Connect with us

رویداد های اخیر

تلاشهای بازیگران کلیدی صلح افغانستان برای آغاز مذاکرات بین الافغانی

منتشر شده

در

(Last Updated On: عقرب ۳, ۱۴۰۱)

آمریکا، روسیه، چین و پاکستان برای تسریع روند گفت‌وگوهای میان‌افغان‌ها رای دادند.

تازه فرستاده‌ها و نماینده‌گان آمریکا، روسیه، چین و پاکستان در یک نشست ویدیویی روی سرعت بخشیدن روند آزادی زندانیان دولت افغانستان و طالبان گفت‌وگو کرده ‌اند و برای آغاز هرچه زودتر مذاکرات میان‌افغان‌ها رای داده‌اند.

فرستاده ویژه روسیه برای افغانستان گفته، گام‌های ابتدایی برای آغاز مذاکرات مستقیم برداشته شده‌ است.

صدیق صدیقی، سخنگوی رییس جمهوری، می گوید: “کاهش چشم‌گیر خشونت ویا آتش بس سبب می‌شود تا ما به مراحل دیگر گام برداریم برای آغاز مذاکرات مستقیم میان گروه طالبان و حکومت افغانستان. ما امیدواریم که طالبان وارد مرحله جدید دیگر شوند.”

هیئت اتحادیه اروپا و سفارت‌های بریتانیا و برخی‌ کشورهای اروپایی در کابل نیز اعلامیه مشترک داده‌ اند و در آن از حکومت و طالبان خواسته شده تا برای زنان نقش سازنده در تمام ساختارهای روند صلح داده شود.

در بخش از اعلامیه بر اعلام هرچه زودتر زمان مذاکرات بین الافغانی از سوی حکومت نیز تاکید شده‌ است.

غلام فاروق مجروح، عضو هییت مذاکره‌کننده دولت، می گوید: “هیئت گفت‌و‌گو کننده آماده‌گی کامل برای آغاز مذاکرات دارند، تعیین زمان و مکان به دست بزرگان کشور است و هر وقتی که آن‌ها لازم ببینند ما آماده‌گی برای مذاکرات را داریم.”

پیش‌تر منابع گفته بودند که قرار است در پانزدهم ماه جون یعنی ۱۱ روز بعد، نخستین دور مذاکرات میان‌افغان‌ها برگزار شود، اما منابع نزدیک به طالبان می‌گویند، تا آزادی پنج‌هزار زندانی طالب، مذاکرات آغاز نخواهد شد.

خلیل صافی، رئیس انستیتوت مطالعات صلح افغانستان” چنین می گوید: “موقف طالبان تاکنون این است که بعد از آزادی پنج‌هزار زندانیان طالب مطابق لست، مذاکرات بین‌الافغانی آغاز خواهد گردید.”

دفتر شورای امنیت ملی گفته، دولت تا به امروز ٢٧١٠ زندانى طالب را از بند آزاد کرده و اکنون فهرست زندانیانی كه طالبان رها كرده‌ اند، زیر بررسى‌ است.

تاکنون از آزادی زندانیان بیش‌تر از سوی دو طرف خبری نیست؛ آنچه که پیشرفت در آن گره‌گشای آغاز مذاکرات پنداشته می‌شود.

رویداد های اخیر

صلیب سرخ: شدت اخراج مهاجران افغان از پاکستان کاهش یابد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۹, ۱۴۰۳)

یک مقام ارشد صلیب سرخ از حکومت پاکستان خواسته است که شدت اخراج مهاجران افغان را کاهش دهد تا به آنان به‌گونه بهتر رسیدگی شود.

الکساندر متیو، مسوول بخش آسیا و اقیانوس آرام فدراسیون بین المللی صلیب سرخ و هلال احمر، به خبرنگاران در دوحه گفته است که چالش‌های پیش روی عودت کنندگان افغان از پاکستان یکی از چندین موضوع مهمی بود که او در مورد آن با مقامات امارت اسلامی در کابل گفتگو کرده است.

وی افزود: «می‌دانید که در ماه‌های اخیر بیش از نیم میلیون نفر از مرز عبور کرده‌اند و احتمالاً در ماه‌های آینده شاهد تعداد زیادی از برگشت کنندگان جدید خواهیم بود.»

