Connect with us

رویداد های اخیر

ملل متحد: جمعیت مهاجرین افغان در جهان سال گذشته به ۳.۷ میلیون نفر کاهش یافت

سوریه نیز که بیش از یک دهه یکی از بزرگ‌ترین بحران‌های آوارگی جهان را تجربه می‌کرد، در سال ۲۰۲۵ شاهد بازگشت حدود ۱.۳ میلیون نفر بود؛ رقمی که تقریباً سه برابر سال قبل است.

منتشر شده

در

گزارش تازه کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان نشان می‌دهد شمار افرادی که در نتیجه جنگ، درگیری و آزار و اذیت مجبور به ترک خانه‌های خود شده‌اند، در سال ۲۰۲۵ برای نخستین بار در یک دهه گذشته کاهش یافته است؛ اما بحران پناهجویانی که سال‌ها در آوارگی به سر می‌برند همچنان در سطحی نگران‌کننده باقی مانده است.

بر اساس این گزارش که امروز پنجشنبه منتشر شد، در سال گذشته ۵.۴ میلیون نفر خانه‌های خود را ترک کردند و شمار کل مهاجرین و افرادی که در شرایط مشابه پناهندگی زندگی می‌کنند، به ۴۱.۶ میلیون نفر رسید که شامل ۶ میلیون مهاجر فلسطینی نیز می‌شود.

همزمان، حدود ۱۴.۷ میلیون مهاجر و بی‌جاشده داخلی در سال ۲۰۲۵ به خانه‌های خود بازگشتند؛ رقمی که نسبت به سال قبل ۵۰ درصد افزایش را نشان می‌دهد و دومین سطح بلند بازگشت از سال ۱۹۶۵ تاکنون محسوب می‌شود.

بیشترین بازگشت‌کنندگان به شش کشور شامل جمهوری دموکراتیک کانگو، سودان، سوریه، افغانستان، اوکراین و میانمار بوده‌اند.

با این حال، کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان هشدار داده است که بسیاری از بازگشت‌کنندگان به مناطقی برگشته‌اند که با کمبود خدمات اساسی، تخریب گسترده زیرساخت‌ها و ناامنی مداوم روبه‌رو هستند؛ موضوعی که نگرانی‌هایی را درباره دوام و امنیت این بازگشت‌ها ایجاد کرده است.

این گزارش می‌افزاید که حدود ۲.۹ میلیون افغان در سال ۲۰۲۵ به کشور بازگشته‌اند که از این میان، ۱.۹ میلیون نفر پناهنده بوده‌اند؛ رقمی که پنج برابر بیشتر از سال قبل است. به گفته کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان، این افزایش عمدتاً ناشی از سیاست‌های سخت‌گیرانه‌تر ایران و پاکستان بوده و بسیاری از بازگشت‌کنندگان گفته‌اند که عملاً چاره‌ای جز ترک این کشورها نداشته‌اند.

در نتیجه این روند، جمعیت پناهندگان افغان در جهان از ۵.۸ میلیون نفر در سال ۲۰۲۴ به ۳.۷ میلیون نفر در سال ۲۰۲۵ کاهش یافته است.

سوریه نیز که بیش از یک دهه یکی از بزرگ‌ترین بحران‌های آوارگی جهان را تجربه می‌کرد، در سال ۲۰۲۵ شاهد بازگشت حدود ۱.۳ میلیون نفر بود؛ رقمی که تقریباً سه برابر سال قبل است. این بازگشت‌ها پس از سقوط حکومت بشار الاسد در دسمبر ۲۰۲۴ صورت گرفته و شمار پناهندگان سوری در جهان را از ۶ میلیون به ۴.۹ میلیون نفر کاهش داد.

با این حال، کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان تأکید کرده است که بسیاری از بازگشت‌کنندگان سوری همچنان با ناامنی، ویرانی گسترده، ضعف اقتصادی، کمبود خدمات و فرصت‌های شغلی و نیز خشونت‌های پراکنده روبه‌رو هستند.

در این گزارش همچنین آمده است که تحولات خاورمیانه از هم‌اکنون بر روند آوارگی جهانی در سال ۲۰۲۶ تأثیر گذاشته است. به گفته این نهاد، از زمان حملات مشترک امریکا و اسرائیل در پایان ماه فبروری، حدود ۳.۲ میلیون نفر در ایران به‌طور موقت آواره شده‌اند و از آغاز جنگ در دوم مارچ، نزدیک به یک میلیون نفر نیز در لبنان به دلیل حملات اسرائیل و دستورهای تخلیه، خانه‌های خود را ترک کرده‌اند.

کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان اعلام کرده است که قصد دارد تا سال ۲۰۳۵ شمار مهاجرین و افرادی را که در آوارگی طولانی‌مدت و وابسته به کمک‌های بشردوستانه هستند، به نصف کاهش دهد. این هدف از طریق حمایت از ایجاد فرصت‌های شغلی و آموزشی، به‌ویژه در کشورهای کم‌درآمد و متوسط که میزبان اکثر مهاجرین هستند، دنبال خواهد شد.

