Connect with us

اخبار ساحوی

ایجاد وحشت در پاکستان پس از تهدید هند به قطع آب به دلیل رویداد اخیر کشمیر

اقتصاددانان هشدار داده‌اند که علاوه بر زراعت، کمبود آب می‌تواند تولید برق را نیز تحت تأثیر قرار داده و اقتصاد را فلج کند.

منتشر شده

در

دهقانان پاکستانی نگرانی خود را در مورد تأمین آب در آینده ابراز کرده‌اند، پس از آن‌که هند روز چهارشنبه معاهده آب‌های سند (Indus Waters Treaty) سال ۱۹۶۰، که توسط بانک جهانی میانجیگری شده بود و آب ۸۰ درصد از زمین‌های زراعتی پاکستان را تأمین می‌کند، به حالت تعلیق درآورد.

هند اعلام کرد که این تعلیق ادامه خواهد داشت تا زمانی که “پاکستان به طور قابل اعتماد و غیرقابل برگشت حمایت خود از تروریزم فرامرزی را کنار بگذارد.”

این اقدام پس از حمله هفته گذشته در کشمیر صورت گرفته است. هند پاکستان را به دخالت در این حمله متهم کرده و گفته که دو تن از سه مهاجمی که به گردشگران حمله کرده و ۲۶ تن را کشته‌اند، پاکستانی بوده‌اند.

اسلام‌آباد هر گونه نقش خود را رد کرده و هشدار داده است که “هرگونه تلاش برای متوقف کردن یا تغییر مسیر جریان آب متعلق به پاکستان … به عنوان اقدام جنگی تلقی خواهد شد.”

این معاهده، درای سند و شاخه‌های آن را بین این دو رقیب دارای سلاح هسته‌ای تقسیم کرده بود.

مقامات دولتی و کارشناسان در هر دو کشور می‌گویند که هند نمی‌تواند جریان آب را فوراً متوقف کند، زیرا معاهده به آن اجازه داده بود که فقط نیروگاه‌های برق‌آبی بدون ذخیره‌سازی عمده یا بند بر سه رود تخصیص یافته به پاکستان بسازد. اما ممکن است طی چند ماه آینده تغییراتی رخ دهد.

چندراکنت راغوناث پاتیل، وزیر منابع آبی هند، در شبکه اجتماعی ایکس نگاشته است که: «ما اطمینان حاصل خواهیم کرد که حتی یک قطره از آب رود سند به پاکستان نرسد.»

او به نگرانی‌های مطرح شده در پاکستان پاسخ نداد.

دو مقام دولتی هند که نخواستند نام‌شان فاش شود، گفتند که این کشور می‌تواند طی چند ماه آینده آب را به سمت مزارع خود منحرف کند و در عین حال برنامه‌ریزی برای ساخت بندهای برق‌آبی که ممکن است چهار تا هفت سال طول بکشد را آغاز نماید.

به گفته کوشویندر وهرا، رئیس پیشین کمیسیون مرکزی آب هند، در کوتاه‌مدت، هند ارائه اطلاعاتی مانند جریان‌های هیدرولوژیکی دریاها، هشدارهای سیلاب، و شرکت در جلسات سالانه کمیسیون دائمی آب سند را متوقف خواهد کرد.

وهرا که قبلاً کمیسار هند در امور آب‌های سند نیز بود و اکنون به صورت مشورتی با دولت همکاری می‌کند، گفت: «آنان دیگر اطلاعات زیادی نخواهند داشت که چه مقدار آب و در چه زمانی وارد می‌شود.»

وی افزود که: «بدون این اطلاعات، برنامه‌ریزی برای آنان دشوار خواهد بود.»

اقتصاددانان هشدار داده‌اند که علاوه بر زراعت، کمبود آب می‌تواند تولید برق را نیز تحت تأثیر قرار داده و اقتصاد را فلج کند.

وقار احمد، اقتصاددان و رئیس تیم در شرکت مشاوره‌ای آکسفورد پالیسی منجمنت در بریتانیا، گفت که پاکستان تهدید خروج هند از معاهده را دست کم گرفته بود.

او افزود: «هند در حال حاضر زیرساخت کافی برای توقف جریان آب‌ها، به ویژه در زمان سیلاب‌ها، ندارد؛ بنابراین این دوره یک فرصت حیاتی برای پاکستان ایجاد می‌کند تا ناکارآمدی‌های بخش آب خود را برطرف کند.»

در سال‌های اخیر، دولت نارندرا مودی، صدراعظم هند، در تلاش بوده است تا معاهده را بازنگری کند و هر دو کشور اختلافات خود درباره اندازه منطقه ذخیره آب نیروگاه‌های برق‌آبی کیشنگنگا و راتله را در محکمه لاهه حل کنند.

وهرا گفت: “اکنون می‌توانیم پروژه‌های خود را با اراده آزاد دنبال کنیم.»

در نامه‌ای که روز پنجشنبه ارسال شد، هند به پاکستان اعلام کرد که شرایط از زمان امضای معاهده تغییر کرده است، از جمله افزایش جمعیت و نیاز به منابع انرژی پاک‌تر، مانند انرژی برق‌آبی.

