Connect with us

رویداد های اخیر

تأکید ایران و قزاقستان بالای امارت اسلامی بر تشکیل حکومت فراگیر

منتشر شده

در

رییسان جمهور قزاقستان و ایران روز یکشنبه‌ (۲۹ جوزا) دریک کنفرانس مطبوعاتی در تهران، ازامارت اسلامی خواستند که حکومت همه شمول و فراگیر تشکل دهند تا در آن نمایندگان همه اقوام، اقشار و گروه‌های سیاسی افغانستان مشارکت داشته باشند.

درهمین حال، رییس جمهور ایران دراین نشست نیز گفته است که مشکلات منطقه را تنها مسوولان منطقه‌ای می‌توانند حل کنند وحضور بیگانه‌گان در منطقه امنیت ساز نیست.

با این حال، بلال کریمی، معاون سخنگوی امارت اسلامی حکومت کنونی را همه شمول می داند اما برآوردن اصلاحات در آن تأکید می کند.

وی گفته است: «حکومت فعلی فراگیر است. اگر کدام مشکل پیش بیاید، مسوولان امارت اسلامی تلاش خواهند کرد که آن را حل نمایند».

برعلاوه، جی شنکر، وزیر خارجه هند افزون براین درگفتگو با شبکه هندی(سی ان بی سی) می‌گوید اگر دهلی نو مطمین شود که همه امور در افغانستان خوب پیش می رود، با این کشور تعامل دیپلوماتیک را دوباره آغاز خواهد کرد.

جی شنکر دراین مورد گفته است: «ما در یک دو راهی قرار گرفته ایم اما نمی توانیم نظاره گر اشتباهات باشیم و کار انجام ندهیم، ما سعی می‌کنیم از این معضل عبور کنیم چنانچه ما روابط تاریخی با این کشور داریم و به دنبال راه برای کمک به افغانستان هستیم. اگر به نقطه برسیم که از همه چیز مطمین شویم، بلی تعامل با حکومت سرپرست خواهیم داشت و آنرا انجام خواهیم داد».

این درحالیست که پیش ازاین مقام‌های ارشد امارت اسلامی به شمول سرپرست وزارت خارجه و دفاع ملی از هند خواسته بودند که روابط دیپلوماتیک خود با افغانستان را ازسربگیرد، و پروژه های ناتکمیل خود را تکمیل کند.

رویداد های اخیر

سازمان ملل از تاب‌آوری مردم افغانستان ستایش کرد؛ نگرانی از محدودیت‌ها بر زنان و دختران

سازمان ملل در حالی بر ادامه حمایت از افغانستان تأکید می‌کند که میلیون‌ها تن در این کشور به کمک‌های بشردوستانه نیاز دارند.

Published

on

سازمان ملل متحد به مناسبت هشتاد و یکمین سالگرد تأسیس این سازمان، از تاب‌آوری مردم افغانستان در برابر دهه‌ها جنگ، فقر، بی‌جاشدگی و تغییرات اقلیمی ستایش کرده و در عین حال، نگرانی خود را از محدودیت‌های وضع‌شده بر زنان و دختران ابراز داشته است.

این سازمان روز شنبه، در اعلامیه‌ای تأکید کرده است که مردم افغانستان همچنان با چالش‌های گسترده بشری و اقتصادی روبه‌رو هستند و بازگشت‌کنندگان به کشور نیز با دشواری‌های متعددی مواجه‌اند.

سازمان ملل گفته است که به حمایت خود از افغانستان در بخش‌های کمک‌های بشردوستانه، خدمات صحی، آموزش، حفاظت از حقوق بشر، ایجاد فرصت‌های اقتصادی و آمادگی در برابر حوادث طبیعی ادامه می‌دهد.

در این اعلامیه آمده است که آینده افغانستان متعلق به مردم این کشور است و سازمان ملل به حمایت از افغان‌ها در برابر چالش‌های جاری بشری و اقتصادی متعهد می‌ماند.

بیست‌وچهارم اکتوبر هر سال به‌عنوان روز ملل متحد گرامی داشته می‌شود؛ روزی که به مناسبت اجرایی‌شدن منشور این سازمان در سال ۱۹۴۵ نام‌گذاری شده است.

سازمان ملل در حالی بر ادامه حمایت از افغانستان تأکید می‌کند که میلیون‌ها تن در این کشور به کمک‌های بشردوستانه نیاز دارند.

این درحالیست که  امارت اسلامی افغانستان پیش از این گفته است که حقوق بشر در افغانستان اکنون از هر زمان دیگر در چارچوب شریعت تامین است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

فطرت: اتهامات تکراری پاکستان علیه افغانستان درباره ناامنی‌های آن کشور را رد می‌کنیم

Published

on

حمدالله فطرت، معاون سخنگوی امارت اسلامی افغانستان، اتهامات تکراری مقام‌های پاکستانی مبنی بر دست‌داشتن افغانستان در ناامنی‌های پاکستان را به‌شدت رد کرده و گفته است که ایجاد ناامنی در پاکستان یا حمایت از آن، به سود افغانستان نیست.

فطرت در پیامی که نشر کرده، گفته است که مقام‌های پاکستانی هرگاه در تأمین امنیت کشورشان با ناتوانی روبه‌رو می‌شوند، مسئولیت رویدادها را به گردن افغانستان می‌اندازند.

به گفته او، افغانستان نه امکانات لازم برای ایجاد ناامنی در کشورهای دیگر را دارد و نه از چنین اقدامی سود می‌برد؛ زیرا ناامنی در پاکستان از لحاظ اقتصادی، اجتماعی و انسانی به زیان افغانستان نیز تمام می‌شود.

وی افزوده است که مقام‌های پاکستانی به‌جای تمرکز بر مسئولیت‌های امنیتی خود، افغانستان را مقصر می‌دانند و برای طرح‌های ناامن‌سازی افغانستان هزینه می‌کنند.

فطرت این رویکرد را عامل منحرف‌شدن نیروهای امنیتی پاکستان از مسئولیت‌های اصلی‌شان، بی‌ثباتی منطقه و هدررفتن منابع اقتصادی دانسته است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

خلیل‌زاد: احتمال وخیم‌تر شدن روابط افغانستان و پاکستان وجود دارد

Published

on

زلمی خلیل‌زاد، نماینده ویژه پیشین ایالات متحده برای افغانستان، هشدار داده است که روابط افغانستان و پاکستان در پی گزارش‌هایی درباره تسلیح و جذب افغان‌ها از سوی پاکستان، ممکن است بیش از پیش تیره شود.

خلیل‌زاد در یادداشتی در ایکس گفته است که گزارش‌های متعددی منتشر شده‌ که بر اساس آن‌ها، پاکستان افغان‌ها را برای جنگ با امارت اسلامی در افغانستان مسلح می‌کند. او افزوده است که گزارش‌های تازه‌ای نیز از جذب افغان‌ها از سوی ارتش پاکستان برای جنگ با شورشیان ضدپاکستانی حکایت دارند.

او با اشاره به وضعیت کنونی تأکید کرده است که روابط میان کابل و اسلام‌آباد احتمالاً بیش از پیش وخیم خواهد شد.

این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که تنش‌ها میان افغانستان و پاکستان همچنان ادامه دارد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!