رویداد های اخیر
تأکید ایران و قزاقستان بالای امارت اسلامی بر تشکیل حکومت فراگیر

رییسان جمهور قزاقستان و ایران روز یکشنبه (۲۹ جوزا) دریک کنفرانس مطبوعاتی در تهران، ازامارت اسلامی خواستند که حکومت همه شمول و فراگیر تشکل دهند تا در آن نمایندگان همه اقوام، اقشار و گروههای سیاسی افغانستان مشارکت داشته باشند.
درهمین حال، رییس جمهور ایران دراین نشست نیز گفته است که مشکلات منطقه را تنها مسوولان منطقهای میتوانند حل کنند وحضور بیگانهگان در منطقه امنیت ساز نیست.
با این حال، بلال کریمی، معاون سخنگوی امارت اسلامی حکومت کنونی را همه شمول می داند اما برآوردن اصلاحات در آن تأکید می کند.
وی گفته است: «حکومت فعلی فراگیر است. اگر کدام مشکل پیش بیاید، مسوولان امارت اسلامی تلاش خواهند کرد که آن را حل نمایند».
برعلاوه، جی شنکر، وزیر خارجه هند افزون براین درگفتگو با شبکه هندی(سی ان بی سی) میگوید اگر دهلی نو مطمین شود که همه امور در افغانستان خوب پیش می رود، با این کشور تعامل دیپلوماتیک را دوباره آغاز خواهد کرد.
جی شنکر دراین مورد گفته است: «ما در یک دو راهی قرار گرفته ایم اما نمی توانیم نظاره گر اشتباهات باشیم و کار انجام ندهیم، ما سعی میکنیم از این معضل عبور کنیم چنانچه ما روابط تاریخی با این کشور داریم و به دنبال راه برای کمک به افغانستان هستیم. اگر به نقطه برسیم که از همه چیز مطمین شویم، بلی تعامل با حکومت سرپرست خواهیم داشت و آنرا انجام خواهیم داد».
این درحالیست که پیش ازاین مقامهای ارشد امارت اسلامی به شمول سرپرست وزارت خارجه و دفاع ملی از هند خواسته بودند که روابط دیپلوماتیک خود با افغانستان را ازسربگیرد، و پروژه های ناتکمیل خود را تکمیل کند.
رویداد های اخیر
کشمیر زیر اداره پاکستان به زلزله زدگان افغانستان صد میلیون کلدار کمک میکند

صدراعظم کشمیر زیر اداره پاکستان، کمک صد میلیون کلداری (۴۸۴ هزار دالر امریکایی) را برای زلزله زدگان در افغانستان تایید کرده است.
روزنامه «دی نیوز» پاکستان گزارش داده است که کابینه کشمیر و مسوولان ارشد آن همچنان معاش یک ماهه شان را برای کمک به زلزله زدگان در افغانستان اختصاص داده اند.
سردار تنویر الیاس، صدراعظم کشمیر گفته است که مردم پاکستان و کشمیر از جان باختن افغانها بر اثر زلزله اندوهگین شده اند.
او گفته است که مردم افغانستان و کشور در کنار “برادران” افغان شان ایستاده اند.
قرار است یک هیات به نمایندگی حکومت کشمیر جهت کمک رسانی به افغانستان سفر کند.
در پی زلزله چهارشنبه هفته پیش، بیش از هزار تن در ولایت های پکتیکا و خوست کشته و هزارها خانه تخریب شده است.
رویداد های اخیر
پاکستان خواستار کاهش تحریمها علیه افغانستان شد

