Connect with us

رویداد های اخیر

مجاهد: تحریم مقام‌های امارت اسلامی نقض حقوق انسان‌هاست و باید لغو شود

منتشر شده

در

سخنگوی امارت اسلامی نشر فهرست تازه تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد علیه شماری از مقام‌های حکومت را تکرار یک تجربه ناکام و نقض حقوق افراد خوانده و خواستار لغو آن شده است.

ذبیح‌الله مجاهد می‌گوید تحریم‌هایی که طی سال‌های گذشته از سوی شورای امنیت بر برخی مقام‌های امارت اسلامی وضع شده بود، نتیجه‌ای در پی نداشته و تجدید فهرست نیز بدون دلیل موجه صورت گرفته است.

او گفت: «وضع تحریم سلب حقوق اشخاص است که بدون موجب انجام شده است. این تحریم‌ها در طول سال‌ها هیچ نتیجه‌ای نداشته و تجربه موفقی نبوده، بلکه ناکام بوده است. اکنون که این فهرست دوباره تجدید می‌شود، چیزی جز تکرار همان تجربه ناکام نیست.»

مجاهد همچنین تأکید کرد که قرار گرفتن مقام‌های ارشد یک کشور در فهرست تحریم‌ها می‌تواند سفرهای آنان را محدود کرده و بر روابط و تعاملات یک کشور با جهان تأثیر منفی بگذارد.

او افزود: «این تجاوز بالای حقوق افراد و حقوق یک ملت است، چون بزرگان آنان که در لیست تحریم باشند، طبیعی است که سفرهای شان متاثر می شود و مستقیما تأثیرگذاری منفی بالای افراد جامعه دارد. این خودش تجاوز به حقوق انسان هاست. تحریم‌ها باید برداشته شود چون بی مورد است و به هیچ جهتی منفعت نداشته است.»

کمیته تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد اخیرا فهرستی از اعضا و مقامات ارشد امارت اسلامی را تجدید کرد که تحت تحریم این کمیته قرار دارند.

در این فهرست نام‌هایی چون محمد حسن آخند، رئیس‌الوزرا، عبدالغنی برادر معاون اقتصادی رئیس‌الوزرا، عبدالسلام حنفی معاون اداری، امیرخان متقی، وزیر امور خارجه، سراج‌الدین حقانی وزیر داخله، عبدالکبیر وزیر مهاجرین و عودت‌کنندگان، عبداللطیف منصور وزیر احیا و انکشاف دهات و دین‌محمد حنیف وزیر اقتصاد دیده می‌شود.

افراد شامل در تحریم‌ها تنها در صورتی می‌توانند به کشورهای عضو سازمان ملل متحد سفر کنند که اجازه رسمی شورای امنیت را دریافت کنند.

تحریم‌های شورای امنیت علیه شماری از مقام‌های امارت اسلامی از سال‌ها پیش وضع شده و هر از چندگاهی از سوی این نهاد تجدید یا بازنشر می‌شود. طبق این فهرست، ۲۲ مقام امارت اسلامی همچنان تحت تحریم‌هایی مانند ممنوعیت سفر، انسداد دارایی‌ها و تحریم تسلیحاتی قرار دارند.

رویداد های اخیر

هشدار اوچا: با نزدیک‌شدن زمستان، ۱۵.۹ میلیون تن در افغانستان با گرسنگی شدید روبه‌رو هستند

اوچا همچنان هشدار داده است که میلیون‌ها کودک در معرض خطر سوءتغذیه قرار دارند و بیش از چهار میلیون کودک در سنین شش ماه تا پنج سال ممکن است در سال ۲۰۲۷ به درمان سوءتغذیه نیاز پیدا کنند.

Published

on

دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد (اوچا) هشدار داده است که با نزدیک‌شدن فصل زمستان، بحران گرسنگی در افغانستان عمیق‌تر شده و میلیون‌ها تن با کمبود شدید مواد غذایی روبه‌رو هستند.

اوچا با نشر پیامی در شبکه اجتماعی ایکس گفته است که حدود ۱۵.۹ میلیون تن در افغانستان با سطح بحرانی گرسنگی یا وضعیت بدتر از آن مواجه‌اند.

این نهاد تأکید کرده است که با وجود موجودیت مواد غذایی در بازارهای افغانستان، میلیون‌ها خانواده توانایی خرید آن را ندارند و فقر اقتصادی دسترسی آنان به غذا را محدود ساخته است.

بر اساس ارزیابی اوچا، نزدیک به یک‌سوم جمعیت افغانستان با گرسنگی شدید روبه‌رو هستند و انتظار می‌رود وضعیت در جریان زمستان پیش‌رو وخیم‌تر شود.