بر اساس این گزارش، حدود ۷۰ درصد مهاجرین جهان پنج سال یا بیشتر را در تبعید سپری کرده‌اند و بسیاری از آنان در کشورهایی مانند لبنان، اردن، ترکیه و ایران زندگی می‌کنند.

کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان تأکید کرده است که پناهندگی و حمایت از پناهجویان اقدامی نجات‌بخش است، اما جهان نمی‌تواند آینده‌ای را بپذیرد که در آن میلیون‌ها پناهنده برای سال‌ها یا حتی دهه‌ها بدون فرصت واقعی برای بازسازی زندگی خود در بلاتکلیفی باقی بمانند.

بخشی از این برنامه شامل تشویق بازگشت داوطلبانه و همچنین فراهم‌سازی دسترسی مهاجرین به آموزش و اشتغال در کشورهای میزبان است تا بتوانند از نظر مالی مستقل شده و وابستگی کمتری به کمک‌های بشردوستانه داشته باشند.

رویداد های اخیر

تحول: اهمیت امر به معروف و نهی از منکر در جامعه

Published

on

Continue Reading

رویداد های اخیر

متقی و هیأت بنگلادیشی درباره گسترش روابط دو کشور گفتگو کردند

Published

on

امیرخان متقی، وزیر امور خارجه امارت اسلامی، با هیأتی از علما، تاجران و صنعت‌کاران بنگلادیش دیدار و درباره گسترش روابط و همکاری‌های میان دو کشور گفتگو کرده است.

وزارت امور خارجه در خبرنامه‌ای گفته است که آقای متقی در این دیدار بر فرصت‌های سرمایه‌گذاری و تجاری موجود در افغانستان تأکید کرده و تقویت تعاملات سیاسی، اقتصادی و فرهنگی میان دو کشور را در این زمینه ضروری دانسته است.

براساس خبرنامه، هیأت بنگلادیشی نیز از سفر به افغانستان و وضعیت موجود در کشور ابراز خرسندی کرده و نسبت به فرصت‌های سرمایه‌گذاری و تجاری موجود ابراز امیدواری کرده است.

اعضای این هیأت گفته‌اند که روابط میان افغانستان و بنگلادیش می‌تواند در نتیجه تعامل سازنده میان مردم و حکومت‌های دو کشور، بیش از پیش گسترش یابد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

وزیر اقتصاد با هیأت تجاری بنگله‌دیش درباره گسترش همکاری‌های اقتصادی دیدار کرد

Published

on

دین‌محمد حنیف، وزیر اقتصاد، با شماری از علما، تاجران، صنعت‌گران و سرمایه‌گذاران بنگله‌دیش دیدار و درباره گسترش روابط اقتصادی، بهبود مناسبات تجاری و توسعه سرمایه‌گذاری میان دو کشور گفتگو کرد.

براساس خبرنامه وزارت اقتصاد، آقای حنیف ضمن استقبال از سفر هیأت بنگله‌دیش به افغانستان، درباره فرصت‌ها و زمینه‌های سرمایه‌گذاری در بخش‌های مختلف، از جمله زراعت، معادن، صنایع، انرژی، تولیدات داخلی، ترانزیت و تجارت، گفتگو کرد.

آقای حنیف گسترش روابط اقتصادی با کشورهای منطقه، توسعه تجارت و جذب سرمایه‌گذاری خارجی را از محورهای مهم سیاست اقتصادمحور افغانستان دانست و گفت که توسعه همکاری‌های اقتصادی میان افغانستان و بنگله‌دیش می‌تواند در میان‌مدت و درازمدت به افزایش تجارت، رشد سرمایه‌گذاری، ایجاد فرصت‌های کاری، افزایش تولیدات داخلی و توسعه صادرات افغانستان کمک کند.

در همین حال، اعضای هیأت بنگله‌دیشی نیز علاقه‌مندی خود را به گسترش روابط تجاری و اقتصادی با افغانستان ابراز کرده و دیدگاه‌ها و پیشنهادهای خود را درباره زمینه‌های همکاری و سرمایه‌گذاری با وزارت اقتصاد شریک ساختند.

آنان بر تقویت روابط میان سکتورهای خصوصی دو کشور و شناسایی زمینه‌های جدید همکاری اقتصادی تأکید کردند.

دو طرف همچنین بر تقویت ارتباط میان تاجران، صنعت‌گران و سرمایه‌گذاران افغانستان و بنگله‌دیش و فراهم‌سازی زمینه گفت‌وگوهای مستقیم میان فعالان اقتصادی دو کشور به‌منظور توسعه پایدار روابط اقتصادی تأکید کردند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!