حنا ربانی، وزیر مشاور در امور خارجه پاکستان با بیان اینکه عملکرد بنیادین اقتصاد افغانستان نباید به خطر بیفتد، خواستار کاهش تحریمهای اعمال شده از سوی کشورهای غربی علیه امارت اسلامی شده است.
حنا ربانی در گفتگو با روزنامه آلمانی ویلت که امروز (پنجشنبه) منتشر شد، هشدار داد که منزوی کردن افغانستان از نظر اقتصادی باعث سقوط اقتصاد این کشور خواهد شد.
وی افزود: “اگر افغانستان همچنان خارج از سیستم بانکی بینالمللی باقی مانده و داراییهای آن در خارج منجمد باشند، آن وقت همین اتفاق خواهد افتاد. ما نباید قحطی را ترویج دهیم.”
وزیر مشاور در امور خارجه پاکستان ضمن درخواست از آلمان برای ایفای نقش فعال در زمینه کاهش تحریمها علیه افغانستان گفت که خروج نیروهای غربی از افغانستان عواقبی جدی داشت، زیرا قبل از خروج، هیچ راهحلی از طریق مذاکره حاصل نشده بود.
ربانی گفت: “در شرایط فعلی، ایده خوبی نیست تا به ادامه گرسنگی افغانها کمک کرده و خطر انفجار اقتصادی در این کشور را بپذیریم.”
به گفت وی، کمک اقتصادی به مردم افغانستان در شرایط فعلی ضروری است.
ربانی افزود: “چگونه ممکن است که سه تریلیون دالر صرف جنگ در افغانستان شود، اما امروز حتی ۱۰ میلیارد دالر برای نجات آنها هزینه نشود؟ من این رفتار را درک نمیکنم.”
رویداد های اخیر
سفر امیرمتقی در رأس یک هیأت به دوحه برای گفتگو با نماینده خاص امریکا

سرپرست وزارت خارجه در رأس یک هیأت بلند رتبه امارت اسلامی با نمایندگان بانک مرکزی و وزارت مالیه صبح امروز (چهارشنبه، ۸ سرطان) برای گفتگو با مقامهای امریکایی به دوحه، پایتخت قطر سفر کرده است.
رهبری این هیأت را امیرخان متقی سرپرست وزارت خارجه بر عهده دارد واین هیأت با نماینده خاص امریکا تام وست در امور افغانستان روی مسایل سیاسی، اقتصادی، بانکی و بهخصوص روی مسلهای آزاد سازی داراییهای منجمد شدۀ افغانستان، گفتگو خواهند کرد.
در همین حال، روزنامه واشنگتن پست گزارش داده است که مقامهای ادارۀ جو بایدن، با رهبری امارت اسلامی روی چارچوبی کارمیکند که افغانستان به ذخایر پولی بانک مرکزی خویش دسترسی پیدا کند.
محمد صابر مهمند، سخنگوی بانک مرکزی درمورد این سفر گفت: «ما از تمام اقداماتی که برای آزادسازی دارایی های مسدود شده افغانستان برداشته شده است، استقبال می کنیم. ما در گذشته در این مورد با ایالات متحده گفتگو کردهایم».
این روزنامه به قول از منابع درایالات متحده گزارش داده است که هدف از این کار، رسیدگی به گرسنگی شدید و بحران بشری در افغانستان است.
درهمین حال، شیرباز کمین زاده، رییس اتاق صنایع ومعادن گفته است: «ما از ابتکار ایالات متحده امریکا و امارت اسلامی افغانستان استقبال می کنیم و برای اقتصاد افغانستان بسیار مفید خواهد بود و باعث ایجاد حرکت اقتصادی در کشورما خواهد شد».
آگاهان اقتصادی میگویند در صورتی که داراییهای منجمده شده افغانستان آزاد شوند چرخ اقتصادی افغانستان به حرکت میاید.
این درحالیست که وزارت خارجه امریکا اعلام کرده که برای زلزلهزدگان اخیر افغانستان ۵۵ میلیون دالر کمک میکند.
-
رویداد های اخیر4 روز ago
برگشت نظام الدین قیصاری به کشور
-
رویداد های اخیر5 روز ago
تلاش زلزلهزدگان ولسوالی گیان ولایت پکتیکا برای غذا و سرپناه
-
رویداد های اخیر3 روز ago
جمعیت هلال احمر برای زلزلهزدگان ۱۰ میلیون افغانی تخصیص داده است
-
رویداد های اخیر2 روز ago
برگزاری گردهمایی بزرگ در کشور
-
رویداد های اخیر2 روز ago
صدراعظم پاکستان دستور واردات زغال سنگ از افغانستان با کلدار را صادر کرد
-
اخبار ویژه4 روز ago
چین بیش از هفت میلیون دالر به زلزله زدگان افغانستان کمک میکند
-
رویداد های اخیر3 روز ago
معاون نماینده سازمان ملل در افغانستان: کمکهای بین المللی به زلزله زدگان افزایش یابد
-
جهان4 روز ago
کشورهای گروه هفت واردات طلا از روسیه را ممنوع میکنند