Connect with us

تجارت

افغانستان می‌تواند معاملات بازرگانی را از بندر گوادر انجام دهد

Published

 on

(Last Updated On: عقرب ۳, ۱۴۰۱)

افغانستان بر اساس توافقنامه (اپتا) می‌تواند معاملات بازرگانی را از بندر گوادر انجام دهد.

وزارت تجارت و صنعت می‌گوید که افغانستان تلاش می‌کند تا روابط اقتصادی اش را با تمام کشورهای همسایه و منطقه بهبود بخشد. مسوولان در این وزارت می‌گویند که بندر گوادر پاکستان نزدیک ترین و کم هزینه ترین راه بازرگانی به افغانستان محسوب می‌شود.

عبدالرزاق داوود مشاور اقتصادی نخست وزیر پاکستان می‌گوید که قرار است معاملات بازرگانی با این کشور از طریق بندر گوادر آغاز شود و در گام نخست ۱۶هزار تن مواد کیمیاوی به افغانستان انتقال داده  خواهد شد.

در همین حال اتاق تجارت و سرمایه گزاری نیز بندر گوادر را نسبت به دیگر بنادر کم هزینه می‌دانند اما تاکید دارند که کشورهای همسایه در روابط اقتصادی اش با افغانستان صادق نیستند.

از سوی هم، آگاهان به این باروند که اگر پاکستان بر اساس قوانین جهانی اقتصادی و ترانزیتی عمل کند، بازرگانان افغان می‌توانند کالاهای بازرگانی خودرا به هزینه کم از این بندر وارد کشور کنند.

این در حالیست که بارها روابط اقتصادی میان افغانستان و پاکستان به دلیل تنش های سیاسی تیره بوده و این کشور همواره بنادر خودرا در برابر بازرگانان افغان بسته کرده است

تجارت

شرکت برشنا: اکثر قروض برق را به کشورها پرداختیم

Published

on

(Last Updated On: جوزا ۱۴, ۱۴۰۲)

شرکت برشنا می‌گوید که در سال گذشته اکثر قروض کشورهای را که از آن برق وارد کشور می‌شود، پرداخته است.

بر اساس آمار این شرکت، ۹۴ میلیون دالر به ازبیکستان، ۹۶ میلیون دالر به تاجیکستان و ۶۲ میلیون دالر هم به ایران پرداخت شده است.

رییس عملیاتی شرکت برشنا در نشست گزارش‌دهی سالانه این شرکت روز یکشنبه (۱۴ جوزا) گفت که برای تامین برق مطمین و دوام‌دار پلان استراتیژیک پنج‌ساله انرژی قابل تجدید و مثمریت انرژی ترتیب شده است که شامل ۷۱۰ میگاوات برق سولری و بادی می‌شود.

صفی الله احمدزی همچنان افزود که در قسمت تولید برق از زغال سنگ نیز کارهای مقدماتی صورت گرفته است که در آینده نزدیک قرارداد سرمایه‌گذاری آن امضا خواهد شد.

آقای احمدزی گفت: «تیم تخنیکی برشنا شرکت با مدیریت سالم توانست فابریکات داخلی نغلو، ماهیپر و سروبی را به شکل درست مدیریت نماید و سال قبل ۳۹۰ میلیون کیلووات ساعت برق تولیدات داخلی آبی داشتیم.»

همچنان این شرکت در سال مالی ۱۴۰۱ حدود ۳۵ هزار میتر را که در دوره جمهوریت توزیع گردیده بود ثبت نموده و پرداخت پول صرفیه برق را آنلاین ساخته است. 

مسئولان این شرکت تاکید می‌کنند که هزینه برق را بلند نبرده اند بلکه بررسی ها از مصرف برق دقیق تر شده است.

Continue Reading

تجارت

وزارت ترانسپورت: روزانه ۲۰پرواز بین‌المللی از افغانستان انجام می‌شود

Published

on

(Last Updated On: جوزا ۱۴, ۱۴۰۲)

وزارت ترانسپورت و هوا نوردی می‌گوید که تمامی میدان های هوایی کشور فعال است و روزانه بطور اوسط بیست پرواز بین المللی از میدان‌های هوایی کشور انجام می شود.

حمیدالله آخندزاده، وزیر ترانسپورت و هوانوردی روز یکشنبه (۱۴ جوزا) در مراسم فراغت محصلان انستیتوت ترانسپورت و هوانوردی گفت که برای بهبود بخش هوانوردی، ۳۰ محصل برای تحصیل به ازبیکستان فرستاده شده اند.

در این مراسم، وزیر تحصیلات عالی تعهد کرد که در بخش بلند رفتن ظرفیت محصلان انستیتوت ترانسپورت و هوانوردی همکاری خواهد کرد.

ندا محمد ندیم همچنان گفت که امارت اسلامی متعهد به سپردن کار به اهل آن است.

وی افزود: «مدرسه، پوهنتون و مکتب ما از لحاظ علمی ترقی کند. در هربخش این کشور علما و استادان عرضه شود. ما باید بتوانیم که در هر شعبه اهل کار را تقدیم کنیم.»

درهمین حال، فارغان انستتیوت ترانسپورت و هوانوردی از امارت اسلامی می‌خواهند که زمینه کار را برای آنان فراهم کند.

به گفته وزارت ترانسپورت و هوانوردی، فارغان این انستیتوت در بخش کنترول ترافیک هوایی، نظارت، ردیابی و دیگر بخش‌ها دو سال آموزش دیده اند.

Continue Reading

تجارت

ازبیکستان و پاکستان درمورد ساخت راه آهن از طریق افغانستان گفتگو کردند

Published

on

(Last Updated On: جوزا ۱۳, ۱۴۰۲)

عصمت الله ایرگاشف، نماینده ویژه رئیس جمهور ازبیکستان در امور افغانستان با احمد فاروق، سفیر پاکستان در تاشکند درباره ساخت راه آهن ترمز – مزار شریف – کابل – پیشاور گفتگو کرده اند.

وزارت امور خارجه ازبیکستان با نشر خبرنامه ای گفته است که در این دیدار همچنین در مورد وضعیت کنونی افغانستان و تلاش های جامعه جهانی و دو کشور برای گسترش همکاری‌ها بر سر افغانستان تبادل نظر کامل صورت گرفت.

سفیر پاکستان بر نقش چشمگیر ازبیکستان در امر برقراری صلح درازمدت و پایدار در افغانستان و نیز مشارکت این کشور در پروسه های همگرایی منطقه ای تاکید کرد.

نقشه‌ راه ساخت خط آهن ازبیکستان – افغانستان – پاکستان در سال ۱۳۹۹ در تاشکند میان مقام‌های وقت سه کشور امضا شده بود.

طبق یک خبر دیگر، یک شرکت ذوب آهن در ترکیه پیشنهاد داده که این شرکت آماده است تا در بدل مواد معدنی برای افغانستان ریل تولید کند.

سرکان اتامیر، رئیس شرکت ذوب آهن «کاردمیر» در ترکیه در جریان بازدید رئیس اداره خط آهن افغانستان از این شرکت گفته است که تهیه ریل در بدل مواد معدنی در کشورهای دیگر عملی شده و نتیجه مثبت دارد.

ملا بخت الرحمن شرافت، رئیس عمومی اداره خط آهن افغانستان در پاسخ به این پیشنهاد گفته است که روی این پیشنهاد در کابل بحث می‌شود و در صورت توافق دولت افغانستان، به پیش خواهیم رفت.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!