Connect with us

اخبار ساحوی

پنجاه در صد امریکایی ها نبرد در افغانستان ناکام میخوانند

منتشر شده

در

Last Updated on: عقرب ۳, ۱۴۰۱

در یک نظر سنجی تازه توسط یک نهاد امریکایی نشان داده شده، که بیش از 50 درصد امریکایی ها، جنگ نظامیان بین المللی را در نبرد کنونی افغانستان ناکام خوانده اند و خواستار پایان دادن زود هنگام این جنگ شده اند.

بر اساس این نظر سنجی بیشتر مصاحبه شونده گان نسبت به جنگ سربازان امریکایی در افغانستان بد گمان هستند و تاکید دارند که تلاشهای امریکا در رسیدن به اهدافش در این نبرد بی نتیجه بوده است.

در این نظر سنجی گفته شده که نبرد در افغانستان بهای سنگینی از نظامیان امریکایی تا کنون گرفته است، به اساس این نظرسنجی در سال 2001 یا آغاز جنگ امریکا درافغانستان 7 تن از این نیرو ها کشته و 33 سرباز دیگر زخم برداشته اند، سال 2002 نیز 30 نظامی امریکایی کشته و 74 تن دیگر زخمی شده اند. در 2003 میلادی 33 سرباز این کشور در جنگ افغانستان جان باخته و 99 تن دیگر مجروح شده اند. در سال 2004 میلادی 49 نیروی امریکایی کشته و 217 تن دیگر زخمی شده اند. به همین ترتیب در سال های 2005، 2006، 2007 و 2008 شماری از سربازانی که جان خود را در این جنگ از دست داده اند به 445 تن رسیده است و همچنان سالهای 2009، 2010 و 2011 میلادی خونین ترین سال برای نظامیان امریکایی بوده است که میان این سالها 1208 نظامی امریکایی کشته شده اند. به همین ترتیب از سال 2012 تا کنون نزدیک به 400 تن دیگری از این نیرو ها در افغانستان جان باخته اند.

جنگ کنونی افغانستان که بیش از همه برای ایالات متحده پر هزینه بوده و به درازا کشیده حالا با بد گمانی های ملت امریکا نیز روبرو شده است. و گفته ها و نظر سنجی ها در داخل افغانستان نیز واکنش های را به همراه دارد.

به باور عتیق الله امر خیل اگاه امور نظامی نه تنها امریکا بلکه سایر کشور های که در این جنگ دخیل استند کدام موفقیت اساسی را بدست نیاورده اند، و در کنار آن دولت افغانستان هم سودی را بدست نیاورد.

آقای امرخیل گفت:” اینکه چرا موفقیت بدست نیامد دلیل اینست که این چنگ هدفمند نبوده و آنچیزی را که امریکا پلان کرده بود به آن عمل نکرد، نه با تروریزم جنگید، نه یک حکومداری خوب را در افغانستان آورد و نه مواد مخدر از بین رفت”.

با این همه ایالات متحده امریکا داشتن روابط پس از سال 2014 با افغانستان را گره خورده به امضای توافقنامه امنیتی میداند، مقامات نظامی امریکا معتقد اند، در صورت که رییس جمهور کرزی برای امضای سند همکاری های دراز مدت امنیتی و دفاعی به موافقه نرسد و تفاهم نکند. مجبور خواهند بود، تا گزینه ای صفری نیروهای شان در افغانستان را عملی کنند.

Advertisement

اخبار ساحوی

پاکستان قرض ۳.۴۵ میلیارد دالری امارات متحده عربی را بازپرداخت کرد

Published

on

بانک مرکزی پاکستان روز جمعه اعلام کرد که این کشور تمام قرض ۳.۴۵ میلیارد دالری خود را به امارات متحده عربی بازپرداخت کرده است.

به گفته بانک مرکزی پاکستان، یک میلیارد دالر در تاریخ ۲۳ اپریل به صندوق توسعه ابوظبی بازگردانده شد و ۲.۴۵ میلیارد دالر باقی‌مانده نیز در اوایل هفته به امارات متحده عربی پرداخت شده بود. این بانک در بیانیه‌ای در شبکه ایکس گفت: «با این پرداخت، بازپرداخت مجموع سپرده‌های ۳.۴۵ میلیارد دالری به امارات تکمیل شد.»

این بازپرداخت پس از آن صورت می‌گیرد که مقام‌های پاکستانی در اوایل ماه جاری اشاره کرده بودند که کشور قصد دارد حدود ۳.۵ میلیارد دالر بدهی خود به امارات را تا پایان اپریل تسویه کند. یک مقام ارشد این اقدام را تصمیمی آگاهانه برای حفظ «وقار ملی» توصیف کرد، با وجود فشار احتمالی بر ذخایر اسعار خارجی.

این وجوه در اصل در سال ۲۰۱۹ به‌عنوان بخشی از حمایت مالی امارات برای کمک به پاکستان در تثبیت تراز پرداخت‌ها فراهم شده بود. با این حال، در ماه مارچ، اسلام‌آباد نتوانست توافقی برای تمدید این تسهیلات به دست آورد—که نخستین مورد از این نوع در هفت سال گذشته بود—و نگرانی‌ها در مورد نیازهای مالی کوتاه‌مدت را افزایش داد.

