Connect with us

رویداد های اخیر

امریکا ۲ میلیارد دالر کمک بشردوستانه تعهد کرد؛ هشدار به سازمان ملل: «اصلاح شوید یا کنار بروید»

همچنین، امریکا اعلام کرده است که این کمک‌ها شامل پروژه‌های مرتبط با تغییرات اقلیمی نخواهد شد؛ موضوعی که لوین آن را «نجات‌بخش» و در «منافع امریکا» ندانسته است.

منتشر شده

در

ایالات متحده امریکا تعهد کرده است که ۲ میلیارد دالر برای تمویل برنامه‌های بشردوستانه سازمان ملل متحد اختصاص دهد، اما هم‌زمان هشدار داده است که این نهاد باید ساختار و شیوه کار خود را اصلاح کند.

این اعلام روز پنج‌شنبه در جنیوا از سوی جرمی لوین، معاون وزیر خارجه امریکا در امور کمک‌های خارجی، و تام فلچر، رییس کمک‌های اضطراری سازمان ملل، صورت گرفت. این تعهد در حالی مطرح می‌شود که کمک‌های بشردوستانه امریکا و برخی کشورهای کمک‌کننده دیگر، از جمله بریتانیا و آلمان، با کاهش چشمگیر روبه‌رو شده است.

تام فلچر از این کمک استقبال کرده و گفته است که این بودجه می‌تواند میلیون‌ها جان را نجات دهد. با این حال، رقم ۲ میلیارد دالر تنها بخش کوچکی از کمک‌های پیشین امریکا به سازمان ملل است؛ به‌گونه‌ای که در سال ۲۰۲۲، سهم امریکا در کمک‌های بشردوستانه سازمان ملل حدود ۱۷ میلیارد دالر برآورد شده بود.

مقام‌های امریکایی گفته‌اند که این بودجه با شرایط مشخص اختصاص می‌یابد و کمک‌ها بر ۱۷ کشور اولویت‌دار متمرکز خواهد بود. به گفته جرمی لوین، افغانستان و یمن شامل این فهرست نمی‌شوند. او ادعا کرده است که شواهدی وجود دارد مبنی بر این‌که در افغانستان بخشی از کمک‌های سازمان ملل به امارت اسلامی منحرف شده و تأکید کرده که «هیچ پولی از مالیه‌دهندگان امریکایی به گروه‌های تروریستی نخواهد رسید».

این محدودیت‌ها می‌تواند کار نهادهای کمک‌رسان را در کشورهای خارج از فهرست دشوارتر سازد. پیش از این، بسته‌شدن کلینیک‌های مادر و کودک در افغانستان و کاهش وعده غذایی آوارگان در سودان گزارش شده است. سازمان‌های کمکی هشدار داده‌اند که با تداوم کاهش بودجه، مرگ‌ومیر کودکان در سطح جهان ممکن است افزایش یابد.

همچنین، امریکا اعلام کرده است که این کمک‌ها شامل پروژه‌های مرتبط با تغییرات اقلیمی نخواهد شد؛ موضوعی که لوین آن را «نجات‌بخش» و در «منافع امریکا» ندانسته است.

جرمی لوین با تأکید بر کارآمدی و جلوگیری از تکرار پروژه‌ها، به سازمان ملل هشدار داده است که باید «اصلاح شود یا کنار برود». در مقابل، مقام‌های سازمان ملل می‌گویند که شفافیت، پاسخ‌گویی و کارایی، از اصول مورد حمایت کامل این نهاد است.

با وجود نگرانی‌ها درباره سیاسی‌شدن کمک‌ها و تأثیر آن بر اصل بی‌طرفی و نیازمحوری کمک‌های بشردوستانه، بسیاری در سازمان ملل می‌پذیرند که در شرایط کنونی، ۲ میلیارد دالر بهتر از هیچ است.

رویداد های اخیر

متقی: نمایندگی از افغانستان در سازمان ملل مسئولیت امارت اسلامی و حق افغان‌ها است

Published

on

امیرخان متقی، وزیر امور خارجه امارت اسلامی در دیدار با جورجت گانیون، سرپرست هیأت معاونت ملل متحد در افغانستان (یوناما) درباره نشست آینده شورای امنیت این سازمان پیرامون افغانستان و سایر موضوعات مرتبط گفتگو کرد.

