برادر: افغانستان می‌تواند از طریق ترانزیت دیتا آسیای جنوبی را به آسیای مرکزی وصل کند

Published

on

ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی رئیس‌الوزرا، می‌گوید افغانستان ظرفیت آن را دارد که از طریق ترانزیت دیتا، آسیای جنوبی را به آسیای مرکزی متصل کند.

او در مراسم گشایش نخستین نمایشگاه مخابرات و تکنالوژی معلوماتی در کابل، توسعه این بخش را از اولویت‌های امارت اسلامی دانست.

ملا برادر گفت: «پیشرفت در بخش مخابرات و تکنالوژی مطابق مقتضای عصر حاضر، مسئولیت ماست و امارت اسلامی افغانستان می‌خواهد با استفاده از امکانات موجود، به‌تدریج خود را رقیب کشورهای منطقه و جهان بسازد.»

ملا برادر افزود که از زمان بازگشت امارت اسلامی به قدرت، پیشرفت‌هایی در بخش مخابرات و تکنالوژی به دست آمده و کشور در زمینه حکومت‌داری دیجیتالی نیز دستاوردهایی داشته است.

در همین حال، عبدالسلام حنفی، معاون اداری رئیس‌الوزرا، بر ضرورت توسعه حکومت‌داری دیجیتالی تأکید کرد و گفت: «همه ادارات حکومتی باید خدمات خود را از طریق ایجاد سیستم‌های دیجیتلی و وصل شدن به دیگر ادارات ارائه کنند تا برای هموطنان عزیز ما سهولت بیشتر فراهم شود.»

نورالدین عزیزی، وزیر صنعت و تجارت، نیز از برنامه‌های حکومت برای ساده‌سازی و دیجیتلی‌سازی روندهای صادرات خبر داد و اظهار داشت: «ساده‌سازی و برقی‌سازی حکومت یکی از آرزوهای ماست. برنامه صادرات و یکپارچه‌سازی سیستم‌ها را پیش رو داریم و به‌زودی افتتاح خواهد شد»

عبدالاحد فضلی، وزیر مخابرات و تکنالوژی معلوماتی، اطمینان داد که خدمات مخابراتی در سراسر کشور گسترش خواهد یافت.

او گفت: «وزارت مخابرات و تکنالوژی معلوماتی در خدمت شما قرار دارد، به‌ویژه در ولایت‌ها و مناطق دوردستی که از خدمات مخابراتی محروم هستند.»

شرکت‌های مخابراتی نیز بر گسترش خدمات مخابراتی و اینترنتی در کشور تأکید کردند. مسئولان این شرکت‌ها گفتند که برای توسعه بیشتر تکنالوژی، همگام با دولت گام بر می‌دارند.

علی‌الله سروری، رئیس اجرایی شرکت مخابراتی افغان بیسیم گفت: «به سرمایه گذاری در بخش مخابرات و ارتقای کیفیت مخابرات متعهد هستیم. اکثر مناطق دوردست اکنون تحت پوشش خدمات مخابراتی قرار گرفته اند. ان شاء الله در بخش کیفیت نیز با مسئولان همکاری خواهیم کرد.»

نخستین نمایشگاه مخابرات و تکنالوژی معلوماتی با حضور مقام‌های دولتی و شرکت‌های فعال در بخش تکنالوژی در کابل برگزار شد. در پایان این نمایشگاه، وزارت مخابرات و تکنالوژی معلوماتی برای توسعه خدمات دیجیتلی و تسهیل ارائه خدمات عمومی، چند تفاهم‌نامه همکاری با اداره‌های دولتی امضا کرد.

 

Continue Reading

رویداد های اخیر

ملا محمدحسن آخند و معاون صدراعظم ازبکستان بر گسترش همکاری‌های اقتصادی و تجارتی تأکید کردند

رئیس‌الوزرا گفت که سفر هیأت بزرگ ازبکستان و گسترش روابط اقتصادی، نشان‌دهنده اعتماد قوی آن کشور به آینده افغانستان است.

Published

on

ملا محمدحسن آخند، رئیس‌الوزرای امارت اسلامی افغانستان، قبل از ظهر امروز با جمشید خواجه‌یف، معاون صدراعظم ازبکستان که در رأس یک هیأت عالی‌رتبه آن کشور به کابل آمده است، در قصر گلخانه ارگ دیدار کرد.

در این دیدار، عبدالواسع، رئیس عمومی دفتر مقام ریاست‌الوزرا، هدایت‌الله بدری، وزیر معادن و پترولیم، و عبدالغفار بحر، سفیر امارت اسلامی افغانستان در ازبکستان نیز حضور داشتند.