اخبار ساحوی

کوریای شمالی می‌گوید توسعه راکت را در پنج سال آینده ادامه می‌دهد

Published

on

خبرگزاری دولتی کوریای شمالی امروز (جمعه) گزارش داده که کیم جونگ‌اون، رهبر این کشور، پس از بازدید از تأسیسات عمده صنایع مهمات‌سازی در سه‌ماهه پایانی سال ۲۰۲۵، از تداوم توسعه راکت در پنج سال آینده خبر داده است.

در این بازدید، جونگ‌اون گفته است: «بخش تولید راکت و گلوله کشور از اهمیت حیاتی در تقویت بازدارندگی جنگی برخوردار است.»

بر اساس این گزارش، کیم پیش‌نویس اسناد مربوط به نوسازی واحدهای کلیدی صنایع مهمات‌سازی را تصویب کرده است؛ اسنادی که قرار است به کنگره مهم حزب حاکم، که انتظار می‌رود اوایل سال ۲۰۲۶ برگزار شود، ارائه شوند. این کنگره قرار است برنامه توسعه پنج‌ساله آینده کوریای شمالی را تعیین کند.

این گزارش در پی افشای خبر روز پنج‌شنبه منتشر شد مبنی بر اینکه جونگ‌اون بر روند ساخت یک زیردریایی هسته‌ای به وزن ۸ هزار و ۷۰۰ تُن، در کنار دخترش که به‌طور گسترده به‌عنوان جانشین بالقوه او مطرح است، نظارت کرده و همچنین آزمایش شلیک راکت‌های زمین‌به‌هوای دوربرد انجام شده است.

Continue Reading

اخبار ساحوی

ترکیه ۱۱۵ فرد مظنون به عضویت در داعش را دستگیر کرد

Published

on

دفتر سارنوالی استانبول روز پنجشنبه اعلام کرد که مقامات ترکیه ۱۱۵ فرد مظنون به عضویت در داعش را که گفته می‌شود قصد انجام حملاتی در جشن‌های کریسمس و سال نو میلادی در این کشور را داشتند، بازداشت کرده‌اند.

به گزارش رویترز، دفتر سارنوالی استانبول در شبکه ایکس اعلام کرد که پولیس این شهر اطلاعاتی به دست آورده است که نشان می‌دهد اعضای داعش در ترکیه، به ویژه علیه غیرمسلمانان، در طول جشن‌های کریسمس و سال نو، حملاتی را برنامه‌ریزی کرده‌اند.

در این بیانیه آمده است که پولیس به ۱۲۴ مکان در استانبول حمله کرده و ۱۱۵ نفر از ۱۳۷ مظنونی را که به دنبال آنها بودند، دستگیر کرده است. در این بیانیه آمده است که چندین تفنگچه و مقداری مهمات نیز کشف و ضبط شده است.

Continue Reading

اخبار ساحوی

پاکستان با اردوی لیبیا قرارداد تسلیحاتی چهار میلیارد دالری امضا کرد

با وجود تحریم تسلیحاتی سازمان ملل، مقام‌های پاکستانی تاکید کرده‌اند که این قرارداد ناقض محدودیت‌های بین‌المللی نیست و چندین کشور همچنان با گروه‌های لیبیایی همکاری نظامی دارند.

Published

on

پاکستان با اردوی ملی شرق لیبیا قراردادی به ارزش بیش از چهار میلیارد دالر در بخش تجهیزات نظامی به امضا رساند. مقام‌های پاکستانی می‌گویند این توافق در حالی انجام شده است که سازمان ملل متحد از سال ۲۰۱۱ تحریم تسلیحاتی بر لیبیا وضع کرده و انتقال تسلیحات به این کشور را محدود ساخته است.

بر اساس گزارش‌ها، این قرارداد پس از دیدار اخیر عاصم منیر، رئیس اردوی پاکستان، با سَدّام خلیفه حفتر، معاون فرمانده کل اردوی ملی شرق لیبیا، در بنغازی نهایی شد. منابع نزدیک به توافق گفته‌اند که بسته تسلیحاتی شامل تجهیزات هوایی، زمینی و دریایی است و ممکن است فروش جیت‌های جی اف-۱۷ و طیاره‌های آموزشی سوپر موشاک نیز در آن گنجانده شود. ارزش تقریبی این قرارداد بین ۴ تا ۴.۶ میلیارد دالر تخمین زده شده و آن را به یکی از بزرگ‌ترین صادرات دفاعی تاریخ پاکستان بدل می‌کند.

اردوی ملی لیبیا ورود به این توافق را تأیید کرده و گفته است که شامل فروش تسلیحات، آموزش نظامی و همکاری در تولید تجهیزات خواهد بود، هرچند جزئیات بیشتری ارائه نکرده است. حفتر این قرارداد را شروع «مرحله جدید همکاری‌های استراتژیک نظامی» توصیف کرده است.

با وجود تحریم تسلیحاتی سازمان ملل، مقام‌های پاکستانی تاکید کرده‌اند که این قرارداد ناقض محدودیت‌های بین‌المللی نیست و چندین کشور همچنان با گروه‌های لیبیایی همکاری نظامی دارند.

پاکستان در سال‌های اخیر به طور فعال صادرات دفاعی خود را گسترش داده و جیت‌های تولید داخلی و مشترک با چین، جی اف-۱۷، را به عنوان جایگزینی کم‌هزینه برای طیاره‌های غربی معرفی کرده است. این توافق، حضور پاکستان در بازار دفاعی شمال آفریقا را به طور چشمگیری افزایش خواهد داد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!