به گفته وی، این احتمالاً بزرگترین جریان نقل مکان جمعیت در یک دوره زمانی کوتاه در آسیا پس از سال ۲۰۱۷ میان میانمار و بنگله‌دیش است.

پاکستان از ماه اکتوبر سال گذشته بیش از ۵۰۰ هزار مهاجر افغان فاقد اسناد را اخراج کرده است.

آقای متیو خاطرنشان کرد که بسیاری از عودت کنندگان ده ها سال در پاکستان زندگی کرده اند و برای شروع یک زندگی جدید در افغانستان، بدون حمایت حکومتی یا بین المللی، آمادگی ندارند.

به گفته وی، کودکان نیمی از عودت کنندگان را تشکیل می‌دهند و موارد سوء تغذیه در میان آنان افزایش یافته است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

امانوف: ترکمنستان متعهد به تکمیل پروژه تاپی است

Published

on

(Last Updated On: ثور ۹, ۱۴۰۳)

رئیس اجراییه‌ای پروژه تاپی گفته است که ترکمنستان متعهد به تکمیل پروژه ساخت خط لوله گاز از طریق افغانستان به پاکستان و هند است.

محمد میرات امانوف در نشست «سرمایه گذاری ترکمنستان در بخش انرژی» در پاریس گفته است که این کشور در پروژه تاپی مطابق با قوانین بین المللی به پیشرفت‌هایی دست یافته است.

وی افزود: «ترکمنستان در حال پیشرفت قابل توجهی در ساخت خط لوله گاز طبیعی تاپی است که هدف آن تامین سالانه ۳۳ میلیارد متر مکعب گاز به جنوب آسیا می‌باشد.»

امانوف تاکید کرد که ساخت لوله گاز در ترکمنستان تکمیل شده است و اکنون در مورد پیشبرد پروژه فراتر از این کشور مطابق با ستندردهای بین المللی بحث می‌شود.

رئیس اجرائیه‌ای پروژه تاپی همچنان خاطر نشان کرد که با استفاده از گاز طبیعی، انتشار گاز کاربن دای اکساید در هوا کاهش خواهد یافت.

Continue Reading

رویداد های اخیر

خلیل‌الرحمان حقانی: دشمنان کوشش می‌کنند افغان‌ها را متفرق سازند

Published

on

(Last Updated On: ثور ۸, ۱۴۰۳)

از هشتم ثور، سی‌ودومین سالگرد پیروزی مجاهدین در برابر نظام کمونیستی تحت حمایت شوروی وقت طی مراسمی با حضور برخی از مسوولان امارت اسلامی در کابل گرامی‌داشت شد.

در این مراسم، سرپرست وزارت مهاجرین گفت که هنوز هم دشمنان افغانستان در کمین هستند و تلاش می‌کنند تا در بین افغان‌ها تفرقه ایجاد کنند.

خلیل‌الرحمان حقانی تأکید کرد که نباید اجازه داد تا بی‌اتفاقی ایجاد و زمینه تخریب نظام فراهم شود.

آقای حقانی تصریح نمود: «حال هم دشمن در کمین نشسته و کوشش می‌کند به این نام و به آن نام در بین ملت تفرقه ایجاد کند.»

مدار علی کریمی بامیانی، معین وزارت شهرسازی و مسکن نیز گفت: «قدرت شکست‌ناپذیری که مدعی بود، یک فصل از تاریخ افغانستان است و این تاریخ باید بی‌طرفانه نوشته شود و تاریخ عبرت است برای کسانی که در آینده زندگی می‌کنند.»

سرپرست وزارت ارشاد، حج و اوقاف همچنان علاوه کرد که پیروزی در هشتم ثور به دست آمد، اما حفظ نشد.

نور محمد ثاقب تصریح کرد: «پس از شکست دشمنان داخلی و خارجی و پیروزی مجاهدین؛ قتل‌ها، شورش‌ها و فجایع بسیاری رخ داد که نیاز به قیام طالبان شد.»

به گفته‌ او، در این جهاد بسیاری از «طالبان» نیز حضور داشتند.

از سویی هم، شمار دیگری از مسوولان امارت اسلامی در این مراسم گفتند که افغان‌ها متحدانه اشغال را شکست دادند و برای آبادی و دیگر بخش‌های کشور نیز متحدانه کار می‌کنند.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!