Connect with us

رویداد های اخیر

کرزی: تعلیم دختران و پسران برای ترقی افغانستان ضروریست

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

حامد کرزی، رئیس جمهور سابق افغانستان بار دیگر بر بازگشایی مکاتب و پوهنتون‌ها به روی دختران در کشور تاکید کرده است.

آقای کرزی ناوقت روز گذشته (چهارشنبه، اول قوس) در صفحه اکس خود نوشته که او در دیدار با دو مقام ایرانی در کابل، تعلیم دختران و پسران را برای رفاه و ترقی افغانستان ضروری دانست.

در ادامه گفته شده است که آقای کرزی در دیدار با حسن کاظمی قمی، سفیر ایران در افغانستان و نماینده ویژه آن کشور برای افغانستان و مهدی مصطفوی، عضو شورای ستراتیژی روابط خارجی ایران گفته است که گفتمان ملی یگانه راه برای برقراری صلح و ثبات پایدار در افغانستان است.

پیش از این، آقای کرزی، سیاستمداران دیگر و سازمان‌های بین‌المللی از امارت اسلامی خواسته اند که درهای مکاتب و پوهنتون‌ها را به روی دختران و زنان باز کند.

پس از حاکمیت دوباره امارت اسلامی بر افغانستان در ۱۵ آگست ۲۰۲۱، امارت اسلامی مکاتب دختران بالاتر از صنف ششم را بست و در دسمبر ۲۰۲۲ نیز مانع رفتن محصلین دختر به پوهنتون شد.

از سویی هم، برخی از اگاهان بر این باور اند که بسته ماندن مکاتب هیچ توجیه ندارد و دولت سرپرست باید برای بازگشایی مکاتب اقدامات جدی نماید.

بیش از دوسال از بسته ماندن مکاتب بالاتر از صنف ششم و یک سال هم از تعلیق تحصیل دختران سپری می‌شود و در حالی که تاچند روز دیگر سال تعلیمی ۱۴۰۲ به پایان می‌رسد، اما از برداشته شدن محدودیت‌ها در روند تعلیمی و تحصیلی در برابر دختران هیچ خبری نیست.

درهمین حال، شماری از دانش آموزان دختر می‌گویند که با گذشت هر روز فرصت‌ها و آرزوهای شان را از دست می‌دهند و با آینده مبهم رو‌به‌رو اند.

این درحالیست که برخی مقامات عالی رتبه امارت اسلامی همواره تعلیم و تحصیل برای دختران و پسران را مهم خوانده و تاکید کرده اند که باید دروازه‌های تعلیم و تحصیل به روی همه اتباع کشور باز باشد، اما با گذشت بیش از دوسال هنوز روشن نیست که رهبری امارت اسلامی چه زمانی به معضل بسته ماندن مکاتب و تعلیق تحصیل دختران نقطه پایان می‌گذارد.

رویداد های اخیر

برگزاری دومین نشست فارمت مسکو در تهران؛ امارت اسلامی اشتراک نکرد

Published

on

(Last Updated On: )

دومین نشست گروه تماس منطقه‌ای برای افغانستان موسوم به نشست فارمت مسکو امروز (شنبه، ۱۹ جوزا) در تهران برگزار شد. رسانه‌های ایرانی گزارش داده‌اند که در این نشست نمایندگان ایران، روسیه، چین و پاکستان حضور داشتند.

مدیرعمومی آسیای جنوبی وزارت امور خارجه ایران در این نشست گفته است که کشورهای منطقه‌ نقش سازنده‌ در تأمین صلح، ثبات، توسعه و آینده افغانستان دارند.

سید رسول موسوی افزوده است که در نشست‌های منطقه‌ای علاوه بر یادآوری معضلات، باید راه‌حل‌ها و راهکارهای بیرون‌رفت از مشکلات نیز مورد توجه قرار گیرد.

با این حال، امارت اسلامی با آن که در این نشست دعوت شده بود، اشتراک نکرد.

ذاکر جلالی، رئیس ریاست سوم سیاسی وزارت امور خارجه گفته که امارت اسلامی دعوت به نشست تهران را نپذیرفته است.

آقای جلالی در صفحه ایکس خود نوشته است، امارت اسلامی توقع دارد نشست‌هایی که در مورد افغانستان برگزار می‌شود باید به جای شکل‌دادن میکانیزم‌های جدید، از طریق میکانیزم‌های معمول و جا افتاده صورت گیرد.

در همین حال، سخنگوی وزارت خارجه پاکستان در یک کنفرانس خبری در اسلام‌آباد گفته که دومین نشست گروه تماس به میزبانی ایران برای تضمین صلح، امنیت و ثبات منطقه مهم است.

ممتاز زهرا بلوچ افزوده که آصف علی‌خان درانی، نمایند خاص پاکستان برای افغانستان در این نشست اشتراک کرده است.

