Connect with us

رویداد های اخیر

صادرات دواهای پاکستان به افغانستان در خطر — بند بودن گذرگاه‌ها ۲۰۰ میلیون دالر را تهدید می‌کند

در همین حال، تولیدکننده‌گان پاکستانی با ابراز نگرانی از آن‌که داروهای حساس به دما — مانند واکسین و انسولین — ممکن است فاسد شوند،

منتشر شده

در

رسانه‌های پاکستانی گزارش داده اند که، صادرات دواهای پاکستان به افغانستان به‌دلیل بسته ماندن مداوم گذرگاه‌ها میان دو کشور، به‌طور کامل متوقف شده است، و به گفته منابع صنعتی، حدود ۲۰۰ میلیون دالر صادرات این بخش اکنون در معرض خطر جدی قرار دارد.  

صدها موتر باربری حامل آنتی‌بیوتیک‌ها، انسولین، واکسین‌ها، دواهای قلبی و دیگر داروهای حیاتی، در گمرک‌های تورخم و چمن و نیز در ‌بنادر و انبارها گیر مانده‌اند. برخی شرکت‌ها گزارش کرده‌اند که کالاهایی به ارزش صدها میلیون روپیه تحت تأخیر قرار گرفته‌اند.

نمایندگان صنف تولیدکننده‌گان دارو در پاکستان هشدار داده‌اند که این توقف صددرصد صادرات به افغانستان و سایر مقصدها را تحت تأثیر قرار داده و برای بسیاری از شرکت‌ها ضررهای جبران‌ناپذیر اقتصادی ایجاد کرده است.

آنها می‌گویند که افغانستان بزرگ‌ترین شریک تجاری زمینی پاکستان است و گذرگاه‌ها از جمله مسیر ترانزیتی مهم به آسیای میانه بشمار می‌روند. مسدود شدن این مسیرها نه تنها بر تجارت دوا تأثیر گذاشته، بلکه پروژه‌های اتصال منطقه‌ای مانند راه‌آهن پاکستان-ازبکستان-افغانستان را نیز با خطر مواجه کرده است.

در همین حال، تولیدکننده‌گان پاکستانی با ابراز نگرانی از آن‌که داروهای حساس به دما — مانند واکسین و انسولین — ممکن است فاسد شوند، از دولت خواسته‌اند که به‌صورت فوری اجازه عبور داروها را برای دلایل انسانی صادر کند.  

رویداد های اخیر

وزارت اطلاعات و فرهنگ از خبرنگاران و مسئولان رسانه‌ها تقدیر کرد

Published

on

وزارت اطلاعات و فرهنگ از کارشناسان امور سیاسی، خبرنگاران و مسئولان رسانه‌ها به دلیل فعالیت‌های مؤثر در انجام مسئولیت‌هایشان در نشستی امروز (سه‌شنبه) در کابل تقدیر به عمل آورد.

در این نشست، شیراحمد حقانی، وزیر اطلاعات و فرهنگ با شمار دیگری از مسئولان، تحلیل‌گران امور سیاسی، مسئولان رسانه‌ها و خبرنگاران حضور داشتند.

در این نشست وزیر اطلاعات و فرهنگ گفت: «حفظ نظام و امنیت کنونی مسئولیت هر فرد جامعه است. موضع تحلیل‌گران سیاسی و فعالیت‌های رسانه‌ای در شرایط جنگی نقش مهمی در آگاهی‌دهی عمومی و ایجاد شعور سیاسی در میان مردم دارد. منافع مردم افغانستان مشترک است و حفاظت از آن مسئولیت همگانی می‌باشد. رسانه‌ها مسئولیت دارند که حقایق را به گونه روشن انعکاس دهند و تصویر واقعی و حقیقی کشور را به جهان برسانند. در میان مردم افغانستان هیچ نوع برتری زبانی، سمتی و قومی وجود ندارد و در کشور اتحاد و برادری حاکم است.»

Continue Reading

رویداد های اخیر

امارت اسلامی تصمیم اخیر امریکا درباره افغانستان را تأسف‌بار خواند و بر گفتگو تأکید کرد

Published

on

وزارت امور خارجه امارت اسلامی افغانستان تصمیم اخیر ایالات متحده مبنی بر معرفی افغانستان به‌عنوان «کشور حامی بازداشت‌های غیرقانونی» را تأسف‌بار خوانده و بر حل مسائل از طریق گفتگو تأکید کرده است.

این وزارت در اعلامیه‌ای که امروز (سه‌شنبه) منتشر شد، گفته است که اتباع هیچ کشوری در افغانستان به هدف معامله بازداشت نشده‌اند، بلکه برخی افراد به اتهام نقض قوانین بازداشت شده‌اند که بسیاری از آنان پس از طی مراحل قانونی به‌گونه عادی آزاد شده‌اند.

وزارت امور خارجه همچنین خاطرنشان کرده است که در یک سال گذشته، امارت اسلامی در مورد برخی از شهروندان امریکایی به‌عنوان نشانه حسن نیت اقدامات مثبت انجام داده است.

در این اعلامیه همچنان به نقش قطر در تسهیل گفتگوها میان افغانستان و ایالات متحده اشاره شده و بر ادامه تعامل و حل مسائل از راه‌های دیپلوماتیک تأکید شده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

گزارش‌ها در مورد بسته شدن دفتر سیاسی امارت اسلامی در دوحه تکذیب شد

Published

on

دوحه نیوز به نقل از منابعی در سفارت افغانستان در قطر نوشته است که گزارش‌ها مبنی بر درخواست قطر برای بسته شدن دفتر سیاسی امارت اسلامی در دوحه نادرست است.

دفتر سیاسی امارت اسلامی در دوحه در سال ۲۰۱۳ برای تسهیل مذاکرات مربوط به جنگ افغانستان افتتاح شد و بعداً به عنوان محل اصلی مذاکرات بین امارت اسلامی و ایالات متحده عمل کرد که در نهایت منجر به توافق دوحه شد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!