به‌طور جداگانه، بانک مرکزی گزارش داد که ذخایر ارزی پاکستان تا تاریخ ۱۷ اپریل به ۲۰.۶۳ میلیارد دالر رسیده است. در جریان ماه اپریل، این کشور همچنان ۳ میلیارد دالر سپرده از عربستان سعودی دریافت کرد که شامل یک قسط یک میلیارد دالری در ۲۱ اپریل می‌شود.

وضعیت مالی خارجی پاکستان همچنان تحت فشار قرار دارد، اما در چارچوب تلاش‌های جاری برای ثبات اقتصادی که با اصلاحات مورد حمایت صندوق بین‌المللی پول همراه است، مدیریت می‌شود. تحلیل‌گران هشدار می‌دهند که خطرات همچنان پابرجاست، به‌ویژه به دلیل نوسانات قیمت انرژی و شرایط محدود بازارهای مالی جهانی.

Continue Reading

اخبار ساحوی

تنش‌ها در تنگه هرمز؛ ایران کنترول بر مسیر راهبردی را تشدید کرد

بر اساس این گزارش‌ها، ایران دو کشتی را در این مسیر مهم دریایی توقیف کرده و این اقدام همزمان با ادامه اختلافات درباره آتش‌بس شکننده با واشنگتن صورت گرفته است.

Published

on

در حالی‌که وضعیت آتش‌بس میان ایران و ایالات متحده همچنان مبهم باقی مانده است، گزارش‌ها از افزایش کنترول ایران بر تنگه راهبردی هرمز حکایت دارد.

بر اساس این گزارش‌ها، ایران دو کشتی را در این مسیر مهم دریایی توقیف کرده و این اقدام همزمان با ادامه اختلافات درباره آتش‌بس شکننده با واشنگتن صورت گرفته است.

محمدباقر قالیباف، رئیس پارلمان ایران گفته است که هرگونه آتش‌بس واقعی زمانی امکان‌پذیر است که محدودیت‌ها بر تجارت دریایی ایران برداشته شود. او محاصره دریایی را نقض توافقات احتمالی خوانده است.

سپاه پاسداران ایران نیز اعلام کرده است که دو کشتی خارجی به دلیل تخطی از مقررات و نداشتن مجوز توقیف شده‌اند. در همین حال، منابع امنیتی از تیراندازی به یک کشتی دیگر بدون وارد شدن خسارت خبر داده‌اند.

ایالات متحده این اقدامات را «دزدی دریایی» توصیف کرده و در مقابل، به اجرای محاصره دریایی و رهگیری برخی کشتی‌های ایرانی ادامه داده است.

این وضعیت باعث نگرانی در بازارهای جهانی انرژی شده و بهای نفت خام برنت به بالای ۱۰۰ دالر در هر بشکه رسیده است.

در همین حال، تلاش‌های دیپلماتیک برای ازسرگیری مذاکرات میان طرفین تاکنون نتیجه‌ای در پی نداشته است.

کارشناسان هشدار می‌دهند که ادامه این تنش‌ها می‌تواند مسیر تجارت جهانی انرژی را با خطر جدی روبه‌رو سازد.

Continue Reading

اخبار ساحوی

شهباز شریف از تمدید آتش‌بس استقبال کرد؛ ابراز امیدواری برای توافق صلح در اسلام‌آباد

دونالد ترمپ پیش‌تر اعلام کرده بود آتش‌بس تمدید می‌شود تا زمان ارائه طرح از سوی ایران و ادامه مذاکرات.

Published

on

صدراعظم پاکستان، شهباز شریف، از تصمیم رئیس‌جمهور ایالات متحده، دونالد ترمپ، برای تمدید آتش‌بس در درگیری میان ایران و ایالات متحده و اسرائیل استقبال کرده و از آن قدردانی کرده است.

شریف روز چهارشنبه در پیامی گفته است که از اقدام امریکا در پذیرش درخواست پاکستان برای تمدید آتش‌بس قدردانی می‌کند؛ اقدامی که به گفته او، زمینه را برای ادامه تلاش‌های دیپلماتیک فراهم می‌سازد.

وی ابراز امیدواری کرده است که هر دو طرف به رعایت آتش‌بس ادامه دهند و بتوانند در دور دوم گفتگوها که در اسلام‌آباد برگزار می‌شود، به یک توافق جامع صلح دست یابند که به پایان دایمی این درگیری کمک کند.

این در حالی است که دونالد ترمپ پیش‌تر اعلام کرده بود آتش‌بس تمدید می‌شود تا زمان ارائه طرح از سوی ایران و ادامه مذاکرات.

مقام‌های پاکستانی می‌گویند گفتگوهای صلح در اسلام‌آباد با هدف کاهش تنش‌ها و رسیدن به راه‌حل سیاسی در جریان است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!