خانم زهرا بلوچ تصریح کرده است: «پاکستان باورمند است که جایگاه و نقش گروه تماس منطقه‌ای برای افغانستان بسیار با اهمیت است و فرصتی برای تقویت همکاری‌های منطقه‌ای فراهم می‌کند. رایزنی‌ها در سطح گروه تماس منطقه‌ای این اطمینان را می‌دهد که افغانستان به مرکز فعالیت‌های هراس‌افگنی تبدیل نشود و همزمان کشورهای همسایه از تلاش‌های افغانستان برای رفاه و بهبود اقتصادی مردم خود پشتیبانی می‌کنند.»

از سویی هم، ضمیر کابلوف، نماینده خاص روسیه برای افغانستان همچنان پیش از این گفته بود که در نشست گروه تماس در تهران دستور کار سومین نشست دوحه نیز مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

اولین نشست گروه تماس منطقه‌ای که در آن نمایند‌گان این کشورها حضور داشتند، در نهم ماه دلو سال ۱۴۰۲ در کابل برگزار شده بود.

نشست فارمت مسکو در حالی در تهران برگزار می‌شود که قرار است نمایندگان بیست‌وپنج کشور و برخی از نمایندگان سازمان‌ها و نهادهای جهانی در ۳۰ جون و اول جولای در دوحه گردهم آیند و درباره‌ وضعیت افغانستان گفتگو و رایزنی کنند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

بایدن: نیروهای امریکایی برای مقابله با تهدیدات در خارج از افغانستان مستقر هستند

Published

on

(Last Updated On: )

جو بایدن، رئیس جمهور امریکا در نامه‌ای به رؤسای مجلس نمایندگان و مجلس سنای این کشور تاکید کرده است که نظامیان امریکایی برای مقابله با تهدیدات از افغانستان در خارج از این کشور مستقر هستند.

در این نامه که روز جمعه از سوی قصر سفید منتشر شد، آمده است: «پرسونل نظامی ایالات متحده در خارج از افغانستان مستقر هستند تا به تهدیدات علیه سرزمین ایالات متحده و منافع ایالات متحده که ممکن است از داخل افغانستان ناشی شود، پاسخ دهند.»

بایدن نوشته است که در حال حاضر نمی‌توان گفت که تا چه زمانی نیروهای امریکایی برای مقابله با تهدیدات تروریستی در کشورهای دیگر مستقر خواهند بود.

خروج نیروهای امریکایی از افغانستان در آگست سال ۲۰۲۱ تکمیل شد.

برخی از اعضای مجلس نمایندگان و سنای امریکا تصمیم بایدن مبنی بر خروج نیروهای این کشور از افغانستان را مورد انتقاد قرار داده اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

پاکستان: نشست تهران در مورد افغانستان برای امنیت منطقه مهم است

Published

on

(Last Updated On: )

وزارت خارجه پاکستان گفته است که نشست چهارجانبه در باره افغانستان که به میزبانی تهران برگزار می‌شود، برای امنیت و ثبات در منطقه مهم است.

ممتاز زهرا بلوچ، سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان در یک نشست خبری روز جمعه گفت که آصف درانی، نماینده خاص این کشور برای افغانستان در نشست تهران اشتراک می‌کند.

وی افزود که مشوره و همکاری کشورهای منطقه، به ویژه همسایگان افغانستان، برای تضمین صلح، ثبات و امنیت در افغانستان و اطمینان از اینکه افغانستان منبع تروریزم در منطقه نمی‌باشد، مهم است. به گفته وی، کشورها باید از تلاش‌های افغانستان برای رفاه اقتصادی مردم خود حمایت کنند.

بلوچ در باره حمله بر شهروندان چینی در بیشام گفت که اسلام آباد با وجود سپردن شواهد به حکومت افغانستان، تا کنون هیچ پاسخ مثبتی برای همکاری در این رابطه دریافت نکرده است.

حکومت پاکستان ادعا کرده است که حمله بر شهروندان چینی در افغانستان طراحی شده و عامل آن هم افغان بود.

امارت اسلامی اما این ادعا را رد کرده است.

نشست گروه تماس منطقه‌ای برای افغانستان با اشتراک نمایندگان روسیه، چین، پاکستان و ایران امروز (شنبه) در تهران برگزار می‌شود.

ذاکر جلالی، رئیس ریاست سوم سیاسی وزارت امور خارجه گفته است که امارت اسلامی نیز به این نشست دعوت شده بود، اما آن را نپذیرفت.

او در صفحه ایکس خود نوشته است که حکومت افغانستان توقع دارد که نشست‌ها در باره افغانستان باید به جای میکانیزم‌های جدید، از طریق میکانیزم‌های معمول و جا افتاده برگزار شود.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!