اوچا همچنان هشدار داده است که میلیون‌ها کودک در معرض خطر سوءتغذیه قرار دارند و بیش از چهار میلیون کودک در سنین شش ماه تا پنج سال ممکن است در سال ۲۰۲۷ به درمان سوءتغذیه نیاز پیدا کنند.

این نهاد تأکید کرده است که کمک‌های بشردوستانه برای نجات جان انسان‌ها ضروری است؛ اما برای مقابله پایدار با بحران، سرمایه‌گذاری در زمینه معیشت خانواده‌ها، خدمات اساسی و فرصت‌های اقتصادی نیز باید افزایش یابد.

اوچا از جامعه جهانی خواسته است پیش از فرارسیدن زمستان برای حمایت از خانواده‌های آسیب‌پذیر اقدام کند و کمک‌های عاجل را با برنامه‌های درازمدت توسعه معیشت همراه سازد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

دیدار وزیر مهاجرین با رئیس جدید یوناما؛ حمایت از مهاجرین بازگشت‌کننده در محور دیدار

مولوی عبدالکبیر تأکید کرده است که حکومت افغانستان خواهان روابط مثبت با جامعه جهانی در چارچوب شریعت اسلامی است.

Published

on

مولوی عبدالکبیر، وزیر امور مهاجرین و عودت‌کنندگان، در دیدار با رباب فاطمه، نماینده ویژه سرمنشی سازمان ملل متحد و رئیس جدید دفتر هیأت معاونت این سازمان در افغانستان (یوناما)، درباره وضعیت مهاجرین بازگشت‌کننده، کمک‌های بشردوستانه و گسترش تعامل جامعه جهانی با افغانستان گفتگو کرده است.

وزارت امور مهاجرین و عودت‌کنندگان با نشر خبرنامه‌ای گفته است که رباب فاطمه در این دیدار از همکاری سازمان ملل متحد برای رساندن کمک‌های بشردوستانه به افغان‌های نیازمند، فراهم‌سازی سرپناه دایمی، ایجاد فرصت‌های کاری و ادغام اجتماعی مهاجران بازگشت‌کننده اطمینان داده است.

رئیس جدید یوناما همچنان گفته است که جلب کمک‌های بشردوستانه، میانجی‌گری برای گسترش تعامل جامعه جهانی با حکومت افغانستان و رسیدگی به مسائل حقوق بشری، از اولویت‌های کاری او خواهد بود.

در همین حال، مولوی عبدالکبیر تأکید کرده است که حکومت افغانستان خواهان روابط مثبت با جامعه جهانی در چارچوب شریعت اسلامی است و از کشورهای جهان خواسته است به نظام اسلامی افغانستان و تمامیت ارضی این کشور احترام بگذارند.

وی همچنین با اشاره به تأمین امنیت و آغاز پروژه‌های انکشافی در کشور، از سازمان ملل متحد خواسته است در زمینه فراهم‌سازی خدمات اساسی در شهرک‌های مهاجرین بازگشت‌کننده همکاری کند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

مولانا فضل‌الرحمان درباره وضعیت مهاجرین افغان در پاکستان هشدار داد؛ خواستار بررسی نهادهای بین‌المللی شد

او بر ضرورت توجه جدی جامعه جهانی به وضعیت مهاجرین افغان و بررسی نگرانی‌های مرتبط با امنیت، کرامت انسانی و حقوق آنان تأکید کرده است.

Published

on

مولانا فضل‌الرحمان، رهبر جمعیت علمای اسلام پاکستان، نسبت به وضعیت مهاجرین افغان در پاکستان ابراز نگرانی کرده و خواستار بررسی و مستندسازی وضعیت آنان از سوی نهادهای بین‌المللی شده است.

در این اظهارات، به نگرانی‌ها درباره عملیات پولیس، آزار و اذیت مهاجرین افغان و فشارهای اداری از سوی برخی نهادهای دولتی پاکستان اشاره شده است؛ مسایلی که به گفته مطرح‌کنندگان این نگرانی‌ها، زندگی روزمره بسیاری از خانواده‌های افغان را با دشواری روبه‌رو ساخته است.

مولانا فضل‌الرحمان از سازمان‌های بین‌المللی خواسته است که با سفر به پاکستان، وضعیت مهاجرین افغان را از نزدیک بررسی کرده و برخورد پولیس و نهادهای دولتی با آنان را مستندسازی کنند.

او بر ضرورت توجه جدی جامعه جهانی به وضعیت مهاجرین افغان و بررسی نگرانی‌های مرتبط با امنیت، کرامت انسانی و حقوق آنان تأکید کرده است.

وضعیت مهاجرین افغان در پاکستان همچنان یکی از موضوعات مهم بشردوستانه در منطقه به شمار می‌رود و نگرانی‌ها برای نظارت مستقل بر نحوه برخورد با این مهاجرین ادامه دارد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!