وزارت خارجه نوشته است که آقای متقی حضور نمایندگان افغانستان در سازمان ملل متحد و سایر نهادهای بین‌المللی را در راستای تقویت و گسترش تعامل میان دو طرف مؤثر دانست و افزود که نمایندگی از افغانستان مسئولیت امارت اسلامی و حق افغان‌ها است.

در این دیدار، خانم گانیون نیز بر تعامل بیشتر جامعه جهانی با افغانستان و همکاری در بخش‌های مختلف تأکید کرد.

وزارت خارجه افزوده است که هر دو طرف بر گسترش همکاری‌ها در بخش‌های بشردوستانه و تقویت بیشتر تعامل متقابل و هماهنگی کمیته‌های کاری مشترک تأکید کردند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

نماینده ویژه بریتانیا: بهبود روابط افغانستان و پاکستان و حضور زنان در جامعه مهم است

لیندزی در پیامی گفته که این دیدار «مفید و ارزشمند» بوده و دو طرف روی اهمیت برداشتن گام‌ها برای تقویت روابط میان کابل و اسلام‌آباد بحث کرده‌اند.

Published

on

ریچارد لیندزی، نماینده ویژه بریتانیا برای افغانستان، گفته است که در دیدار خود با سهیل شاهین در دوحه، درباره راه‌های بهبود روابط میان افغانستان و پاکستان گفتگو کرده است.

لیندزی در پیامی گفته که این دیدار «مفید و ارزشمند» بوده و دو طرف روی اهمیت برداشتن گام‌ها برای تقویت روابط میان کابل و اسلام‌آباد بحث کرده‌اند.

او همچنان بر اهمیت حضور و مشارکت زنان و دختران افغان در جامعه افغانستان تاکید کرده است.

این دیدار در حالی انجام شده که تلاش‌های دیپلماتیک منطقه‌ای و بین‌المللی درباره افغانستان همچنان ادامه دارد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

نماینده ویژه چین در امور افغانستان با امیرخان متقی و انس حقانی دیدار کرد

وزارت خارجه چین افزوده که یو شیائویونگ در ادامه سفرش به قطر نیز با محمد بن عبدالعزیز الخلیفی، وزیر دولت در وزارت خارجه قطر، دیدار کرده و درباره موضوعات مورد علاقه مشترک گفتگو نموده است.

Published

on

وزارت خارجه چین اعلام کرده است که «یو شیائویونگ» نماینده ویژه این کشور در امور افغانستان، در جریان سفر منطقه‌ای خود به افغانستان و قطر، با مقام‌های بلندپایه امارت اسلامی دیدار و گفتگو کرده است.

براساس اعلامیه وزارت خارجه چین، یو شیائویونگ از ۱۰ تا ۱۶ ماه می ۲۰۲۶ به افغانستان و قطر سفر کرده است.

در جریان این سفر، نماینده ویژه چین در کابل با امیرخان متقی، وزیر امور خارجه افغانستان و همچنین انس حقانی، مشاور ارشد وزارت داخله، دیدارهای جداگانه انجام داده است.

در اعلامیه آمده است که دو طرف درباره روابط چین و افغانستان، همکاری‌های دوجانبه و شماری از موضوعات منطقه‌ای و بین‌المللی تبادل نظر کرده‌اند.

چین پس از تحولات سال ۲۰۲۱، روابط دیپلوماتیک خود با افغانستان را حفظ کرده و در سال‌های اخیر بر گسترش همکاری‌های اقتصادی، اتصال منطقه‌ای و ثبات افغانستان تأکید کرده است.

بیجنگ همچنان در بخش‌های تجارت، پروژه‌های زیربنایی و همکاری‌های منطقه‌ای با افغانستان گفتگوهای گسترده‌ای انجام داده است.

وزارت خارجه چین افزوده که یو شیائویونگ در ادامه سفرش به قطر نیز با محمد بن عبدالعزیز الخلیفی، وزیر دولت در وزارت خارجه قطر، دیدار کرده و درباره موضوعات مورد علاقه مشترک گفتگو نموده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!