جمشید خواجه‌یف در آغاز این دیدار گفت که هدف از سفر هیأت بزرگ متشکل از وزیران، معینان، تاجران و سرمایه‌گذاران ازبکستان به افغانستان، گسترش و تحکیم روابط اقتصادی و سیاسی میان دو کشور است.

وی با اشاره به روابط نیک میان ازبکستان و افغانستان افزود که افغانستان در سیاست خارجی ازبکستان جایگاه مهمی دارد و هدف اصلی این سفر، براساس هدایت شوکت میرضیایف، رئیس‌جمهور ازبکستان، آغاز کار عملی تعهدات انجام‌شده در بخش‌های سرمایه‌گذاری و تجارت است تا هر دو کشور نتایج آن را مشاهده کنند.

معاون صدراعظم ازبکستان همچنین گفت که سال گذشته صادرات مجموعی افغانستان به ازبکستان به ۱۵۰ میلیون دالر رسید، اما از آغاز سال جاری این رقم به ۱۱۱ میلیون دالر رسیده و انتظار می‌رود تا پایان سال افزایش بیشتری داشته باشد.

وی افزود که ازبکستان تاکنون پنج هزار ویزه برای شهروندان افغانستان صادر کرده است که این موضوع، نشان‌دهنده گسترش دوستی و مناسبات اقتصادی میان دو کشور است.

ملا محمدحسن آخند، رئیس‌الوزرای امارت اسلامی افغانستان، ضمن خوش‌آمدگویی به جمشید خواجه‌یف و هیأت همراه وی، سفر این هیأت را در راستای تقویت روابط میان افغانستان و ازبکستان مهم خواند.

رئیس‌الوزرا گفت که سفر هیأت بزرگ ازبکستان و گسترش روابط اقتصادی، نشان‌دهنده اعتماد قوی آن کشور به آینده افغانستان است.

در پایان این دیدار، ملا محمدحسن آخند به معاون صدراعظم ازبکستان اطمینان داد که افغانستان از تقویت روابط با این کشور برادر و دوست خرسند است و نسبت به تعهدات انجام‌شده، کاملاً متعهد می‌باشد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

مقام‌های امارت اسلامی: هیچ گروهی اجازه برهم زدن امنیت افغانستان را نخواهد داشت

والی بدخشان در سخنرانی خود خطاب به مخالفان گفت که به هیچ فرد یا گروهی اجازه داده نخواهد شد امنیت افغانستان را تهدید کند.

Published

on

محمد اسماعیل غزنوی، والی بدخشان، و قاری فصیح‌الدین فطرت، لوی‌درستیز قوای مسلح وزارت دفاع امارت اسلامی افغانستان، در اظهارات جداگانه بر حفظ امنیت کشور و مقابله با هرگونه تهدید امنیتی تأکید کردند.

غزنوی در سخنرانی خود خطاب به مخالفان گفت که به هیچ فرد یا گروهی اجازه داده نخواهد شد امنیت افغانستان را تهدید کند. او از مخالفان خواست دست از اخلال بردارند و امنیت شهروندان را برهم نزنند. وی همچنین گفت: «در بیست سال گذشته زمانی که نیروهای ناتو و امریکا از شما حمایت می‌کردند، چه کردید؟ سرکوب و جنگ در برابر شما را خوب بلد هستیم و آرمان تسلط بر کشور را شاید به گور با خود ببرید.» او از مخالفان خواست از امنیت کنونی قدردانی کرده و در صورت داشتن هرگونه مشکل، از راه گفت‌وگو وارد شوند.

در همین حال، قاری فصیح‌الدین فطرت در سفر به ولسوالی زیباک ولایت بدخشان گفت که نیروهای امنیتی به هیچ فرد یا گروهی اجازه نخواهند داد امنیت افغانستان را مختل کند. وی افزود که پاکستان از برخی مخالفان امارت اسلامی حمایت کرده، اما این افراد در برابر مقاومت نیروهای امارت اسلامی ناکام شدند. او همچنین از آمادگی کامل نیروهای امنیتی برای دفاع از مرزها خبر داد و هشدار داد هرگونه تلاش برای ایجاد ناامنی با پاسخ قاطع روبه‌رو خواهد شد.

به گفته منابع، در درگیری اخیر میان نیروهای امنیتی و یک گروه مسلح که قصد ورود از منطقه شاه‌سلیم چترال به ولسوالی زیباک را داشت، دست‌کم پنج نفر کشته شدند، شماری دیگر به پاکستان گریختند و قوماندان معروف، از فرماندهان کلیدی جبهه آزادی، نیز در جریان این درگیری و عملیات تعقیب نیروهای امنیتی کشته شد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!


Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117