Connect with us

رویداد های اخیر

سال تعلیمی ۱۴۰۱ آغاز شد، اما دختران بالاتر از صنف شش اجازه ورود به مکاتب را نیافتند

منتشر شده

در

(Last Updated On: حمل ۳, ۱۴۰۱)

سال تعلیمی ۱۴۰۱ هجری شمسی امروز (چهارشنبه، سوم حمل) در مراسم ویژه‌ای با حضور مقام‌های امارت اسلامی در کابل آغاز گردید.

وزارت معارف در این مراسم اعلام کرد که از امروز (چهارشنبه) تمامی مکاتب و مدارس در سرتا سر افغانستان به روی متعلمان دختر و پسر باز است و این وزارت می‌کوشد تا زمینه‌های خوب تعلیمی را برای شاگردان مکاتب مساعد بسازد.

عزیز احمد ریان، رییس نشرات وزارت معارف گفت: ” قرار است به تاریخ سوم حمل سال ۱۴۰۱ خورشیدی تمام مکاتب، مدارس، دارالمعلمین ها، دارالعلوم ها، دارالحفاظ ها، و سایر مکان های تعلیمی مربوط وزارت معارف در تمام ولایات کشور آغاز گردد.”

مولوی نورالحق، معاون اداره امور ریاست الوزرا در این مراسم بازگشایی مکاتب را نشانه‌ای از مقابله با جهل و نادانی خواند و تاکید کرد که جهان باید بداند که امارت اسلامی مخالف آموختن تعلیم و تربیه نیست.

آقای نورالحق گفت: ” یک چیزی که به طالبان منسوب می‌شود این است که می‌گویند طالبان ضد تعلیم اند حالانکه آنها خود از مراکز تعلیمی فارغ شده اند و مقابله شان با جهل و نادانی است، ولی باز هم بعضی مردم به همین فکر اند. حالا در میدان عمل ثابت شده است که سال تعلیمی آغاز می شود و از امارت اسلامی امید دارم که از طریق وزارت معارف به نظام معارف در حدی که امکانات است توجه و آنرا معیاری سازد.”

از سوی هم مولوی سید احمد شهید خیل، معین وزارت معارف در مراسم گشایش سال تعلیمی جدید تاکید کرده است که یکی از اهداف قربانی‌های امارت اسلامی در بیست سال پسین ایجاد زمینه‌های تعلیمی برای هر مرد و زن افغان بوده است.

آقای شهید خیل گفت: “این قربانی مثلی که برای استقلال ما بود برای آزادی ما بود، برای تمامیت ارضی ما بود، برای اقامه نظامی اسلامی بود. در نظام اسلامی یک بخش مهم علم است. این قربانی را ما بخاطر علم دادیم تا برای ملت، مردم و مرد و زن ما زمینه مساعد شود تا آن‌ها از حقایق خبر شوند و از محاصره علمی بیرون شوند.”

در همین حال با آغاز سال تعلیمی جدید دختران بالاتر از صنف شش امروز اجازه ورود به مکاتب را نیافتند و بر بنیاد گزارش آژانس خبری دولتی باختر دختران بالاتر از صنف ششم تا امر بعدی وزارت معارف اجازه رفتن به مکتب را ندارند.

Advertisement

رویداد های اخیر

در پی بارندگی‌های چهار روز گذشته هشت تن جان باخته اند

Published

on

(Last Updated On: ثور ۱۰, ۱۴۰۳)

ملا جانان سایق، سخنگوی وزارت دولت در امور رسیدگی به حوادث طبیعی می‌گوید، در پی بارش باران‌ها و سرازیرشدن سیلاب‌ها در چهار روز گذشته، هشت تن جان باخته، ۳ تن زخمی و ۲۰ هکتار زمین زراعتی نیز تخریب شده است.

آقای سایق همچنان گفته است که در نتیجه بارندگی های اخیر در کشور ۱۴۰ خانه به شکل کلی و قسمی تخریب و ۲۰ کیلومتر سرک در سراسر کشور نیز تخریب شده است.

به گفته وی ۳۰ رآس مواشی نیز تلف شده است.

سخنگوی وزارت دولت در امور رسیدگی به حوادث طبیعی همچنان همچنان افزوده است که: «خوشبختانه در نتیجه بارش‌های اخیر سطح آب در کشور افزایش یافته است، آب‌های زیر زمینی تقویت شده است و دهاقین خرسند اند.»

به گفته وی وزارت دولت در امور رسیدگی به حوادث به تمام ریاست‌های خود در ولایات هدایت داده است تا تمام امکانات خود را برای رسیده‌گی به آسیب دیده‌گان بکار بیندازند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

تولیدات سمنت غوری در بغلان افزایش یافته است

Published

on

(Last Updated On: ثور ۹, ۱۴۰۳)

مسوولان شرکت دولتی سمنت غوری در ولایت بغلان می‌گویند که میزان تولید سمنت در این شرکت نسبت به گذشته افزایش یافته است. به گفته آنان، در سال ۱۴۰۲ یک صدوپنجاه هزار تُن سمنت تولید شده است و تلاش دارند تا در سال جاری میزان تولید را به ۱۸۰ هزار تُن برسانند.

عبدالوکیل قیومی، معاون مالی و اداری شرکت سمنت غوری بغلان در این مورد گفته است: «در سال گذشته پلانی که داشتیم موفقانه ۱۵۰ تُن سمنت را تولید نمودیم و به بازار عرضه کردیم. خوشبختانه که در سال ۱۴۰۲ ما بیشتر از ۲۰۰ میلیون افغانی مفاد هم داشتیم.»

به گفته‌ مسوولان این شرکت، تلاش‌ها برای بلندبردن ظرفیت تولید جریان دارد و با بلندرفتن ظرفیت تولید روزانه یک هزار بوری سمنت تولید خواهند کرد.

محمد طاهر، آمر بخش بسته بندی شرکت سمنت غوری بغلان گفت: «فعلاً چهار داش ما فعال است که ما در بیست‌وچهار ساعت تقریباً یک هزار الی ۱۲ صد تُن سمنت تولید می‌کنیم.»

از سویی هم، در این شرکت برای ۷۵۰ تن زمینه کار فراهم شده است و برخی کارگران از سرمایه‌گذاران خواهان سرمایه‌گذاری در کشور و فراهم‌کردن زمینه کار برای جوانان هستند.

حکیم، کارگر در شرکت سمنت غوری بغلان گفت: «سرمایه‌گذاران در وطن خود سرمایه‌گذاری کنند تا زمینه کار به ما مساعد شود.»

محمد یوسف، کارگر در شرکت سمنت غوری بغلان نیز علاوه کرد: «چندین فابریکه دیگر در کشور ما ساخته شود تا سمنت خارجی کمتر به کشور وارد شود و از تولیدات خود ما استفاده بکنیم.»

گفتنی است که شرکت سمنت غوری بغلان حدود ۴۰ سال پیش تأسیس شد و یکی از بزرگ‌ترین شرکت تولید سمنت در افغانستان به شمار می‌رود. مدیریت این شرکت از سوی برنامه شرکت انکشاف ملی پیش برده می‌شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

څار: سفرهای دیپلومات امریکایی به قطر و پاکستان در مورد افغانستان

Published

on

(Last Updated On: ثور ۹, ۱۴۰۳)

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!